Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

Με βάση τα είδη μουσικής που σου αρέσουν και την ανάγκη για δυνατά και στακάτα μπάσα θα προτείνω και μια άλλη επιλογή: JBL ES 100
http://www.skroutz.gr/s/347527/JBL-ES100.html?from=autocomplete&keyphrase=jbl+es+100

ειναι μια καλη και οικονομικη προταση που σου δινετε η δυνατοτητα να τα ακουσεις και σε καποιο καταστημα m.markt.
συνδιαζοντας τα και με τον hk990 http://www.harmankardon.com/estore/hk/us/products/HK-990/HK 990_HK_US (αν τον εχουν εκει)το αποτελεσμα ισως σου φανει ενδιαφερον..
και τιμη.....2000 περιπου ολο το σετ.

Τον συνδιασμο Naim-Klipsch τον εχω εδω και αρκετο καιρο και το αποτελεσμα για τα δικα μου γουστα ειναι πολυ καλο.Εχω τον Naim nait xs με τα Klipsch rf 62.To οτι τα Klipsch θελουν προσοχη και φροντιδα στην τοποθετηση τους ειναι αληθεια,αν διαθεσεις χρονο για την τοποθετηση τους στον χωρο σου θα παρεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα.

Δηλαδη ολοι εμεις με λαμπατο πρεπει να ακουμε κλασσικη και αριες αλλιως χαλαει η μανεστρα?
Απ τη στιγμη που ο ανθρωπος ενδιαφερεται για χαμηλες εντασεις δε βρισκω το λογο γιατι οχι.
Δε νομιζω να υπαρχει πουθενα καποιος μπουσουλας για συγκεκριμενες μουσικες συγκεκριμενα μηχανηματα..

Μπάζει από παντού η υπόθεση που κάνεις αλλά ας σου απαντήσω...
Πρώτον, για ηλεκτρονική μουσική δεν χρειάζεται καν να αγοράσει ακριβό ενισχυτή διότι δεν εμπεριέχει η μουσική αυτή τον αρμονικό πλούτο που θα αναδειχθεί πιθανώς με έναν καλύτερο ενισχυτή.
Δεύτερον, η μουσική αυτή προσφέρει ευχαρίστηση σε όποιον προσφέρει, κυρίως με τον ρυθμό της και την χορευτική αίσθηση που προσφέρουν κυρίως οι ηλεκτρονικές μποτιές, συνεπώς χρειάζεται έναν ενισχυτή με έκταση χαμηλά, ταχύτητα και ρυθμικότητα και τί να κάνουμε, δεν υπάρχει αντίπαλος στους κλας ντ σε αυτά τα χαρακτηριστικά στις τιμές που αναφέρεστε, είτε σου αρέσει είτε όχι.
Τρίτον, δείξε μου έναν άνθρωπο που ακούει minimal σε χαμηλές εντάσεις και σου δίνω 300 ...έχεις ακούσει ποτέ μίνιμαλ ή έτσι τα λες αυτά που λες? Μινιμαλ σε χαμηλες εντάσεις όπου και λόγω της καμπύλης ευαισθησίας των αυτιών μας οι χαμηλές δεν θα ακούγονται σχεδόν καθόλου, θα είναι σαν να ακούς τσικι τσικ, τφφ, τφφ...

Στο πρωτο κομματι δε διαφωνουμε καλέ μου φιλέ.
Αν θες τη γνώμη μου εγώ δεν θα επενδυα γενικά τοσα για να ακούω το συγκεκριμένο ειδος αποκλειστικά(το οποίο και γνωρίζω δεν είναι του γούστου μου όμως) αλλά εδώ δε μιλάμε για μένα ουτε για το πορτοφόλι μου.
Δεδομένου λοιπον οτι ο φίλος έχει βάλει στην αντζετα του ενα πολύ ευκολο ηχείο δε βρίσκω το λογο να μην τσεκαρει όλες τις δυνατές επιλογές.

