Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Η γνωμη μου ειναι να παρει μονο το pc για τωρα, και να στελνει ηχο μεσω του hdmi της καρτας στην LCD τηλεοραση του που εχει... Για τον λογο αυτό, προτείνω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ καρτα της ATI... Μια 4850 ειναι ο,τι πρέπει ...
Πιθανά πραγματάκια που θα θέλατε να ξέρετε:

- Θα συνδεθεί σε 40ρα Samsung Full HD.
Στην συνεχεια, με τα επομενα χρηματα που θα ειναι ετοιμος να διαθεσει, να παρει εναν ενισχυτη πολυκαναλο με hdmi (300-400 ευρω) και αργοτερα, αναλογα με τις διαθεσεις, τα χρηματα και τον χωρο που έχει, να ψαχτει για ενα καλο σετακι ηχειων με subwoofer .... (ακομα και μεταχειρισμενα αν βρει που υπαρχουν παρα πολυ καλες προσφορες εδω στις αγγελιες του φορουμ απο παιδια που τα αλλαζουν συχνα... ) :grandpa:

Με αυτο τον τροπο ΔΕΝ θα αναγκαστει να χαλασει πολλα χρηματα απο την αρχή... Μπορει συνολικα να του βγει πιο ακριβα το ολο πακέτο, αλλα στο τέλος ο ηχος και η αισθηση που θα παρει απο το συστημά του, θα είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ καλυτερα απο οτιδηποτε άλλο.... :drummer:

Last edited:
συμφωνω με τον tromb1, εφοσον το μονο που τον περιοριζει ειναι τα διαθεσιμα του χρηματα τωρα...

Ωστοσο πρεπει να σκεφτουμε και οτι δεν περιοριζονται ολοι απο το παραπανω. Μερικοι αποφασιζουν οτι απλα "τοσα" ειναι διατεθημενοι να δωσουν για το home cinema (γιατι στην τελικη δεν ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στη ζωη τους και μπορει να μην ειναι καν το δευτερο ή τριτο ή και πεμπτο...). Οποτε αν εχει αποφασισει οτι θελει να δωσει 200 και να ξεμπερδευει, το να δωσει 1000 ακομα και σε δοσεις δεν εχει καμια διαφορα για αυτον....απλα δε θελει να δωσει τοσα.

Οποτε ας ξεκαθαρισει το παραπανω ο φιλος σου και ας αποφασισει αναλογα...
Αν ανηκει στη δευτερη κατηγορια, τοτε επιμενω στα Ζ-5500, διαφορετικα αυτο που λεει ο tromb ειναι η καλυτερη λυση, μακροχρονια...

Δεν χρειαζεται να ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στη ζωή σου το home cinema για να κανεις την επενδυση που περιγραφω παραπάνω... Γιατί για επένδυση πρόκειται!

Δεν ειναι αναγκη να χαλασει χιλιαδες ευρω όπως κανουν κάποιοι "τρελαμένοι" με το σπορ...
Απλά να πάρει κάτι αξιοπρεπές το οποιο θα κανει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη δουλεια που το θελει.... Θα ειναι home cinema....(και οχι ηχειακια pc και ανυπαρκτος ενισχυτης ...)

Στα συν του ανεξαρτητου ενισχυτη ειναι και οι πολλες εισοδοι-εξοδοι εικονας/ηχου που θα του δωσουν την δυνατοτητα τωρα η και στο μελλον να συνδεσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θελησει πανω του...

Εγω εχω εναν Yamaha 7.1 πενταετίας και ειμαι ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ... Αρκει οπως ειπαμε να ΜΗΝ μπει στο "τρυπάκι" της συννεχους αλλαγης και αναβαθμισης στην συνεχεια...:grandpa:

Blinky & tromb1 κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Στο θέμα μας τώρα... ο φίλος είναι περισσότερο αυτό που περιγράφει ο blinky.

Έχω τόσα. Θα τα δώσω τώρα. Δεν θα ξανα-ασχοληθώ.
Θα κάτσω στον καναπέ να δώ/ακούσω ταινία.

Με αυτό το σκεπτικό, η πρόταση για τα Logitech Z-5500 φαντάζει πραγματικά η καλύτερη.

Επίσης να ευχαριστήσω εκ νέου τον Blinky καθώς τα σχόλια περί κόστους/απόδοσης του HTPC με βοήθησαν αρκετά μιας και εγώ ο ίδιος είμαι από λίγο εώς πολύ άσχετος με τα HTPCs.

Έβλεπα "θηρία" των 1000εούρος, οπότε αυτομάτως θεωρούσα τα 400 σαν budget, ένα low/entry level HTPC.

Ευχαριστώ και πάλι!!! -bye-

Υπαρχουν και φθηνα combos a/v ενισχυτων και ηχειων πχ http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=11051&catid=600 πολυ καλυτερη λυση νομιζω απο οποια computer speakers.

pensif_28.gif

Ερώτησης:

Το HTPC θα το συνδέσει πάνω στον ενισχυτή αυτού του "πακέτου" που προτείνεις από την έξοδο ήχου του ή από κάπου αλλού (πχ HDMI κάρτας γραφικών)?

pensif_28.gif

Ερώτησης:

Το HTPC θα το συνδέσει πάνω στον ενισχυτή αυτού του "πακέτου" που προτείνεις από την έξοδο ήχου του ή από κάπου αλλού (πχ HDMI κάρτας γραφικών)?

Ειτε με hdmi απο την καρτα γραφικων ειτε στην ψηφιακη οπτικη η ομοαξονικη εισοδο ηχου..

Συμφωνώ κι εγώ με αυτή τη λύση, σαν πολυ καλυτερη απο καποιο συστημα ηχειων pc....
Αν δεν μπορει ή δεν θέλει να διαθεσει καποια χρηματα, αυτή είναι η καλύτερη λύση ....! :grandpa:

Παιδια...αμα δεν εχετε ακουσει τα Z-5500 μη βιαζεστε να βγαλετε συμπερασματα...ΔΕΝ ειναι τα τυπικα ηχεια PC που φανταζεστε...

Υπαρχει και 5.1 συστυμα της samsung με 150 ευρω...τι σημαινει αυτο, οτι επειδη ανηκει τυπικα στην κατηγορια "home cinema" θα ειναι καλυτερο απο κατι που τυπικα ανηκει στην κατηγορια "pc speakers" ?

Αντιθετως, ολα αυτα τα φτηνα Sony/samsung/lg/philips κλπ εχουν κατα τη γνωμη μου πολυ μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι αρπαχτες, που για να χωρεσουν ολα αυτα που δινουν σε τετοια τιμη ειναι χαμηλοτατης ποιοτητας.

Τα 5500 δεν εχουν dvd player με divx hdmi και τα ρεστα, εχουν ενα control panel Που δεχεται optical και coaxial και εστιαζουν στην ουσια. Δεν εχω γνωρισει ακομα ανθρωπο τα τελευταια 3 χρονια που να τα εχει παρει και να εχει μετανιωσει. Περασανε και απο τα χερια μου καποια στιγμη και μετα απο 6 μηνες τα αλλαξα πηγαινοντας σε μεγαλα ηχεια κλπ με.....5πλασιο budget....μπορει να ειμαι καλυτερα τωρα αλλα το value4money τους φυσικα δε το εχω.
Τα πιο ασχημα λογια που εχω ακουσει ποτε για τα 5500 ειναι απο μουσικοφιλους που τα βρηκαν μετριοτατα στο θεμα, αλλα ακομα και αυτοι οταν ακουσαν την τιμη παραμερισαν καθε κακο σχολιο που εκαναν.
Αντε και οτι γενικα το subwoofer τους ειναι λιγο boomy, αλλα ειναι τερας τι να κανουμε....10" 100+ watt....και δεν ειναι προβλημα, αν σε ενοχλει το χαμηλονεις λιγο απο το control panel.

Επειδη το εχω σπουδασει το θεμα, σε αυτα τα λεφτα απλα δεν υπαρχει εναλακτικη....το πιο κοντινο χρηματικα που να τα ξεπερναει ειναι να παρεις μια 5αδα ηχειων Koda με περιπου 200 ευρω, να βρεις σε κανα ξεστοκαρισμα ή μεταχειρησμενο εναν 5.1 ενισχυτη της προκοπης (πχ yamaha 357/359/361) με 150 ευρω και εισαι ηδη στα 350 χωρις sub....αντε να παρεις και ενα μικρο yamaha sub με κανα 100αρικο και τελικα εισαι στα 450 χωρις καλωδια....εχεις κατι καλυτερο αλλα εισαι στα διπλα λεφτα σχεδον, και με πολλη πιεση...απλα παρακατω δεν παει σε custom setup (και χωρις να παρεις κομματια εντελως της πλακας, γιατι τοτε θα καταληξεις και σε κατι χειροτερο απο 5500 και δνε εχει κανενα νοημα).

Επαναλαμβανω, οποιος δε τα εχει ακουσει μη τα απορριπτει επειδη ειναι "ηχεια PC"...καμια σχεση.

Το συγκεκριμενο δεν εχει dvd player, ειναι μονο ενισχυτης και ηχεια.. εχει και το πλεονεκτημα των πολλων εισοδων που τις ελεγχεις απο το τηλεκοντρολ.. δεν εχω ακουσει ουτε αυτο, ουτε αλλο home cinema, αλλα ουτε και τα z5500 αρα περι της ποιοτητας τους δεν μπορω να εκφερω περεταιρω γνωμη...

Μπορείς να κοιτάξεις και εδώ
www.teufel.eu

Ειδικά τα Concept E 200 και 300

Βέβαια η εταιρεία αυτή πουλάει μόνο μεσω internet και δεν έχει κάποιο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.
Είναι πάντως πολύ καλά ηχεία (από τεστ που έχω διαβάσει δεν τα έχω ακούσει).

Μπορώ να έχω μια πρόχειρη εκτίμηση και για αυτό το setup???

Glipsimo_boss_PC.jpg

Σας ευχαριστώ... :grinning-smiley-043

τη δουλεια σου θα την κανεις...απλα καποια κομματια δεν ειναι συμφεροντα. Πχ οι μνημες ειναι αφυσικα ακριβες, μπορεις να παρεις 4gb με τα μισα λεφτα. Επισης το τροφοδοτικο δε μου αρεσει, το chieftec 500 που ειχα βαλει στην προηγουμενη προσφορα το θεωρω το απολυτο value4money στα "φτηνα".
Ο επεξεργαστης ειναι πολυ καλη επιλογη, τον εχουν τοσο φτηνα επειδη ειναι προηγουμενης γενιας, αλλα στα λεφτα του πολυ καλος, η μητρικη ομως δε μου αρεσει. Οχι οτι ειναι κακη, αλλα η ιδεα της χρησης onboard καρτας γραφικων δε μου αρεσει...οταν με 32ε παιρνεις μια τετοια που ειναι καλυτερη (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514285) και με 45 παιρνεις αυτην (http://www.plaisio.gr/product.aspx?...8B6BFC57A8D7BB3E44D2D0A26C9AF8BAC171219ECB577) που ειναι καμια 10αρια φορες ταχυτερη και το απολυτο value4money. Λεφτα τα οποια εν μερει ή αι πληρως μπορεις να τα γλιτωσεις απο τη μητρικη...αρα μια η αλλη και εισαι πολυ καλυτερα στα γραφικα...
Τελος, ο σκληρος ειναι μικρος κατα τη γνωμη μου....πλεον γεμιζουν πολυ γρηγορα με τις 24αρες ADSL που εχουμε και τα HD αρχεια ειναι πολλα gb το καθενα... Υπαρχει αυτος (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303736) που ειναι τριπλασιος και δεν εχει τρελη διαφορα στην τιμη...(ενταξει εχει... αλλα αν υπολογισεις κοστος/gb , στον 320 σου κοστιζει 0.12ε το καθε Gb, ενω στον αλλον μολις 0.075...και σιγουρα θα τα χρειαστεις...)

Last edited:
Μιας που και γω θελω να φτιαξω ενα htpc δεν ανοιγω νεο τοπικ αλλά θα γραψω εδω.
Επειδη απογοητευτηκα με τον emtec S800 (δεν αναγνωριζει wmv, mkv και με τους υποτιτλους δεν γινεται αυξομειωση μεγεθους αλλά ουτε και αλλαγη θεσης, κολλαει κατα το γραψιμο ψηφιακων καναλιων) αλλά και αποτι εχω διαβασει για αλλα mediaplayers ή eeebox και συναφη προιοντα οπου κατι που κανει το ενα, δεν το κανει το αλλο και δοκιμαζοντας για καποιο χρονικο διαστημα το pc μου (3 ετων) στην fullhd tv μου, εμεινα υπερευχαριστημενοςκαι σκεφτομαι να φτιαξω ενα htpc απλα με την διαφορα των ως ανω αναφερομενων θα ηθελα το κουτι να ειναι οριζοντιο και οχι καθετο.
Οι απαιτησεις μου ειναι αναπαρωγη ολων των A/V αρχειων και γιατι οχι για καποιο gaming οπως unreal 2004 ή call of duty 3-4.
Απλα θελω να σημειωσω οτι στην tv παιζοντας το unreal 2004 μου εκανε καποια σπασιματα ή κολληματα οπου στην αρχη νομιζα οιτ ειναι το ιντερνετ αλλά συνδεοντας το pc με την tft οθονη (10 ετων) τα κολληματα σταματησαν. Καρτα γραφικων ή tv? H συνδεση tv και pc ηταν με rgb.
Επιλεγοντας οριζοντιο κουτι αλλάζουν πολλα πραγματα στην επιλογη καρτας γραφικων, μητρικης και κλπ?
μπορειτε να μου προτεινεται κατι?

