Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Aν διαβασει καποιος τα μηνυματα που ακολουθησαν το τελευταιο μηνυμα μου , καταλαβαινει γιατι δεν θελω να συμμετασχω σε μια τετοια κουβεντα .
Επισης αν καποιος παρατηρει οτι οτι κυριαρχουν πλεον μονο οι υποστηρικτες της αποψης οτι τα καλωδια δεν παιζουν κανενα ρολο .
Ολοι οσοι εχουν αλλη αποψη την εχουν κανει με ελαφρα πηδηματακια . Αυτο δεν ειναι καλο για ενα φορουμ .

Οταν παρετε την μεταχειρισμενη super ευκαιρια Porsche μην κανετε τον κοπο να τις βαλετε καλα αλλα "ακριβα" λαστιχα . Βαλτε οτι πιο φτηνο υπαρχει διαθεσιμο . Σιγα μην κραταει καλυτερα το ακριβο !!

ο παραλληλισμός είναι τουλάχιστον ατυχής.
Τα ψηφιακά καλώδια είναι ίσως τα μόνα που έχουν ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.
τΟ RG59 έχει τέτοιες και τις ακολουθεί, ασχέτως μάρκας.

Απάντηση: Re: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Καλώδια για τερματισμό 75Ω είναι τα:
RG-59/U
RG-6/U
RG-6/UQ
RG-7
RG-11/U
RG-179/U
Ακόμα και τα U (=unshielded) έχουν μία θωράκιση. Aν θέλεις τέσσερεις πήγαινε στο RG-6/UQ. Αν θες να έχεις ελάχιστες απώλειες ακόμα και αν τραβήξεις υπόγεια κουλούρα γύρω στο οικοδομικό τετράγωνο βάλε RG-11/U.
Το θέμα όμως είναι ότι -αντίθετα με τα αναλογικά interconnect- στα ψηφιακά υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές. Στο σπίτι χρησιμοποιώ RG-59/U της Kimber, αλλά ακόμα και αν θεωρείται χαιφιντελάδικο, έχει την πιστοποίηση.

Συμπληρωματικά.

The RG designation stands for Radio Guide, the U designation stands for Universal.

πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_cable

Υπάρχουν βέβαια διαφορετικές ποιότητες (επάργυροι ή μη αγωγοί, μονής ή μέχρι και τετραπλής θωράκισης κτλ), αλλά η διαφορά τιμής τους είναι μικρή και δε χαρακτηρίζεται από τις χαώδεις διαφορές τιμων που συχνά συναντούμε στα "αναλογικά".
Το ίδιο και για τους τερματισμούς τουλάχιστον σε BNC.
Υπάρχουν με 1 ευρώ κινέζικοι και υπάρχουν και ωραιότατοι αμερικάνικοι στρατιωτικών προδιαγραφών που δε ξεπερνούν με τίποτα τα 10 ευρώ αλλά μέχρι εκεί.

Συγνωμη που παρεμβαινω παλι αλλα τωρα προσεξα οτι γραφω σ ενα θεμα της Hi-End κατηγοριας και στην υποκατηγορια Hi-End καλώδια και αξεσουάρ .
Τι βλακας που ειμαι ......επρεπε να το καταλαβω ...οτι κακως γραφω εδω . Ειναι δυνατον να απορω που μιλαμε για την κορωνιδα των καλωδιων με τα πλειστα certificates ;;
Πως μου περασε απο το μυαλο οτι ολοι οσοι προτεινουν τα τοσα σπουδαια καλωδια που μεταφερουν και την τελευταια ρανιδα πληροφοριας χωρις ιχνος jitter ειναι εκτος θεματος ;;;
Ποιος ειμαι εγω που θ αμφισβητησω τα καλωδια της αστρονομικης τιμης του 1,5 ευρω/μετρο , οτι ειναι δυνατον να κανουν μερικως τη δουλεια τους ;;
Πως ειναι δυνατον να φανταστηκα οτι τα Low-End καλωδια που κατασκευαζουν τοσοι μεγαλοι κατασκευαστες με τιμες που ξεπερνανε πολλες φορες και τα χιλια ευρω ειναι φυκια και αλλιωνουν το ψηφιακο σημα ;;;

Βεβαια θα σκεφτει κανεις οτι οσοι ξοδευουν 5000αρα για DAC και 10000αρα για ενισχυτες , ηχεια κλπ ειναι ανοητοι και πετανε τα χρηματα τους αγοραζοντας ακριβα Low End καλωδια . Αλλωστε ανοητοι δεν ειναι ολοι οσοι βγαζουν χρηματα ;;; Μονο να τα ξοδευουν δεξια και αριστερα θελουν !! ...οι χαζοι !!
Ετσι λοιπον ξεπηδουν και εταιρειες καλωδιων Low End (μην ξεχναμε) που απευθυνονται στα κοροιδα που βγαζουν χρηματα με τη σεσουλα και τα σκορπανε σε καλωδια εκτος προδιαγραφων , πασπαλεισμενα με λουκουμοσκονη Λαπωνιας και ντυμενα με δερμα cobraς !

Συγνωμη που ενοχλησα με τα γραφομενα μου σε λαθος κατηγορια !

Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Συγνωμη που παρεμβαινω παλι αλλα τωρα προσεξα οτι γραφω σ ενα θεμα της Hi-End κατηγοριας και στην υποκατηγορια Hi-End καλώδια και αξεσουάρ .
Τι βλακας που ειμαι ......επρεπε να το καταλαβω ...οτι κακως γραφω εδω . Ειναι δυνατον να απορω που μιλαμε για την κορωνιδα των καλωδιων με τα πλειστα certificates ;;
Πως μου περασε απο το μυαλο οτι ολοι οσοι προτεινουν τα τοσα σπουδαια καλωδια που μεταφερουν και την τελευταια ρανιδα πληροφοριας χωρις ιχνος jitter ειναι εκτος θεματος ;;;
Ποιος ειμαι εγω που θ αμφισβητησω τα καλωδια της αστρονομικης τιμης του 1,5 ευρω/μετρο , οτι ειναι δυνατον να κανουν μερικως τη δουλεια τους ;;
Πως ειναι δυνατον να φανταστηκα οτι τα Low-End καλωδια που κατασκευαζουν τοσοι μεγαλοι κατασκευαστες με τιμες που ξεπερνανε πολλες φορες και τα χιλια ευρω ειναι φυκια και αλλιωνουν το ψηφιακο σημα ;;;

Βεβαια θα σκεφτει κανεις οτι οσοι ξοδευουν 5000αρα για DAC και 10000αρα για ενισχυτες , ηχεια κλπ ειναι ανοητοι και πετανε τα χρηματα τους αγοραζοντας ακριβα Low End καλωδια . Αλλωστε ανοητοι δεν ειναι ολοι οσοι βγαζουν χρηματα ;;; Μονο να τα ξοδευουν δεξια και αριστερα θελουν !! ...οι χαζοι !!
Ετσι λοιπον ξεπηδουν και εταιρειες καλωδιων Low End (μην ξεχναμε) που απευθυνονται στα κοροιδα που βγαζουν χρηματα με τη σεσουλα και τα σκορπανε σε καλωδια εκτος προδιαγραφων , πασπαλεισμενα με λουκουμοσκονη Λαπωνιας και ντυμενα με δερμα cobraς !

Συγνωμη που ενοχλησα με τα γραφομενα μου σε λαθος κατηγορια !

Ενω κατι γατακια της NASA και της USAF που ξοδευουν ΔΙΣ και τηρουν καποια πρότυπα κατασκευης οπως το RG59 ειναι αφελής. Να μου πεις αλλο η προστασια απο απο κοσμικες ακτινοβολιες και οπλικα συστηματα και αλλο τα ζοχαδιασμενα bit και τα ηλεκτρονια.
Επιμενεις σε κατι που δεν στεκει, ξεφτιλίζεις βιομηχανικα προτυπα και εκτίθεσαι μιλώντας για προδιαγραφες οταν ο ιδιος τις επικαλείσαι. Πες οτι δεν καταλαβες καλα, ζητα μια συγνωμη και ολα καλα....μην τρελαθουμε ο καθενας ας χαλασει οσα λεφτα θελει.