Όσο για τις χαμηλες εντάσεις είναι κάτι το οποίο δεν το εισήγαγα εγώ στη συζήτηση.Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ακούνε παντα όπως γουσταρουν και όσο δυνατά γουσταρουν στο χώρο τους

Όταν με το καλό ο φίλος αγοράσει τα καλούδια του και μας πει οτι ακούει σε χαμηλες εντάσεις μου χρωστάς μια 300ρου:2thumb22sup:

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

Δεύτερον, η μουσική αυτή προσφέρει ευχαρίστηση σε όποιον προσφέρει, κυρίως με τον ρυθμό της και την χορευτική αίσθηση που προσφέρουν κυρίως οι ηλεκτρονικές μποτιές, συνεπώς χρειάζεται έναν ενισχυτή με έκταση χαμηλά, ταχύτητα και ρυθμικότητα και τί να κάνουμε, δεν υπάρχει αντίπαλος στους κλας ντ σε αυτά τα χαρακτηριστικά στις τιμές που αναφέρεστε, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Συμφωνώ κι εγώ για τους class d στο ότι ταιριάζουν πιο πολύ για το συγκεκριμένο είδος μουσικής αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποια "δυνατή" υλοποίηση στα 1.800 - 2.000 το πολύ. Είδα έναν από την pioneer, τον A-70 που έχει βραβευθεί και με βραβείο EISA αλλά βγάζει μόνο 70W στα 6Ω. Στα 8Ω φαντάζομαι πέφτει γύρω στα 50W. Φαντάζομαι ότι άμα παίξω δυνατά με τις διακυμάνσεις που έχει η minimal στα κομμάτια της θα έχω προβλήματα με τα ρεύματα...

Τρίτον, δείξε μου έναν άνθρωπο που ακούει minimal σε χαμηλές εντάσεις και σου δίνω 300 ...έχεις ακούσει ποτέ μίνιμαλ ή έτσι τα λες αυτά που λες? Μινιμαλ σε χαμηλες εντάσεις όπου και λόγω της καμπύλης ευαισθησίας των αυτιών μας οι χαμηλές δεν θα ακούγονται σχεδόν καθόλου, θα είναι σαν να ακούς τσικι τσικ, τφφ, τφφ...

Χαχαχαχα είσαι ωραίος! Δεν ακούγεται χαμηλά η minimal.... Όμως επειδή μένω σε διαμέρισμα, όπως είχα γράψει και στα αρχικά ποστς μου, θα με διώξουν!! Γιαυτό θέλω να φτιάξω ένα σύστημα που να αποδίδει εξίσου καλά στα χαμηλά watts, αλλά επίσης όταν το χρειαστώ για κανένα πάρτυ να μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά χωρίς προβλήματα και παραμορφώσεις....

Δεύτερον, εκτός από Minimal, Techno, Deep House ακούω και Rock (hard, μπαλλάντες) γιαυτό και το ψάχνω αρκετά με την ποιότητα και δεν έχω αγοράσει κάτι τόσο καιρό!

Τρίτον για τα ηχεία σχεδόν έχω καταλήξει στο μυαλό μου να αγοράσω τα Crystal Audio TX-T3SE-BL. Φαίνονται αρκετά ποιοτικά, έχω ακούσει από όλους τα καλύτερα, έχουν υψηλή ευαισθησία και καλά Watt, είναι στα 8Ω και έχουν και πιστοποίηση THX Ultra που σημαίνει ότι θα σκοτώνουν αργότερα στο home cinema που θα στήσω...

Το θέμα είναι η άποψή σας στην αναπαραγωγή μουσικής των συγκεκριμένων ηχείων (τουλάχιστον για τα είδη που ακούω) και ποιος ενισχυτής θα τα οδηγήσει καλύτερα στα χαμηλά και στα υψηλά watt, ιδίως στα χαμηλά.....

