..
Είναι σίγουρο ότι κάνει το εύκολο passthrough ή θέλει βάλε βγάλε γέφυρες?
Καλό είναι το ρωτήσει πρώτα αυτό, μιας και είναι προαπαιτούμενο....
Βλέπω σε κάποιες φωτογραφίες του ενισχυτή από το πίσω μέρος (πχ http://www.openaudio.co.kr/shop/index.php?page=view_item&item_id=9133), ότι το pre out και το amp in είναι γεφυρωμένα με καλώδιο.
α)αποφάσισε πρώτα για το συνολικό μπάτζετ ηχείων-ενισχυτή
β)αποφάσισε μετά για το ποια ηχεία θέλεις
γ)βρες ενισχυτή για τα ηχεία που διάλεξες
δ)σύγκρινε αυτά που διάλεξες με αντίστοιχης τιμής ενεργά
αυτά.
:a0210:
και να σκεφτείς ότι τον έχεις φίλος, τον έχω ακούσει τον Α100 αλλά δεν θυμόμουν και πάλι...
και δεν μου έκοψε να ψάξω τις φωτό του ποπού του
+1
Ειδικά για πρωτάρη μόνο έτσι θα βγει άκρη.
Θα έχει βέβαια πολύ τρέξιμο αυτή η αναζήτηση, αλλα αξίζει το κόπο.
+++
Επειδή, αν έχω καταλάβει καλά, ο φίλος μας τώρα μαθαίνει με ένα περιορισμένο budget στο χέρι και επι πλέον δύσκολα θα πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια για ακροάσεις (αν έχω καταλάβει καλά), θα προτείνω κάτι και ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Αυτό θα έκανα εγώ, αυτό προτείνω.
Στο forum μας κάποια απο τα μέλη της diy ως γνωστόν έχουν προχωρήσει στην κατασκευή των δικών τους μηχανημάτων.
O Nικόλας (nbullamatsis) ηχεία και ο έτερος Νικόλας (Πετραλιάς) ενισχυτή και οι εντυπώσεις ως τώρα είναι άριστες!
Aς τους βάλει να συνεργαστούν για ένα project ηχεία-ενισχυτή. Είμαι σίγουρος ότι με περίπου 2000 (κάπου εκεί είναι το μπάντζετ για ενισχυτή - ηχεία) θα στήσει κάτι πολύ μεγαλύτερης αξίας και κουρδισμένο στα γούστα του, κατάλληλο για το χώρο του και με όλες τις ευκολίες που θέλει. Αν ξεκίναγα απο την αρχή αυτό θα έκανα, γνωρίζοντας και τους δύο κατασκευαστές.
Tι θα καταφέρει?
1) θα έχει καλούς συμβούλους δίπλα του για να τον βοηθήσουν τεχνικά (ματσάρισμα και χώρος),
2) τα μηχανάκια θα είναι κουρδισμένα στο γούστο του
3) θα πληρώσει τα μισά χρήματα (και πολλά λέω) σε σχέση με τα αντίστοιχης απόδοσης του εμπορίου.
Ένα transport και ένα dac θα συμπληρώσει το πάζλ...
Mε ένα htpc ή media player που θα διαβάζει αξιοπρεπώς όλα τα είδη αρχείων audio και video και ένα dac και πάλι απο δικό μας παιδί προτείνω το εξαιρετικό και πάμφθηνο mambo dac (VaSiLis-T) έχει ολοκληρώσει την δικάναλη αναζήτηση και θα είναι έτοιμος για κάποιον consumer ΑV Receiver και τρία ακόμα ηχεία για να ολοκληρώσει και τις home cinema ανησυχίες του...
Για πρωτάρη και με το συγκεκριμένο budget δίνω ποσοστά επιτυχίας 99%.
Εγώ αυτό θα έκανα, εξασφαλίζοντας τρελό vfm και το καλύτερο after sales που μπορεί να υπάρξει.
Ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές δεν είναι να πετάς χρήματα διαβάζοντας review ή αγοράζοντας βάσει του γούστου του κάθε dalanik στο διαδίκτυο.
pm them yesterday!
Αν βέβαια έχει το χρόνο και τη διάθεση να πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια (αντιπροσώπους) ας φροντίσει να τα πάρει όλα απο έναν, χρησιμοποιώντας τις συμβουλές τους... για ματσαρισμένα μηχανάκια, κατάλληλα για το χώρο του.
my 3 cents
γιατί κουράστηκα λίγο παραπάνω με τα links![]()
Αν συνυπολογησεις, ενισχυτη+ηχεια+καλωδια εφτασες το 2χιλιαρο
Ενα ζευγαρι ενεργα, και εχεις και ρεστα
Εξαλλου, minimalTech ειναι και το nick του ;-)
Αλλά διάβασα για ηλεκτρο-ντάπα-ντούπα μουσικες προτιμήσεις (minimal techno? τι ειναι τούτο?) και κάνα παρτάκι.
Ετσι για να πέσει στο τραπέζι, ίσως να είχε ενδιαφέρον να περάσεις καμια φορά να ακούσεις αυτό το set
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_systems_3k_5.htm
ή παρόλο που θες δαπέδου ίσως να ακουγες την πρόταση της focal
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_systems_3k_7.htm
οκ το mytek που είναι στην δοκιμή ειναι ακριβό, αλλά θα μπορούσες με πολύ λιγότερα χρήματα να βρεις ενα dac που θα εκτελεί και χρέη προενισχυτή
Kαλώς ήρθες....
Εμένα μου έρχεται ο denon στο μυαλό...
http://www.skroutz.gr/s/318318/Denon-PMA-1510.html
http://www.djmarket.gr/images/EL_PMA1510AESP_E2_fr_000_inner.jpg
α)αποφάσισε πρώτα για το συνολικό μπάτζετ ηχείων-ενισχυτή
β)αποφάσισε μετά για το ποια ηχεία θέλεις
...να ακούει minimal techno με λαμπάτο δηλαδή...μάλιστα...:BDBDG54: ...Οι ιδανικοί ενισχυτές για τέτοια μουσική είναι χαλαρά οι class d που έχουν μακράν το καλύτερο χαμηλό στα χαμηλά κοστολόγια...
+1
Το θέμα είναι όμως πως αν πάει σε καλή λύση class D,ανεβαίνει το μπάτζετ...
Τα Ncore ας πούμε,που θα τον γλίτωναν κι από την σκοτούρα εύκολα -δύσκολα ηχεία αφού οδηγούν τα πάντα,φτάνουν γύρω στα 1600 κομπλέ κι από κει και πέρα χρειάζεται και προενισχυτής.
Και μάλιστα προ με υψηλή έξοδο ώστε να ξεζουμίσει τα Ncore μιας και αυτή είναι η μόνη τους ιδιοτροπία.(Αυτό+κάποιο ελάχιστο DIY που είναι αναγκαίο.)
Απ' την άλλη όμως θα καθάριζε μια και καλή.
Μην κολάς στα NCore αγαπούλη...
Υλοποιήσεις με ICE 125ASX2 διαβάζω ολόγυρα πως είναι εξίσου ικανότατες για απολαυστικές ακροάσεις και οδήγηση δύσκολων φορτίων... και είναι κατά πολύ φθηνότερες από τα NΚοκκόρια... :ernaehrung004:
Βέβαια οφείλω να τονίσω πως μεταφέρω μόνο τα όσα έχω διαβάσει. Δεν έχω καταφέρει να ακούσει ιδίας ώτας.
Επίσης γνωρίζω πως από υλοποίηση σε υλοποίηση μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Πάντως το κόστος είναι τέτοιο που κατά κάποιο τρόπο επιτρέπει έναν "πειραματισμό"... :2thumb22sup:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.