Eυτυχώς που δεν ταίριαζε με λάμπα γιαπωνέζικη,αλλά ταίριαξε με γιαπωνέζικο διπολικό τρανζίστορ .Τωρα εχω συνδέσει το Sony cdr w66 μέσω ομοαξονικής και το απολαμβάνω .Θα μου επιτρεψετε ως εχοντα εμπειρια απο μερικα ντακ, μεχρι μεσαιας τιμης - δηλ ως4000€- να πω τις εντυπωσεις μου απο οσα θυμαμαι, τα πιο προσφατα :
1) Denafrips pontus ii: χαμηλων τονων, οχι δυνατο σε κατι, ξεκουραστο, μου θυμιζε παλαια τσιπ ΑΚΜ. Εφυγε γρηγορα
2)Laiv Harmony: ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος που δεν το κρατησα και σχεδον το "σκοτωσα" (και δεν εννοω μονον ως προς την τιμη), ηταν πως ηχητικα δεν ταιριαζε στο υφος του λαμπατου ηχου. Με τρανζιστορατο ενισχυτη που ΔΕΝ θα τονιζε τα υψηλα, ειναι ιδανικο ζευγαρι.
2) RME ADI2: πριν απο μερικα χρονια θα ηταν η επιλογη μου ισως - τωρα ομως λογω ηλικιωμενων ωτων οχι. Προφανης νομιζω ο λογος. Αλλα -ΑΛΛΑ- ειναι το πληρεστερο ντακ/ενισχυτης ακουστικων κλπ, και χαρά σ' αυτον που το εχει!
4) AQUA LA VOCE III:Πολυ καλο ως εξαιρετικο. Ακομη αναρωτιεμαι γιατι το εδωσα- του ειχα περασει και οπτικη εξτρα!
Και - με κινδυνο να "παρεξηγηθω" απο "χρυσαυτιαδες"
5 + 6) Τα ντακ των Eversolo A8 ( κυριως) αλλα και του Α6 (με εξτρα τροφοδοτικο). Το Α8 δυστυχως το εδωσα γρηγορα γιατι ηθελα να παρω το Laiv (το πηρα αλλα...), οποτε κρατησα το Α6 ως στρημερ μονο (ετσι υπεθετα). Τελικα "ξεμεινα" με το Α6 και ως ντακ, που το θεωρω πολυ καλο. Τοσο που θα το αλλαζα μονο αν ξαναεπαιρνα το Α8, γιατι μου αρεσουν τα ΑΚΜ.
Συμβουλη: οχι ακριβα ντακ (ανω των 2000€) για εως μεσαιου κοστους ηχοσυστηματα. Οι διαφορες ειναι ελαχιστες - αλλα φαινομενο σαν αυτο του "εξαφανισμου" της Νταιανας δεν παρατηρησα ποτέ. Περαν της τιμης αυτης και σε ακριβα συστηματα που θα το αξιοποιησουν, ενδεικνυται η αγορα ενος αναγκαστικα αναλογα ακριβου ντακ
Πάντως και η δική μου εμπειρία αρκετά χρονια με R2R dac συνάδει με του @Tzimisce πολλή ροή και μουσικότητα αλλα όχι τόσο ενέργεια και δυναμικά (MSB Diamond V)
"Κλεμμενη" εισαγωγη από το Hotel California.
Και το MSB R2R είναι.Πάντως και η δική μου εμπειρία αρκετά χρονια με R2R dac συνάδει με του @Tzimisce πολλή ροή και μουσικότητα αλλα όχι τόσο ενέργεια και δυναμικά (MSB Diamond V)
Ταιριαξε μεν, αλλα με συγκεκριμενο μοντελο, σωστα; Οποτε εδω ερχομαστε στα συμπερασματα του Tzimisce...Eυτυχώς που δεν ταίριαζε με λάμπα γιαπωνέζικη,αλλά ταίριαξε με γιαπωνέζικο διπολικό τρανζίστορ .Τωρα εχω συνδέσει το Sony cdr w66 μέσω ομοαξονικής και το απολαμβάνω .
Δηλαδη το Denafrips παίζει σε slow motion;Ακριβώς.
Που ροή και μουσικότητα μπορεί να πάρεις από μια καλή υλοποίηση AKM χωρίς να σου δίνει την εντύπωση ότι ακούς σε slow motion.
αλλά με το pi)Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τεχνικά με όρους η όπως εσύ, πως γίνεται ένα dac να παίζει σε slow motion;Ακριβώς.
Που ροή και μουσικότητα μπορεί να πάρεις από μια καλή υλοποίηση AKM χωρίς να σου δίνει την εντύπωση ότι ακούς σε slow motion.
Δηλαδη το Denafrips παίζει σε slow motion;
Και το MSB R2R είναι.
Ε για πες τον σωστό τρόπο.
Ακόμη περιμένω.
Του λείπουν δυναμικά και ενέργεια. Είναι πολύ "αργό", ιδιαίτερα χαμηλά.
Και όταν ακούς ροκ το θεωρώ τεράστιο θέμα.
Έχει μία ωραία ροή στις μεσαίες αλλά ως εκεί.
Αυτό το παίρνεις, ίσως και πιο μελωδικό με κάποιο AKM.
Δεν μπορώ να φανταστώ σύστημα που θα ευνοηθεί από έλλειψη δυναμικών.
Ίσως συμβιβασμός λόγω μουσικής;
Αυτό εννοεί.
Ότι δεν είναι θέμα του DAC αλλά πιθανόν όλων των r2r.
Λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με την κριτική σου για το Pondus...Ε για πες τον σωστό τρόπο.
Ακόμη περιμένω.
Του λείπουν δυναμικά και ενέργεια. Είναι πολύ "αργό", ιδιαίτερα χαμηλά.
Και όταν ακούς ροκ το θεωρώ τεράστιο θέμα.
Έχει μία ωραία ροή στις μεσαίες αλλά ως εκεί.
Αυτό το παίρνεις, ίσως και πιο μελωδικό με κάποιο AKM.
Δεν μπορώ να φανταστώ σύστημα που θα ευνοηθεί από έλλειψη δυναμικών.
Ίσως συμβιβασμός λόγω μουσικής;
Αυτό εννοεί.
Ότι δεν είναι θέμα του DAC αλλά πιθανόν όλων των r2r.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.