Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

Όσο αφορα τον XTZ είναι τρελή επιλογή οδηγει τα παντα άνετα με πολύ εύπεπτο ηχο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS

..
Είναι σίγουρο ότι κάνει το εύκολο passthrough ή θέλει βάλε βγάλε γέφυρες?
Καλό είναι το ρωτήσει πρώτα αυτό, μιας και είναι προαπαιτούμενο....

Τα παρακάτω είναι από το site του κατασκευαστή:
The Class A100 D3 can be used together with other amps and preamps thanks to the PRE OUT and AMP IN connections. For example, you can connect a D3 to drive the front speakers in a home cinema setup. There is also a SUB OUT to drive active subwoofers if desired

Ναι Κώστα το τσέκαρα και εγώ, απλά αυτό μπορεί να γίνει και αν είναι γεφυρωμένες αυτές οι δύο έξοδοι - είσοδοι και θα πρέπει ο χρήστης να ξεγυφερώνει κάθε φορά που θα κάνει χρήση του AMP in κάτι που δεν είναι για όλους επιθυμητό.
Δεν θυμάμαι πως ακριβώς λειτουργεί ο Α100 μακάρι να είναι έτσι. Απλά ας ρωτήσει πρώτα ο φίλος τον αντιπρόσωπο μην βρεθεί προ εκπλήξεως. :a0210:

Μάλιστα, δεν το γνώριζα ότι μπορεί να παίξει και έτσι η φάση.

Dalanik είσαι πολύ σωστός.

Βλέπω σε κάποιες φωτογραφίες του ενισχυτή από το πίσω μέρος (πχ http://www.openaudio.co.kr/shop/index.php?page=view_item&item_id=9133), ότι το pre out και το amp in είναι γεφυρωμένα με καλώδιο.

Αν το ΗΤ Passthrough είναι το ζητούμενο,υπάρχει ολόκληρη λίστα εδώ.
Δεν μπορεί,κάποιος θα κάνει...

α)αποφάσισε πρώτα για το συνολικό μπάτζετ ηχείων-ενισχυτή
β)αποφάσισε μετά για το ποια ηχεία θέλεις
γ)βρες ενισχυτή για τα ηχεία που διάλεξες

δ)σύγκρινε αυτά που διάλεξες με αντίστοιχης τιμής ενεργά

αυτά.

Βλέπω σε κάποιες φωτογραφίες του ενισχυτή από το πίσω μέρος (πχ http://www.openaudio.co.kr/shop/index.php?page=view_item&item_id=9133), ότι το pre out και το amp in είναι γεφυρωμένα με καλώδιο.

:a0210:

και να σκεφτείς ότι τον έχεις φίλος, τον έχω ακούσει τον Α100 αλλά δεν θυμόμουν και πάλι...
και δεν μου έκοψε να ψάξω τις φωτό του ποπού του :flipout:

γ)βρες ενισχυτή για τα ηχεία που διάλεξες
δ)σύγκρινε αυτά που διάλεξες με αντίστοιχης τιμής ενεργά
αυτά.

+1

Ειδικά για πρωτάρη μόνο έτσι θα βγει άκρη.
Θα έχει βέβαια πολύ τρέξιμο αυτή η αναζήτηση, αλλα αξίζει το κόπο.

+++
Επειδή, αν έχω καταλάβει καλά, ο φίλος μας τώρα μαθαίνει με ένα περιορισμένο budget στο χέρι και επι πλέον δύσκολα θα πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια για ακροάσεις (αν έχω καταλάβει καλά), θα προτείνω κάτι και ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Αυτό θα έκανα εγώ, αυτό προτείνω.

Στο forum μας κάποια απο τα μέλη της diy ως γνωστόν έχουν προχωρήσει στην κατασκευή των δικών τους μηχανημάτων.
O Nικόλας (nbullamatsis) ηχεία και ο έτερος Νικόλας (Πετραλιάς) ενισχυτή και οι εντυπώσεις ως τώρα είναι άριστες!

Aς τους βάλει να συνεργαστούν για ένα project ηχεία-ενισχυτή. Είμαι σίγουρος ότι με περίπου 2000 (κάπου εκεί είναι το μπάντζετ για ενισχυτή - ηχεία) θα στήσει κάτι πολύ μεγαλύτερης αξίας και κουρδισμένο στα γούστα του, κατάλληλο για το χώρο του και με όλες τις ευκολίες που θέλει. Αν ξεκίναγα απο την αρχή αυτό θα έκανα, γνωρίζοντας και τους δύο κατασκευαστές.

Tι θα καταφέρει?
1) θα έχει καλούς συμβούλους δίπλα του για να τον βοηθήσουν τεχνικά (ματσάρισμα και χώρος),
2) τα μηχανάκια θα είναι κουρδισμένα στο γούστο του
3) θα πληρώσει τα μισά χρήματα (και πολλά λέω) σε σχέση με τα αντίστοιχης απόδοσης του εμπορίου.

Ένα transport και ένα dac θα συμπληρώσει το πάζλ...
Mε ένα htpc ή media player που θα διαβάζει αξιοπρεπώς όλα τα είδη αρχείων audio και video και ένα dac και πάλι απο δικό μας παιδί προτείνω το εξαιρετικό και πάμφθηνο mambo dac (VaSiLis-T) έχει ολοκληρώσει την δικάναλη αναζήτηση και θα είναι έτοιμος για κάποιον consumer ΑV Receiver και τρία ακόμα ηχεία για να ολοκληρώσει και τις home cinema ανησυχίες του...

Για πρωτάρη και με το συγκεκριμένο budget δίνω ποσοστά επιτυχίας 99%.
Εγώ αυτό θα έκανα, εξασφαλίζοντας τρελό vfm και το καλύτερο after sales που μπορεί να υπάρξει.
Ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές δεν είναι να πετάς χρήματα διαβάζοντας review ή αγοράζοντας βάσει του γούστου του κάθε dalanik στο διαδίκτυο.

pm them yesterday!

Αν βέβαια έχει το χρόνο και τη διάθεση να πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια (αντιπροσώπους) ας φροντίσει να τα πάρει όλα απο έναν, χρησιμοποιώντας τις συμβουλές τους... για ματσαρισμένα μηχανάκια, κατάλληλα για το χώρο του.

my 3 cents
γιατί κουράστηκα λίγο παραπάνω με τα links :-)

:a0210:

και να σκεφτείς ότι τον έχεις φίλος, τον έχω ακούσει τον Α100 αλλά δεν θυμόμουν και πάλι...
και δεν μου έκοψε να ψάξω τις φωτό του ποπού του :flipout:

+1

Ειδικά για πρωτάρη μόνο έτσι θα βγει άκρη.
Θα έχει βέβαια πολύ τρέξιμο αυτή η αναζήτηση, αλλα αξίζει το κόπο.

+++
Επειδή, αν έχω καταλάβει καλά, ο φίλος μας τώρα μαθαίνει με ένα περιορισμένο budget στο χέρι και επι πλέον δύσκολα θα πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια για ακροάσεις (αν έχω καταλάβει καλά), θα προτείνω κάτι και ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Αυτό θα έκανα εγώ, αυτό προτείνω.

Στο forum μας κάποια απο τα μέλη της diy ως γνωστόν έχουν προχωρήσει στην κατασκευή των δικών τους μηχανημάτων.
O Nικόλας (nbullamatsis) ηχεία και ο έτερος Νικόλας (Πετραλιάς) ενισχυτή και οι εντυπώσεις ως τώρα είναι άριστες!

Aς τους βάλει να συνεργαστούν για ένα project ηχεία-ενισχυτή. Είμαι σίγουρος ότι με περίπου 2000 (κάπου εκεί είναι το μπάντζετ για ενισχυτή - ηχεία) θα στήσει κάτι πολύ μεγαλύτερης αξίας και κουρδισμένο στα γούστα του, κατάλληλο για το χώρο του και με όλες τις ευκολίες που θέλει. Αν ξεκίναγα απο την αρχή αυτό θα έκανα, γνωρίζοντας και τους δύο κατασκευαστές.

Tι θα καταφέρει?
1) θα έχει καλούς συμβούλους δίπλα του για να τον βοηθήσουν τεχνικά (ματσάρισμα και χώρος),
2) τα μηχανάκια θα είναι κουρδισμένα στο γούστο του
3) θα πληρώσει τα μισά χρήματα (και πολλά λέω) σε σχέση με τα αντίστοιχης απόδοσης του εμπορίου.