Δε μου απάντησε κανείς ποια η διαφορά στους δύο Denon που είπα και ποια είναι η γνώμη σας για τους Denon γενικά... Έχει "ταχύτητα" ο Denon? Από ρεύματα / τροφοδοτικό πως πάει? Κι ο harman kardon φαίνεται δυνατό μηχάνημα.....

Last edited:
Νομιζω για ενισχυτικα σου ειπα και πιο πανω για τον xindak..τα 130βαττακια του φτανουν και περισευουν

Oσο για τα CA 8Ω μπορει να λενε αλλα πεφτουν κατω απ τα 4Ω γιαυτο κ η εταιρεια προτεινει να τα συνδεεις στη
4Ωμη εξοδο.Δε το λες βεβαια και δυσκολο ηχειο..

Τρίτον, δείξε μου έναν άνθρωπο που ακούει minimal σε χαμηλές εντάσεις και σου δίνω 300 ....

Χαχαχαχα είσαι ωραίος! Δεν ακούγεται χαμηλά η minimal.... Όμως επειδή μένω σε διαμέρισμα, όπως είχα γράψει και στα αρχικά ποστς μου, θα με διώξουν!!

Η τρακοσαρου με καταθεση η μετρητης? :Banane0: οχι τπτ αλλο αλλα μου λειπουν για το Mambo?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

Δε μου απάντησε κανείς ποια η διαφορά στους δύο Denon που είπα και ποια είναι η γνώμη σας για τους Denon γενικά... Έχει "ταχύτητα" ο Denon? Από ρεύματα / τροφοδοτικό πως πάει? Κι ο harman kardon φαίνεται δυνατό μηχάνημα.....

Ο harman έχει εξαιρετικές δυνατότητες παροχής ρεύματος.(Και ενσωματομένο ισσοσταθμιστή) Επίσης οι άλλοι 2 (denon,yamaha) είναι εξαιρετικά μηχανήματα,και ποιοτικά.Οι διαφορές που ρωτάς,έχουν να κάνουν στην τροφοδοσία και σε κάποια άλλα....πχ, ο A-S2000 έχει balanced εξόδους σε σχέση με τον S1000. Αλλά μην σε απασχολεί αυτό.....εάν δείς το εσωτερικό τους θα καταλάβεις για τι μηχανήματα μιλάμε.

Σημασία έχει να σου αρέσουν εσένα,και να ταιριάξουν με τα υπόλοιπα.

Απλά υπενθυμίζω ότι oi xindak (άριστοι κατα τα άλλα) δεν έχουν av passthrough που χρειάζεται ο φίλος μας.

Ο Ηarman 990 και ο Υam2000 ναι.

:damnyou: το χε πει το παλικαρι ποιο πισω και το ξεχασα.

Οπως και ναχει ας εχει κατα νου οτι παιζει και φθηνοτερα ο XTZ just in case
τα κανει ολα στη μιση τιμη και συμφερει :music-smiley-005:

Oύτε ο ΧΤΖ έχει passthrough , δυστυχώς. Μόνο με βγάλε βάλε τις γέφυρες μπορεί να κάνει τη δουλειά με αυτόν.

Φυσικά δεν είναι, αλλά είναι θέμα εύκολης πρόσβασης.

Είχα ρωτήσει πάντως απο την αρχή και ήθελε passthrough o φίλος, γι αυτό το γράφω, ώστε να αποφευχθεί κάποια παρεξήγηση. :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per

Οι διαφορές που ρωτάς,έχουν να κάνουν στην τροφοδοσία και σε κάποια άλλα....πχ, ο A-S2000 έχει balanced εξόδους σε σχέση με τον S1000. Αλλά μην σε απασχολεί αυτό.....εάν δείς το εσωτερικό τους θα καταλάβεις για τι μηχανήματα μιλάμε.

