Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Άλλη ερώτηση: το μέγεθος του δέκτη είναι όσο ο 7020 ή είναι ακόμα πιο μεγάλος;

Και φαρδύτερος και ψηλότερος, μόνο με τον triple dragon συγκρίνεται σε όγκο!

Παιδιά καλορίζικοι και καλές θεάσεις. Εγώ είμαι ψημένος από χρόνια, απλά περιμένω να πέσει η τιμή. Πρέπει να είναι ο μόνος δέκτεις που πριν ακόμα κυκλοφορήσει αυξήθηκε η τιμή του κατά 50%. Η τιμή του πριν από 2-3 χρόνια ήταν γύρω στα 700 Ευρώ (στα χαρτιά βέβαια), και τώρα που πραγματικά κυκλοφόρησε είναι 1000.

Εγω κραταω αυτα τα 2..

Καταρχας Φιλιππε καλοθεατος, βλεπω πολυ κοσμο να εχει ηδη μπει στο τρυπακι της αγορας του δεκτη ειδικα τωρα που 2 ατομα συνεχομενα εχετε ποσταρει για σαφως ανωτερη εικονα.

Εγω ειμαι περιεργος πως παει η καρτα δικτυου στον 8000 σε μεταφορα αρχειων. Ειναι ενα θεμα που μου εχει βγαλει τον καρκινο σε ολα τα ονειροκουτια που εχουν περασει απο τα χερια μου. Θελω και αλλα πολλα να ρωτησω αλλα περιμενω να "παιξεις" λιγακι και να ποσταρεις τις ολοκληρωμενες σου εντυπωσεις.

Παρεπιπτοντως επειδη και μενα με εχει πιασει μια φαγουρα..:slapface::slapface: ο Κεντης ποτε θα αρχισει την μαζικη διαθεση του 8000??

Α ναι, ποσταρετε και καμμια φωτο ρε παιδες..

Θα περιμένεις λίγο γι αυτά...αν δεν φτιάξω τους δορυφόρους μου πρώτα αισθάνομαι γυμνός! Η πρώτη (μικρή) παρτίδα που ήρθε πιστεύω να εξαντλήθηκε
Παντως, αν θες να μεταφέρεις εγγραφές dvb-s/sd (και μόνο) στον σκληρό με στόχο εγγραφή σε dvd, τότε με τον 8000 και το dvd-rw (αυτός που ειχα δοκιμάσει είχε) κάνεις την εγγραφή του προγράμματος απ ευθείας, χωρίς μετατροπές στον υπολογιστή, και παίζει άμεσα σε όλα τα dvd player, οπότε αυτά δεν χρειάζονται μεταφορά

Εγω κραταω αυτα τα 2..

Καταρχας Φιλιππε καλοθεατος, βλεπω πολυ κοσμο να εχει ηδη μπει στο τρυπακι της αγορας του δεκτη ειδικα τωρα που 2 ατομα συνεχομενα εχετε ποσταρει για σαφως ανωτερη εικονα.

Εγω ειμαι περιεργος πως παει η καρτα δικτυου στον 8000 σε μεταφορα αρχειων. Ειναι ενα θεμα που μου εχει βγαλει τον καρκινο σε ολα τα ονειροκουτια που εχουν περασει απο τα χερια μου. Θελω και αλλα πολλα να ρωτησω αλλα περιμενω να "παιξεις" λιγακι και να ποσταρεις τις ολοκληρωμενες σου εντυπωσεις.

Παρεπιπτοντως επειδη και μενα με εχει πιασει μια φαγουρα..:slapface::slapface: ο Κεντης ποτε θα αρχισει την μαζικη διαθεση του 8000??

Α ναι, ποσταρετε και καμμια φωτο ρε παιδες..

Για αυτα τα 2 που κρατας θα σου απαντησω οτι καποιοι ανοιγουν το ψυγειο τους και ειναι αδειο αλλα οι ιδιοι εχουν ενα ακριβο αυτοκινητο.Το ιματζ ειναι κατι που ενδιαφερει καποιους πολλους θα ελεγα.Αυτο ειναι μια αλλη συζητηση που δεν εχει λογο εδω.Το αλλο ειναι οτι η εικονα ειναι καλυτερη απο του 800, εμενα δεν μου λεει κατι ,γιατι εκτος απο αυτους που ειχαν τον δεκτη εγω δεν ειδα καποιον αλλον να λεει οτι η εικονα του ειναι τελεια η' εστω να πλησιαζει την τελειοτητα που κατα την γνωμη μου επρεπε να ειναι για να εξηγειται και η χρηματικη διαφορα με καποιους αλλους.

Εχω δει καμιά 15αριά δεκτες HD και ειναι καλύτερη απο όλους και στα HD και στα SD. Ειναι πάντως και αρκετοί που δεν έχω δει και που φημίζονται για καλή εικόνα, όπως πχ ο Humax iCord ενω και τον Nanoxx HD δεν τον έχω δει. Με τον 800 μπορω να έχω αμεση σύγκριση, μέχρι χτες ήταν στο σπίτι. Στα SD καναλια εγω δεν ημουν ευχαριστημένος με τον 800, παρότι οι περισσότεροι κάτοχοί του στάζουν μέλι (ο παμπάλαιος ΝΟΚΙΑ9600 τα έδειχνε καλύτερα ...και παραμένει στο σπίτι!), στα ΗD κανάλια η διαφορά ειναι μικρότερη αλλά σαφώς αισθητή, αν ειστε σπαστικοί με την καλή εικόνα σαν κι εμένα (με τον ήχο αντίθετα δεν ειμαι καθόλου ..σπαστικός και σχεδόν όλοι οι δέκτες μου ακούγονται το ίδιο!). Σε γενικές γραμμές ο 800 με κάλυπτε και στην εικόνα....μέχρι που ειδα τον 8000, αν λοιπόν δεν έχετε τα λεφτά να τον αγοράσετε (κυρίως οι κάτοχοι του 800)....μην τον δειτε καθόλου! (Να πω ότι για τον ίδιο λόγο δεν πάω ποτε να δω προβολείς καλύτερους απο τον δικό μου, ο εχθρός του καλού ειναι το καλύτερο!). Σημειώστε πως δεν μιλάω μόνο για διαφορές στον προβολέα (που λόγω μεγέθους και ανάλυσης ειναι πιο εύκολα εμφανείς), αλλά και στην CRT με scart με εικόνα πιο "συμπαγή", πιο "ζωντανή" και πιό "καθαρή" απο του 800...αν μπορει να περιγραφεί έτσι η εικόνα.
Εκτός των παραπάνω βέβαια ...ειναι και dreambox αλλά αυτό δεν ήταν το κίνητρο αγοράς, αφου είχα ήδη τον 800

Αυτο για την εικονα παντως αναφερεται εκ των υστερων απο εσας τους κατοχους του οτι δεν ειναι καλη γενικα.Οσο για τον 8000 θα παω να τον δω και την αποψη μου θα την βγαλω, αν και το ποσο αυτο για δεκτη ειναι υπερβολικο.Και την τελειοτητα να αγγιζει, παλι ειναι μεγαλο.

Για αυτα τα 2 που κρατας θα σου απαντησω οτι καποιοι ανοιγουν το ψυγειο τους και ειναι αδειο αλλα οι ιδιοι εχουν ενα ακριβο αυτοκινητο.Το ιματζ ειναι κατι που ενδιαφερει καποιους πολλους θα ελεγα.Αυτο ειναι μια αλλη συζητηση που δεν εχει λογο εδω.Το αλλο ειναι οτι η εικονα ειναι καλυτερη απο του 800, εμενα δεν μου λεει κατι ,γιατι εκτος απο αυτους που ειχαν τον δεκτη εγω δεν ειδα καποιον αλλον να λεει οτι η εικονα του ειναι τελεια η' εστω να πλησιαζει την τελειοτητα που κατα την γνωμη μου επρεπε να ειναι για να εξηγειται και η χρηματικη διαφορα με καποιους αλλους.

Αυτο για την εικονα παντως αναφερεται εκ των υστερων απο εσας τους κατοχους του οτι δεν ειναι καλη γενικα.Οσο για τον 8000 θα παω να τον δω και την αποψη μου θα την βγαλω, αν και το ποσο αυτο για δεκτη ειναι υπερβολικο.Και την τελειοτητα να αγγιζει, παλι ειναι μεγαλο.

Εγω δεν ειπα ποτε οτι το ποσο δεν ειναι μεγαλο, ισα ισα που ειπα οτι ειναι υπερβολικο για αυτα που προσφερει. Το εχω ποσταρει και στο πρωτο thread που καναμε για τον 8000, το εγραψα και στο τωρινο. Ειπα μαλιστα οτι πιστευω οτι εαν και εφοσον ειχε μια τιμη γυρω στα 600-700 θα ηταν πρωτη μουρη στο σαλονι μου (οπως και πολλων αλλων satmaniacs εδω μεσα) και ο 800αρης θα ειχε παρει την αγουσα για την κρεββατοκαμαρα..:a0210:

Το καθε προιον εχει ομως ενα ξεχωριστο desirability factor. O 8000 ειναι ο κρυφος ποθος στο μυαλο πολλων φιλων εδω μεσα απο τοτε που αρχισαν να γινονται δοκιμαστικες εκπομπες HD υλικου απο δορυφορικα καναλια. Ολοι ονειρευομασταν τον συνδιασμο των "ευκολιων" ενος dreambox με ενα HD περιτυλιγμα.

Ο δεκτης απο μυθος κατεντησε ανεκδοτο λογω των συνεχομενων αναβολων, αλλοι στραφηκανε σε pci λυσεις στο pc τους, αλλοι πηρανε τον kathi και τωρα ψιλοκλαινε και αλλοι καηκανε τελειως (βλεπε mpokeRas και Ipbox 9000:flipout:). Ο 800αρης ηρθε να ηρεμησει τους κ.βλ.μενους αλλα πιστευω οτι ολοι εχουνε μεγαλη περιεργεια να δουνε τι ψαρια πιανει ο μεγαλος αδελφος. Οποιος ξεκινησε με 500αρακι και εκανε την μεταβαση καποια στιγμη σε 7020 καταλαβαινει τι θελω να πω..

Το ποιος θα το παρει τωρα και το ποιος θα περιμενει να πεσει η τιμη του ( που δεν πιστευω να πεσει και πολυ εαν δεν βγει καποιος δυνατος ανταγωνιστης με αυτες τις "ευκολιες") θα εξαρτηθει απο το ποσο τον επηρεαζει αυτο το desirability factor..:grinning-smiley-043

Εγω προσωπικα μπορει και να περιμενω, μπορει ομως και να τον δω σε καποιον φιλο, να ψηθω, και να ξεχασω οτι εχω πει και οτι εχω γραψει. Οπως ειπε και ο Φιλλιπας, αλλοι τα δινουνε αλλου, εμεις την τρελλα μας :flipout:

Last edited:
Ενας - ένας φανερώνεστε πουλάκια μου. Καλές θεάσεις Γαβριήλ!

Σε αυτό το σημείο νομίζω μια αντιπαράθεση DM8000 & DM800 είναι επιβεβλημένη.

Κατ' αρχάς καλοθέατοι οι δέκτες στους νέους ιδιοκτήτες τους.

Εγώ θα ήθελα μερικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο σύγκρισης της εικόνας των δύο δεκτών, DM800 και DM8000. Πχ, στα SD, μιλάμε για HDMI σύνδεση, για component, για SCART; Κάθε σύνδεση έχει και άλλη ποιότητα εικόνας. Επίσης, αν μιλάμε για HDMI, η σύγκριση είναι με ή χωρίς την χρήση του scaler του dreambox (autoresolution plugin); Το μόνο σίγουρο για τα SD αλλά και για τα HD που γίνονται scale (πχ 720p σε 1080i) είναι πως ο scaler του DM800 είναι ψιλοχάλια. Το δεύτερο που έχω δει εγώ στον 800ρη είναι μία χρωματική απόκλιση προς τα κόκκινα.

Θα ήθελα να δω μία σύγκριση των δύο δεκτών με HDMI σύνδεση και απενεργοποίηση του scaler και στους δύο, τόσο σε κανάλια SD υψηλού bitrate όσο και σε χαμηλού, αλλά και σε HD.

@Voreios: ανυπομονούμε να διαβάσουμε το άρθρο σου στο τεύχος Φεβρουαρίου!

Απάντηση: Re: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Θα ήθελα να δω μία σύγκριση των δύο δεκτών με HDMI σύνδεση και απενεργοποίηση του scaler και στους δύο, τόσο σε κανάλια SD υψηλού bitrate όσο και σε χαμηλού, αλλά και σε HD.
Η σύγκριση οργανώθηκε ήδη για το επόμενο ΣΚ. Περιμένω κάποιες απαντήσεις και θα ανακοινώσω λεπτομέρειες. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου χώρου θα είναι κλειστού τύπου, τα συμπεράσματα μας όμως θα είναι δημόσια.

Το μόνο σίγουρο για τα SD αλλά και για τα HD που γίνονται scale (πχ 720p σε 1080i) είναι πως ο scaler του DM800 είναι ψιλοχάλια. Το δεύτερο που έχω δει εγώ στον 800ρη είναι μία χρωματική απόκλιση προς τα κόκκινα.
Πολύ σωστές και οι δύο παρατηρήσεις. Μειωμένη ευκρίνεια ειδικά στο upscaling sd καναλιών και ροπή προς το κόκκινο, με αποτέλεσμα να μην αποδίδεται σωστά το χρώμα του δέρματος.
Αυτά τα φαινόμενα περιμένουμε να μην υπάρχουν στον DM8000.

Φιλιππε καλοριζικος ναναι και να κανει πιο πολλες δουλeιες απο τον 800αρι ελπιζω!
Παραλεβα και εγω την τριτη το πακετο μου και το εγχειρισα με τον γνωστο τροπο βαζοντας hdd 500gb sata και dvdslim recorder sata!Ολα καλα μεχρι στιγμης
με oozoon στην flash και nabilo,gemini.new enigma,ds2 στο usb!
Περιμενω δευτερα και wifi mini pci card express για να δοκιμασω και τις wireless δυνατοτητες!Με εικονα ειμαι πολυ ευχαριστημενος σαφως ανωτερη απο 800 και σιγουρα πιο γρηγορος σε λειτοyργια!
φιλικα gab
Καλορίζικος Γαβριήλ!
Σχετικά με την εικόνα που ρώτησε ο φίλος malakudi η δική μου σύγκριση με τον 800 αφορά θέαση με hdmi σε προβολέα full hd αλλά χωρίς απενεργοποίηση του scaler και στους δύο. Επίσης και με απλό scart rgb σε crt.

Καλορίζικος ο δέκτης σε όσουν τον απέκτησαν και πραγματικά ελπίζω να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους ,φυσικά περιμένω και εγώ το συγκριτικό τέστ με ιδιαίτερη περιέργεια .
Απο την άλλη μεριά προσωπικά θεωρώ την τιμή ιδιαίτερα υπερβολική και υπολογίστε στην τιμή και ένα καπέλο απο 100-200 ευρώ για σκληρό και dvd .Oπότε πάμε στα 1100 με 1200 ευρώ .

Εγώ ,αν ήμουν στέλεχος της Dream multimedia και έβλεπα ότι ο δέκτης "πουλάει " όσο είχα σχεδιάσει παρά την πολύχρονη αναμονή ,παρά την κατα γενική ομολογία τσουχτερότατη τιμη ,εν μέσω οικονομικής κρίσης ,χωρίς καν σκληρό ,χωρίς dvd ,χωρίς hdmi ,οχι μόνο δεν θα κατέβαζα την τιμή αλλά αφού θα έβλεπα ότι με παίρνει θα σας "άλλαζα τα φώτα " στην υπερτιμολόγηση σε όλα μου τα μοντέλα και σε ότι θα κυκλοφορούσα στο μέλλον .
Για μένα (και αποτελεί την προσωπική μου άποψη) πρέπει να φάνε ένα συντονισμένο απο τα fora μπουκοτάζ για να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να την βγάζουν πάντα καθαρή ...

Νίκος

Καλορίζικος ο δέκτης σε όσουν τον απέκτησαν και πραγματικά ελπίζω να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους ,φυσικά περιμένω και εγώ το συγκριτικό τέστ με ιδιαίτερη περιέργεια .
Απο την άλλη μεριά προσωπικά θεωρώ την τιμή ιδιαίτερα υπερβολική και υπολογίστε στην τιμή και ένα καπέλο απο 100-200 ευρώ για σκληρό και dvd .Oπότε πάμε στα 1100 με 1200 ευρώ .

Εγώ ,αν ήμουν στέλεχος της Dream multimedia και έβλεπα ότι ο δέκτης "πουλάει " όσο είχα σχεδιάσει παρά την πολύχρονη αναμονή ,παρά την κατα γενική ομολογία τσουχτερότατη τιμη ,εν μέσω οικονομικής κρίσης ,χωρίς καν σκληρό ,χωρίς dvd ,χωρίς hdmi ,οχι μόνο δεν θα κατέβαζα την τιμή αλλά αφού θα έβλεπα ότι με παίρνει θα σας "άλλαζα τα φώτα " στην υπερτιμολόγηση σε όλα μου τα μοντέλα και σε ότι θα κυκλοφορούσα στο μέλλον .
Για μένα (και αποτελεί την προσωπική μου άποψη) πρέπει να φάνε ένα συντονισμένο απο τα fora μπουκοτάζ για να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να την βγάζουν πάντα καθαρή ...

Νίκος

Φιλε συμφωνω απολυτως.Και γω σε προγουμενα ποστ αυτο προσπαθησα να επισημανω.1000Ε για δεκτη ειναι εξωφρενικο ποσο αν αναλογιστουμε οτι απλοι δεκτες με cardreader και αξιολογοι μαλιστα πωλουνται με 70-80Ε.Τοσα λεφτα,τοση διαφορα με τους αλλους ,και προβληματα εχει.

Ειναι ενα προιον το οποιο λογο του παρελθον του δημιουργει προδοκιες για το μελλον στον υποψηφιο αγοραστη του ομως η πραγματικοτητα στα δορυφορικα σημερα ειναι διαφορετικη και με τιποτα δεν δικαιολογει την τιμη του.

Η τιμή είναι όντως εξωφρενική. Απληστία! Τα υλικά που περιέχει ο 8000 δεν νομίζω να κοστίζουν πάνω από 80 ευρώ, λιανική!

Δυστυχώς όμως δεν έχει προκύψει κάποιος σοβαρός ανταγωνιστής. Σε hardware υπάρχουν πολλά καλά μηχανάκια. Κανένας όμως δεν φαίνεται να ασχολείται σοβαρά με το software. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι χωρίς software δεν αξίζει να βγάζουν hardware; Βέβαια, θα μου πείτε ότι και οι άλλες εταιρίες είναι "ότι αρπάξουν", μιά που όλοι οι δέκτες έχουν πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους (πχ. σε σύγκριση με υπολογιστές).

Κατ´αρχάς καλές θεάσεις στους τυχερούς κατόχους του 8000 !!!! Σε όλους εμάς τους υπόλοιπους ας μη βγάζουμε αληθινή την παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού...." η τιμή είναι αυτή και δεν μας υποχρέωσαν να πάρουμε με το ζόρι.Άλλωστε και για τον 800άρι τα ίδια λέγαμε και να που βρώμισε ο τόπος , και όπως είπε ο Voreios μπορούμε πάντα να δώσουμε το 800αρί και να μας έρθει ο 8000 κάπως πιο εύπεπτος. Άντε καμία φώτο ρε παιδιά.....

Ο μόνος τρόπος να πέσει η τιμή είναι μέσω του ανταγωνισμού. Όσο δεν υπάρχει εφάμιλλη πρόταση (που είναι αυτός ο QBox HD;) δεν πρόκειται να πέσει η τιμή.
Το δε κόστος των υλικών μπορεί να μην είναι 1000 ευρώ αλλά δεν είναι και 80 που αναφέρθηκε εδώ. Δύο tuners DVB-S2, σχεδίαση modular που του επιτρέπει να φτάσει τα 4 tuner (αυτό δεν το έχει κανείς άλλος δέκτης απ' όσο γνωρίζω) τσιπ που κάνει δύο HD streams decoding ταυτόχρονα, CI support κτλ κτλ κτλ.
Η παραγωγή είναι ακόμα μικρή, η ζήτηση μεγάλη, άρα η τιμή μόνο να ανέβει είναι πιθανό επί του παρόντος (όπως ανέβηκε του 800ρη). Από κει και πέρα, όποιος θέλει αγοράζει κι όποιος δε θέλει δεν αγοράζει.

Last edited:

Η παραγωγή είναι ακόμα μικρή, η ζήτηση μεγάλη, άρα η τιμή μόνο να ανέβει είναι πιθανό επί του παρόντος (όπως ανέβηκε του 800ρη).
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω εκτός από αυτό. Η τιμή ανέβηκε μόνο στην Ελλάδα. Στη Γερμανία έπεσε και ξεκινά ιντερνετικά από τα 387 με άμεση διαθεσιμότητα.
http://www.idealo.de/preisvergleich...box-dm-800-hd-pvr-ready-dream-multimedia.html

πρωτες foto, η ποιοτητα δεν ειναι η αρχικη γιατι δεν μπορουσα να τις ανεβασω και τους εχω μειωσει την αναλυση σε 900-800. ακομα ομως και στην αρχικη αναλυση το ζωντανο απο την foto χανει.

Attachments

• IMG_2711.jpg
    IMG_2711.jpg
    69.8 KB · Views: 78
  • IMG_2713.jpg
    IMG_2713.jpg
    70.2 KB · Views: 71
  • IMG_2717.jpg
    IMG_2717.jpg
    52 KB · Views: 71
  • IMG_2718.jpg
    IMG_2718.jpg