Πρόταση συστήματος για ακρόαση σε μικρό χωρο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Αφου κοιτας (και καλα κανεις) μεταχειρισμενα ευκαιριες, (σε αυτα δεν συγκαταλεγονται τα αρχαια Dali που κοιτας) υπαρχει σε αλλο σαιτ ενα ζευγαρι Goldenear Supersat 3 με 300 ευρω (καινουρια εχουν 800+ ευρω) με 92db ευαισθησια και κορυφαιας ποιοτητας κατασκευη. Δεν εχουν καθολου μπασο και δεν ειναι σχεδιασμενα για να παιζουν μονα τους. Θελουν οπωσδηποτε και subwoofer αλλα με δεδομενο οτι εχεις περιπου 600 ευρω διαθεσιμο μπατζετ, δινεις 300 για τα ηχεια και αλλα 330 για ενα Dayton Audio CS1200 και εισαι κομπλε. Το γεγονος οτι τα Goldenear δεν επιχειρουν καν να κατεβουν κατω απο τα 80Hz ισως να βοηθησει στην ενσωματωση με το sub.
Αν δεν χρειαζεσαι χαμηλο κατω απο τα 40Hz και δεν μπορεις να περιμενεις μεχρι το CS1200 να επανελθει σε στοκ, μπορεις να παρεις ενα CS800 για αρχη και να προσθεσεις ενα δευτερο μολις μπορεσεις. Θα σου κοστισουν 500 ευρω αντι για 330 και δεν θα κατεβαινουν το ιδιο χαμηλα αλλα θα εχεις καλυτερη ομοιομορφια στις χαμηλες με δυο sub αντι για μονο ενα. Βεβαια χωρις δυνατοτητες για delay, EQ, και room correction ολα αυτα θα ειναι απλα μεταβατικες λυσεις αλλα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις.

Σε αυτά αναφέρεσαι ;;

Θα σε καταλάβω πλήρως αν γράψεις τι ακριβώς ζητάς από ένα ηχείο.Τοτε μπορώ να σου προτείνω όμως ποτέ τυφλή αγορά αλλά πρόταση για ακρόαση με τον ενισχυτή σου.
Θέλω να κάτσω στο καναπέ μου, μόνος ή με παρεα, να βάλω το division bell αλλά και το lemon tree και τσακιρ κέφι ένα plastic dreams και να ακούσω μουσική να φτάσει στα αυτιά μου ευχάριστα, η να γεμίσει το χώρο χωρίς να γκρεμίσω τοίχους ούτε να ματωσω τα αυτιά μου. Και σίγουρα καλύτερα από τα creative 2.1 με sub 25W/sat 4w η την ηχομπαρα της ίδιας εταιρίας. Πηγή Spotify (streamer) ίσως και κάτι παλιά cd που έχω, στο μέλλον, απλά για την αναμνηση. Και κάποια στιγμή θα πάρω και ένα κασετόφωνο να ακούσω κάτι αρχαίες κασέτες, επίσης για την αναμνηση. Φυσικά θέλω και το feeling του ενισχυτή (ωραία θα ήταν να χε και λάμπες ) με δυο ηχεία (δαπέδου σκεφτομουν-βασης είναι πιο ιδανικα. Όλα αυτά ένα συστημα για μέρος απο τον ελεύθερο μου χρόνο.
Δηλαδή καλύτερο που μπορώ στα λεφτά αυτά για το χώρο και τις ανάγκες μου. Πιο λιανα δεν μπορώ να το πω, ευχαριστώ που με ακούσατε 😎

ΥΣ. Τώρα αν κολλήσω και αρχίσω και ψαχνομαι για αναβαθμίσεις κλπ είναι άλλο κεφάλαιο...

Σε αυτά αναφέρεσαι ;;

Τα εικονιζομενα ειναι τα Super Sat 3C που ειναι ακριβως ιδια αλλα με το τουιτερ τοποθετημενο με 90μοιρες περιστροφη για να παιζουν οριζοντια σαν κεντρικο.
Η τιμη ειναι ανα τεμαχιο.

Τα ηχεια αυτα δεν παιζουν με τιποτα μονα τους και το καλυτερο ειναι να συνδυαστουν με ζευγος sub (εστω μικροτερα) και τα sub να παιζουν μεχρι τα 160Hz οπου και το F6 των ηχειων.

Last edited:
Θέλω να κάτσω στο καναπέ μου, μόνος ή με παρεα, να βάλω το division bell αλλά και το lemon tree και τσακιρ κέφι ένα plastic dreams και να ακούσω μουσική να φτάσει στα αυτιά μου ευχάριστα, η να γεμίσει το χώρο χωρίς να γκρεμίσω τοίχους ούτε να ματωσω τα αυτιά μου. Και σίγουρα καλύτερα από τα creative 2.1 με sub 25W/sat 4w η την ηχομπαρα της ίδιας εταιρίας. Πηγή Spotify (streamer) ίσως και κάτι παλιά cd που έχω, στο μέλλον, απλά για την αναμνηση. Και κάποια στιγμή θα πάρω και ένα κασετόφωνο να ακούσω κάτι αρχαίες κασέτες, επίσης για την αναμνηση. Φυσικά θέλω και το feeling του ενισχυτή (ωραία θα ήταν να χε και λάμπες ) με δυο ηχεία (δαπέδου σκεφτομουν-βασης είναι πιο ιδανικα. Όλα αυτά ένα συστημα για μέρος απο τον ελεύθερο μου χρόνο.
Δηλαδή καλύτερο που μπορώ στα λεφτά αυτά για το χώρο και τις ανάγκες μου. Πιο λιανα δεν μπορώ να το πω, ευχαριστώ που με ακούσατε 😎

ΥΣ. Τώρα αν κολλήσω και αρχίσω και ψαχνομαι για αναβαθμίσεις κλπ είναι άλλο κεφάλαιο...
Σε καθε συστημα, το μεγαλυτερο ζορι το τραβανε τοσο στον ενισχυτη οσο και στα ηχεια οι χαμηλες συχνοτητες. Η λυση στο προβλημα σου ειναι τις χαμηλες να τις αναλαβει subwoofer το οποιο διαθετει τον δικο του ενισχυτη και ετσι ο αναιμικος Denon θα μπορει να κανει οτι καλυτερο μπορει χωρις το βαρος των χαμηλων συχνοτητων.

Έχεις θέσει χαμηλά τον πήχη και ο,τι και να πάρεις θα αποδειχθεί καλύτερο απ' ό,τι έχεις ήδη.
Ύστερα από τους μέτριους Pink Floyd του The Division Bell,ακουσε και τους ψυχεδελικους και καλύτερους Pink Floyd των Sixties.
Όταν ο τρελλαρας Syd Barrett έγραφε τα τραγούδια.

• Like
Reactions: Nektarios2015
Για τα GoldenEar SuperSat 3 που εγραψα πιο πανω εκανα λαθος στην τιμη. Την εχει κατεβασει στα 250 ευρω το ζευγαρι. Το 8ιντσο Dayton Audio CS800 εχει 250 ευρω αλλα υπαρχει στις αγγελιες και ενα 10" Martin Logan Dynamo 500 στα 290 (πιστευω σηκωνει και λιγο παζαρι) οποτε με 500ευρω πανω κατω φτιαχνει ενα αξιοπρεπεστατο συστημα 2.1

• Like
Reactions: Nektarios2015
Έχεις θέσει χαμηλά τον πήχη και ο,τι και να πάρεις θα αποδειχθεί καλύτερο απ' ό,τι έχεις ήδη.
Ύστερα από τους μέτριους Pink Floyd του The Division Bell,ακουσε και τους ψυχεδελικους και καλύτερους Pink Floyd των Sixties.
Όταν ο τρελλαρας Syd Barrett έγραφε τα τραγούδια.
Εννοείται πως θα τα άκουσω και την Emily και το domine κλπ.
Για τα GoldenEar SuperSat 3 που εγραψα πιο πανω εκανα λαθος στην τιμη. Την εχει κατεβασει στα 250 ευρω το ζευγαρι. Το 8ιντσο Dayton Audio CS800 εχει 250 ευρω αλλα υπαρχει στις αγγελιες και ενα 10" Martin Logan Dynamo 500 στα 290 (πιστευω σηκωνει και λιγο παζαρι) οποτε με 500ευρω πανω κατω φτιαχνει ενα αξιοπρεπεστατο συστημα 2.1
Edit. Δεν έχω έπιπλο μεγέθους να τα βάλω τα golden ούτε τοίχο στη μια πλευρά, υπάρχει παράθυρο στο ύψος του αυτιού...