Προταση προς συζητηση...

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Θα ηθελα να ανοιξουμε ενα θεμα που παρατηρω τον τελευταιο καιρο και θα ηθελα τις γνωμες και τις αποψεις σας, γιατι μπορει να κανω και λαθος.

Παρατηρω οτι ενω υπαρχουν θεματα και απαντησεις σε πολλους τομεις (π.χ. σε ενα συγκεκριμενο μοντελο τηλεορασης...), ομως παρολα αυτα ξανανοιγουν πολλοι παρομοια θεματα και κανουν σχεδον τις ιδιες ερωτησεις!!!! Δεν ξερω εαν αυτο το παρατηρω μονο εγω και κανω λαθος, αλλα τον τελευταιο καιρο μου εχει δωθει αυτη η εντυπωση. Δεν λεω να μην γινεται συζητηση, αλλα μηπως να γινεται στα αντιστοιχα threads που ειναι ηδη ανοικτα κι οχι να ανοιγουμε νεα και μετα να χανομαστε?????
Διοτι εαν για μια τηλεοραση εχουμε καμια 10αρια θεματα, τοτε ενας φιλος που θελει να πληροφορηθει για την τηλεοραση που τον ενδιαφερει που θα πρωτοδιαβασει??
Απο την αλλη μου εχει δοθει μια μικρη εντυπωση οτι μερικοι ισως και να βαριουνται να διαβαζουν τα υπαρχοντα θεματα και θελουν την τροφη στο πιατο τους, για να μην χανουν χρονο υποθετω. Ομως και οι υπολοιποι που απαντανε, δεν θα βαρεθουν ή θα κουραστουν καποια στιγμη να γραφουν τα ιδια πολλες φορες?? Μηπως τελικα πρεπει πρωτα να ψαχνουμε καλα και μετα εαν δεν βρισκουμε την πληροφορια που θελουμε, τοτε να ανοιγουμε νεο θεμα???
Ερωτηματα θετω και εβαλα το θεμα εδω, επειδη το παρατηρω στο χωρο αυτο περισσοτερο και λιγοτερο σε καποιους αλλους (βλεπετε οι τηλεορασεις εχουν τα πρωτεια στο forum!!!). Εαν νομιζει ο διαχειριστης οτι το θεμα μπηκε σε λαθος κατηγορια, παρακαλω να μεταφερθει στην σωστη.

Σας ευχαριστω και περιμενω τις αποψεις σας. Να ακουσω κι εσας, γιατι μπορει να κανω εντελως λαθος, δεν ξερω...
-bye-

Συμφωνώ Πάνο.

Να προσθέσω ακόμα πως μπαίνουν ερωτήσεις σε ένα thread που έχουν ήδη απαντηθεί σε προηγούμενο post. Αν θέλουμε να συμμετέχουμε σε ένα thread οφείλουμε τουλάχιστον να το έχουμε διαβάσει πρώτα.

καλα σωστα ολα αυτα συμφωνω και εγω αλλα τι θα γινει αν καποιος(καποιοι) δεν το κανει(πρωτος εγω αν θελετε) θα τιμωρειται,θα διαγραφεται το ποστ του,θα συμμορφωνεται μετα απο υποδειξη,θα αφηνεται στην κριση του?

συμφωνω μαζι σου. Αρκετα θεματα (πχ ποια τηλεοραση 40-42 κλπ) ειναι πολυ "συγγενικα" μεταξυ τους και παρα πολλες φορες επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια. Βεβαια επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως αλλα δεν ειναι και το πιο ευχαριστο.
Απο την αλλη ολοι οσοι αρχιζουν τωρα την επαφη τους με το σπορ, ειναι πιο ευκολο για αυτους να ανοιγουν ενα θεμα με τις αποριες τους και να περνουν γρηγορες απαντησεις παρα να πρεπει να διαβασουν δεκαδες σελιδες απ ολα τα ανοκτα περι τηλεορασεων θεματα.
Ισως να πρεπει να υπαρχει ενα θεμα του τυπου "αγορα νεας τηλεορασης" και ολοι να μπαινουν εκει και να γραφουν το τι ακριβως ψαχνουν με βαση τα δεδομενα τους και να περνουν απαντησεις μαζι με αναφορες πιθανον σε αλλα threads.
Δεν ξερω ομως αν οι διαχειριστες μπορουν να τα μαζεψουν ολα αυτα τα "συγγενικα" σε ενα thread τωρα, ή πρεπει να εφαρμοστει απο εδω και στο εξης.

