Πρώτες εντυπώσεις απόToshiba HD-EP10

jbach

New member
5 January 2007
31
Θεσσαλονίκη
Μιας και εδώ και δύο ημέρες είμαι κάτοχος ενός HD-DVD player, και συγκεκριμένα του Toshiba -χρειάζεται άραγε να αναφέρω τη μάρκα- HD-EP10 είπα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου και κάποιες σκέψεις. Καταρχήν, το μηχανάκι αγοράστηκε στην τιμή των 499 ευρώ. Να αναφέρω εδώ ότι στη συσκευασία του περιλαμβάνονται το HDMI καλώδιο και τρία HD-DVD. Τα Terminator 2, Basic instinct και ένα με όλα τα γκολ του Παγκοσμίου 2006. Τα δύο πρώτα έχουν θα έλεγα τίμια εικόνα και ήχο για HD-DVD. Το τρίτο είναι βαρετό, για εμένα τουλάχιστον, αλλά με κορυφαία ποιότητα εικόνας! Η προσφορά αυτή να σημειώσω δεν είναι του μαγαζιού αλλά της αντιπροσωπείας. Η προσφορά αυτή μαζί με τη δυνατότητα του μηχανήματος να δίνει σήμα 1080p, που του δίνει διάρκεια ζωής, έγειρε την πλάστιγγα σε αυτό και όχι το HD-E1 που ήταν και η αρχική μου επιλογή. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες! Εύκολη εγκατάσταση, είδε δίκτυο κατευθείαν. Κατέβασε και εγκατέστησε το τελευταίο firmware μόνο του και χωρίς κανένα πρόβλημα, μόνο που άργησε αρκετά…Το μηχανάκι «έδεσε» τέλεια με το προβολάκι μου (Epson TW-700). Αυτό ισχύει κυρίως για τα επίπεδα του λευκού και του μαύρου μιας και είναι η μοναδική μέχρι στιγμής πηγή που συνδυάστηκε με το 700άρη και δεν χρειάστηκε καμιά απολύτως ρύθμιση στις κάρτες του Mark Sydow. Όλα ήταν ισορροπημένα out of the box, με τον 700άρη τουλάχιστον. Η ποιότητα της εικόνας του με εντυπωσίασε με την κορυφαία οξύτητα της και τη παντελή έλλειψη τεχνουργημάτων και θορύβου. Χρωματικά το βρήκα πολύ ισορροπημένο. Να αναφέρω όμως εδώ πως για το χρώμα οι εκτιμήσεις μου είναι με το (αρκετά έμπειρο λόγω φωτογραφίας) μάτι. Σύντομα θα το ελέγξω και με το HD-DVE. Το μαύρο του ειδικά θα έλεγα πως είναι πιο βαθύ συγκριτικά με τις άλλες πηγές μου (Pioneer 696 και PS3). Η κίνηση του σε HD-DVD με ικανοποίησε (δεν είμαι και ο πιο έμπειρος σε αυτό τον τομέα μιας και δεν έχω κάποια αναφορά από κάποια κορυφαία πηγή). Η κίνηση όμως σε απλό DVD είναι πολύ καλή! Πολύ καλύτερη από του Pioneer 696. Σε SD επίσης η χρωματική συμπεριφορά του είναι επίσης το ίδιο ισορροπημένη με βαθύ μαύρο (εδώ πήρε μια βαθιά ανάσα ο μέτριος 700άρης!). Η ευκρίνεια σε SD είναι πολύ καλή, καλύτερη από του Pioneer 696, κυρίως λόγω της παντελούς έλλειψης από jaggies! Και εδώ ο θόρυβος λάμπει δια της απουσίας του. Στον surround ήχο τα πράγματα είναι άκρως ικανοποιητικά. Ο ήχος των απλών DVD για παράδειγμα είναι καλύτερος από του Pioneer. Σε ακρόαση CD δεν το δοκίμασα. Τέλος, η ποιότητα της κατασκευής είναι καλή, αλλά όχι κορυφαία. Εξωτερικά είναι ολόιδιο με το HD-E1. Τα 500 ευρώ νομίζω απαιτούν κάτι παραπάνω…Μειονεκτήματα του η απουσία πολλών ουσιαστικών ρυθμίσεων από τα μενού. Εδώ η Pioneer με καλόμαθε… Το remote επίσης είναι φτηνιάρικο και άσχημο. Συνολικά μια τίμια πρόταση από πλευράς εικόνας και ήχου η οποία έχει καλό λόγο value for money όμως μόνο λόγω της προσφοράς των HD-DVD από την αντιπροσωπεία και όχι λόγω της αρχικής του τιμής...Και τώρα στους προβληματισμούς μου. Το εν λόγω player αγοράστηκε από το Πλαίσιο. Θα ήθελα να αναφέρω εδώ το προβληματισμό μου για την τιμή. Είμαι σίγουρος πως το μηχανάκι στην Αθήνα πωλείται φθηνότερα, όπως και στο internet. Έλα όμως που έχω κόλλημα και όταν δίνω τα ευρώπουλα μου για αγορά εξοπλισμού τον θέλω ετοιμοπαράδοτο. Δεν μπορώ να κάνω υπομονή. Είμαι σίγουρος βέβαια πως όλοι μας είμαστε το ίδιο κολλημένοι με την παράδοση των αγορών μας. Υπάρχει όμως πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη και συνολικά στην επαρχία. Πρόβλημα stock αρχικά αλλά και τιμών. Δικαιολογημένο εν μέρει λόγω ελλιπούς ανταγωνισμού και μικρών πωλήσεων (το μικρότερο αγοραστικό κοινό και η περιορισμένη αγοραστική δύναμη γενικά της επαρχίας οδηγούν εκεί), αλλά υπάρχει. Εκτός ίσως του συγκεκριμένου καταστήματος και ενός άλλου, εισαγόμενου…Έτσι η αγορά από το συγκεκριμένο μαγαζί ,ή το άλλο, για κάποιους από εμάς έχει γίνει δυστυχώς μονόδρομος και επιβαρύνει σε κάποιες περιπτώσεις τις τσέπες μας…Αυτά.

και τωρα που θα βρεις HD DVD

υλικο?

σε BR βλεπω εχει αρκετα περ/ρα η αγορα

αλλα τελος παντων αφου σ' αρεσει. καλοριζικο!

Ρε παιδιά και εγώ αυτήν την απορία έχω: πού βρίσκει κανείς στο "Ελλαδιστάν" (και κατά τους "φίλους κ´γείτονες κ´ σύμμαχους κ´...κουμπάρους" Τούρκους Γιουνανιστάν!) δίσκους HD-DVD??? Στα μεγάλα μαγαζιά που ζήτησα να αγοράσω δεν βρήκα, στα DVD-Club της γειτονιάς που ζήτησα να νοικιάσω,πάλι δεν βρήκα. Τί κάνουμε λοιπόν??? Αγοράζουμε συσκευή και αγοράζουμε και δίσκους μέσω Internet, ή τρώμε μισή μέρα από τη ζωή μας ψάχνοντας κάποιο μαγαζί στήν Αθήνα για να πάρουμε έναν τίτλο? και με την "επαρχία" τί γίνεται??? Μήπως για το εγχώριο "λόμπυ", ο πόλεμος HD DVD vs BR έχει ήδη λήξει στο αγαπητό μας Γιουνανιστάν (σ.σ. : βλέπε παραπάνω!), και εμείς καμωνόμαστε πως δεν ξέρουμε??? Φίλε κ´ συντονιστή της κατηγορίας Γιάννη Νανόπουλε, όταν απευθύνεσαι στον συμφορουμίτη Jbach του λές: "καλοάκουστο" και όχι "καλοθέατο"! Απλώς ...έτυχε???
Αποδείξτε μου πως είμαι λάθος ρε παιδιά και υπόσχομαι να ψωνίσω και εγώ ένα τέτοιο(HD-EP10 δηλ.).

Γιώργος Δενδρόπουλος.

Last edited:
Γιώργο, οι διαδικτυακές παραγγελίες είναι τυπική διαδικασία για πολλούς από εμάς. Ειδικά με το HD DVD, αξίζει ακόμα περισσότερο τον κόπο, διότι είναι region free και μπορείς να αγοράζεις δίσκους από Αμερική, κάτι που μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν μπορείς να κάνεις με το Blu-ray.

Όσον αφορά στα μαγαζία, μεγάλη ποικιλία έχει και το House of Laser στη Γλυφάδα - αλλά είναι πανάκριβο.