Ερώτηση: Το καλώδιο που εχω είναι ενα Mogami 2964 75Ω Ηigh Definition Audio/Video Cable (εγραψα ότι γράφει επάνω). Τερματισμένο με βυσματα Neutric. Φτιαχτό όπως καταλαβαίνετε...
Είναι εκτός των προαναφερθέντων προδιαγραφών;;

Είναι πιο λεπτό από το RG59, αλλά λέει ότι είναι για τερματισμό 75Ω και οι απώλειές του φαίνονται μια χαρά.

Είναι πιο λεπτό από το RG59, αλλά λέει ότι είναι για τερματισμό 75Ω και οι απώλειές του φαίνονται μια χαρά.

Ναι είναι αρκετά λεπτό... τα βυσματα βεβαια δεν ξέρω αν ειναι 75Ω.. δεν είχε διαθέσιμα εκει που το έφτιαξα... μάλλον δεν είμαι κ πολύ σωστός ε;
Αυτά ειναι:
neutrik-rca-pair.jpg

Το κορυφαιο value for money ψηφιακο για καποιον που δε θελει να δωσει τρελα λεφτα ειναι το Black Cat Veloce που ουσιαστικα ειναι μια παραλλαγη του παλιου Stereovox XV2

http://www.6moons.com/audioreviews/blackcat/veloce.html

ασε που ταυτοχρονα εχεις και BNC και RCA ψηφιακο καλωδιο....

Αλόχα αγαπητέ! :)

Ωραία μου φαίνεται η μαύρη Γάτα που προτείνεις... Έχει και ωραία τιμή! 1$ ο πόντος! :ernaehrung004: (123$ για 1,23μ...)
Έχεις δει καθόλου αν υπάρχει πουθενα σε Ελλάδα ή Ευρώπη?
Γιατί έκανα μια γρήγορη γύρα και από Ελλάδα μου βγάζει κάτι ...ημερολόγια!! :Banane0:
Στην Αμερική το βρίσκω, αλλά άντε να μπλέξεις με τελωνεία κτλ...

Καλό βράδυ

Υ.Γ. Τα καλώδια παίζουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.
Εγώ με καθόλου audiophile ή HiEnd setup προς το παρόν, είχα μεγάλη διαφορά στον ήχο με αλλαγή των καλωδίων στα ηχεία (και μιλάμε για διαφορά τιμής από 12 /μ biwire Canare στα 29 /μ Nordost Flatline Super Gold MKII biwire) και αλλαγή του Interconnect (από 60 Canare & Nacamichi? RCA στα 190 Nordost SPM με WBT RCA μεταχειρισμένο, που έκανε ~900 καινούργιο...).
(Για να μη νομίζετε ότι στο IC παίζει ρόλο η διαφορά τιμής, και με ένα Nordost purple flare των 150 καινούργιο, ειχα επίσης σαφή διαφορά...)

Ξανατονίζω ότι δε μιλάω για λεπτομέρειες, αλλά για σοβαρή διόρθωση του ήχου που την καταλαβαίνεις για πλάκα! Τα παλιά καλώδια ηχείων τσίριζαν στις υψηλές (πέρα από εικόνα, σώματα και background), ενώ με τα παλιά IC είχα ένα μπάσο τόσο ασυμάζευτο και πλατύ που έψαχνα για πηγή! Με το νέο καλώδιο μαζεύτηκαν οι χαμηλές και υπάρχει απόσβεση και ατάκα! Απίστευτο...

(Βεβαίως, ενδέχεται τα αρχικά καλώδιά μου να είχαν τον χειρότερο λόγο τιμής/απόδοσης, οπότε γι' αυτό να μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η αλλαγή ή να είχαν κάποιο άλλο πρόβλημα μετά από 10ετή χρήση. Πάντως και πάλι, καλώδια με καλώδια συνέκρινα, με συγγενές κόστος και υπήρχε διαφορά)

Από συγκριτικό ψηφιακών δεν έχω άποψη (ακόμα... χεχεχε), αλλά είμαι σίγουρος ότι και εκεί υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

Τώρα αν υπάρχει η καλωδιάρα ηχείων που κάνει 5 /μ και ΤΟ interconnect που κάνει 3,5 και παίζουν το ίδιο με τα δικά μου, παρακαλείστε να μου το δηλώσετε και να κανονίσουμε ακρόαση σπίτι μου...