θελει σκεψη.

Απάντηση: Re: Προταση προς συζητηση...

καλα σωστα ολα αυτα συμφωνω και εγω αλλα τι θα γινει αν καποιος(καποιοι) δεν το κανει(πρωτος εγω αν θελετε) θα τιμωρειται,θα διαγραφεται το ποστ του,θα συμμορφωνεται μετα απο υποδειξη,θα αφηνεται στην κριση του?

Νομίζω πως δεν υπάρχουν κανόνες που να δικαιολογούν κάποια αντίδραση. Απλά όποιος θέλει μπορεί να δίνει ένα link του παλιού thread που καλύπτει το νέο και όχι να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Re: Απάντηση: Re: Προταση προς συζητηση...

Νομίζω πως δεν υπάρχουν κανόνες που να δικαιολογούν κάποια αντίδραση. Απλά όποιος θέλει μπορεί να δίνει ένα link του παλιού thread που καλύπτει το νέο και όχι να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

απλα ηθελα να τονισω οτι ολα αυτα ειναι σωστα αλλα τελικα εγκειται στην βουληση των μελων του foroum και αυτο ειναι μια μεγαλη αδυναμια ολων των forum του κοσμου.

υ.γ αντε να διαβασεις π.χ το thread των 400 σελιδων για την KURO στο avforums για μια απλη μικρη απορια που εχεις.

Απάντηση: Re: Προταση προς συζητηση...

Φίλοι μου δεν διαγράφεται τίποτα...

καλό είναι να του γίνεται μια παραίνεση με ωραίο τρόπο από εσάς (άρα όχι απαραίτητα από τους δύο Διαχειριστές της Κατηγορίας μας) ,ώστε να συμμετέχει-στο ήδη-υπάρχον θέμα και θα αφήνετε στην κρίση του....

η πολλή μεγάλη επιτυχία της κατηγορίας μας ,οφείλεται-εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον που έχουν πλέον οι τηλεοράσεις-κυρίως στην καταπληκτική παρέα που έχουμε δημιουργήσει όλοι μας χωρίς τιμωρίες και υποδείξεις...

:SFGSFGSF:

καλό είναι να του γίνεται μια παραίνεση με ωραίο τρόπο από εσάς (άρα όχι απαραίτητα από τους δύο Διαχειριστές της Κατηγορίας μας) ,ώστε να συμμετέχει-στο ήδη-υπάρχον θέμα και θα αφήνετε στην κρίση του....

η πολλή μεγάλη επιτυχία της κατηγορίας μας ,οφείλεται-εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον που έχουν πλέον οι τηλεοράσεις-κυρίως στην καταπληκτική παρέα που έχουμε δημιουργήσει όλοι μας χωρίς τιμωρίες και υποδείξεις...

δεν εχω καμια ουτε ειχα καμια αμφιβολια για αυτο φιλε Νασο
θελω να το ξεκαθαρισω αυτο,και συμφωνω με την παραινεσεις.

Χαιρομαι που εχει συμμετοχη το θεμα :ernaehrung004:
Και η δικη μου αποψη ειναι οτι εξαρταται σχεδον αποκλειστικα απο τα μελη του forum κι οχι απο διαχειριστες. Αυτοι ειναι οι τελευταιοι που θα παρουν τον λογο.
Η καλη διαθεση των μελων ειναι αυτο που μετραει. Οπως για παραδειγμα πιστευω οτι μεγαλο ρολο παιζει και ο τιτλος που δινουμε πολλες φορες στο θεμα μας. Οταν δεν δινουμε σωστους τιτλους, τοτε καποιος αλλος που πιθανον να ενδιαφερεται, να μην το διαβασει, γιατι ο τιτλος να μην τραβηξε την προσοχη του.

Τι κανετε παιδια? Θα ηθελα να προσθεσω κατι παρολο που ειμαι σχετικα νεος στο Forum, οταν πρωτομπηκα και θελησα να ρωτησω κατι αρχισα κατ´ αρχην να ψαχνω τα προηγουμενα θεματα και παρατηρησα οτι υπηρχαν πολλα και ιδια. Διαβαζοντας λοιπον τις απαντησεις πραγματικα κουραστηκα να διαβαζω τις ιδιες ερωτησεις! Καποια στιγμη λοιπον αναγκαζονται πιστευω ολοι να βαλουν ενα καινουργιο θεμα κι αυτο γιατι απλα κουραστηκαν να ψαχνουν!