Ένα transport και ένα dac θα συμπληρώσει το πάζλ...
Mε ένα htpc ή media player που θα διαβάζει αξιοπρεπώς όλα τα είδη αρχείων audio και video και ένα dac και πάλι απο δικό μας παιδί προτείνω το εξαιρετικό και πάμφθηνο mambo dac (VaSiLis-T) έχει ολοκληρώσει την δικάναλη αναζήτηση και θα είναι έτοιμος για κάποιον consumer ΑV Receiver και τρία ακόμα ηχεία για να ολοκληρώσει και τις home cinema ανησυχίες του...

Για πρωτάρη και με το συγκεκριμένο budget δίνω ποσοστά επιτυχίας 99%.
Εγώ αυτό θα έκανα, εξασφαλίζοντας τρελό vfm και το καλύτερο after sales που μπορεί να υπάρξει.
Ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές δεν είναι να πετάς χρήματα διαβάζοντας review ή αγοράζοντας βάσει του γούστου του κάθε dalanik στο διαδίκτυο.

pm them yesterday!

Αν βέβαια έχει το χρόνο και τη διάθεση να πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια (αντιπροσώπους) ας φροντίσει να τα πάρει όλα απο έναν, χρησιμοποιώντας τις συμβουλές τους... για ματσαρισμένα μηχανάκια, κατάλληλα για το χώρο του.

my 3 cents
γιατί κουράστηκα λίγο παραπάνω με τα links :-)

:SFGSFGSF::worshippy:

Αν συνυπολογησεις, ενισχυτη+ηχεια+καλωδια εφτασες το 2χιλιαρο

Ενα ζευγαρι ενεργα, και εχεις και ρεστα

Ντίνο δε μου αρέσει η ιδέα των ενεργών ηχείων, προτιμώ το κλασσικό σύστημα ολοκληρωμένου ενισχυτή - παθητικών ηχείων..

Εξαλλου, minimalTech ειναι και το nick του ;-)

Το MinimalTech προκύπτει από την μουσική που ακούω (Minimal Techno) και όχι από τις μινιμαλιστικές επιλογές μου στην τεχνολογία!! :guitarist:

Αλλά διάβασα για ηλεκτρο-ντάπα-ντούπα μουσικες προτιμήσεις (minimal techno? τι ειναι τούτο?) και κάνα παρτάκι.

Μιας και ρωτάς, ρίξε μια ματιά εδώ:

Richie Hawtin 70 min Boiler Room Amsterdam DJ set

για να καταλάβεις περίπου περι τίνος πρόκειται!! Άκου και λίγο Traxx FM online (δεν παίζει βέβαια Minimal Techno πάντα...). Ο Traxx και άλλοι διαδικτυακοί σταθμοί είναι και ο κύριος λόγος που θέλω κάποιον ασύρματο δέκτη στο ηχοσύστημα, για να παίζω από το PC μου (+ αρχεία ήχου βέβαια).

Ετσι για να πέσει στο τραπέζι, ίσως να είχε ενδιαφέρον να περάσεις καμια φορά να ακούσεις αυτό το set
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_systems_3k_5.htm

ή παρόλο που θες δαπέδου ίσως να ακουγες την πρόταση της focal
http://www.avmentor.gr/reviews/group_test_systems_3k_7.htm
οκ το mytek που είναι στην δοκιμή ειναι ακριβό, αλλά θα μπορούσες με πολύ λιγότερα χρήματα να βρεις ενα dac που θα εκτελεί και χρέη προενισχυτή

Κώστα που μπορώ να τα ακούσω αυτά? Να φανταστώ Αθήνα... Εγώ μένω σχετικά κοντά στη Θεσσαλονίκη. Αν υπάρχουν εκεί να πάω να τα ακούσω ευχαρίστως.

Kαλώς ήρθες....
Εμένα μου έρχεται ο denon στο μυαλό...

http://www.skroutz.gr/s/318318/Denon-PMA-1510.html

http://www.djmarket.gr/images/EL_PMA1510AESP_E2_fr_000_inner.jpg

FlyingFinn αξίζει ο συγκεκριμένος Denon? Πληρεί τις προϋποθέσεις που έχω θέσει? Απ ότι είδα και στην Denon τον Οκτώβριο θα βγεί και ο καινούριος PMA-1520 στα ίδια watt (ο 1510 είναι του 2010). Επίσης μιας και ανέφερες την Denon, λύσε μου μια απορία αν μπορείς. Γιατί ο PMA-1510 έχει 900 στα 70W και ο PMA-2020 για 10W παραπάνω (80W) έχει 1.800 ? Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά φαίνονται ολόιδιοι τεχνολογικά... Χάνω κάτι?

