Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
Δυστυχώς δεν έχεις εξηγήσει τίποτα...Τα εχω εξηγησει ολα με απλο τροπο,ολα τα dac (Δ/Σ) κανουν την ιδια δουλεια μετατρεπουν τα δεδομενα σε ψηφιακο ηχο,σε δειγματα υψηλων συχνοτητων ,δεν υπαρχει διαφορα εδω ουτε snake oil περα απο το κυκλωμα που δινει η κατασκευαστα τσιπ δεν ειρωνευεται, διακοπες κ περιεργους θορυβους.Υπευθυνο για τον ηχο που φτανει στην εξοδο ειναι το φιλτρο Butterworth δλδ 1-3 τελεστικοι με μερικες αντιστασεις κ πυκνωτες,αυτο το φιλτρο διαμορφωνει τον ηχο (ευκρινεια,μουσικοτητα,μπασο,χαμηλομεσα το συγκεκριμενο τσιπ, σκηνικοτητα).
Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο Denafrips έχει κανονικό on -off. ,πάντως το Laiv δεν έχει κανονικό κουμπί on -off.που κλείνει τα πάντα Υποθέτω ότι όταν το κλείνεις μπαίνει σε idle ,γιατί διατηρεί μια θερμότηταΛάβε υπ' όψη αφού τόσο σ' ενδιαφέρει και το παρακάτω review του hXos+sound vision Denafrips PONTUS Review | Μετατροπέας DAC
Από εκεί αντιγράφω το παρακάτω απόσπασμα, το οποίο αναδεικνύει ορισμένα ζητήματα που προέκυψαν κατά τη συζήτηση εδώ μέσα:
《Όπως προτείνει ο κατασκευαστής – και αυτό ισχύει για όλα τα R2R dac – το Pontus αφού το βάλαμε στην πρίζα το αφήσαμε συνεχώς σε λειτουργία ενώ ασφαλή συμπεράσματα αρχίσαμε να εξάγουμε μετά από μια εβδομάδα.Δεν γνωρίζουμε ακριβώς για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό αλλά σε γενικές γραμμές έχει να κάνει με την θερμική ισορροπία και σταθερότητα λειτουργίας των αντιστάσεων.Πάντως οι διαφορές μεταξύ DAC's γενικά είναι μικρές. Και η επιλογή δύσκολη. Ακόμα πιο δύσκολη στις ανώτερες κατηγορίες.
Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης λοιπόν. Ενημερώσου όσο περισσότερο μπορείς εδώ. Και κατόπιν πήγαινε να ακούσεις, όπου έχεις τη δυνατότητα πριν διαλέξεις.
Τα εχω εξηγησει ολα με απλο τροπο,ολα τα dac (Δ/Σ) κανουν την ιδια δουλεια μετατρεπουν τα δεδομενα σε ψηφιακο ηχο,σε δειγματα υψηλων συχνοτητων ,δεν υπαρχει διαφορα εδω ουτε snake oil περα απο το κυκλωμα που δινει η κατασκευαστρια εταιρεια,αν για καποιο λογο το chip δεν δουλευε σωστα θα εκανε διακοπες κ περιεργους θορυβους.Υπευθυνο για τον ηχο που φτανει στην εξοδο ειναι το φιλτρο Butterworth δλδ 1-3 τελεστικοι με μερικες αντιστασεις κ πυκνωτες,αυτο το φιλτρο διαμορφωνει τον ηχο (ευκρινεια,μουσικοτητα,μπασο,χαμηλομεσαιες,σκηνικοτητα κτλ.).Το συγκεκριμενο φιλτρο ακους οχι το chip.
Κανενας δεν γνωριζει καποιο τετοιο dacΟχι δεν γνωριζω καποιο dac των 100$ που να ακουγεται σωστα
Ολοι ακουσαμε ακριβα μηχανηματα που δεν "ακουγονται καλα"απο την αλλη εχω ακουσει πολλα πανακριβα να παιζουν χαλια
Μετραει ομως παραμετρους οι οποιες ευθυνονται για τις "χροιες,μουσικοτητα,βελουδινα ή σκληρα πριμα κτλ....".......κανενα analyzer δεν μετραει χροιες,μουσικοτητα,σκηνικοτητα,βελουδινα η' σκληρα πριμα κτλ.
οχι ρε συ... μια βδομαδα συνεχους λειτουργειας για να στρωσει. 200-300 ωρες. μετα αν ακους συχνα το χεις συνεχεια αναμενο. αλλιως 1-2 ωριτσες πριν παιζει ενα ιντερνετικο σταθμο για να ερθει σε ισορροπια.Μα αυτό λέω.
Η μία εβδομάδα αναμμένο για να στρώσει είναι ok.
Αλλά μία εβδομάδα αναμμένο απλά για να παίξει είναι γελοίο.
Τι μπαμπόρδες πουλάει ο Κινέζος και θέλει να τον πάρει ο κόσμος στα σοβαρά!![]()
Καλησπέρα Φιλε μου ! Δεν εχω εμπειρία για αυτό ζητάω τη βοηθειά σας , εαν μπορειτε να μου προτείνετε ενα dac καλυτερο απο το audio research dac8 που εχω ?Φίλε μου, καλωσόρισες.
Δεν πρέπει να έχεις ιδιαίτερη εμπειρία από σοβαρά συστήματα, έτσι;
Καλησπέρα Φιλε μου ! Δεν εχω εμπειρία για αυτό ζητάω τη βοηθειά σας , εαν μπορειτε να μου προτείνετε ενα dac καλυτερο απο το audio research dac8 που εχω !!!!
Καλησπέρα Φιλε μου ! Δεν εχω εμπειρία για αυτό ζητάω τη βοηθειά σας , εαν μπορειτε να μου προτείνετε ενα dac καλυτερο απο το audio research dac8 που εχω ?
Αν εισαι Αθηνα η καπου κοντα, πηγαινε στον chameleon και ακου το Lampizator Amber4 μεταχειρισμενο στα 2900€. Ισως εκπλαγεις ευχαριστα και γλυτωσεις αρκετα €€€
1) Laiv uDACΚαλημέρα!
Παρακαλώ θα ήθελα να μου προτείνετ ένα Dac που να ταιριάζει στο σύστημα μου .
Αποτελείται τώρα από "
Eversolo T8, audio research dac8, pass labs XP20, pass labs XA160.5 και Magnepan 3.7.
Με εκτίμηση
Ηλίας
Έχω την εντύπωση πως είναι το ίδιο μοντέλο.1) Laiv uDAC
2) LAIV Harmony Micro DAC
Επίσης να προσθέσω (από τη μικρή μου ενασχόληση με καλώδια) ότι στο Denafrips Pontus που έχω, χρησιμοποιώ interconnect ασημένιο και συγκεκριμένα το Silver Note Cello (πρώην ελληνική εταιρεία με χειροποίητα καλώδια) που πιστεύω ευνοεί την απόδοση του DAC (πιο αέρινη/αναλυτική παρουσίαση της μουσικής χωρίς να επηρεάζει τα σώματα των οργάνων)Το Denafrips Pontus δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε λειτουργία NOS (NON OVER SAMPLING), και με SLOW φίλτρο...
Εάν δεν έγινε η σύγκριση με αυτές τις ρυθμίσεις στο DAC τα συμπεράσματα για το Denafrips δεν είναι σωστά..
Τα τεστ πρέπει να γίνονται με τα ίδια ιντερκονεκτ, ίδια Usb cables, ίδια καλώδια ρεύματος, και ίδια μέτρηση στάθμης...
Εάν ακολουθήσατε τα παραπάνω που αναφέρω και ακούσατε το Denafrips σαν σκουπίδι (για το κόστος του) σε σχέση με το Chord, κάτι έγινε λάθος στην δοκιμή...
Επειδή έχω ακούσει και τα δύο Dac σε σωστές συνθήκες δεν συμφωνώ καθόλου με την "κριτική" που είπαν τα παιδιά για το Pontus...
Μαλλον θα ειμαι κουφός , έχω εντελώς διαφορετική ηχητική άποψη για τα συγκεκριμένα Dac...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.