Σημασία έχει να σου αρέσουν εσένα,και να ταιριάξουν με τα υπόλοιπα.

Για τον Yamaha το έψαξα και κατάλαβα τη διαφορά των balanced εισόδων. Αλλά για καταλάβω την διαφορά και στην πράξη πρέπει να τον συνδέσω μέσω XNR με το CD-S2000 το οποίο κοστίζει 1.350 !!! Και το οποίο δεν παίζει καν MP3 και άλλα compressed audio files, δεν παίρνει USB και δεν παίζει ούτε DVD (data)!! Για αυτή την χρήση πρέπει να μεταβώ στο 3000 που κοστίζει $6,999.95 απ ότι διάβασα!!! :twoguns:

1) Οπότε, αφού δε σχεδιάζω να αξιοποιήσω τις balanced εισόδους, μήπως μου είναι άχρηστος? (εννοώ περιττό επιπλέον κόστος σε σχέση με τον S1000?). Ή έχει διαφορά και σε τροφοδοτικά, τρανσίστορς, πυκνωτές κ.α.....

2) Υπάρχει CD Player με XNR out σε καλύτερη τιμή που να υποστηρίζει και τα παραπάνω που είπα?

-

3) Δεν μου έχει απαντήσει κανείς, σχετικά με τον Denon PMA-2020AE των 1.800 και τον Denon PMA-1510AE των 900 ποια η ουσιαστική διαφορά εκτός των 10 επιπλέον βαττ? Στα χαρακτηριστικά και στα κυκλώματα που χρησιμοποιούν (από την περιγραφή) φαίνονται οι ίδιοι.... :ears:

-

Νομιζω για ενισχυτικα σου ειπα και πιο πανω για τον xindak..τα 130βαττακια του φτανουν και περισευουν

Δε θέλω κινέζικο πράγμα για να ακούω μουσική, γιαυτό δεν σου απάντησα... Αν ήθελα, πρώτη μου επιλογή θα ήταν ο CAV που είναι και πολύ μουράτος με τις τεράστιες ψύκτρες περιμετρικά του (υβριδικός κι αυτός με λάμπα και τρανσίστορ)

Νταξει δεν ειναι και καμια επιστημη οι γεφυρες

Φυσικά δεν είναι, αλλά είναι θέμα εύκολης πρόσβασης.

+1000 Dalanik

Καλο θα ειναι να μην βιαστεις και να κανεις μια βολτα προς Αθηνα τις ημερες της εκθεσης. Απο εκει και περα,αυτο που ζητας,μπορουν να στο δωσουν απλοχερα τα wega που ηδη σου προταθηκαν,οντως εκπληκτικα σε χαμηλες εντασεις και απιστευτα σε ρεαλιστικες=μεγαλες,αρκει να κανεις λιγο τα ''στραβα'' ματια στο θεμα αισθητικης τους.Αν μπορεις να το κανεις αυτο,πολυ απλα μην κοιτας για τιποτα αλλο,γιατι απλα...δεν υπαρχει. Το αλλο μειον τους,εναι πως ναι μεν ειναι ''τσαμπα'' για αυτο που παιζουν,αλλα θελουν ''φαι'' για να απογειωθουν.Ριχνοντας μια ματια στο youtube ,θα δεις ιδιοκτητες τους να τα οδηγουν με ενισχυτικα παρα πολλων χιλιαδων ευρω,γιατι πολυ απλα το ηχειο ειναι ''καθρεπτης''. Καλη αναζητηση:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per

Δε θέλω κινέζικο πράγμα για να ακούω μουσική, γιαυτό δεν σου απάντησα... Αν ήθελα, πρώτη μου επιλογή θα ήταν ο CAV που είναι και πολύ μουράτος με τις τεράστιες ψύκτρες περιμετρικά του (υβριδικός κι αυτός με λάμπα και τρανσίστορ)

Πολλές εταιρείες πλέον κατασκευάζουν στην Κίνα, μην σε απασχολεί αυτό.
Για παράδειγμα και ο ΧΤΖ που συζητήθηκε στη κίνα κατασκευάστηκε...

Οι Xindak πέραν απο τίμια, είναι και αξιοπρόσεκτα και με άριστο vfm. Mην σε προβληματίζει καθόλου αυτό.
Δυστυχώς δεν έχουν βάλει passthrough όμως... κατα τα άλλα θα πληρώσεις πολλά περισσότερα για να βρεις καλύτερα ρεύματα!

Ο Υam 2000 απ'ότι θυμάμαι είναι αισθητά καλύτερος απο τον 1000άρι στο θέμα τροφοδοσίας. Ηχητικά δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά.

Τους Denon δεν τους έχω ακούσει.

Με ΧLR δεν χρειάζεται να ασχοληθείς, εκτός και αν έχεις να απλώσεις πολλά μέτρα καλώδιο. Πρακτικά δεν θα ακούσεις διαφορές που να αξίζουν το κόπο.

Προσωπικη γνωμη ο α10 ειναι πολυ πιο κατω απ τον ξιντακ τους εχω ακουσει και τους 2.

Τωρα οσο αφορα ατην ευκολια παω πασο.

Η απαξιωση στα κινεζικα μου ακουστικε καπως βεβαια ...

Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS per channel

Η απαξιωση στα κινεζικα μου ακουστικε καπως βεβαια ...

Δίκιο έχεις, αλλά για κάποιον που έχει την εικόνα της κίνας απο πλανόδιους και οικονομικές ηλεκτρικές συσκευές για τα μπάζα, είναι και αυτός δικαιολογημένος.

Φυσικά αν πάρει γεύση απο xindak θα αλλάξει γνώμη...

Επίσης να προσθέσω, ότι και όσες άλλες εταιρείες του κόσμου πλέον κατασκευάζουν στη Κίνα τηρούν κάποια στάνταρντς, οπότε...
Μάλλον προς όφελός μας είναι μιας και ψωνίζουμε φθηνότερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ποιοτικό 2-κάναλο ενισχυτή 70W - 100W RMS

Για τον Yamaha το έψαξα και κατάλαβα τη διαφορά των balanced εισόδων. Αλλά για καταλάβω την διαφορά και στην πράξη πρέπει να τον συνδέσω μέσω XNR με το CD-S2000 το οποίο κοστίζει 1.350 !!! Και το οποίο δεν παίζει καν MP3 και άλλα compressed audio files, δεν παίρνει USB και δεν παίζει ούτε DVD (data)!! Για αυτή την χρήση πρέπει να μεταβώ στο 3000 που κοστίζει $6,999.95 απ ότι διάβασα!!! :twoguns:

Για αυτό και εγώ σε προηγούμενο πόστ σε αποθάρυνα όσον αφορά τις balanced του yamaha.Ειδικά αν σου είναι άχρηστες...νομίζω ότι δεν θα πάρεις κ τίποτα τρελό.Τώρα σε σχέση με τον S1000,έχει λίγο πιο πολλύ αυξημένες χωρητικότητες στους πυκνωτές τροφοδοσίας,αλλά ηχητικά μάλλον δεν απέχουν και πολλύ.Το player μπορείς να το συνδέσεις μέσω rca,αλλά νομίζω ότι παίζει κ Mp3 μέσα σε όλα τα άλλα.Το κορυφαίο S3000 άστο....όταν έρθει η ώρα και για πηγή,πιστεύω θα σε βοηθήσουν κ τα παιδιά.Πρός το παρόν ασχολήσου με ενισχυτή και ηχεία,και μετά θα έρθει και η πηγή.

Για τους denon δεν ξέρω να σου πώ.....πάντως οι Yamaha είναι απο τα τίμια μηχανήματα που κυκλοφορούν. -bye-