Γιωργος Δανοχρηστος
Senior Member
Σου εφιστω την προσοχη στο τελος της σελιδας 5, καλη ως εχει αλλα δεν αξιζει να "επενδυσεις" μακροπροθεσμα πανω σ'αυτην.
Οι φτηνες ψηφιακες για μενα ειναι λιγο "φαστ-φουντ", πολλα μενου και μετεπεξεργασια σε φωτοσοπ.
Ο πραγματικος πειραματισμος και κατανοηση της φωτογραφιας ειναι με τις manual αναλογικες.
Right George. Η αποθεωση ειναι με τους φακους. Οι σημερινοι EOS L κανουν μια περιουσια, ενω οι αντιστοιχοι manual-focus FD L, σε αριστη κατασταση, βρισκονται σε κλασμα της τιμης. Ετσι οπως ειναι και highly collectible οποτε θελεις τους πουλας.
...περι S3is/G7 ναι, εγω ομως θα περιμενω λιγο καιρο ακομα να πεσουν οι τιμες στις high end EOS. Γι'αυτο με βλεπεις με την 5D ενθουσιασμενο. Φανταζεσαι τι εχει να γινει σε 2 χρονια? Δε λεω για πιο μακρια...
Τωρα, καποιος λιγοτερο σχετικος που το διαβαζει αυτο αναρωτιεται. Σαφως και δεν υπαρχει αμφιβολια οτι οι φακοι Canon ειναι κορυφαιοι. Απλα, οπως ξερεις, γενικως οι φακοι ζουμ δεν πιανουν χαρτωσια μπροστα σε σταθερους. Π.χ. αν βαλεις εναν ζουμ 16-35/2.8L στα 24/2.8 και πας να τον συγκρινεις μ'εναν σταθερο 24/2.8 ο δευτερος πολυ πιθανο ξεφτιλιζει τον πρωτο, απλα διοτι δεν υποκειται στους συμβιβασμους και τις οπτικες διορθωσεις που χρειαζεται ο ζουμ για να κρατησει εννοια ποιοτητα σ'ολο το ευρος του. Το κερδος ειναι οτι σου'ρχεται πολυ φτηνοτερο να εχεις 3 φακους σε συσκευασια ενος.Να δεις πλάκα, είχα κάνει δοκιμή τους 16-35/2,8L και 70-200/2,8L σε περιβάλλον studio, με αντίπαλο τους σταθερούς βιδωτούς (έχω αντάπτορα) super tacumar MC εποχής spotmaticF που έχω, οι οποίοι απλά ξεφτίλισαν τους πανάκριβους φακούς της Canon.
Να δεις πλάκα, είχα κάνει δοκιμή τους 16-35/2,8L και 70-200/2,8L σε περιβάλλον studio, με αντίπαλο τους σταθερούς βιδωτούς (έχω αντάπτορα) super tacumar MC εποχής spotmaticF που έχω, οι οποίοι απλά ξεφτίλισαν τους πανάκριβους φακούς της Canon.
Άσχετο, αλλά ο 35/2 και ο 50/4 τι λένε?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.