Το κυριότερο πρόβλημα του HD DVD στην Ελλάδα είναι η έλλειψη υποτίτλων - μόνο ένας τίτλος μέχρι τώρα έχει ελληνικούς - και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το χάλι! :slapface:

οι διαδικτυακες παραγγελιες ειναι τυπικη διαδικασια για πολλους αλλα π.χ. οχι για μενα (και φανταζομαι και αλλους) που δεν εχουμε και ουτε θελουμε να παρουμε πιστωτικη καρτα αλλα και να ειχαμε θα... δισταζαμε να παραγγειλουμε ετσι... π.χ. ανωμαλη εξελιξη της παραγγελιας, καθυστερηση τυχον μη αποστολη, προβλημα στο προιον.

που θα βρω μετα τον αγγλο εγω εε?

Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις παραγγείλει ποτέ από το play...
Ξέρεις πόσα πράγματα δεν ήρθαν και μου τα ξανάστειλαν;

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις απόToshiba HD-EP10

Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις παραγγείλει ποτέ από το play...
Ξέρεις πόσα πράγματα δεν ήρθαν και μου τα ξανάστειλαν;

μα το λεω οτι δεν εχω παραγγειλει ποτε απο το play.

θελει πιστωτικηηηηη.....

(και δεν εχω... και που να βγαζω τωρα και να μπλεκω...)

οι prepaid γινονται κανονικα δεκτες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις απόToshiba HD-EP10

οι prepaid γινονται κανονικα δεκτες?

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, πιστεύω πως ναι. Άλλωστε για αυτό το λόγο βγήκαν!

Ευχαριστω και εγω πολυ για το τεστ !! πολυ κατανοητο !!

αλλα....

αν δεν βαλουν Ελληνικα στα HD DVD ΔΕΝ αγοραζω πλαυερ !!!!!!!!!!!!!!

ΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!!!!

αει στα κοματια και το χαι ντεφινισιον τους να το βαλουν εκει που ....

jbach, να σε ρωτήσω κάποια πράγματα:

1. Πώς το συνδέεις με τον ενισχυτή σου, με hdmi ή οπτική; Και πώς το έχεις ρυθμισμένο;
2. Τι ανάλυση δίνεις στον PJ; 720p, 1080i, 1080p60 ή 1080p24;

Για τις ερωτήσεις του Lepton: Το συνδέω με HDMI για την εικόνα και οπτική για τον ήχο. Ο Pioneer 1016 που έχω δεν δέχεται ήχο από HDMI. Ανάλυση 720p και μόνο γιατί είναι η native του projector. Σε 1080p η εικόνα χάνει (γίνεται πιο "soft"). Ανάλυση 1080/24p δεν υποστηρίζεται προς το παρόν (για αυτό το μοντέλο θα υποστηριχθεί σίγουρα με επικείμενο firmware update). Όσον αφορά τους προβληματισμούς που έχουν αναφερθεί σε πολλά από τα ποστ για τη διαθεσιμόυητα των τίτλων στην αγορά, αγορές στο εξωτερικό κτλ να αναφέρω καταρχήν πως τις αγορές μου τις κάνω από το play. Μέχρι να δούμε ποικιλία HD τίτλων στην Ελλάδα (οποιουδήποτε format) εμείς εδώ στη Σαλονίκη θα κυκλοφορούμε με το μετρό. Και αυτό θα αργήσει ΠΟΛΥ να γίνει...Όταν κάποιος όμως χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του κυρίως για να βλέπει ταινίες και μετά για δοκιμές και ρυθμίσεις (μας το κολλήσανε το μικρόβιο οι συντοπίτες συνφορουμίτες...) θα χρειαστεί σίγουρα να κάνει αγορές από έξω, όπως και να αγοράσει και HD-DVD. Μη ξεχνάτε πως μεγάλες κινηματογραφικές εταιρίες (πχ WARNER, PARAMOUNT, PATHE κ.α) βγάζουν τις ταινίες τους σε HD-DVD. Και ο κατάλογος με τις ταινίες αυτών των εταιριών είναι πολύ μεγάλος και ιδιαίτερα ποιοτικός. Αυτό βέβαια αν δεν μπορεί να κάνει υπομονή με τα DVD.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όταν βγει το firmware να μας πεις και πως συγκρίνεται το 24p με το 60 ως προς το judder. Το έχω απορία, διότι προβληματίζομαι ανάμεσα στο E1 (που θα έχει καλύτερο ήχο μέσω οπτικής διότι μετατρέπει το DD+ σε DTS αντί για απλό DD) και το επερχόμενο EP30
(λόγω έλλειψης judder).

Και η δική μου αναζήτηση έλαβε τέλος! Εχτές παρέλαβα από Pixmania (Γαλλία μέσω UPS) το δικό μου EP10! Μαζί του το Batman Begins και τα Παιδιά της Χορωδίας, το οποίο, αν και πολύ καλό μεν, δεν έχει υπότιτλους και μπορεί να το δώσω.