Στέργιο για ηχεία έχω αναφέρει ποια θέλω λίγο πολύ, χωρίς να τα έχω ακούσει βέβαια από κοντά. Ηχεία κατηγορίας 1.000 το ζευγάρι. Μετά πάμε στα 1.800 το ζευγάρι (KEF R500) αλλά δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά στα χρήματα. Όπως είπαμε θέλω εύκολα ηχεία και ενισχυτή για να παίζουν καλά κυρίως στα χαμηλά 10W-20W. Έχεις κάτι να προτείνεις?

-

Dalanik ακούγονται σωστά αυτά που λες και με έχεις βοηθήσει αρκετά, αλλά δυστυχώς δεν μένω Αθήνα!

Μένω κοντά στη Θεσσαλονίκη και αύριο θα την επισκεφθώ. Γνωρίζεις μήπως εσύ ή κάποιος άλλος εκεί κάποιο κατάστημα (ή περισσότερα) που μπορώ να πάω να κάνω κανένα τεστ και να ακούσω κανένα σετάκι? Στείλτε μου τα μαγαζιά σε PM αν δεν θέλετε εδώ.

Το budget μου πάντως για ηχεία - ενισχυτή είναι γύρω στα 2.000 , εκτός κι αν κάτι αξίζει τόσο πολύ (από ηχεία ή ενισχυτή) και πάω στα 3.000 το πολύ...

Όντως δεν είναι το καλύτερο η απόσταση. Κρίμα!
Πάντως δύο εκ των συμφορουμητών μας δεν τους σταμάτησε αυτό.

Εδώ Θεσσαλονίκη και εδώ Σέρρες. Ρίξε ένα μάτι γιατί όχι και ένα αυτί... δίπλα σου είναι... σκέψου το, ο χρόνος είναι με το μέρος σου.

προσθήκη:
υπόψιν ότι και τα δύο μέλη είναι γνώστες του θέματος και έμπειροι... δεν ήταν τυχαίες οι επιλογές...
το 99% που σου είπα πριν, βασίζεται και σε αυτό ;-)

Last edited:
Λοιπόν, (sorry για την αργοπορία, έτυχαν κ δουλειές κ το είχα παρατήσει λίγο το θέμα), άκουσα κάποιες συνθέσεις, λίγες βέβαια. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι για την μουσική μου είναι πολύ σημαντική η απόκριση του μπάσου από ένα ηχείο. Οπότε όπως είναι φυσικό ξεχώρισα κυρίως τα ηχεία με μεγάλα μεγάφωνα 7-8 ιντσών.

Από ενισχυτές δοκίμασα έναν Naim, έναν Primare και έναν CAV. Ηχητικά με την μουσική την δικιά μου δεν άκουσα καμία διαφορά (εκτός βέβαια από την ένταση του καθενός)! Την διαφορά την έκαναν τα ηχεία... Τι να πω, ή δεν έχω μουσικό αυτί ή δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά στην Techno!

Οπότε, λαμβάνοντας υπόψιν τις προϋποθέσεις που έχω θέσει και τα όσα διάβασα περι ευαισθισίας και εμπέδησης, κατέληξα (νομίζω) σε αυτά τα δύο ηχεία (τα οποία δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει κι από κοντά).:

1) Crystal Audio TX-T3SE-BL
- 200W RMS
- 8Ω
- Sensitivity 92dB @ 2.83V / 1m
- 3x7" Woofer, 1x1" Neodyme External Tweeter
- 1.000

2) Klipsch RF-82 II Floorstanding Speaker
- 150W RMS
- 8Ω
- Sensitivity 98dB @ 2.83V / 1m
- 2x8" Woofers, 1x1" Horn Tweeter
- 1.230

Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι αν αρχικά κάνουν για μουσική (γιατί γράφουν για Home Theater applications) και αν τελικά είναι εύκολα ηχεία και αποδίδουν καλά και σε χαμηλές εντάσεις.... Ποιο από τα δύο θα επιλέγατε (άσχετα με την τιμή) και γιατί?