Απάντηση: Re: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Μιας που και γω θελω να φτιαξω ενα htpc δεν ανοιγω νεο τοπικ αλλά θα γραψω εδω.
Επειδη απογοητευτηκα με τον emtec S800 (δεν αναγνωριζει wmv, mkv και με τους υποτιτλους δεν γινεται αυξομειωση μεγεθους αλλά ουτε και αλλαγη θεσης, κολλαει κατα το γραψιμο ψηφιακων καναλιων) αλλά και αποτι εχω διαβασει για αλλα mediaplayers ή eeebox και συναφη προιοντα οπου κατι που κανει το ενα, δεν το κανει το αλλο και δοκιμαζοντας για καποιο χρονικο διαστημα το pc μου (3 ετων) στην fullhd tv μου, εμεινα υπερευχαριστημενοςκαι σκεφτομαι να φτιαξω ενα htpc απλα με την διαφορα των ως ανω αναφερομενων θα ηθελα το κουτι να ειναι οριζοντιο και οχι καθετο.
Οι απαιτησεις μου ειναι αναπαρωγη ολων των A/V αρχειων και γιατι οχι για καποιο gaming οπως unreal 2004 ή call of duty 3-4.
Απλα θελω να σημειωσω οτι στην tv παιζοντας το unreal 2004 μου εκανε καποια σπασιματα ή κολληματα οπου στην αρχη νομιζα οιτ ειναι το ιντερνετ αλλά συνδεοντας το pc με την tft οθονη (10 ετων) τα κολληματα σταματησαν. Καρτα γραφικων ή tv? H συνδεση tv και pc ηταν με rgb.
Επιλεγοντας οριζοντιο κουτι αλλάζουν πολλα πραγματα στην επιλογη καρτας γραφικων, μητρικης και κλπ?
μπορειτε να μου προτεινεται κατι?

Πες σε τι κόστος θες να κινηθείς, και αν θα περιλαμβάνει τα πάντα αυτό το σύστημα που θες, ή σκέφτεσαι να κρατήσεις και κομμάτια που τυχόν έχεις... θα διευκολύνεις έτσι όσους σου προτείνουν.
Για τα οριζόντια κουτιά, από όσο ξέρω το πρόβλημα είναι οι ψηλές ψύκτρες, και οι μακριές κάρτες γραφικών...

Βασικα το ποσο που θα ηθελα να διαθεσω ειναι 300-400 ευρω
Θελω οριζοντιο κουτι γιατι θα μπει σε ραφι συνθετου/βιβλιοθηκης
Πηγα σε ενα απο τα γνωστα καταστηματα και φτιαξαμε πολυ προχειρα ενα htpc αλλά βγηκε 543 ευρω (θα ανεβασω συντομα την λιστα).
Απλα μου εκανε εντυπωση οτι μου ειπαν για να παιξω mkv χρειαζομαι 4πυρινο επεξεργαστη και πολυ καλη καρτα ενω στο τωρινο pc εχω εναν athlon 64 2300 και ati eax1300 και παιζουν ανετα (με 70% ο επεξεργαστης)

Απάντηση: Re: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Απλα μου εκανε εντυπωση οτι μου ειπαν για να παιξω mkv χρειαζομαι 4πυρινο επεξεργαστη και πολυ καλη καρτα ενω στο τωρινο pc εχω εναν athlon 64 2300 και ati eax1300 και παιζουν ανετα (με 70% ο επεξεργαστης)

Πες τους ότι έχουν προκηρυχθεί κάτι θέσεις για το Δημόσιο, αλλά, εξήγησέ τους ότι ακόμα και στο Δημόσιο η μ@@@@α έχει και τα όριά της....-bye--bye-

Πάντως τα 2-3 παραπάνω setup που μου είχαν προτείνει και εμένα είναι από ικανοποιητικότατα εώς και άριστα. Στο κόστος των 400 περίπου ευρωπαίων πάντα... -bye-