Δυστυχώς η μέρα μου ήταν αρκετά φορτωμένη και δεν μπόρεσα να του διαθέσω αρκετό χρόνο. Συνδέεται στον Infocus 5700 με hdmi και στον Marantz 7400 με οπτική.

Στον πρώτο, τα σήματα 720p και 1080i λειτουργούν απροβλημάτιστα. Όταν επιλέγεται "Up to 480/576p" παραδόξως κλειδώνει στα 480p. Θα δοκιμάσω και με SD DVD μήπως αλλάζει. Στο 480i, η εικόνα έτρεμε. Το μυστήριο είναι το 1080p. O προβολέας μου σαν προδιαγραφές δέχεται 1080p24, αλλά εγώ δεν έχω περάσει ακόμα το firmware που το ενεργοποιεί. Ο προβολέας κλειδώνει σχεδόν κανονικά, δηλαδή γράφει 1080p, αλλά για κάποιο λόγω οι πρώτες 10-15 γραμμές pixel επαναλαμβάνουν ένα χαμηλότερο κομμάτι της εικόνας. Μηχανήματα του διαούλου... :D

Η εικόνα φυσικά μου φαίνεται καλύτερη, αλλά θα κάνω συγκρίσεις με το Pioneer για του λόγου το αληθές. Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα judder, αλλά θα το ξαναδώ όταν βάλω και το firmware με τα 24Hz. αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει κάποιες σκηνές (κατά προτίμηση από happy feet ή batman begins) που φαίνεται καλύτερα, θα ήμουν ευγνώμων.

Με τον ήχο δεν ασχολήθηκα καθόλου για την ώρα, αλλά ούτως ή άλλως παραλάμβάνω απλό DD από την οπτική.

Και η δική μου αναζήτηση έλαβε τέλος! Εχτές παρέλαβα από Pixmania (Γαλλία μέσω UPS) το δικό μου EP10! Μαζί του το Batman Begins και τα Παιδιά της Χορωδίας, το οποίο, αν και πολύ καλό μεν, δεν έχει υπότιτλους και μπορεί να το δώσω.

Δυστυχώς η μέρα μου ήταν αρκετά φορτωμένη και δεν μπόρεσα να του διαθέσω αρκετό χρόνο. Συνδέεται στον Infocus 5700 με hdmi και στον Marantz 7400 με οπτική.

Στον πρώτο, τα σήματα 720p και 1080i λειτουργούν απροβλημάτιστα. Όταν επιλέγεται "Up to 480/576p" παραδόξως κλειδώνει στα 480p. Θα δοκιμάσω και με SD DVD μήπως αλλάζει. Στο 480i, η εικόνα έτρεμε. Το μυστήριο είναι το 1080p. O προβολέας μου σαν προδιαγραφές δέχεται 1080p24, αλλά εγώ δεν έχω περάσει ακόμα το firmware που το ενεργοποιεί. Ο προβολέας κλειδώνει σχεδόν κανονικά, δηλαδή γράφει 1080p, αλλά για κάποιο λόγω οι πρώτες 10-15 γραμμές pixel επαναλαμβάνουν ένα χαμηλότερο κομμάτι της εικόνας. Μηχανήματα του διαούλου... :D

Η εικόνα φυσικά μου φαίνεται καλύτερη, αλλά θα κάνω συγκρίσεις με το Pioneer για του λόγου το αληθές. Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα judder, αλλά θα το ξαναδώ όταν βάλω και το firmware με τα 24Hz. αν κάποιος μπορεί να μου υποδείξει κάποιες σκηνές (κατά προτίμηση από happy feet ή batman begins) που φαίνεται καλύτερα, θα ήμουν ευγνώμων.

Με τον ήχο δεν ασχολήθηκα καθόλου για την ώρα, αλλά ούτως ή άλλως παραλάμβάνω απλό DD από την οπτική.

Σώπα βρε...τελείωσες...επιτέλους!!!!
Καλορίζικο και καλοάκουστο το νέο σου απόκτημα...και τι απόκτημα!!!

Καλορίζικος και καλοθέατος! Το πρόβλημα που αναφέρεις "μυρίζει" καλώδιο HDMI. Σε κάθε περίπτωση κάνε αναβάθμιση σε firmware 2.5. Αξίζει, άσε που θα σου λύσει τα προβληματακια σου...