Πρόταση για τηλεόραση 40''

gosta100

New member
24 July 2007
67
Καλησπέρα σε όλους,

Ένας φίλος ψάχνει τηλεόραση. Η χρήση θα είναι μεικτή (τηλεοπτικό σήμα, dvd και HD content) οπότε προσανατολίζεται σε LCD Full HD. Το budget είναι <2000E. Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ θερμά.

Στα λεφτά αυτά πας κια για 46 άνετα. Αν είναι ο περιορισμός οι 40 ίντσες, με 200-300 ευρώ παραπάνω (ανάλογα τις τιμές και το παζάρι), παίρνεις την Sony X3500 που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη 40άρα LCD.

Από άλλες προτάσεις, υπάρχει και η Samsung 40F86 που η τιμή της είναι στα 1745 η χαμηλότερη και σε αρκετά μαγαζιά κοντά στα 1800. Επίσης πολύ καλή τηλεόραση είναι και η Toshiba 42Z3030DG που την βρίσκεις κοντά στα 1650.

Αλλά δες το για τις 46 ίντσες, αν σε παίρνει ο χώρος και η απόσταση (αν και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό εδώ μέσα...)

Στα λεφτά αυτά πας κια για 46 άνετα. Αν είναι ο περιορισμός οι 40 ίντσες, με 200-300 ευρώ παραπάνω (ανάλογα τις τιμές και το παζάρι), παίρνεις την Sony X3500 που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη 40άρα LCD.

Από άλλες προτάσεις, υπάρχει και η Samsung 40F86 που η τιμή της είναι στα 1745 η χαμηλότερη και σε αρκετά μαγαζιά κοντά στα 1800. Επίσης πολύ καλή τηλεόραση είναι και η Toshiba 42Z3030DG που την βρίσκεις κοντά στα 1650.

Αλλά δες το για τις 46 ίντσες, αν σε παίρνει ο χώρος και η απόσταση (αν και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό εδώ μέσα...)

Ευχαριστώ θερμά για τις προτάσεις, στις 46'' σε ποια μοντέλα πάμε;

Toshiba 46XF355G κοντά στα 2000
Sony W3000 γύρω στα 2200
Samsung 46F86 γύρω στα 2300
Toshiba 47Z3030DG στα 2000 περίπου

Στην Sony υπάρχουν και οι 46V3000 και 46D3500 που είναι κοντά στα 2000 και αρκετά καλές.

Οι παραπάνω τιμές είναι με μία γρήγορη ματιά στον Skroutz. Αν ψαχτείς λίγο παραπάνω, και κάνεις και κανένα παζάρι, μπορεί να καταβάσεις την τιμή κι άλλο.

Καλησπέρα και πάλι,

Ο φίλος μου αγόρασε τελικά την 46F86 και μου λέει ότι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος.

1) Είχε μάθει λέει σε μία παλιότερη LCD (wide) που είχε να βλέπει τις ταινίες με μαύρο πλαίσιο πάνω και κάτω. Οι 16:9 ταινίες δεν πιάνουν όλο το κάδρο στην 46F86, υπάρχει τρόπος να πετύχει το μαύρο πλαίσιο πάνω και κάτω; Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί βέβαια ακριβώς.
2) Μου λέει ότι η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλη για απόσταση θέασης 4 μέτρα, πράγμα που μου φαίνεται απίστευτο μιας και έχω 40'' στα 2-3 μέτρα και μου φαίνεται πλέον μικρή.
4) Μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιες βέλτιστες ρυθμίσεις για τη συγκεκριμένη τηλεόραση;

Ευχαριστώ θερμά.

Καλησπέρα και πάλι,

Ο φίλος μου αγόρασε τελικά την 46F86 και μου λέει ότι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος.

1) Είχε μάθει λέει σε μία παλιότερη LCD (wide) που είχε να βλέπει τις ταινίες με μαύρο πλαίσιο πάνω και κάτω. Οι 16:9 ταινίες δεν πιάνουν όλο το κάδρο στην 46F86, υπάρχει τρόπος να πετύχει το μαύρο πλαίσιο πάνω και κάτω; Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί βέβαια ακριβώς.
2) Μου λέει ότι η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλη για απόσταση θέασης 4 μέτρα, πράγμα που μου φαίνεται απίστευτο μιας και έχω 40'' στα 2-3 μέτρα και μου φαίνεται πλέον μικρή.
4) Μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιες βέλτιστες ρυθμίσεις για τη συγκεκριμένη τηλεόραση;

Ευχαριστώ θερμά.

Λοιπόν ένα προς ένα τα θέματα:

1) Οι ταινίες ειναι 2.35:1 και 1.78:1, όπου το 1.78:1 είναι το 16/9, άρα και θα έχει μεγαλύτερη κάλυψη στην οθόνη. Στις 2.35:1 θα είναι ποιο μακρόστενη.

2) Είπαμε ότι το θέμα απόστασης και μεγέθους τηλεόρασης είναι καθαρά υποκειμενικό, αλλά είναι και το ευκολότερο τεστ που μπορεί να κάνει κάποιος πριν αγοράσει την τηλεόραση. Πας στα μαγαζιά, στήνεσαι στα 4 μέτρα και αποφασίζεις. Υπάρχουν άτομα που βλέπουν στις 46 από τα 2,5 μέτρα και δεν τους χαλάει καθόλου.

3) (και όχι 4), υπάρχει πάντα το link http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/Settings.php από το hstvtest, αλλά ανεβάζω και ένα .doc αρχείο που έχει μερικές που βρήκα εδώ μέσα από άλλα παιδιά.

Η τηλεόραση είναι μια χαρά. Με λίγο tunning θα δει καλύτερο αποτέλεσμα σίγουρα.

Attachments

Nαι να βαλει "smart" η "ζοομ" η καποια αλλη ρυθμιση που "ξεχειλωνει" την εικονα

Να του πεις να παει να αγορασει καινουργια γυαλια η να παει να τον διαβασει ο νεος Αρχιεπισκοπος. Στα 4 μετρα κανονικα επρεπε να παρει 50".

Δοκιμασε στο HDTVtest: http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/Settings.php

Μα τι ζώδιο είναι ο φίλος σου; Τι γκρινιάρης είναι αυτός θεούλη μου! Να δεις που σε ένα μήνα θα τη βρίσκει μικρή!!!:ADFADF1:

Καλησπέρα και πάλι,
Μου λέει ότι η τηλεόραση είναι πολύ μεγάλη για απόσταση θέασης 4 μέτρα, πράγμα που μου φαίνεται απίστευτο μιας και έχω 40'' στα 2-3 μέτρα και μου φαίνεται πλέον μικρή.

Καηλημέρα. Επειδή μετά το χθεσινό απόγευμα, μπήκα σήμερα το πρωί να δω τα threads του forum, ένα έχω να σου πω - πολύ λίγα σύρανε στον φίλο σου τα παληκάρια του forum όσο αφορά το μέγεθος. Εδώ μέσα φίλε μου, το μέγεθος "πραγματικά μετράει" :Banane0:

Δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσει γνώμη κάποιος για 37άρα στα 2,5+ μέτρα και να μην προταθεί 40άρα και βάλε. Αλλά αν φύγει το υποκειμενικό, στα 4 μέτρα κανονικά είναι για 50άρα. Η 46 είναι σίγουρα οτιδήποτε άλλο από μεγάλη σε τέτοια απόσταση.

Την καλημέρα μου

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όντως και εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργο που τη βρήκε μεγάλη με την αρνητική έννοια. Επίσης, θέλει να την κρεμάσει στον τοίχο και φοβάται πως θα πέσει ο τοίχος από το βάρος, αλήθεια κρεμιέται αυτή η τηλεόραση;

Kοιταξε , λογικα αμα κατεβεις απο το δεντρο και πας σε κανονικο σπιτι .........κρεμιετε και στον τοιχο .
Τωρα το οτι τι βρηκε μεγαλη καταλαβαινω τι εννοει .......... κανει μεγαλες αντανακλασεις και τον εντοπιζουν ποιο ευκολα οι Δεινοσαυροι :flipout::flipout::flipout: