Προταση-Σχεδιαση Οικονομικου Ηχειου

Αρχηγε μου μηπως ειναι λιγο μυστηριο για starters project τουτο;;
Οκ να κανω μια αρχη... Με 30-40ε ποιο ειναι ενα σχετικα αξιολογο γουφερακι; Απο peerless ισως καποιο που ναι φτηνουτσικα; Τι χαρακτηριστηκα θα ταν πχ σωστο να κοιταξω εκτος απο ισως μια ομορφη καμπυλη αποκρισης; Για τουιτερ κατι εχω στο μυαλο κ θα σας πω αργοτερα..

Αρχηγε μου μηπως ειναι λιγο μυστηριο για starters project τουτο;;
Οκ να κανω μια αρχη... Με 30-40ε ποιο ειναι ενα σχετικα αξιολογο γουφερακι; Απο peerless ισως καποιο που ναι φτηνουτσικα; Τι χαρακτηριστηκα θα ταν πχ σωστο να κοιταξω εκτος απο ισως μια ομορφη καμπυλη αποκρισης; Για τουιτερ κατι εχω στο μυαλο κ θα σας πω αργοτερα..

Καθολου μυστηριο
2 μοναδες 8" woofer για τα χαμηλα 150
4 μοναδες 5.5 woofer για τα μεσαια 100
2 μοναδες tweeter για τα ψηλα 60
με τα ξυλα και τα cross συνολο 400 ευρα

Οι μοναδες ταιριαζουν ευκολα γιατι ειναι ολα peerless
μπορω να σου δωσω τα specs για τα cross και τις καμπινες

Εξαιρετικα δεμενο συνολο με πολυ ωραιες μεσαιες
και δεν του λειπει τιποτα

Δε ενοουσα μονο το κοστος αλλα δε ειναι κ λιγακι μεγαλο για ενα δωματιο εφηβου πχ? γιαυτο μιλησα για ενα μικρο project 12-15λτ...

αν πουμε για παραδειγμα αυτο: Peerless 830991
http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2437&link=datasheets\peerless\830991.pdf
Με υποτειθεμενο κροσσαρισμα 2ης ταξης στα 3κ...

η και αυτο http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=6986

Τι μειονεκτηματα για παραδειγμα θα μπορουσαν να εχουν? (κριση με εποιικεια ε, για φθηνα ηχεια μιλαμε)..

Δε ενοουσα μονο το κοστος αλλα δε ειναι κ λιγακι μεγαλο για ενα δωματιο εφηβου πχ? γιαυτο μιλησα για ενα μικρο project 12-15λτ...

Δεν ειναι "μεγαλο" για μικρο δωματιο. Το 8" παιζει σε κλειστη καμπινα και "καθετε" ευκολα
Μορεις να βαλεις μονο μια μοναδα για τα μεσαια αντι για δυο που εχω εγω
και να παιξει σε κλειστη καμπινα για να εξοικονομησεις το χωρο που απαιτει η ανοιχτη μπαφλα
και το γενικοτερο συνολο να γινει ηχειο βασης

αν πουμε για παραδειγμα αυτο: Peerless 830991
http://www.europe-audio.com/document.asp?document_id=2437&link=datasheets\peerless\830991.pdf
Με υποτειθεμενο κροσσαρισμα 2ης ταξης στα 3κ...

η και αυτο http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=6986

Τι μειονεκτηματα για παραδειγμα θα μπορουσαν να εχουν? (κριση με εποιικεια ε, για φθηνα ηχεια μιλαμε)..

Εγω εχω το 830656 και δεν εχει κανενα μεινεκτημα
Το κοστος δεν ειναι παντα σημειο αναφορας της ποιοτητας

$17.65 for each απο madisound.Θαυμασια!...Απλα ειναι καλο να επιλεχτει κατι που μπορει να βρεθει σχετικα ευκολα απο Ελλαδα ωστε αυτος που θελει να το φτιαξει να το βρισκει ευκολα!

Το 830656 συμφωνα με το winISD θελει 24λιτρα κουτα..μαλον μεγαλο ειναι..καλυτερα κατι μικροτερο παιδια.. εβαλα να δω αποκριση σε 13λιτρα κουτα και δειχνει ομαλα μεχρι τα 75hz, -1db στα 64hz και -3db στα 51ηζ..βαζοντας για bass reflex tuning freq στα 50hz..

Μια χαρά φαινεται το μεγαφωνάκι

Να και μια ιδεα για κουτί 13 λίτρων που μολις τελειωσα για ενα φιλο που παντρευεται.

Κοστος ειναι μικρό, περιπου 70ευρω για το κουτί με πλήρη εξοπλισμό και φινιρισμα
Δύο μερες ολοκληρες για το καθε ενα ηχειο, δηλαδή 4 μερες για το ζευγάρι (αυτά δεν μεταφράζονται ευκολα με αλλά 200?)
Μεγάφωνα της αρεσκεια σας.

Attachments

• 081.jpg
    081.jpg
    37.7 KB · Views: 52
το ζευγος με καπλαμα, βαψιμο, απορροφητικά

βαλε ακόμα μπορνες, καλώδια, φιλτρα, μεγαφωνα...

Το θεμα ειναι οτι τετοια ηχειακια με 4.5''-5.5'' μεγαφωνα ενος ή δυο δρομων πεφτουνε θυματα του ενισχυτή τους....
Πιστευω κάτω από 750ε εμπορίου δεν υπάρχει ενισχυτης να παιζει

Το συγκεκριμένο μεγάφωνο δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο
ενα fullrange της Monacor που το μονο καλό του ειναι η ισορροπία στο φασμα
δεν το εχω μετρησει αλλά το ακουω σε αυτό το κουτί με το ζορι 60Hz

Με ενα Technics του '80 μμμμ...
Με ενα ζευγαρι Αρτέμιδες του Τσακιρίδη μεταμορφώθηκε
Για εναν νέο που μπορεί να πάρει ενα τριπαθο με 150ε,
100ε fostex ή αυτά της Monacor με ενα απλό κουτι, δεν ειναι ασχημα.

Από την αλλη αυτά τα φθηνα της roister με ενα σοβαρό ενισχυτη
δεν παιζουν ασχημα

Μια χαρά φαινεται το μεγαφωνάκι

Να και μια ιδεα για κουτί 13 λίτρων που μολις τελειωσα για ενα φιλο που παντρευεται.

Κοστος ειναι μικρό, περιπου 70ευρω για το κουτί με πλήρη εξοπλισμό και φινιρισμα
Δύο μερες ολοκληρες για το καθε ενα ηχειο, δηλαδή 4 μερες για το ζευγάρι (αυτά δεν μεταφράζονται ευκολα με αλλά 200?)
Μεγάφωνα της αρεσκεια σας.

Απιστευτος οπως παντα :SFGSFGSF:

Ευχαριστω Κωστα
δεν ειναι κατι ιδαιτερο

Το κοστος που αναφερω ειναι για υλικά ζευγους
MDF, καπλαμα, κολλες, απορροφητικά, μπογιες
και προσωπική εργασία
Ενας μαραγκος θα ζητήσει πάνω από 250 προφανως χωρις τα φαλτσα
και προφανως με δικο μας σχεδιο
χωρις απορροφητικά

Το θεμα ειναι οτι τετοια ηχειακια με 4.5''-5.5'' μεγαφωνα ενος ή δυο δρομων πεφτουνε θυματα του ενισχυτή τους....

με εναν καλο κλωνο αξιοπρεπεστατα δε θα παιξουν?

δηλαδη αμα καποιος θελει του το φτιαχνεις μαναμ?..:SFGSF8:

Αν με αντικαταστησεις στη δουλεια μου για τεσσερις μερες...
ευκολα:ADFADF1:

Υ.Γ. τα φαλτσα δεν ειναι μονο διακόσμηση
δουλευουν και στο ηχο

Last edited: