Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Οταν καποιος ακουει :ears: μουσικη , διαβαζει ταυτοχρονα :idea: και τα certificates των καλωδιων ωστε να μεγιστοποιειται η απολαυση του ;;;;;;;;;;;
Ενδιαφερουσα ιδεα :aktion033:

Οταν καποιος ακουει μουσικη δεν ενδιαφερεται καν για το τι καλωδιο εχει βαλει, του αρκει απλα να παιζει και απο εκει και περα η μουσικη αναλαμβανει τα υπολοιπα.

Οταν καποιος ασχολειται με την αποδοση του ηχου και οχι με την ουσια της μουσικης, ειτε ειναι ερασιτεχνης, αλλα πολυ περισσοτερο επαγγελματιας οπως εσεις, οφειλει, αν εχει καποια προταση, να την τεκμηριωνει και να μην την αναγαγει στη σφαιρα του φανταστικου...

Περιμενω λοιπον απο εσας, εφοσον θεωρειτε οτι ο τυπος καλωδιου RG59 δεν ενδεικνυται, πρωτα να κοιταξετε τι γραφουν επανω στο καλωδιο τα digital cables που μπορει να εμπορευεστε (ή απλα να μπειτε σε καποιο site εταιρειας, π.χ. belden και να δειτε τι τυπο καλωδιου εχουν για digital transmission με 75 Ohm εμπεδηση) και αφου το κανετε αυτο να μας προτεινετε και εμας, που προφανως δεν γνωριζουμε, εναν τυπο καλωδιου για την ψηφιακη μεταδοση των δεδομενων μας.

Καλο θα μας κανετε κακο οχι.

Αγαπητε Στελιο
το θεμα εχει συζητηθει απειρες φορες . Εχει εξαντληθει πλεον .
Οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει . Προσωπικα δε μ ενδιαφερει να πουλησω καποια απο τα καλωδια που αντιπροσωπευω και να χασω απειρες ωρες απο τη ζωη μου σε ανουσιες συζητησεις για πολλοστη φορα .

Το θεμα που θιγω με το προηγουμενο μηνυμα μου ειναι το παρακατω .
Καποιοι θεωρουν οτι στο internet και στα fora θα βρουν απαντησεις και μαλιστα σωστες .
Καποιοι με καθε καλη διαθεση γραφουν τη γνωμη τους . Ελα ομως που αν διαβασει κανεις τις διαφορες γνωμες βλεπει οτι κινουνται αναμεσα στα δυο ακρα ;; Ελα που οι σωστες και οι λανθασμενες εκφερονται πολλες φορες με ιδιαιτερα σοβαρο υφος !!!
Ελα που συνηθως οι ημιμαθεις εξοντωνουν με αργο και συστηματικο τροπο τη διαθεση των κατοχων της γνωσης και της διαθεσης τους να την μοιραστουν !!!
Αργα και σταθερα οι τελευταιοι βαριουνται τη διαρκη αμφισβητηση και αποχωρουν . Τωρα τι γινεται ;;;

Γινεται οτι απομενουν οι ημιμαθεις και νομιζουν οτι επειδη ειναι πλειοψηφια εχουν και δικιο !!!

Φιλε etav ψαξου λιγο και κυριως ακουσε .....

Αγαπητε Στελιο , προς αποφυγην παρεξηγησης , δε θεωρω τον εαυτο μου "κατοχο της γνωσης" οπως επισης δεν αναφερομαι σε εσας οταν αναφερομαι στους ημιμαθεις .
Εγω απλα δε θελω ν ασχοληθω με το εν λογω θεμα και απορριπτω την πιθανοτητα συμμετοχης μου σε ενα χιλιοειπωμενο θεμα .

Εγώ έχω να πω οτι μετράει πολύ το ΠΩΣ λέει (πόσο μάλλον γράφει) κανείς κάτι...

Πολυ σωστα.

Αγαπητε Στελιο
το θεμα εχει συζητηθει απειρες φορες . Εχει εξαντληθει πλεον .
Οποιος ενδιαφερεται ας ψαξει . Προσωπικα δε μ ενδιαφερει να πουλησω καποια απο τα καλωδια που αντιπροσωπευω και να χασω απειρες ωρες απο τη ζωη μου σε ανουσιες συζητησεις για πολλοστη φορα .

Το θεμα που θιγω με το προηγουμενο μηνυμα μου ειναι το παρακατω .
Καποιοι θεωρουν οτι στο internet και στα fora θα βρουν απαντησεις και μαλιστα σωστες .
Καποιοι με καθε καλη διαθεση γραφουν τη γνωμη τους . Ελα ομως που αν διαβασει κανεις τις διαφορες γνωμες βλεπει οτι κινουνται αναμεσα στα δυο ακρα ;; Ελα που οι σωστες και οι λανθασμενες εκφερονται πολλες φορες με ιδιαιτερα σοβαρο υφος !!!
Ελα που συνηθως οι ημιμαθεις εξοντωνουν με αργο και συστηματικο τροπο τη διαθεση των κατοχων της γνωσης και της διαθεσης τους να την μοιραστουν !!!
Αργα και σταθερα οι τελευταιοι βαριουνται τη διαρκη αμφισβητηση και αποχωρουν . Τωρα τι γινεται ;;;

Γινεται οτι απομενουν οι ημιμαθεις και νομιζουν οτι επειδη ειναι πλειοψηφια εχουν και δικιο !!!

Φιλε etav ψαξου λιγο και κυριως ακουσε .....

Αγαπητε Στελιο , προς αποφυγην παρεξηγησης , δε θεωρω τον εαυτο μου "κατοχο της γνωσης" οπως επισης δεν αναφερομαι σε εσας οταν αναφερομαι στους ημιμαθεις .
Εγω απλα δε θελω ν ασχοληθω με το εν λογω θεμα και απορριπτω την πιθανοτητα συμμετοχης μου σε ενα χιλιοειπωμενο θεμα .

Κοιταξε να δεις τωρα τι γινεται, εν μερει θα συμφωνησω μαζι σου. Σε ενα φορουμ υπαρχουν απ'ολα. Σε αυτο συμφωνουμε.

Εκει ομως, οφειλουν, οι εχοντες μια ιδεα παραπανω (δεν υπαρχουν απολυτοι κατοχοι γνωσης) να βοηθουν και τα νεα μελη που μπορει να μην ξερουν. Ο καθενας αναλογα με τις δυνατοτητες του. Και αν καποιος παρουσιασει μια εμπεριστατωμενη αποψη πιθανοτερο ειναι να δεχτει το σεβασμο παρα τον ψογο.

Αν τωρα δεν θελεις να ασχοληθεις οπως λες, ειτε γιατι κουραστηκες, ειτε γιατι δεν εχεις ορεξη, τοτε my friend, μπορεις καλλιστα να μην συμμετεχεις σε οποια συζητηση θεωρεις οτι δεν σε αφορα ή σε "χαλαει". Δεν ειναι κακο, το αντιθετο.

Εγω παντως ακομα περιμενω να ακουσω ποιον τυπο καλωδιου προτεινεις (οχι μαρκα, τυπο). Γιατι καλα τα "ελεος" κλπ. αλλα καλυτερα ειναι να μενουμε στην ουσια. Και η ουσια ειναι οτι ο ανθρωπος ηθελε γνωμες για ενα γαμ γαμ καλωδιο. Ετσι δεν ειναι;

εσβησε κάποιος admin το μήνυμά μου? μπορώ να μάθω τον λόγο της διαγραφής?

Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Αργα και σταθερα οι τελευταιοι βαριουνται τη διαρκη αμφισβητηση και αποχωρουν .

.

Εδώ δεν μπορει να διαφωνήσει κανείς, συμφωνούμε 100%. το ζούμε και στη δουλειά μας καθημερινά. Ο έχων γνώση αποτελεί απειλή (θα μας φάει την θέση, θα μας κάνει να φανούμε ανεπαρκείς, άρα τον τρώμε λάχανο πριν εκτεθούμε).

