Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Καλησπέρα! Ήθελα την βοήθειά σας και τις προτάσεις σας σχετικά με έναν δικάναλο ενισχυτή (καινούριο) για αναπαραγωγή κυρίως ηλεκτρονικής μουσικής House, Deep House, Techno, Minimal Techno αλλά και σε 2η φάση για Rock κλασσικό (Deep Purple, Zeppelin, Straits, Scorpions).

- Περίπου στα 70W - 100W RMS ανά κανάλι.
- Με budget γύρω στα 1.000 .
- Για χώρο κάλυψης περίπου 20τ.μ. (σαλόνι).
- Θέλω ότι πιο ποιοτικό και "καθαρό" υπάρχει σε αυτήν την τιμή (για να μου μείνει και χρόνια), χωρίς dac ενσωματωμένο, usb και άλλα "ψηφιακά βοηθήματα" (θα αγοράσω εξωτερικό dac για αυτή τη δουλειά).
- Τον θέλω για πολύωρη χρήση στο σπίτι, συνεπώς δε θέλω κάτι που μπορεί να ζεσταθεί π.χ. και να ξεκινήσουν οι παραμορφώσεις ή να βγάζει άλλα προβλήματα
- Αν είναι δυνατόν, να έχει έξοδο και για sub-woofer (εκτός κι αν το sub woofer μπορεί να συνδεθεί πάνω στο dac).

Αυτά! Σας ακούω...

P.S. μια ερώτηση μόνο, επειδή είμαι καινούριος στον χώρο του ήχου και δε γνωρίζω πολλά: Τι διαφορά έχει ο προ-ενισχυτής με τον τελικό ενισχυτή και τον ολοκληρωμένο? Εγώ τι χρειάζομαι απ τις 3 κατηγορίες?

Last edited:

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,154
Αθήνα
καλως ήρθες στον δικάναλο ;)

Διευκρίνισε δύο πραγματάκια φίλε.

τι εννοείς πολύωρη χρήση. για ακροάσεις ή για πάρτυ?
(υπάρχουν πολλοί ενισχυτές στη κατηγορία τιμής που ψάχνεις αλλά... πχ για 5 ώρες στο τέρμα δεν θα πρότεινα κανένα)

επίσης τελικά θα προτιμήσεις κάποιον με main in (για ht passthrough) ή γεφύρωση τελικού/προενισχυτή (για τον ίδιο λόγο) ή δεν μας νοιάζει το συγκεκριμένο?

Το σετ τελικός/ προενισχυτής είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή. Απλά ο ολοκληρωμένος τους έχει στο ίδιο κουτί με το ίδιο τροφοδοτικό.
Κατα κανόνα η λύση του σετ είναι καλύτερη (αν ο προ ματσάρει με τον τελικό βέβαια, κάτι που συμβαίνει σε μηχανάκια της ίδιας εταιρείας), αλλά και ακριβότερη. Νομίζω ότι καλύτερα να κοιτάξεις για ολοκληρωμένο (αν κατάλαβα καλά απο την προηγούμενη συζήτηση που είχαμε στον πολυκάναλο)

τέλος, συνηθίεται να επιλέγουμε πρώτα τα ηχεία και μετά να ματσάρουμε ενισχυτή (χωρίς να είναι απαραίτητο και αυτό, απλά μοιάζει πιο σίγουρο το ματσάρισμα... βεβαια έτσι γίνεται πιο δύσκολη η αναζήτηση, αφού δεν είναι ότι καλύτερο να κουβαλάς τα ηχεία απο εδώ και απο εκεί) εν πάσι περιπτώσει θέλω να πω, έχεις κάτι στο μυαλό σου για τα ηχεία, ώστε να σκεφτούμε κάτι ταιριαστό για ενισχυτή?

Last edited:

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Ο ολοκληρωμένος είναι προ και τελικός στο ίδιο πακέτο.
Η παίρνεις τον πρώτο ή σετ προ-τελικό.
Με τι ηχεία θα συνεργαστεί;

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Ναι, σημαντική διευκρίνηση (ευχαριστώ Νίκο)!! Θέλω να έχει και main in (για ht passthrough) για να τον συνδέσω αργότερα με πολυκάναλο AV Receiver. :a0210:

Όσο για τα ηχεία δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Εγώ έλεγα πρώτα να βρω τον ενισχυτή για να δω στα πόσα Watt και Ohm θα είναι και μετά να κοιτάξω για αντίστοιχα ηχεία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι ότι θέλω ηχεία Floorstanding τα οποία να ανταποκρίνονται καλά για το είδος μουσικής που τα θέλω και να παίζουν αποδοτικά και σε χαμηλές εντάσεις 10W - 20W. Προτείνετέ μου εσείς κάτι. Εγώ από μόνος μου βρήκα την εταιρία KEF και μου φάνηκε υπερ-άριστη (αλλά και ακριβή). Αξίζει όντως?

Όσο για την πολύωρη χρήση που είπα, τέρμα δεν θα παίξει ποτέ! Αν παίξω 100W rms μέσα στο διαμέρισμα θα μαζέψουν όλοι υπογραφές να με διώξουν από την πολυκατοικία την ίδια μέρα!!! Άντε σε κανένα πάρτυ να παίξουν δυνατά (στο 70% - 80%) της έντασης για κανένα 5ωρο. Αυτό που εννοώ με την "πολύωρη χρήση" είναι να παίζει ο ενισχυτής με 10W - 15W όλη μέρα, από το πρωί ως το βράδυ....

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Ναι, σημαντική διευκρίνηση (ευχαριστώ Νίκο)!! Θέλω να έχει και main in (για ht passthrough) για να τον συνδέσω αργότερα με πολυκάναλο AV Receiver. :a0210:

Όσο για τα ηχεία δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Εγώ έλεγα πρώτα να βρω τον ενισχυτή για να δω στα πόσα Watt και Ohm θα είναι και μετά να κοιτάξω για αντίστοιχα ηχεία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι ότι θέλω ηχεία Floorstanding τα οποία να ανταποκρίνονται καλά για το είδος μουσικής που τα θέλω και να παίζουν αποδοτικά και σε χαμηλές εντάσεις 10W - 20W. Προτείνετέ μου εσείς κάτι. Εγώ από μόνος μου βρήκα την εταιρία KEF και μου φάνηκε υπερ-άριστη (αλλά και ακριβή). Αξίζει όντως?

Όσο για την πολύωρη χρήση που είπα, τέρμα δεν θα παίξει ποτέ! Αν παίξω 100W rms μέσα στο διαμέρισμα θα μαζέψουν όλοι υπογραφές να με διώξουν από την πολυκατοικία την ίδια μέρα!!! Άντε σε κανένα πάρτυ να παίξουν δυνατά (στο 70% - 80%) της έντασης για κανένα 5ωρο. Αυτό που εννοώ με την "πολύωρη χρήση" είναι να παίζει ο ενισχυτής με 10W - 15W όλη μέρα, από το πρωί ως το βράδυ....

Θα έπρεπε τα ηχεία να καθορίσουν τον ενισχυτή,αλλιώς θα είναι λιγάκι συμβιβασμός.Ο Νικόλας έχει απόλυτο δίκιο.
Εσύ είσαι τυχερός γιατί δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς,μπορείς να κοιτάξεις μαζί και για τα δυο και μάλιστα να τα ακούσεις και μαζί σε πολλές περιπτώσεις κι αν είναι και στον χώρο σου θα είναι το ιδανικό.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να το δεις έτσι;

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,154
Αθήνα
Αυτές οι καταραμένες οι ΝΑD και ΧΙΝDAK δεν βγάζουν κάτι και με passthrough να ξεμπερδεύαμε εύκολα με ηχεία ρε γ@μώτο!!!

Τώρα άντε να βρεις ολοκληρωμένο στο χιλιάρικο με εύκολο ht passthrough και ικανό να οδηγήσει μεγάλη γκάμα ηχείων...

roksan, audiolab, arcam, marantz, pioneer, mf, CA Azur, yamaha, naim... τι άλλο κοντά στο χιλιάρικο? Kάποιος απο τους TEAC έχει main in άραγε?

Δεν ξέρω. Για τους περισσότερους θα έλεγα ότι είναι απαραίτητη η ακρόαση μαζί με τα ηχεία που θα επιλέξεις. Εκτός αν περιοριστεί η γκάμα σε ευαίσθητα και εύκολα ηχεία (>90db και 8Ohm)
Θα ξυπνάνε όμως και σε χαμηλές εντάσεις που θέλει ο φίλος? Θα έχει τα πρώτα καλά watt o ενισχυτής?

Για μεταχειρισμένα μηχανάκια το έχουμε αποκλείσει, αν θυμάμαι καλά?

Last edited:

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,980
Μελίσσια
Θα έπρεπε τα ηχεία να καθορίσουν τον ενισχυτή,αλλιώς θα είναι λιγάκι συμβιβασμός.Ο Νικόλας έχει απόλυτο δίκιο.
Εσύ είσαι τυχερός γιατί δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς,μπορείς να κοιτάξεις μαζί και για τα δυο και μάλιστα να τα ακούσεις και μαζί σε πολλές περιπτώσεις κι αν είναι και στον χώρο σου θα είναι το ιδανικό.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να το δεις έτσι;

ετσι ακριβώς

είσαι τυχερός που έχεις την ευκαιρία να πας και να ακούσεις στα καταστήματα του χώρου ματσαρίσματα ενισχυτών/ηχείων. Μαζί θα τα διαλέξεις αυτά.

Δεν είμαι fun του είδους, αλλά τα cerwin-vegA πως σου φαίνονται ?
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103588-cerwin-vegA-XLS-215

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Για μεταχειρισμένα ηχεία ή ενισχυτή όχι, το έχουμε αποκλείσει...