Tα klipschακια καλυτερα να τ ακουσεις ειναι καπως ιδιαιτερα,η κορνα δεν αρεσει σε ολους.Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ενθουσιαστεις με το πρωτο ακουσμα.
Το θεμα τους ειναι οτι θελουν καλα συνοδα απο πισω, λογο της μεγαλης ευαισθησιας τους θα σου πετανε στη μουρη
τις αδυναμιες των πρηγουμενων κρικων της αλυσιδας σου και αυτο δυστυχως ειναι κατι που κουραζει στη πολυωρη ακροαση.
Τουλαχιστον σε μενα αυτο συμβαινει.

Τα CA απ την αλλη ειναι ευπεπτα οχι ομως τοσο ευαισθητα οσο δειχνουν, κατεβαινουν κατω απ τα 4Ω.
Δυστυχως δεν τα εχω ακουσει με καλα ενισχυτικα για να εχω ολοκληρομενη εικονα πιστευω ομως παιζουν καλα

Αναμεσα σε αυτα που σκεφτεσαι εγω θα πηγαινα στα πρωτα,μου αρεσει ο ηχος τους(σε πολλους ομως οχι)
Απ την αλλη για να εμπλουτισω και λιγο το μενου, πολυ μα πολυ καλο ηχο εχουν τα Qacoustics 2050
τα οποια ζητανε σχεδον τα μισα χρηματα απο αυτα που εχεις βαλει στη λιστα σου.
Το πεταω λοιπον ετσι σαν ιδεα μιας και δεν χρειαζεται να ξεπαραδιαστεις για να εχεις ενα πολυ αξιολογο αποτελεσμα.

Μεχρι το 1500αρικο παντως αυτα που εμενα τουλαχιστον με κερδιζουν ειναι τα B&W683.

Αληθεια με τι θα τα οδηγησεις τελικα?

Είδα τις προτάσεις, ευχαριστώ. Τα Qacoustics και τα JBL δε μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αρκετά... Για τα Β&W 683 σκεφτόμουνα κι εγώ στην αρχή, αλλά μου είπαν όλοι ότι είναι δύσκολα ηχεία στο να οδηγηθούν (με ενδιαφέρει κυρίως η απόδοση σε χαμηλές εντάσεις, 15 - 20W RMS). Εσείς τι λέτε? Συμφωνείτε?

Για ενισχυτή είπα να ανεβάσω λίγο το κόστος για να πάρω κάτι πιο σοβαρό. Ας πούμε γύρω στα 1.800 - 2.000 . Είδα στα γρήγορα τον Yamaha A-S2000. Τι λέτε γιαυτόν? Τι διαφορά έχει από τον S1000? Επίσης και για τον Denon σκεφτόμουνα τον PMA-2020AE (πάλι ποια η διαφορά με τον 1520 εκτός των 10 επιπλέον Watt??)

Αν τα εχεις ακουσει και δεν σ αρεσαν παω πασο :a0210:

Σε κοβω με τα πολλα και τα λιγα να πηγαινεις για τα Klipsch :guitarist:

Τωρα αν ειναι να ανεβεις http://www.auditorium.gr/index.php?productID=96 εδω ειμαστε
πιστευω θα στον προτεινουν κ αλλοι.

Και μιας και τα συζηταμε ετσι ομορφα η ιδεα της λαμπας πως σου ακουγεται?

...να ακούει minimal techno με λαμπάτο δηλαδή...μάλιστα...:BDBDG54: ...Οι ιδανικοί ενισχυτές για τέτοια μουσική είναι χαλαρά οι class d που έχουν μακράν το καλύτερο χαμηλό στα χαμηλά κοστολόγια...

Δηλαδη ολοι εμεις με λαμπατο πρεπει να ακουμε κλασσικη και αριες αλλιως χαλαει η μανεστρα?

Απ τη στιγμη που ο ανθρωπος ενδιαφερεται για χαμηλες εντασεις δε βρισκω το λογο γιατι οχι.

Δε νομιζω να υπαρχει πουθενα καποιος μπουσουλας για συγκεκριμενες μουσικες συγκεκριμενα μηχανηματα..

...να ακούει minimal techno με λαμπάτο δηλαδή...μάλιστα...:BDBDG54: ...Οι ιδανικοί ενισχυτές για τέτοια μουσική είναι χαλαρά οι class d που έχουν μακράν το καλύτερο χαμηλό στα χαμηλά κοστολόγια...

+1
Το θέμα είναι όμως πως αν πάει σε καλή λύση class D,ανεβαίνει το μπάτζετ...
Τα Ncore ας πούμε,που θα τον γλίτωναν κι από την σκοτούρα εύκολα -δύσκολα ηχεία αφού οδηγούν τα πάντα,φτάνουν γύρω στα 1600 κομπλέ κι από κει και πέρα χρειάζεται και προενισχυτής.
Και μάλιστα προ με υψηλή έξοδο ώστε να ξεζουμίσει τα Ncore μιας και αυτή είναι η μόνη τους ιδιοτροπία.(Αυτό+κάποιο ελάχιστο DIY που είναι αναγκαίο.)
Απ' την άλλη όμως θα καθάριζε μια και καλή.

+1
Το θέμα είναι όμως πως αν πάει σε καλή λύση class D,ανεβαίνει το μπάτζετ...
Τα Ncore ας πούμε,που θα τον γλίτωναν κι από την σκοτούρα εύκολα -δύσκολα ηχεία αφού οδηγούν τα πάντα,φτάνουν γύρω στα 1600 κομπλέ κι από κει και πέρα χρειάζεται και προενισχυτής.
Και μάλιστα προ με υψηλή έξοδο ώστε να ξεζουμίσει τα Ncore μιας και αυτή είναι η μόνη τους ιδιοτροπία.(Αυτό+κάποιο ελάχιστο DIY που είναι αναγκαίο.)
Απ' την άλλη όμως θα καθάριζε μια και καλή.

Μην κολάς στα NCore αγαπούλη...
Υλοποιήσεις με ICE 125ASX2 διαβάζω ολόγυρα πως είναι εξίσου ικανότατες για απολαυστικές ακροάσεις και οδήγηση δύσκολων φορτίων... και είναι κατά πολύ φθηνότερες από τα NΚοκκόρια... :ernaehrung004:
Βέβαια οφείλω να τονίσω πως μεταφέρω μόνο τα όσα έχω διαβάσει. Δεν έχω καταφέρει να ακούσει ιδίας ώτας.
Επίσης γνωρίζω πως από υλοποίηση σε υλοποίηση μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Πάντως το κόστος είναι τέτοιο που κατά κάποιο τρόπο επιτρέπει έναν "πειραματισμό"... :2thumb22sup:

Μην κολάς στα NCore αγαπούλη...
Υλοποιήσεις με ICE 125ASX2 διαβάζω ολόγυρα πως είναι εξίσου ικανότατες για απολαυστικές ακροάσεις και οδήγηση δύσκολων φορτίων... και είναι κατά πολύ φθηνότερες από τα NΚοκκόρια... :ernaehrung004:
Βέβαια οφείλω να τονίσω πως μεταφέρω μόνο τα όσα έχω διαβάσει. Δεν έχω καταφέρει να ακούσει ιδίας ώτας.
Επίσης γνωρίζω πως από υλοποίηση σε υλοποίηση μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Πάντως το κόστος είναι τέτοιο που κατά κάποιο τρόπο επιτρέπει έναν "πειραματισμό"... :2thumb22sup:

Ρε μάνα μου εγώ τα έβαλα γιατί τα άκουσα...και σε εύκολα αλλά και σε θηρία.:drummer:
Και είναι πολύ διαφορετικές οι υλοποιήσεις με μονό ή διπλό τροφοδοτικό,η μέρα με την νύχτα.
Βέβαια αν αναφερόμασταν σε μουσική υψηλών απαιτήσεων στα μεσουψηλά,δεν θα έγραφα τίποτα,εκεί δεν με έπεισαν.
Ίσως να είμαι κι εγώ κακομαθημένος σε ευεργετικές αρμονικές βέβαια.
Εννοείται πως υπάρχουν και φτηνότερα,απλώς τα συγκεκριμένα έχουν τρελή τεχνική υποστήριξη,μεγάλο αριθμό χρηστών που τροφοδοτούν συνεχώς με feedback και είναι πέρα ως πέρα τίμια.
Από κει και πέρα είναι θέμα γούστου και τσέπης.:ernaehrung004: