Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

να πω επεισης οτι εμενα εχει και το wireless ενσωματωμενο δεν ξερω για τους αλλους, μια αναζητηση που εκανα μεσα απο τον dm8000 στο wireless μου βρηκε το ρουτερ μου και κανα δυο αλλα δεν το εχω προλαβει να το δουλεψω ακομα αλλα υποθετω οτι για να βρισκει ρουτερ μαλον ειναι οκ.

Attachments

• IMG_2723.jpg
    IMG_2723.jpg
    79.2 KB · Views: 50
  • IMG_2729.jpg
    IMG_2729.jpg
    50.1 KB · Views: 53
  • IMG_2731.jpg
    IMG_2731.jpg
    66.8 KB · Views: 45
  • IMG_2735.jpg
    IMG_2735.jpg
    67.9 KB · Views: 67
  • IMG_2737.jpg
    IMG_2737.jpg
    84.6 KB · Views: 75
Απάντηση: Re: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Ελα, αφού έχεις συνηθίσει. DVI -> HDMI..

Α εντάξει, το ξέχασα. Είπα κι εγώ.

Αν κάνετε το συγκριτικό πάντως, οπωσδήποτε να συγκρίνετε με ίδιες συνδέσεις. Οχι Scart στο ένα και DVI (hdmi) στο άλλο. OK;

Ευχαριστουμε για τις φωτο φιλε doger7. Μου κανει εντυπωση το ποσο μικρος φαινεται ο 7020 διπλα του..ειναι αρκετα πιο μεγαλος απο οσο υπολογιζα..
Επειδη ξεχασα να ρωτησω, ειναι και τα 2 tuner DVBS2??

Για να είμαστε αντικειμενικοί πειράζει που δεν έχει HDMI ?
Αφού με DVi -> HDMI μια χαρά δείχνει.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να ξεκινάει η τιμή τόσο ψηλά ? Μάλλον γνωρίζουν ότι θα πουλήσει για αυτό.

Μακάρι να τον είχαν φθηνότερο, όπως και τον 800άρι φθηνότερο.

Αν πουλούσαν τον 800 για 350 ευρώ και τον 8000 για 650 ευρώ, θα είχαν και πάλι μεγάλο κέρδος και πολλαπλάσιες πωλήσεις.

Το δε κόστος των υλικών μπορεί να μην είναι 1000 ευρώ αλλά δεν είναι και 80 που αναφέρθηκε εδώ.

Μητρική Intel (=ακριβή μάρκα) με φρέσκο διπύρηνο επεξεργαστή 1,6Ghz, κάρτα δικτύου χιλιάρα, ενσωματωμένη κάρτα οθόνης και κάρτα ήχου κάνει μόλις 77 ευρώ, λιανική στην Ελλάδα!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528052

Ο DM8000 δεν έχει χιλιάρι δίκτυο (απαράδεκτο για το έτος 2009!) και έχει επεξεργαστή μόνο 400MHz. Γενικά έχει τεχνολογία σχεδόν δεκαετίας σε hardware.

Δεν ξέρω βέβαια πόσο κοστίζουν στην πραγματικότητα τα υλικά του, ίσως και να μην είναι 80 ευρώ, αλλά πάντως δεν νομίζω να είναι και πολύ περισσότερο...

Από πλευράς H/W έχει ότι χρειάζεται για να κάνει την δουλειά του με τα λιγότερα. Βρίσκουν και μια εταιρεία με stock τα παίρνουν όλα σε ξεφτίλα τιμή από Κίνα και that's it.

Βέβαια από H/W μπορεί να μην είναι ακριβός αλλά δεν πληρώνεις μόνο hardware, πληρώνεις και τεχνογνωσία σε ένα προϊόν.

Για αυτό και έχει τόσο. Θα έπρεπε να είναι φθηνότερος. Η τελική τιμή τσούζει γιατί τρώει και φόρους κτλ.

να πω επεισης οτι αρχικα περασα τα ετοιμα settings που περναγα και στον dm7025 και μου εβγαζε στα περισσοτερα hd καναλια tuner failed, εψαξα και βρηκα αλλα ετοιμα απο το intrernet που να ειναι για enigma2 και τωρα ολα οκ.

Attachments

• IMG_2734.jpg
    IMG_2734.jpg
    72.3 KB · Views: 37
  • IMG_2709.jpg
    IMG_2709.jpg
    68.3 KB · Views: 41
  • IMG_2738.jpg
    IMG_2738.jpg
    61.1 KB · Views: 39
Μητρική Intel (=ακριβή μάρκα) με φρέσκο διπύρηνο επεξεργαστή 1,6Ghz, κάρτα δικτύου χιλιάρα, ενσωματωμένη κάρτα οθόνης και κάρτα ήχου κάνει μόλις 77 ευρώ, λιανική στην Ελλάδα!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528052

Ο DM8000 δεν έχει χιλιάρι δίκτυο (απαράδεκτο για το έτος 2009!) και έχει επεξεργαστή μόνο 400MHz. Γενικά έχει τεχνολογία σχεδόν δεκαετίας σε hardware.

Δεν ξέρω βέβαια πόσο κοστίζουν στην πραγματικότητα τα υλικά του, ίσως και να μην είναι 80 ευρώ, αλλά πάντως δεν νομίζω να είναι και πολύ περισσότερο...

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, συγκρίνεις μήλα με ... καρέκλες.

Τι σχέση έχει μία μητρική pc με τους dreambox. Η cpu του μπορεί να είναι 400Mhz, αυτό δε σημαίνει πως είναι φτηνή. Άλλωστε δεν είναι cpu, είναι chip που κάνει τα πάντα (general purpose cpu, H.264/MPEG-2 hardware decoder, CSA decoder κτλ κτλ κτλ). Δε ξέρω ακριβώς ποιο έχει ο DM8000, αλλά ένα παρόμοιο, το BCM7038 ( http://www.broadcom.com/collateral/pb/7038-PB01-R.pdf ) , κοστίζει 70$ για αγορά 10.000 κομμάτια. Σε αυτά πρόσθεσε δύο DVB-S2 tuners (αφού επέλεξες παράδειγμα με pc, το φτηνότερο dvb-s2 tuner κάνει 100 ευρώ - άρα 200 ευρώ τα δύο), τα common interface slots κτλ κτλ κτλ. Σίγουρα δεν κάνει λοιπόν 80 ευρώ το κόστος υλικών. Επιπλέον έχουμε και την ανάπτυξη του λογισμικού, άδειες για δικαιώματα κτλ κτλ
Στην τελική, αν κάνει 80 ευρώ το κόστος, γιατί δε το φτιάχνει κάποιος άλλος;

Kαλησπέρα σε όλους ,
απο άλλο φόρουμ αντιγράφω το παρακάτω σχόλιο ...

"...φίλος επίσης μου ανάφερε ότι πέτυχε γερμανικό κανάλι σε δοκιμαστική εκπομπή hdcp, ο Kathrein UFS910 έπαιζε κανονικά αλλά ο DM-8000 ήταν...μαύρος κατά την διάρκεια της εν λόγω προβολής. "

Από πλευράς H/W έχει ότι χρειάζεται για να κάνει την δουλειά του με τα λιγότερα. Βρίσκουν και μια εταιρεία με stock τα παίρνουν όλα σε ξεφτίλα τιμή από Κίνα και that's it.

Βέβαια από H/W μπορεί να μην είναι ακριβός αλλά δεν πληρώνεις μόνο hardware, πληρώνεις και τεχνογνωσία σε ένα προϊόν.

Για αυτό και έχει τόσο. Θα έπρεπε να είναι φθηνότερος. Η τελική τιμή τσούζει γιατί τρώει και φόρους κτλ.

Αν δεν υπηρχαν τα "μαγικα" την τεχνογνωσια ολου του κοσμου να εχεις παλι ειναι ενα κουτι με μερικα εξαρτηματα απο υπολογιστη και που το κοστος να δεν ξεπερναει τα 200 ευρω.

Kαλησπέρα σε όλους ,
απο άλλο φόρουμ αντιγράφω το παρακάτω σχόλιο ...

"...φίλος επίσης μου ανάφερε ότι πέτυχε γερμανικό κανάλι σε δοκιμαστική εκπομπή hdcp, ο Kathrein UFS910 έπαιζε κανονικά αλλά ο DM-8000 ήταν...μαύρος κατά την διάρκεια της εν λόγω προβολής. "

Αυτο πιθανον να λυνεται και με μια αναβαθμιση του λογισμικου.

Μωρέ το φτιάχνει. Το Philips DSR5005 DVB-S2 HDMI το βρίσκεις και με 170 ευρώ (με τι περθώριο κέρδους άραγε;) και είναι και Philips!

Το θέμα δεν είναι στο hardware. Η dreambox έχει από πίσω πάνω από 10 χρόνια δεσίματος με ένα συγκεκριμένο υπόγειο χώρο στον οποίο μπαίνεις πολύ δύσκολα (και αν μπεις σε κυνηγάνε μεγάλοι καρχαρίες). Αυτό δεν το κατάφερε ακόμη κάποιος άλλος. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που η DM δεν κατάφερε να πάρει άδεια για HDMI όταν και ο πιό μυστήριος κινέζος κατασκευαστής έχει πλέον HDMI. (Αλήθεια, αν είχε και HDMI και gigabit LAN θα τον πουλούσαν 1500 ευρώ; )

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, συγκρίνεις μήλα με ... καρέκλες.

Τι σχέση έχει μία μητρική pc με τους dreambox. Η cpu του μπορεί να είναι 400Mhz, αυτό δε σημαίνει πως είναι φτηνή. Άλλωστε δεν είναι cpu, είναι chip που κάνει τα πάντα (general purpose cpu, H.264/MPEG-2 hardware decoder, CSA decoder κτλ κτλ κτλ). Δε ξέρω ακριβώς ποιο έχει ο DM8000, αλλά ένα παρόμοιο, το BCM7038 ( http://www.broadcom.com/collateral/pb/7038-PB01-R.pdf ) , κοστίζει 70$ για αγορά 10.000 κομμάτια. Σε αυτά πρόσθεσε δύο DVB-S2 tuners (αφού επέλεξες παράδειγμα με pc, το φτηνότερο dvb-s2 tuner κάνει 100 ευρώ - άρα 200 ευρώ τα δύο), τα common interface slots κτλ κτλ κτλ. Σίγουρα δεν κάνει λοιπόν 80 ευρώ το κόστος υλικών. Επιπλέον έχουμε και την ανάπτυξη του λογισμικού, άδειες για δικαιώματα κτλ κτλ

Ο Humax με τον Dream τι διαφορες εχουν σε επιπεδο hardware τριχες κατσαρες, ολοι την ιστορια την κανει το λογισμικο που εχει αναπτυχθει γυρω απο το προιον της DREAM, και η Humax στην αρχη με τον 5400 ειχε μπει στο παιχνιδη αλλα της εκοψαν τον βηχα σε αντιθεση με την DREAM η οποια επιτρεπει την αναπτυξη λογισμικου γυρω απο το προιον της νομιμα-παρανομα δεν το ξερω.

να πω επεισης οτι εμενα εχει και το wireless ενσωματωμενο δεν ξερω για τους αλλους, μια αναζητηση που εκανα μεσα απο τον dm8000 στο wireless μου βρηκε το ρουτερ μου και κανα δυο αλλα δεν το εχω προλαβει να το δουλεψω ακομα αλλα υποθετω οτι για να βρισκει ρουτερ μαλον ειναι οκ.

To scart τι τροφοδοτει?

και η Humax στην αρχη με τον 5400 ειχε μπει στο παιχνιδη αλλα της εκοψαν τον βηχα

Είναι λογικό. Η Humax είναι μεγάλη εταιρία που φτιάχνει πολλά προϊόντα. Δεν μπορεί να μπλέξει μια τέτοια μεγάλη εταιρία με μυστήρια κόλπα και τον ανάλογο "υπόκοσμο". Να μοιράζει "βοήθειες" και τεχνογνωσία σε "ομάδες" κλπ

Πρέπει να είναι κάποια μικρή εταιρία, καλύτερα 3-4 άτομα, να ξέρουν και hardware και software, να μην διστάζουν να μπουν σε "παρέες" κλπ.

Συμπέρασμα: πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να προκύψει ανταγωνιστής!...

Μωρέ το φτιάχνει. Το Philips DSR5005 DVB-S2 HDMI το βρίσκεις και με 170 ευρώ (με τι περθώριο κέρδους άραγε;) και είναι και Philips!

Το θέμα δεν είναι στο hardware. Η dreambox έχει από πίσω πάνω από 10 χρόνια δεσίματος με ένα συγκεκριμένο υπόγειο χώρο στον οποίο μπαίνεις πολύ δύσκολα (και αν μπεις σε κυνηγάνε μεγάλοι καρχαρίες). Αυτό δεν το κατάφερε ακόμη κάποιος άλλος. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που η DM δεν κατάφερε να πάρει άδεια για HDMI όταν και ο πιό μυστήριος κινέζος κατασκευαστής έχει πλέον HDMI. (Αλήθεια, αν είχε και HDMI και gigabit LAN θα τον πουλούσαν 1500 ευρώ; )

Και πάλι φέρνεις ένα άκυρο παράδειγμα. Τι σχέση έχει αυτός ο δέκτης της Philips με τον DM8000; Δεν έχει τίποτα, ούτε σκληρό πέρνει, ούτε USB, ούτε ethernet, ούτε τετραπλό tuner.

Το θέμα gbit που αναφέρεις έχει να κάνει με τα chip της broadcom, δεν υποστηρίζει ακόμα κάποιο από αυτά gigabit. Άλλωστε ακόμα και για HD streaming, το 100ρη είναι αρκετό.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο δέκτης είναι όντως ακριβός, αλλά είναι μοναδικός στο είδος του αυτή τη στιγμή και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η τιμή του. Και εγώ θα ήθελα να κάνει 500 ευρώ, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε πως δεν υπάρχει άλλος δέκτης με δυνατότητα για 4 tuners, σκληρούς δίσκους, dvd recorders ΚΑΙ με τα κόλπα του linux, του enigma2 και των cams. Σίγουρα δε κοστίζει 90 ευρώ η κατασκευή του, σίγουρα και το περιθώριο κέρδους είναι μεγάλο γιατί πρέπει να αποσβεστεί η επένδυση, το R&D κτλ κτλ. Πάντα ένα νέο προϊόν είναι αρχικά ακριβό.

Η dream-multimedia όντως δε πήρε άδεια για το HDMI εξ' αιτίας αυτής της underground σχέσης που έχει στην αγορά. Παρ' ολ' αυτά, δε νομίζω ότι θα έπρεπε να "τιμωρείται" έτσι η dream-multimedia. Στην τελική, ο δέκτης της με το επίσημο image δεν παραβιάζει καμία νομοθεσία και κανένα πνευματικό δικαίωμα.

Και πάλι φέρνεις ένα άκυρο παράδειγμα.

Σου έδωσα παράδειγμα ολόκληρης μοντέρνας μητρικής που στη λιανική κάνει 70 ευρώ στην Ελλάδα, με χιλιάρι δίκτυο και καινούριο διπύρηνο επεξεργαστή.

Μου απάντησες ότι συγκρίνω μήλα με καρέκλες, γιατί δεν έχει tuner.

Σου έδωσα παράδειγμα ολόκληρου κουτιού με HDMI και DVB-S2 που κάνει 170 ευρώ, και μάλιστα είναι Philips, που όσο νά 'ναι πουλάει και το όνομα.

Μου λες ότι είναι "άκυρο παράδειγμα", γιατί δεν έχει δίκτυο.

Η λέξη "παράδειγμα" καταλαβαίνεις ρε φίλε τι σημαίνει; Δεν είμαι ο λογιστής της dream για να ξέρω πόσο αγοράζει τα συγκεκριμένα κομμάτια που χρησιμοποιεί, ούτε και με ενδιαφέρει. Αφού εσένα η τιμή σου φαίνεται λογική για όσα προσφέρει, ας προχωρήσουμε παρακάτω: γράψε μας τις εντυπώσεις σου από τη χρήση του μηχανήματος.