Για ηχεία (χωρίς να έχω ακούσει τίποτα και να γνωρίζω από ευαισθησίες), μου άρεσαν αυτά:

1) Bowers & Wilkins 683
2) Bowers & Wilkins 684
3) Monitor Audio RX6
4) KEF Q700

Ξαναλέω βέβαια, χωρίς να τα έχω ακούσει ή να ξέρω αν μου κάνουν ή όχι και για χαμηλές εντάσεις που τα θέλω.. (κυρίως για χαμηλές)

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

Δεν είμαι fun του είδους, αλλά τα cerwin-vegA πως σου φαίνονται ?
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/103588-cerwin-vegA-XLS-215

Λέει πως θέλει να παίζει σε πολύ χαμηλές εντάσεις αλλιώς θα τον διώξουν.
Με αυτά τον βλέπω για άμεση μετακόμιση Κώστα μου.

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

Αχαχαχαχα!! +10000!

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
B&W δεν θα κοίταζα στην περίπτωσή σου.
Περισσότερους μπελάδες θα σου προκαλέσουν (στο ματσάρισμα με ενισχυτή) και δεν θα παίξουν και καλά σε αρκετά χαμηλές εντασεις.

Εγώ θα κοίταγα και κάποια Klipsch...

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Αν συνυπολογησεις, ενισχυτη+ηχεια+καλωδια εφτασες το 2χιλιαρο

Ενα ζευγαρι ενεργα, και εχεις και ρεστα

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Αν συνυπολογησεις, ενισχυτη+ηχεια+καλωδια εφτασες το 2χιλιαρο

Διαφωνώ. Με παραχωρήσεις μπορείς να έχεις επαρκέστατο σύστημα και στο 1000ρικο.

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Διαφωνώ. Με παραχωρήσεις μπορείς να έχεις επαρκέστατο σύστημα και στο 1000ρικο.

Ειπα την αποψη μου βασιζομενος στην προθεση του ανθρωπου που ανοιξε το νημα να δωσει περι τα 1000 ευρω για ενισχυτη

Εξαλλου, minimalTech ειναι και το nick του ;-)

Last edited:

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Ειπα την αποψη μου βασιζομενος στην προθεση του ανθρωπου που ανοιξε το νημα να δωσει περι τα 1000 ευρω για ενισχυτη

Εξαλλου, minimalTech ειναι και το nick του ;-)

Μπαρδόν, δεν αντελήφθειν σωστά... :ernaehrung004:

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,980
Μελίσσια
Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

εντάξη μωρε, στο χέρι του φίλου ειναι (κυριολεκτικά) να μην ανεβάζει το volume. Αλλά διάβασα για ηλεκτρο-ντάπα-ντούπα μουσικες προτιμήσεις (minimal techno? τι ειναι τούτο?) και κάνα παρτάκι. Συν της άλλης οι φίλοι που τα έχουν λένε ότι παίζουν καλά από χαμηλά οπότε τα πρότεινα και ας μην είμαι fun του είδους.

Ετσι για να πέσει στο τραπέζι, ίσως να είχε ενδιαφέρον να περάσεις καμια φορά να ακούσεις αυτό το set
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_systems_3k_5.htm

ή παρόλο που θες δαπέδου ίσως να ακουγες την πρόταση της focal
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_systems_3k_7.htm
οκ το mytek που είναι στην δοκιμή ειναι ακριβό, αλλά θα μπορούσες με πολύ λιγότερα χρήματα να βρεις ενα dac που θα εκτελεί και χρέη προενισχυτή

φιλε, δεν σου προτείνω να αγοράσεις τίποτα. Ιδέες ρίχνω για να πας να ακούσεις.

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,154
Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per

Ετσι για να πέσει στο τραπέζι, ίσως να είχε ενδιαφέρον να περάσεις καμια φορά να ακούσεις αυτό το set
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_systems_3k_5.htm

Μμμμ... τρελό βάλιου και μια χαρά απο δύναμη :a0210:

Είναι σίγουρο ότι κάνει το εύκολο passthrough ή θέλει βάλε βγάλε γέφυρες?
Καλό είναι το ρωτήσει πρώτα αυτό, μιας και είναι προαπαιτούμενο.

Αν ναι, το σετάκι θα είναι και σίγουρα κουρδισμένο μαζί. Αξίζει ακρόασης σίγουρα.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,694
Θεσσαλονίκη
Πάντως το σετάκι των ενεργών και του dac είναι δελεαστικότατο και θα έλεγα αν σε παίρνει ως συνολικό budget (3000 όλο μαζί) να ρίξεις μια ακρόαση:
http://athensproaudio.gr/recording-gr/psifiakoi-metatropeis/mytek-stereo-192-dsd-dac-black.html
http://athensproaudio.gr/recording-...monitors/focal-solo-6-be-limited-edition.html
Μη σε ξενίσει που τα ηχεία είναι βάσεως. Έχουν εξιμισάρι γουφερ και αρκετά κυβικά καμπίνας καθώς και ενσωματωμένους ενισχυτές 250w το καθένα αν θυμάμαι καλά. Αν η πιστότητα είναι το ζητούμενο δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο. Απόσο θυμάμαι το mytek έχει και passthrough για μελλοντική σύνδεση avr. Αλλά δεν είναι προενισχυτής. αν θέλεις να συνδέσεις πολλά αναλογικά δε σε καλύπτει.