Τέλος, αφού στα ψηφιακά υπάρχουν προδιαγραφές καλό θα είναι να ανφέρονται κατά τη γνώμη μου..
Αν δεν τις αναφέρει ο κατασκευαστής, δε σημαίνει βέβαια ότι το καλώδιο δεν είναι καλό...
Απλά το ακούς και αποφαίνεσαι!

Παρόλα αυτά εδώ έχω απορία: Αφού φαίνεται ότι υπάρχουν προδιαγραφές, γιατί κάποιοι καλοί κατασκευαστές δεν τις αναφέρουν?
Είναι σαν την προδιαγραφή ΤΗΧ που όντας ακριβή, αρκετοί δεν ήθελαν να την πληρώνουν, ώστε να έχουν ανταγωνιστική τιμή στο προϊόν?

Χαιρετισμούς!

Σωστός ο παίκτης και γρήγορος!! :ernaehrung004:

Τελευταία ερώτηση (μάλλον..): Το έχεις ακούσει?
Ή ξέρεις κανένα συμφορουμίτη να το έχει?

(Γιατί βλέπω ότι από καλώδια είσαι ..."Argento Flow" δαγκωτό! :D )

Thanks, Γιώργος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Ενω κατι γατακια της NASA και της USAF που ξοδευουν ΔΙΣ και τηρουν καποια πρότυπα κατασκευης οπως το RG59 ειναι αφελής. Να μου πεις αλλο η προστασια απο απο κοσμικες ακτινοβολιες και οπλικα συστηματα και αλλο τα ζοχαδιασμενα bit και τα ηλεκτρονια.
Επιμενεις σε κατι που δεν στεκει, ξεφτιλίζεις βιομηχανικα προτυπα και εκτίθεσαι μιλώντας για προδιαγραφες οταν ο ιδιος τις επικαλείσαι. Πες οτι δεν καταλαβες καλα, ζητα μια συγνωμη και ολα καλα....μην τρελαθουμε ο καθενας ας χαλασει οσα λεφτα θελει.

Αγαπητε Τσιπ
προφανως δεν εχεις ακουσει ποτε σου διαφορα και διαφορετικης τιμης ψηφιακα καλωδια . Επισης πρεπει και το συστημα σου να ειναι σε θεση να αναδειξει τις διαφορες .
Αν εκανες ενα ελαχιστο κοπο να δοκιμασεις κατι , προτου μιλησεις , πολυ πιθανο να μη μιλαγες η να μιλαγες με αλλο υφος η να ελεγες τα ακριβως αντιθετα .
Ομως εδω , οπως και παντου στην Ελλαδα , πεταγονται οι ασχετοι και εχουν γνωμη για ολα . Δικαιωνεις τον Einstein , οτι η ανθρωπινη βλακεια ειναι απειρη . Αυτο φανταζομαι το γνωριζουν τα "γατακια" της ΝΑΣΑ .

*παρεπιπτοντως αφελεις ειναι οι αθρωποι "γατακια" και οχι αφελης (ζητα μια συγνωμη εσυ για τα ορθογραφικα που βγαζουν ματια)

Τουλάχιστον στα "ψηφιακά" (κανονικά ως RF πρέπει να αντιμετωπίζονται
γιατί ουσιαστικά αυτό είναι) υπάρχουν ξεκάθαρες προδιαγραφές και απαιτήσεις.
Και μιας και είναι ξεκάθαρες και σαφείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης
εξακριβώνονται μετρητικά.
Από εκεί και πέρα μπαίνουμε σε χωράφια που δεν άπτονται της πραγματικότητας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

Αγαπητε Τσιπ
προφανως δεν εχεις ακουσει ποτε σου διαφορα και διαφορετικης τιμης ψηφιακα καλωδια . Επισης πρεπει και το συστημα σου να ειναι σε θεση να αναδειξει τις διαφορες .
Αν εκανες ενα ελαχιστο κοπο να δοκιμασεις κατι , προτου μιλησεις , πολυ πιθανο να μη μιλαγες η να μιλαγες με αλλο υφος η να ελεγες τα ακριβως αντιθετα .
Ομως εδω , οπως και παντου στην Ελλαδα , πεταγονται οι ασχετοι και εχουν γνωμη για ολα . Δικαιωνεις τον Einstein , οτι η ανθρωπινη βλακεια ειναι απειρη . Αυτο φανταζομαι το γνωριζουν τα "γατακια" της ΝΑΣΑ .

*παρεπιπτοντως αφελεις ειναι οι αθρωποι "γατακια" και οχι αφελης (ζητα μια συγνωμη εσυ για τα ορθογραφικα που βγαζουν ματια)

Luxman και tsip, να λείπουν παρακαλώ οι αντεγκλήσεις και οι εκατέρωθεν
προσβολές.Το νήμα δεν μπορεί να φιλοξενεί για πολύ ακόμα ούτε προσωπικές επιθέσεις, ούτε
τους δημιουργούς τους.

Last edited:
Σωστός ο παίκτης και γρήγορος!! :ernaehrung004:

Τελευταία ερώτηση (μάλλον..): Το έχεις ακούσει?
Ή ξέρεις κανένα συμφορουμίτη να το έχει?

(Γιατί βλέπω ότι από καλώδια είσαι ..."Argento Flow" δαγκωτό! :D )

Thanks, Γιώργος.

δεν εχω ακουσει αυτο αλλα χρησιμοποιω το Stereovox XV2 το οποιο ειναι της ιδιας λογικης και το βρισκω εξαιρετικο. Εχω ακουσει και αλλα πανακριβα ψηφιακα που καταφερναν και λειτουργουσαν σαν equalizer οποτε αυτο το οποιο δε φαινεται να αλλοιωνει κατι στο σημα μου κανει τη δουλεια μου μια χαρα για τα λεφτα του..

επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι
α) το να προτείνει κάποιος κάτι για το οποίο έχει διαβάσει κάπου κάτι ή επειδή είναι κάποιο μοντέλο κάποιας σειράς ή κάποιας σειράς αντίστοιχης που μοιάζει με κάποια άλλη είναι εντελώς αδόκιμο (η πιό αθώα λέξη που χρησιμοποιώ), εκτός αν θέλουμε ....γενικώς να συζητάμε.
β) το να ρωτάει κάποιος "το έχεις ακούσει" οδηγεί επίσης σε αδόκιμα συμπεράσματα καθώς, εάν το έχει δοκιμάσει θα το έχει δοκιμάσει προφανώς κάτω από διαφορετικές συνθήκες από κάθε άποψη.

συνεπώς.....
κουβέντα να γίνεται.

imho....

επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι
α) το να προτείνει κάποιος κάτι για το οποίο έχει διαβάσει κάπου κάτι ή επειδή είναι κάποιο μοντέλο κάποιας σειράς ή κάποιας σειράς αντίστοιχης που μοιάζει με κάποια άλλη είναι εντελώς αδόκιμο (η πιό αθώα λέξη που χρησιμοποιώ), εκτός αν θέλουμε ....γενικώς να συζητάμε.
β) το να ρωτάει κάποιος "το έχεις ακούσει" οδηγεί επίσης σε αδόκιμα συμπεράσματα καθώς, εάν το έχει δοκιμάσει θα το έχει δοκιμάσει προφανώς κάτω από διαφορετικές συνθήκες από κάθε άποψη.

συνεπώς.....
κουβέντα να γίνεται.

imho....

το συγκεκριμενο καλωδιο της Black Cat ειναι ουσιαστικο το ιδιο καλωδιο με το Stereovox XV2 που χρησιμοποιω... (για οποιον ξερει τον κατασκευαστη των δυο καλωδιων Chris Sommovigo και την ιστορια του με τα ψηφιακα καλωδια)....

αυτο μου δινει το δικαιωμα να γραψω τις εντυπωσεις μου η μηπως ειναι "αδοκιμο" και "επικινδυνο" για τους συμφορουμιτες? εκτος εαν το προβλημα ειναι οτι δε χρησιμοποιω Belden....

Απάντηση: Re: Προταση για ψηφιακο καλωδιο S/PDIF

...
εκτος εαν το προβλημα ειναι οτι δε χρησιμοποιω Belden....
Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως τα εν λόγω καλώδια δεν χρησιμοποιούν belden ή κάτι παρόμοιο με μια κάλτσα εξωτερικά;