Για το ότι δεν θες να συμετάσχεις στην κουβέντα, σε καταλαβαίνω, αλλά εσύ έθιξες πρώτος το θέμα φτηνό = όχι καλό, και μιας και υπογράφεις ως επαγγελματίας αντιλαμβάνεσαι ότι ειναι ευκολο να παρερμηνευτεί αυτό που έγραψες, πόσο μάλλον οταν ο γραπτος λόγος ειναι δύσκολο να αποδοθεί με απολυτη σαφήνεια. Αν ακουσες ργ59 και σου φανηκε ηχητικα απαίσιο, δεκτό, αν εχεις τεχνική άποψη, να την δούμε με ενδιαφέρον, αλλά οχι να βγει ακατάλληλο επειδή έχει 2 ευρώ. Ακυρο επιχείρημα imho, ειδικά οταν το διαβάζει κάποιος μηχανικός ή/και ντιούης.
Ελπίζω να προλάβεις να διαβασεις το παρόν..

Παντως το belden 1694 απο bluejeans παιζει παρα πολυ καλα, κ ας εχει 3.5ε το μετρο.. Αμα δε, το αλειψεις κ λαδι γατοπαρδου το ντυσεις με δερμα κροκοδειλου κ το τιμολογισεις κανα χιλιαρικακι εισαι αρχοντας!

Καλημερα σε όλους.
Για να μην το παρατραβάμε το ζητημα, να πουμε στον φίλο που ψαχνεί ψηφιακό καλώδιο spdif coxial 75ohm να φερει κανενα CANARE απο Αμερικη που ειναι και φθηνα και παιζει και πολυ καλα εκτος εαν τα καταφερνει να κατασκευασει ενα μονος του με RG59 και βυσματα.
Επειδη και εγω εχω κανει διαφορα τεστ με τα ψηφιακα, δεν εχει νοημα να χωσει πολλα λεφτα ειδικα οταν τα συνοδα ειναι σε νορμαλ κοστος ,δεν προκειται να δει τρελλες διαφορες.

Να το κανουμε πιο απλο το ζητημα.

Κανενα καλωδιο δεν αλλαζει προς το καλυτερο τον ηχο περισσοτερο απο οτι ενα μηχανημα της αλυσιδας.
Οπου μηχανημα: πηγη/ενισχυτης/ηχεια/λοιπα (καποιοι τα λενε συνοδα αλλά πιστευω πως ειναι τα πρωτευοντα)

Κανενα.

Αν βαλουμε μεσα και τον παραγοντα χωρο τοτε το καλωδιο, οποιοδηποτε, ειτε σηματος ή ηχειων δεν παιζει κανενα σοβαρο ρολο (μπροστα σε οσα αναφερθηκαν μεχρι τωρα).
Τα καλωδια ρευματος δεν τα λαμβανω καθολου υποψη. Τα θεωρω σαν να ηταν τριχες σε αχυρα.

Οποτε αν καποιος ψαχνεται για καλυτερο ηχο ενα πρεπει να κανει:

Να ξεχασει τα καλωδια και να ψαχτει στο που χωλαινει το συστημα του.
Σε ενα μηχανημα της αλυσιδας;
Σε περισσοτερα;
Στον συνδυασμο;
Στο χωρο;

Οταν και εφοσον ολα τα υπολοιπα αγγιζουν την τελειοτητα τοτε και μονο τοτε κοιταζουμε αν το καλωδιο μας δεν ικανοποιει (οικονομικα) την αξια του συνολου.

Και μην ξεχναμε: ενα τσεκαρισμα & καθαρισμος στα αυτια ισως χρειαζεται.

Σαν επιλογο θα ηθελα να πω πως κανενα συστημα δεν ειναι τελειο.
Και κατι αλλο.
Δεν υπαρχουν συστηματα που παιζουν καλα.
Απλα, υπαρχουν συστηματα που παιζουν χαλια.

