Πρόταση για Dac !

Πάντως και η δική μου εμπειρία αρκετά χρονια με R2R dac συνάδει με του @Tzimisce πολλή ροή και μουσικότητα αλλα όχι τόσο ενέργεια και δυναμικά (MSB Diamond V)

• Like
Reactions: Tzimisce
Θα μου επιτρεψετε ως εχοντα εμπειρια απο μερικα ντακ, μεχρι μεσαιας τιμης - δηλ ως4000€- να πω τις εντυπωσεις μου απο οσα θυμαμαι, τα πιο προσφατα :
1) Denafrips pontus ii: χαμηλων τονων, οχι δυνατο σε κατι, ξεκουραστο, μου θυμιζε παλαια τσιπ ΑΚΜ. Εφυγε γρηγορα
2)Laiv Harmony: ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος που δεν το κρατησα και σχεδον το "σκοτωσα" (και δεν εννοω μονον ως προς την τιμη), ηταν πως ηχητικα δεν ταιριαζε στο υφος του λαμπατου ηχου. Με τρανζιστορατο ενισχυτη που ΔΕΝ θα τονιζε τα υψηλα, ειναι ιδανικο ζευγαρι.
2) RME ADI2: πριν απο μερικα χρονια θα ηταν η επιλογη μου ισως - τωρα ομως λογω ηλικιωμενων ωτων οχι. Προφανης νομιζω ο λογος. Αλλα -ΑΛΛΑ- ειναι το πληρεστερο ντακ/ενισχυτης ακουστικων κλπ, και χαρά σ' αυτον που το εχει!
4) AQUA LA VOCE III:Πολυ καλο ως εξαιρετικο. Ακομη αναρωτιεμαι γιατι το εδωσα- του ειχα περασει και οπτικη εξτρα!
Και - με κινδυνο να "παρεξηγηθω" απο "χρυσαυτιαδες"
5 + 6) Τα ντακ των Eversolo A8 ( κυριως) αλλα και του Α6 (με εξτρα τροφοδοτικο). Το Α8 δυστυχως το εδωσα γρηγορα γιατι ηθελα να παρω το Laiv (το πηρα αλλα...), οποτε κρατησα το Α6 ως στρημερ μονο (ετσι υπεθετα). Τελικα "ξεμεινα" με το Α6 και ως ντακ, που το θεωρω πολυ καλο. Τοσο που θα το αλλαζα μονο αν ξαναεπαιρνα το Α8, γιατι μου αρεσουν τα ΑΚΜ.
Συμβουλη: οχι ακριβα ντακ (ανω των 2000€) για εως μεσαιου κοστους ηχοσυστηματα. Οι διαφορες ειναι ελαχιστες - αλλα φαινομενο σαν αυτο του "εξαφανισμου" της Νταιανας δεν παρατηρησα ποτέ. Περαν της τιμης αυτης και σε ακριβα συστηματα που θα το αξιοποιησουν, ενδεικνυται η αγορα ενος αναγκαστικα αναλογα ακριβου ντακ
Eυτυχώς που δεν ταίριαζε με λάμπα γιαπωνέζικη,αλλά ταίριαξε με γιαπωνέζικο διπολικό τρανζίστορ .Τωρα εχω συνδέσει το Sony cdr w66 μέσω ομοαξονικής και το απολαμβάνω .

Πάντως και η δική μου εμπειρία αρκετά χρονια με R2R dac συνάδει με του @Tzimisce πολλή ροή και μουσικότητα αλλα όχι τόσο ενέργεια και δυναμικά (MSB Diamond V)

Ακριβώς.
Που ροή και μουσικότητα μπορείς να πάρεις από μια καλή υλοποίηση AKM χωρίς να σου δίνει την εντύπωση ότι ακούς σε slow motion.

Παντως ολα τα dac χρειαζονται αρκετες ωρες προθερμανσης για να παιξουν αυτο που μπορουν.
Σε καποιες δικες μου περιπτωσεις ακομα και δωδεκαωρο.
Και εν πασει περιπτωσει κανενα δεν θα παιξει "αμεσως".

Και το MSB R2R είναι.

Eυτυχώς που δεν ταίριαζε με λάμπα γιαπωνέζικη,αλλά ταίριαξε με γιαπωνέζικο διπολικό τρανζίστορ .Τωρα εχω συνδέσει το Sony cdr w66 μέσω ομοαξονικής και το απολαμβάνω .
Ταιριαξε μεν, αλλα με συγκεκριμενο μοντελο, σωστα; Οποτε εδω ερχομαστε στα συμπερασματα του Tzimisce...

• Like
Reactions: Tzimisce
Ακριβώς.
Που ροή και μουσικότητα μπορεί να πάρεις από μια καλή υλοποίηση AKM χωρίς να σου δίνει την εντύπωση ότι ακούς σε slow motion.
Δηλαδη το Denafrips παίζει σε slow motion;

Καταρχάς δεν έγινε κόντρα με το chord qutest όπως ειπώθηκε παραπάνω (ακόμα χειρότερα δηλαδή αλλά με το pi)
Λοιπόν ήμουν ο πρώτος που έκανε παραγγελία στον alvin για το denafrips ares ii απευθείας από Σιγκαπούρη μου ήρθε με τελωνειο 900€.Το είχα ψάξει μέσω Ευρώπης ερχόταν πάνω κάτω τα ίδια.
Ισχύουν αυτά που λένε τα έχω ακούσει και εγώ ότι πρέπει να είναι ανοιχτό κάποιες μέρες όπως επίσης τα φίλτρα και οι συνδέσεις (usb, Coax, Optical)

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακριβώς.
Που ροή και μουσικότητα μπορεί να πάρεις από μια καλή υλοποίηση AKM χωρίς να σου δίνει την εντύπωση ότι ακούς σε slow motion.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τεχνικά με όρους η όπως εσύ, πως γίνεται ένα dac να παίζει σε slow motion;
ΕΙναι σημαντική η ερώτηση...

Ε για πες τον σωστό τρόπο.
Ακόμη περιμένω. 😂

Δηλαδη το Denafrips παίζει σε slow motion;

Του λείπουν δυναμικά και ενέργεια. Είναι πολύ "αργό", ιδιαίτερα χαμηλά.
Και όταν ακούς ροκ το θεωρώ τεράστιο θέμα.
Έχει μία ωραία ροή στις μεσαίες αλλά ως εκεί.
Αυτό το παίρνεις, ίσως και πιο μελωδικό με κάποιο AKM.
Δεν μπορώ να φανταστώ σύστημα που θα ευνοηθεί από έλλειψη δυναμικών.
Ίσως συμβιβασμός λόγω μουσικής;

Και το MSB R2R είναι.

Αυτό εννοεί.
Ότι δεν είναι θέμα του DAC αλλά πιθανόν όλων των r2r.

Ακόμη περιμένω. 😂

Αυτό εννοεί.

Πραγματικά πιστεύεις ότι μιλάμε για dac? Με επιβεβαιώνεις με κάθε σου απάντηση και ο νοών νοείτω.

Ακόμη περιμένω. 😂

Αυτό εννοεί.
Λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με την κριτική σου για το Pondus...
Είναι σαν να μου μιλάς για αλλο dac, και δεν μου έχεις απαντήσει τεχνικά όταν λες ότι είναι "αργό"...
Πιστεύω να ξέρεις πως δουλεύει ένα dac...
Αυτο που λες δεν το κάνουν ούτε dac του 100ρικου...