Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Σύμφωνα με άρθρο του γαλλικού Tele Satellite Ιανουαρίου (που τουλάχιστον για τα γαλλικά πακέτα είναι έγκυρο), το γαλλικό πακέτο Canalsat αλλά και άλλα ευρωπαικά πακέτα εκπέμπουν ήδη τα hd κανάλια τους με κλείδωμα hdcp
Αν όντος ισχύει αυτό τότε είναι πολύ καλό νέο:grinning-smiley-043
Γιατί σύμφωνα με αναφορές χρηστών με νόμιμες συνδρομές σε αυτά τα πακέτα, δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους DM800/8000

Τα 4 tuner μπορεις να μου εξηγησεις τι ουσιαστικα θα μου δωσουν απο πχ. 2 tuner?Tα 4 CI τι μπορεις να τα κανεις?Ενα diablo και μια μωβ, δεν φτανουν?Που μονο του, το diablo, ειναι αρκετο.PVR εχουν ολοι, ακομα και οι απλοι.Εθερνετ για μενα αχρειαστο αλλα οπως καταλαβαινω αυτο ειναι που πληρωνεται στην τελικη......

Για τα 4 τιουνερ σε μενα τα 3 πιστευω θα χρειαστουν. Στα 2 έχω ήδη βαλει χωριστά μπάντα Ku και μπάντα C με πολύ θετικές επιπτώσεις στην ταξινόμηση των καναλιών μου αλλά και μικρή βελτίωση απο την απώλεια που έφερνε το diseqc (πιο ορατή στην μπάντα C). Στο τρίτο θα βαλω κάποια στιγμή επίγειο ψηφιακό τιούνερ (μολις ξεκαθαρίσουν τα πρότυπα εδω και εφόσον υπάρξει αντίστοιχο). Αντε πες πως ειμαι..ειδική περίπτωση, αλλά μην λες το εθερνετ αχρείαστο γιατι είναι ιεροσυλία!
Τα 4 CI ειναι πραγματι λίγο υπερβολικά, λογικά τα 2 πίσω κανείς δεν θα τα χρησιμοποιήσει...

Αν όντος ισχύει αυτό τότε είναι πολύ καλό νέο:grinning-smiley-043
Γιατί σύμφωνα με αναφορές χρηστών με νόμιμες συνδρομές σε αυτά τα πακέτα, δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους DM800/8000

Αυτό ελπίζω κι εγω και αυτός ήταν και ο μόνος μου προβληματισμός για την αγορά του δέκτη, αλλά όπως ειπα έτσι κι αλλιώς ...επικράτησε το συναίσθημα αντί της λογικής!

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς όλων σας.
Εγώ θα πρότεινα να κυκλοφορούσε και μια lite εκδοχή του 8000. Με ένα ή δύο tuner, με ένα CI και δύο card reader, με δύο usb, χωρίς προεγκατάσταση για DVDp κλπκλπ και τελικά μια προσιτή τιμή.
Γιατί τελικά (όπως λέει και ο giannikos) ποιος χρειάζεται τα 4 tuner ακόμα και αν το ένα χρησιμοποιηθεί για dvb-t, προς τι τα 4 CI, προς τι το dvdp κλπ. (αναλογικό μόντεμ δεν έχει? :grinning-smiley-043)

Τέλος, το χάσμα μεταξύ 800 και 8000 είναι τεράστιο και σε hardware και σε τιμή. Θα έπρεπε να υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός.

Λες να μην έχουν σκεφτει την επόμενη μέρα στην Ντρημ; Η λογική φωνάζει τώρα για κάποιο ενδιάμεσο μοντέλο, αλλά αν το έχουν σκεφτεί δεν είναι χαζοί να το εξαγγείλουν! Γενικά νομίζω πως δεν θα εξαγγείλουν απο πριν τίποτε στο μελλον, και για λόγους αιφνιδιασμού των ...αντιγραφέων, αλλά και γιατι με τον 8000 (που μας τον παρουσιάζουν 3 χρόνια στις εκθέσεις) εκτέθηκε η αξιοπιστία τους και δεν θα ξαναρισκάρουν να εξαγγείλουν κάτι που θα βγει σε 3 χρόνια (και που ουσιαστικά ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα μοντέλα τους)

Τα 4 tuner για άλλους μπορεί να είναι υπερβολή, για άλλους όμως είναι ανάγκη. Η δυνατότητα να γράφεις μέχρι 4 προγράμματα από διαφορετικούς transpoders είναι για μένα πολύ σημαντική.
Τα 2 CI για αυτούς που έχουν πολλές νόμιμες συνδρομές είναι λίγα.

Προσωπικά όταν αγοράσω το δέκτη σίγουρα θα του βάλω και 3ο tuner dvb-s2, τώρα για το 4ο αμφιταλαντεύομαι μεταξύ dvb-t και dvb-s2. Αν εκπέμψουν γρήγορα τα ιδιωτικά κανάλια σε dvb-t με mpeg4, επειδή η τηλεόρασή μου δεν το υποστηρίζει, μάλλον θα επιλέξω το dvb-t για το 4ο tuner του dm8000.

Τα 4 tuner για άλλους μπορεί να είναι υπερβολή, για άλλους όμως είναι ανάγκη. Η δυνατότητα να γράφεις μέχρι 4 προγράμματα από διαφορετικούς transpoders είναι για μένα πολύ σημαντική.
Τα 2 CI για αυτούς που έχουν πολλές νόμιμες συνδρομές είναι λίγα.

Προσωπικά όταν αγοράσω το δέκτη σίγουρα θα του βάλω και 3ο tuner dvb-s2, τώρα για το 4ο αμφιταλαντεύομαι μεταξύ dvb-t και dvb-s2. Αν εκπέμψουν γρήγορα τα ιδιωτικά κανάλια σε dvb-t με mpeg4, επειδή η τηλεόρασή μου δεν το υποστηρίζει, μάλλον θα επιλέξω το dvb-t για το 4ο tuner του dm8000.

Συμφωνώ.
Απλά μπορεί να γράφει ταυτόχρονα στον δίσκο 4 διαφορετικά κανάλια ?
Ο δίσκος μπορεί να τα προλάβει ? Μπορεί να κάνει κάποιος τεστ έστω με 2 ή 3 ? (αναλόγως τα tuner που έχει)

Το θέμα είναι: σίγουρα μπορείς να γράψεις 4 κανάλια ταυτόχρονα; ή απλά τα 4 tuner τα έχει για να γράφεις ένα ή max δύο ταυτόχρονα και με τα υπόλοιπα να βλέπεις μόνο;

6 ταυτόχρονα κανάλια SD έχω γράψει με τον DM800. Φυσικά από τον ίδιο transpoder (αφού έχει ένα μόνο tuner). Σε HD έχω δοκιμάσει 2 ταυτόχρνα με επιτυχία, στα 3 δεν άντεξε. Βέβαια ο 8000 πέρνει κανονικό δίσκο και όχι 2,5αρη, οπότε θα μπορεί θεωρητικά να γράψει περισσότερα HD κανάλια ταυτόχρονα.

και να συμπληρώσω πως τα πολλά tuners δεν είναι χρήσιμα μόνο στις εγγραφές, αλλά και στο streaming. Αν θες να δεις 4 διαφορετικά κανάλια από 4 διαφορετικούς transpoders, με τον DM8000 θα μπορείς να το κάνεις.

6 ταυτόχρονα κανάλια SD έχω γράψει με τον DM800. Φυσικά από τον ίδιο transpoder (αφού έχει ένα μόνο tuner). Σε HD έχω δοκιμάσει 2 ταυτόχρνα με επιτυχία, στα 3 δεν άντεξε. Βέβαια ο 8000 πέρνει κανονικό δίσκο και όχι 2,5αρη, οπότε θα μπορεί θεωρητικά να γράψει περισσότερα HD κανάλια ταυτόχρονα.
Το ίδιο τεστ έχω κάνει και εγώ με επιτυχία...με 6 SD κανάλια εγγραφή κανένα πρόβλημα....(παρόλο που ο δίσκος είναι 5400rpm) από HD δεν είχα πρόβλημα με 2 κανάλια εγγραφή και ένα 3ο εβλεπα! Κάτι που σημάινει ότι δεν είχε πρόβλημα ο DM800 να προβάλει την HD εικόνα αλλα ο HDD να την γράψει....

Α μάλιστα. Προσωπικά αδιάφορο μιάς και μόνο εγώ στο σπίτι ασχολούμαι με δορυφορικά. Και όταν θα κάτσω να δω εικόνα θα την απολαύσω στην TV ή στον προβολέα και όχι στην οθονούλα του PCιού.

Το ίδιο τεστ έχω κάνει και εγώ με επιτυχία...με 6 SD κανάλια εγγραφή κανένα πρόβλημα....(παρόλο που ο δίσκος είναι 5400rpm) από HD δεν είχα πρόβλημα με 2 κανάλια εγγραφή και ένα 3ο εβλεπα! Κάτι που σημάινει ότι δεν είχε πρόβλημα ο DM800 να προβάλει την HD εικόνα αλλα ο HDD να την γράψει....

Συγνώμη αλλά μιλάς για τον DM800 ή τον DM8000 ?
Εγώ στον 800άρη μόλις ξεκινήσει ο timer να γράφει μου αλλάζει κανάλι.

Μετά βλέπω ότι μόνο μερικά κανάλια μπορώ να επιλέξω αλλά όταν τα αλλάξω σταματάει να γράφει το κανάλι που του είχα βάλει και γράφει ότι παρακολουθώ εκείνη τη στιγμή.

Εσύ πως το πέτυχες αυτό ?

Κάνω κάτι λάθος ?

Έχω Gemini 4.0

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

Α μάλιστα. Προσωπικά αδιάφορο μιάς και μόνο εγώ στο σπίτι ασχολούμαι με δορυφορικά. Και όταν θα κάτσω να δω εικόνα θα την απολαύσω στην TV ή στον προβολέα και όχι στην οθονούλα του PCιού.

streaming δεν κάνεις μόνο στην οθονούλα του PCιού. Κάνεις και σε μεγάλη οθόνη, είτε μέσω ενός popcorn hour, xbox με xbmc κτλ, είτε μέσω ενός htpc. Ειδικά για το popcorn hour νομίζω έχει φτιαχτεί (ή φτιάχνεται τώρα, δεν είμαι σίγουρος) ένα plugin για να αλλάζεις και κανάλια.

Συγνώμη αλλά μιλάς για τον DM800 ή τον DM8000 ?
Εγώ στον 800άρη μόλις ξεκινήσει ο timer να γράφει μου αλλάζει κανάλι.

Μετά βλέπω ότι μόνο μερικά κανάλια μπορώ να επιλέξω αλλά όταν τα αλλάξω σταματάει να γράφει το κανάλι που του είχα βάλει και γράφει ότι παρακολουθώ εκείνη τη στιγμή.

Εσύ πως το πέτυχες αυτό ?

Κάνω κάτι λάθος ?

Έχω Gemini 4.0

Το ότι βλέπεις μόνο μερικά κανάλια είναι φυσιολογικό, γιατί έχει μόνο ένα tuner, οπότε μπορείς να κάνεις πολλαπλές εγγραφές μόνο στα κανάλια του ίδιου transpoder (αυτά σου δείχνει όταν ξεκιμάς μία εγγραφή, τα υπόλοιπα είναι γκρίζα). Εγγραφές μπορείς να βάλεις όσες θες. Βάζεις την πρώτη, αλλάζεις κανάλι, βάζεις την δεύτερη, αλλάζεις κανάλι, βάζεις την τρίτη κτλ κτλ κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

streaming δεν κάνεις μόνο στην οθονούλα του PCιού. Κάνεις και σε μεγάλη οθόνη, είτε μέσω ενός popcorn hour, xbox με xbmc κτλ, είτε μέσω ενός htpc. Ειδικά για το popcorn hour νομίζω έχει φτιαχτεί (ή φτιάχνεται τώρα, δεν είμαι σίγουρος) ένα plugin για να αλλάζεις και κανάλια.

Ναι ΟΚ συμφωνώ, αλλά αν είσαι ένα άτομο που χρησιμοποιείς δορυφορικά, ή θα είσαι στο σημείο του streaming (με HTPC, popcorn κλπ) είτε στον dreambox. Αυτό λέω, τι νόημα έχει τα 4; για μένα μόνο ότι θα μπορείς να γράφεις κανάλι και να κάνεις zapping ελεύθερα , στον ίδιο δορυφόρο εννοείται.

Οι οθονες του PC σου θεωρουνται οθονουλες? :flipout::flipout:

Το ότι βλέπεις μόνο μερικά κανάλια είναι φυσιολογικό, γιατί έχει μόνο ένα tuner, οπότε μπορείς να κάνεις πολλαπλές εγγραφές μόνο στα κανάλια του ίδιου transpoder (αυτά σου δείχνει όταν ξεκιμάς μία εγγραφή, τα υπόλοιπα είναι γκρίζα). Εγγραφές μπορείς να βάλεις όσες θες. Βάζεις την πρώτη, αλλάζεις κανάλι, βάζεις την δεύτερη, αλλάζεις κανάλι, βάζεις την τρίτη κτλ κτλ κτλ

πατώντας κόκκινο κουμπί ή με timer ?
γιατί αν πατήσεις κόκκινο κουμπί για 2η εγγραφή, όταν θα θέλεις να σταματήσεις την μια από τις 2 ποια θα σταματήσει ?