όπως και να το κάνουμε υπάρχει κόσμος που γουστάρει αυτό το πράγμα.
Δηλαδή να ρωτάει τι καλώδιο πρέπει να βάλει για να απογειώσει ένα πανάκριβο μηχάνημα που κανονικά έπρεπε να παίζει απ το κουτί που λένε.
Γουστάρει να ακούει κάποιον κάποιους να του λένε "φίλε με 10 ευρώ δεν κάνεις δουλειά θέλει να δώσεις 1000"
Δικαίωμά τους.

Το παν με τα καλώδια είναι να είσαι συνειδητοποιημένος.

Όπως έγραψε και ο audiov, τα καλώδια είναι το κερασάκι στην τούρτα. Είναι για fine tuning, αν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση. Δεν θα μεταμορφώσουν το σύστημα, μην πιστεύετε τις υπερβολές που γράφονται κατά καιρούς. Συνήθως αυτές αποδίδονται σε υπέρμετρο ενθουσιασμό..

Ας κλείσουμε αυτή τη σειρά με τα :offtopic: παίδες...

Τέτοιου είδους συζητήσεις έχουν γίνει δεκάδες στο παρελθόν και
καταντάει τουλάχιστον κουραστικό, μιας και δεν βγαίνει πόρισμα
που να ικανοποιεί και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Ας κάνουμε -αν έχουμε -τις προτάσεις μας στο φίλο που ρώτησε κάτι
συγκεκριμένο και ας αφήσουμε κατα μέρος τις διαμάχες..

Last edited:
Mark Grant Cables: φαίνονται καλής ποιότητας και σε λογικές τιμές.
Για τον τύπο καλωδίου που σε ενδιαφέρει, ρίξε μια ματιά εδώ.

Το κορυφαιο value for money ψηφιακο για καποιον που δε θελει να δωσει τρελα λεφτα ειναι το Black Cat Veloce που ουσιαστικα ειναι μια παραλλαγη του παλιου Stereovox XV2

http://www.6moons.com/audioreviews/blackcat/veloce.html

ασε που ταυτοχρονα εχεις και BNC και RCA ψηφιακο καλωδιο....

Aν διαβασει καποιος τα μηνυματα που ακολουθησαν το τελευταιο μηνυμα μου , καταλαβαινει γιατι δεν θελω να συμμετασχω σε μια τετοια κουβεντα .
Επισης αν καποιος παρατηρει οτι οτι κυριαρχουν πλεον μονο οι υποστηρικτες της αποψης οτι τα καλωδια δεν παιζουν κανενα ρολο .
Ολοι οσοι εχουν αλλη αποψη την εχουν κανει με ελαφρα πηδηματακια . Αυτο δεν ειναι καλο για ενα φορουμ .

Οταν παρετε την μεταχειρισμενη super ευκαιρια Porsche μην κανετε τον κοπο να τις βαλετε καλα αλλα "ακριβα" λαστιχα . Βαλτε οτι πιο φτηνο υπαρχει διαθεσιμο . Σιγα μην κραταει καλυτερα το ακριβο !!

Καλώδια για τερματισμό 75Ω είναι τα:
RG-59/U
RG-6/U
RG-6/UQ
RG-7
RG-11/U
RG-179/U
Ακόμα και τα U (=unshielded) έχουν μία θωράκιση. Aν θέλεις τέσσερεις πήγαινε στο RG-6/UQ. Αν θες να έχεις ελάχιστες απώλειες ακόμα και αν τραβήξεις υπόγεια κουλούρα γύρω στο οικοδομικό τετράγωνο βάλε RG-11/U.
Το θέμα όμως είναι ότι -αντίθετα με τα αναλογικά interconnect- στα ψηφιακά υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές. Στο σπίτι χρησιμοποιώ RG-59/U της Kimber, αλλά ακόμα και αν θεωρείται χαιφιντελάδικο, έχει την πιστοποίηση.