Υ.Γ. <<ΗΜΑΣΤΕ>> απ τα λιγα εως ελαχιστα forum χωρις ακροτητες κι αυτο οφειλετε σε ολους σας!

Φιλικα Ηλιας

Να συμφωνήσω κι εγώ πως το φόρουμ είναι το καλύτερο του είδους του.Και δεν πιστεύω πως ποτέ θα γίνει κάτι!!όσον αφορά τα θέματα μην ξεχνάμε και το search button....

Re: Απάντηση: Προταση προς συζητηση...

Χαιρομαι που εχει συμμετοχη το θεμα :ernaehrung004:
Και η δικη μου αποψη ειναι οτι εξαρταται σχεδον αποκλειστικα απο τα μελη του forum κι οχι απο διαχειριστες. Αυτοι ειναι οι τελευταιοι που θα παρουν τον λογο.
Η καλη διαθεση των μελων ειναι αυτο που μετραει. Οπως για παραδειγμα πιστευω οτι μεγαλο ρολο παιζει και ο τιτλος που δινουμε πολλες φορες στο θεμα μας. Οταν δεν δινουμε σωστους τιτλους, τοτε καποιος αλλος που πιθανον να ενδιαφερεται, να μην το διαβασει, γιατι ο τιτλος να μην τραβηξε την προσοχη του.

Kαι εγώ συμφωνώ σε αυτό. Καλό είναι πριν ανοιξουμε ενα θέμα να κανουμε μια εστω υποτυπώδη αναζήτηση και εαν τελικά δεν καλυπτόμαστε να ανοιγουμε νεο thread με ενα όσο το δυνατόν περιεκτικότερο και αντιπροσωπευτικό τίτλο

Λοιπόν, όλη αυτή η συζήτηση μου φέρνει στο μυαλό το εξής:

Πόσα μέλη του φόρουμ χρειάζονται για αλλαγή μιας λάμπας?

1 για να αλλάξει τη λάμπα και να ποστάρει ότι η λάμπα έχει αλλαχτεί.

14 για να μοιραστούν παρόμοιες εμπειρίες αλλαγής λαμπών και για να
προτείνουν διαφορετικούς τρόπους που θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία.

7 για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους που περιέχει η αλλαγή λάμπας.

1 για να μετακινήσει το τοπικ στη θεματική ενότητα περί λυχνιών (έχουμε εδώ τέτοια ενότητα?).

2 που αντιδρούν στην μετακίνηση στη θεματική ενότητα περί λυχνιών και
προτείνουν τη μετακίνηση στη θεματική ενότητα περί ηλεκτρολογικών.

7 για να υποδείξουν Greeklish/ορθογραφικά/γραμματικά λάθη στα posts.

5 για να την πουν στους moderators που επέτρεψαν τα λάθη αυτά.

3 moderators για να διαγράψουν τα flames περί των λαθών.

6 που μαλώνουν για το εάν πρέπει να προφέρετε "λάμπα" ή "λάμ-πα"...και
6 που αποκαλούν τους προαναφερόμενους άσχετους.

2 επαγγελματίες (γεια σου μεγάλε Μανώλη) που πληροφορούν πως η σωστή ονομασία είναι "λαμπτήρας".

15 ξερόλες που θεωρούν τους εαυτούς τους επαγγελματίες και υποστηρίζουν ότι η ονομασία λάμπα είναι απόλυτα σωστή.

19 για να πουν ότι το φόρουμ δεν ασχολείται με λάμπες και η συζήτηση θα
πρέπει να γίνει σε φόρουμ που ασχολείται με λάμπες.

11 για να υποστηρίξουν πως αφού όλοι χρησιμοποιούμε λάμπες τότε μας αφορά.

36 για να συζητήσουν ποια μέθοδος αλλαγής είναι η καλύτερη, που θα
βρείτε τις καλύτερες λάμπες, ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες και ποιες
οι χειρότερες.

7 για να ποστάρουν λινκς όπου υπάρχουν διαφορετικά είδη λαμπών.

4 για να ποστάρουν τα σωστά λινκς γιατί τα παραπάνω ήταν λάθος.

