Πρωτες εντυπώσεις με fiio E18 στην Ελλάδα!

μιλάμε για e18 που είναι ΚΑΙ dac.
Αλλιώς ποιός ο λόγος να αγοραστεί. Παίρνει κάποιος το 17 ή το 10 ή δεν ξέρω γω ποιό.

Στην τέταρτη φωτό είναι line out (ΑΝ βγάζουν τα i από εκεί line out - ποτέ μου δεν το σιγούρεψα)

Δεν νομίζω να χρειάζεσαι φίλε μου κάτι μεγαλύτερο από το καλώδιο της συσκευασίας...
Ίσα ίσα, θα σε βολεύει κιόλας.. Το μήκος του φτάνει για να έχεις Ε18 και κινητό δίπλα-δίπλα.
Το μεγάλο σε μήκος καλώδιο το θεωρώ πιο πολύ μπέρδεμα παρά διευκόλυνση. Θα μπλέκεσαι...

Δεν νομίζω να χρειάζεσαι φίλε μου κάτι μεγαλύτερο από το καλώδιο της συσκευασίας...
Ίσα ίσα, θα σε βολεύει κιόλας.. Το μήκος του φτάνει για να έχεις Ε18 και κινητό δίπλα-δίπλα.
Το μεγάλο σε μήκος καλώδιο το θεωρώ πιο πολύ μπέρδεμα παρά διευκόλυνση. Θα μπλέκεσαι...

ένα μακρύτερο χρειάζεται.
Αν θες να ακούς μουσική και ταυτόχρονα να σερφάρεις ξάπλα, το χέρι σου παθαίνει αγκύλωση και μουδιάζει από το βάρος.
Επίσης αν δεν έχεις πάει σε flight mode περνάνε στον ενισχυτή τα τζουν τζουν από την αναζήτηση του δικτύου κινητής.
Μην ξεχνάμε ότι προβλέπεται να χρησιμοποιείται βασικά με κινητό τηλέφωνο που σημαίνει πηγή ραδιοσυχνοτικής βρωμιάς και παράσιτου.
Ενα καλωδιάκι γύρω στο μέτρο θα είναι ταμάμ.
Είχα εντοπίσει κάποια και εγώ για αγορά, αλλά αγνοώ αν τα έσωσα.

Έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει μακρύ καλώδιο (π.χ 1m) micro usb se micro usb...

Αν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να αγοραστεί ένα mini usb σε usb καλώδιο:
http://www.ebay.co.uk/itm/MICRO-USB...t=UK_Computing_USB_Cables&hash=item5654609407

καθώς και ένας OTG αντάπτορας micro usb Male to USB Female:
http://www.ebay.co.uk/itm/Micro-USB...blet_Chargers_Sync_Cables&hash=item25876d6b53
ή καλύτερα αυτό (που γωνιάζει και βολεύει για το smartphone):
http://www.ebay.co.uk/itm/Micro-USB..._MobilePhoneDataCables_JN&hash=item1c2f0199c0

Βέβαια αυτά τα καλώδια σίγουρα υπάρχουν σε μεγάλα κομπιουτεράδικα καταστήματα στην Ελλάδα (π.χ πλαίσιο)...

Προς supesrsonic: ποιον music player χρησιμοποιεις που να βλεπει την otg συνδεση;

Να ανακινήσω το θέμα μετά από αρκετό καιρό μιας και το παράγγειλα σήμερα το μηχανάκι.
Θα το χρησιμοποιώ για ακρόαση spotify από galaxy s3 με τις γνωστές ψείρες sony mh1 και τα akg k550.
Με τα sony από αυτά που διάβασα πρέπει να έχει πολύ καλό ματσάρισμα. Για το συνδιασμό με τα k550 το έχει δοκιμάσει κανείς?
Επειδή σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω και ως dac αργότερα από τη line out σε ενεργά ηχεία, θα με ενδιέφεραν και περαιτέρω εντυπώσεις για τη χρήση του ως dac.

τι να δοκιμάσουμε?
Κ550 δεν έχω.
Δοκίμασα τα Κ270, τα Κ340 που είναι απαιτητικά στην τάξη των Κ550 (από όσο ξέρω) και η ισχύς δεν τελειώνει.
Ακόμα και τα Κ1000 παίζουν μιά χαρά (αλλά με το bass boost και το gain on).
Αν και πιά σπάνια το χρησιμοποιώ επειδή είναι extra bulk.
Ως dac το δοκίμασα, αλλά δυστυχώς έχω πολύ καλύτερο dac ώστε να ασχοληθώ με συγκρίσεις που θα το αδικήσουν.

τι να δοκιμάσουμε?
Κ550 δεν έχω.
Δοκίμασα τα Κ270, τα Κ340 που είναι απαιτητικά στην τάξη των Κ550 (από όσο ξέρω) και η ισχύς δεν τελειώνει.
Ακόμα και τα Κ1000 παίζουν μιά χαρά (αλλά με το bass boost και το gain on).
Αν και πιά σπάνια το χρησιμοποιώ επειδή είναι extra bulk.
Ως dac το δοκίμασα, αλλά δυστυχώς έχω πολύ καλύτερο dac ώστε να ασχοληθώ με συγκρίσεις που θα το αδικήσουν.

Thanks για τις εντυπώσεις!
Αυτό με τα k1000 έστω και στα όρια της παραμόρφωσης είναι πολύ ενθαρρυντικό για δύσκολα ακουστικά.

Και γω το θέλω για δεύτερο dac στο pc, για να μην ξεσυνδεω αυτό του συστηματος.

Ελπιζω με προσιτά ενεργά τύπου fostex να με καλυψει απο θέμα ποιότητας.

Όταν παραλαβω θα γράψω εντυπώσεις με τα 550.

Έχω το Fiio E18 μια εβδομάδα περίπου και το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά με τα Sony MH1.
Το ταίριασμα μεταξύ τους είναι εκπληκτικό! Να σας πω χωρίς υπερβολή ότι τα MH1 παίζουν με τον Ε18 καλύτερα από τα Fidelio X1.
Η στερεοφωνική εικόνα είναι τεράστια, ο ήχος αέρινος, το μπάσο σφιχτό και λεπτομερές, τα πρίμα έχουν έκταση και λεπτομέρεια χωρίς να κουράζουν καθόλου.
Επίσης έχει σημασία να πω ότι δεν ήμουν μεγάλος λάτρης των MH1 μιας και πριν της αγορά του Ε18, «κοιμόντουσαν» σε ένα συρτάρι.

Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι υπάρχει καλύτερος συνδυασμός στα χρήματα που κοστίζει το ζευγάρι Fiio E18+Sony MH1.

Τα Sony MH1 είναι λόγος να πάρεις τον Ε18!

Last edited:
Έχουμε κάποιο νέο φίλε wynn για το ματσάρισμα με τα akg k550?

Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπώσεις με fiio E18 στην Ελλάδα!

Έχω το Fiio E18 μια εβδομάδα περίπου και το χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά με τα Sony MH1.
Το ταίριασμα μεταξύ τους είναι εκπληκτικό! Να σας πω χωρίς υπερβολή ότι τα MH1 παίζουν με τον Ε18 καλύτερα από τα Fidelio X1.
Η στερεοφωνική εικόνα είναι τεράστια, ο ήχος αέρινος, το μπάσο σφιχτό και λεπτομερές, τα πρίμα έχουν έκταση και λεπτομέρεια χωρίς να κουράζουν καθόλου.
Επίσης έχει σημασία να πω ότι δεν ήμουν μεγάλος λάτρης των MH1 μιας και πριν της αγορά του Ε18, «κοιμόντουσαν» σε ένα συρτάρι.

Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι υπάρχει καλύτερος συνδυασμός στα χρήματα που κοστίζει το ζευγάρι Fiio E18+Sony MH1.

Τα Sony MH1 είναι λόγος να πάρεις τον Ε18!

έχω το σετάκι και δε πιστεύω τον ήχο που βγάζει! σε νοιώθω απόλυτα!

Έχουμε κάποιο νέο φίλε wynn για το ματσάρισμα με τα akg k550?
Σήμερα το πήρα και τώρα το έβαλα για φόρτιση. Μέσα στο σκ θα γίνουν οι πρωτες ακροάσεις και με τα akg οποτε θα επανελθω σύντομα με εντυπώσεις!
Πολύ ποιοτική κατασκευή πάντως.

Να πω καποιες πρωτες εντυπωσεις για τα 550 με το e18. Το fiio τα οδηγει πολυ καλα και εχει εναν γενικα ουδετερο χαρακτηρα χωρις να κρυβει καποιο απο τα χαρακτηριστικα των ακουστικων.
Κατα τη γνωμη μου το δυνατο σημειο του συνδυασμου ειναι το μπασο. Ειναι σφιχτο, περιγραφικο και γρηγορο χωρις ιχνος πλαδαροτητας. Η σκηνη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σε πλατος εχοντας ομως αρκετα καλο βαθος με πολυ καλο εστιασμο των οργανων. Με την ενισχυση τα σωματα μεγαλωνουν αρκετα και ακουγονται οπως πρεπει.
Κατα ταλλα ο χαρακτηρας των akg παραμενει ιδιος, δηλαδη γενικα flat με καποια τσιμπηματα στις ψηλες σε ορισμενα κομματια. Δε λειπουν και τα συρριστικα ορισμενες φορες απο το συνδιασμο.
Για αυτους που τους αρεσει ο ηχος των akg ειναι ενας καλος συνδιασμος. Εγω προσωπικα ειμαι σε αναζητηση κατι πιο μουσικου και ξεκουραστου και ας χασω σε αναλυση και ακριβεια.

Η μπαταρια του fiio οντως γομαρι δεν τελειωνει με τιποτα. Επισης ο συνδυασμος με τα sony mh1 ειναι εξαιρετικος οπως λενε και οι φιλοι παραπανω.

Καλημέρα, ως usb dac το χρησιμοποιεί κάποιος προς ενισχυτή; η line out του 1,5v πρέπει να με προβληματίζει;

Για οσους ενδιαφερονται εχει βγει πολυ καλη προσφορα στο massdrop με τελικη τιμη με μεταφορικα στα 120 Ευρω. Με τελωνεια δε γνωριζω τι γινεται καθως δεν εχω ψωνισει απο το συγκεκριμενο site.

Το πήρα και εγώ και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εάν κάποιος έχει κινητό xiaomi redmi 1s με cm11 rom ενημερώνω πως παίζει απροβλημάτιστα ακόμα και από τον stock player, το apollo. Και ξαφνιάστηκα ευχάριστα που δεν χρειάζεται τον αντάπτορα για να παίξει με τα mh1!