13 που κάνουν quote σχεδόν όλα τα ποστς που έχουν γίνει μέχρι τώρα και
προσθέτουν κάτω-κάτω απλά ένα smile.

5 για να δηλώσουν ότι αφού αμφισβητούνται ή παρεξηγούνται οι προθέσεις
τους δεν θα ξαναγράψουν στο φόρουμ.

4 για να πουν ότι τα θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί και παλιότερα.

13 για να πουν ότι όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι σχετικό με λάμπες να
κάνει πρώτα ένα ψάξιμο στο Google.

...και τέλος 1 ξεχασμένος που κάνει reply στο αρχικό ποστ μετά από 6 μήνες ξαναρχίζοντας τα όλα από την αρχή!!!!

Να είστε όλοι καλά για τις ατελείωτες ώρες που μου κρατάτε συντροφιά ψάχνοντας για....λάμπες -bye-

Re: Απάντηση: Προταση προς συζητηση...

Λοιπόν, όλη αυτή η συζήτηση μου φέρνει στο μυαλό το εξής:

Πόσα μέλη του φόρουμ χρειάζονται για αλλαγή μιας λάμπας?

Να είστε όλοι καλά για τις ατελείωτες ώρες που μου κρατάτε συντροφιά ψάχνοντας για....λάμπες -bye-

Μην ξεχνάς και την σημαντική παράμετρο του τύπου της λάμπας....:grandpa:

Χαιρετίζω την πρόταση του Πάνου.

Η πρόταση μου, θα πρέπει αρχικά να συνάδει με την άδεια και της διαχειριστικής αρχής , σε ότι αφορά την έγκριση και τον τρόπο με το οποίο θα ομαδοποιήσουμε μια αξιοζήλευτη βάση δεδομένων.

Αρχικά πιστεύω ότι θα πρέπει να φτιάξουμε ένα νήμα, ή και περισσότερα, τα οποία θα αποτελούνται από την συρραφή όλων sticky θεμάτων.

Να ξεχωρήσουμε ενότητες που αφορούν τις lcd, ενότητες που αφορούν τις πλάσμα, που παντρεύονται και που συγκλίνουν οι τεχνολογίες των πάνελ.

Τα θέματα που ο καλός φίλος μας GeonX-Γιώργος Νικολούδης , έχει κατά καιρό γράψει, να ορίσουμε τι ακριβώς ζητάμε , όταν ψάχνουμε για αγορά νέων τηλεοράσεων.

Τι νέο έεχουν να προσφέρουν οι επίπεδες τηλεοράσεις, βασικές αρχές του hd.

Τι προσέχουμε , τι ζητάμε, πότε αγοράζουμε, από που, σίγουρα αυτό απαιτεί την βοήθεια όλων, ωστόσο θα πρέπει να έχουμε την άμεση βοήθεια των διαχειριστών του καλού μου φίλου Νάσου, αλλά και του Νικόλα του Κρυωνά ( καρντάσι θα τα πούμε σύντομα - αυτό δεν είναι απειλή ).

Ισως μια τέτοιου είδους προσέγγιση κατά την γνώμη μου θα ήταν χρήσιμη.

Μήπως θα ήταν καλύτερα και μία συνάντηση για καφέ και χαλαρή κουβεντούλα, ίσως προσφέρεται η έκθεση ή του Νοεμβρίου στο Μαρούσι ή hi-end, έκθεση θεσμός για το κλάμπ κάθε χρόνο.

Καλή η σκέψη αλλά για κάτι που είναι στάσιμο... :)
Στην εποχή μας όλα αυτά αλλάζουν κάθε μέρα.
Αν κάνω για παράδειγμα σήμερα ένα post του στυλ "Θέλω να αγοράσω τηλεόραση με 2000 ευρώ" και το συζητήσουμε για 15 μέρες μπορεί να καταλήξω κάπου.
Αν το κάνει κάποιος άλλος μετά από τρείς μήνες (δεν χρειάζονται περισσότεροι) οι απαντήσεις θα είναι τρομακτικά διαφορετικές!
Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο σε threads γενικής φύσεως και τεχνολογίας όπως για παράδειγμα "Ποιά είναι η σωστή θέση τοποθέτησης των ηχείων μου", κάτι που δεν θα αλλάξει σύντομα (μάλλον).
Just my two cents... -bye-