Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

molivos

Senior Member
17 February 2008
306
ΓΛΥΦΑΔΑ
Γεια χαρα παιδια ..
Μετα απο διαφορες περιπλανησεις παρεα με IPBOX 9000 , AZBOX HD & απο χθες για πρωτη φορα μπηκα στην παρεα των Dreambox αποκτωντας τον DM 8000... Oυσιαστικα δηλαδη παρ οτι γνωστης των PC και σχετικα γνωστης των δορυφορικων παιδευομαι με απλα πραγματα με τον DM καθ οτι πρωταρης .
Aρχικα δυο θεματα με απασχολουν και αν μπορει καποιος ας δωσει χειρα βοηθειας ,,,

1.
Θελω να αναβαθμισω το firmware σκεπτομαι για αρχη Gemini 2 ή newnigma2 χωρις να μπλεξω με null modem
Eχω δωσεi διευθυνση στoν DΜ 8000 την 192.168.1.100 , εχω ping , εχω προσβαση με ftp, αλλα οταν δινω την διευθυνση στο firefox ανοιγει η σελιδα μου δειχνει καποια μενου με tv , radio EPG , file brouser αλλα δεν μου εμφανιζει ΠΟΥΘΕΝΑ ενδειξη για firmware update ..

2. Το δευτερο προβλημα μου (οχι και τοσο αμεσο) εχει να κανει με την κινηση του μοτερ μου ..(Εχω 1 μετρο πιατο κινητο) συντονιζω καποιους δορυφορους , με diseqc 1,2 κατeβαζω τα καναλια αλλα οταν μεταπηδησω απο καναλι πχ του Astra σε καναλι το Εuribor 9 to enigma δειχνει να κινει το παιτο αλλα αυτο συνεχιζεται επι ωρα χωρις να λοκαρει το καναλι και τον δορυφορο ...(Οι δορυφοροι ειναι συγχρονισμενοι και κλειδωμενοι σε θεσεις 1,2,3,4 κλπ)

Ευχαριστω πολυ

Last edited:
βγαζεις το δεκτη απο την πριζα πατας και κρατας πατημενο το power button στην προσοψη του δεκτη τον βαζεις στο ρευμα και οταν εμφανηστει στην οθονη του δεκτη η ip του αφηνεις το power button και βαζεις την ip στον firefox,κατω αριστερα εχει επιλογη firmware upgrade.
αφτα για τον 800αρι αλλα φανταζομαι τα ιδια ισχυουν και για τον 8000

Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

ston 8000 kratas to chanel up button opos stous 7020 kai 7025

gia to moter afoy peraseis image pes,giati malon 8a ftiksei

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες ...αλλα o DM δεν μου δειχνει IP οταν μπουταρω αλλα μου γραφει μονο "DHCP...." αλλωστε την IP την ξερω αφου την οριζω εγω (δεν χρησιμοποιω DHCP)
To προβλημα μου ειναι οτι οταν φωρτωνει η IP στον firefox μου ανοιγει η σελιδα , μου δειχνει καποια menu - επιλογες , αλλα δεν φαινεται καπου η επιλογη Firmware update ....Απενεργοποιησα κα τον Νοrton αλλα τιποτα Pfff θα τρελαθω !!!
Ευχαριστω παντως

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες ...αλλα o DM δεν μου δειχνει IP οταν μπουταρω αλλα μου γραφει μονο "DHCP...." αλλωστε την IP την ξερω αφου την οριζω εγω (δεν χρησιμοποιω DHCP)
To προβλημα μου ειναι οτι οταν φωρτωνει η IP στον firefox μου ανοιγει η σελιδα , μου δειχνει καποια menu - επιλογες , αλλα δεν φαινεται καπου η επιλογη Firmware update ....Απενεργοποιησα κα τον Νοrton αλλα τιποτα Pfff θα τρελαθω !!!
Ευχαριστω παντως

Έχω την εντύπωση ότι δεν προσπάθησες αρκετά...

Ακολούθησε τα βήματα που σου λέει ο Leo06 αλλά αντί για power button κράτα πατημένο το κάτω κουμπί από εκείνα της πρόσοψης. Πρόσεξε να μην το αφήσεις εάν δεν δεις πρώτα την ΙΡ στο display άσχετα αν την ξέρεις ήδη. Τότε και μόνο τότε θα έχεις μπει σε stop mode το οποίο απαιτείται για να μπορέσεις να δεις το μενού το firmware update.

Αν δεν τα καταφέρεις, ρίξε και μια ματιά εδώ για λεπτομερέστερες οδηγίες από την ίδια την Dream. Αναφέρονται σε 7020/7025 αλλά είναι ίδια ακριβώς διαδικασία και για τον 8000.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

Έχω την εντύπωση ότι δεν προσπάθησες αρκετά...

Ακολούθησε τα βήματα που σου λέει ο Leo06 αλλά αντί για power button κράτα πατημένο το κάτω κουμπί από εκείνα της πρόσοψης. Πρόσεξε να μην το αφήσεις εάν δεν δεις πρώτα την ΙΡ στο display άσχετα αν την ξέρεις ήδη. Τότε και μόνο τότε θα έχεις μπει σε stop mode το οποίο απαιτείται για να μπορέσεις να δεις το μενού το firmware update.

Αν δεν τα καταφέρεις, ρίξε και μια ματιά εδώ για λεπτομερέστερες οδηγίες από την ίδια την Dream. Αναφέρονται σε 7020/7025 αλλά είναι ίδια ακριβώς διαδικασία και για τον 8000.

ok dimfil επρεπε να περιμενω να μπω σε stop mode ...( ειπαμε ειναι ο πρωτος DM) νασται καλα παιδες παμε παρακατω ... ... thanks

Επίσης, θα σε συμβούλευα να αποφύγεις την χρήση cf memory στον 8000 γιατί παρουσιάζει μια αλλεργία στο είδος και θα χάνεις το barry allen άρα θα μένεις χωρίς multiboot (αν και κατάλαβα ότι θα έχεις το εν χρήση image στην flash).
Προτίμησε usb stick, παρόλο που είναι πιο αργό.

Παιδες ευχαριστω για την βοηθεια ,,,Ηδη περασα το gemini2 , του φορεσα και ενα Hard Disk , το diseqc 1.2 συμπεριφερεται μια χαρα με το κινητο μου πιατο (ηδη συγχρονισε και κατεβασε 22 δορυφορους) και επεται συνεχεια...

Φιλε mpokeras δεν καταλαβα τι εννοεις λεγοντας να αποφυγω την cf memory
(μηπως εννοεις compact flash memory cards ??? ) Παντως κατι τετοιο δεν χρησιμοοιω ... Βεβαια σκοπευω να εγκαταστησω ozoon & barry allen αλλα ακομα ειμαι στα διαβασματα ... ;-)

Ευχαριστωωωω

βγάλε το gemini και βάλε newnigma (2.5.2) η nabilo blackhole 0.10

μπορεί να σε ξινίσουν γιατί το gemini είναι πιο φιλικό για να μάθεις αλλα αν τα συνηθίσεις δεν θα ξαναβάλεις gemini (στο enigma 2 (7025,800,8000) το gemini είναι πίσω σε αντίθεση με το enigma 1)

Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

βγάλε το gemini και βάλε newnigma (2.5.2) η nabilo blackhole 0.10

μπορεί να σε ξινίσουν γιατί το gemini είναι πιο φιλικό για να μάθεις αλλα αν τα συνηθίσεις δεν θα ξαναβάλεις gemini (στο enigma 2 (7025,800,8000) το gemini είναι πίσω σε αντίθεση με το enigma 1)

Το εχω στα υποψη μου... να περασουν λιγες μερες να μπω στην φιλοσοφια του δεκτη και μετα παω κατα κει ...
Thanks a lot

Απάντηση: Re: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

...(μηπως εννοεις compact flash memory cards ??? ) Παντως κατι τετοιο δεν χρησιμοοιω ... Βεβαια σκοπευω να εγκαταστησω ozoon & barry allen αλλα ακομα ειμαι στα διαβασματα ... ;-)

Ευχαριστωωωω

Αν ποτέ το αποφασίσεις, καλύτερα να προτιμήσεις CF (Compact Flash). Αυτό προτείνει ο ίδιος ο Gutemine (δημιουργός του BarryAllen) για τους χρήστες 7025 και 8000 σε σχετικό thread στο I-have-a-dreambox. Κάτι θα ξέρει παραπάνω...

Χρησιμοποιώ CF στον 8000 για τα εναλλακτικά ίματζ χωρίς κανένα πρόβλημα. Ελειπα απο την Παρασκευη το απόγευμα μεχρι σημερα αλλά γενικά απαντήθηκαν απ ότι βλέπω οι ερωτήσεις. Σε ότι αφορα τα ιματζ μπορεις να δοκιμάσεις πολλά σε multiboot με ΒΑ και να καταληξεις σ αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο (εγω πάντως...όλο στο gemini επιστρεφω στο τελος!)

Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις σας ...Παντως το ταξιδι με το dreambox αρχιζει να γινεται πολυ ομορφο...

Aντε μερικες ακομα newbie ερωτησεις...

1. Ενω φοραω το gemini2 , μπορω να το αντικαταστησω περνωντας απο πανω του μεσω web , καποιο αλλο image πχ newnigma, nabilo ???

2.Μετα απο τυχον αντικατασταση ενος image απο ενα αλλο οι θεσεις δορυφορων και τα μπουκετα με backup μπορουν χρησημοποιηθουν στο νεο image...(ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος backup θεσεις δορυφορων & καναλιων ??) kαθ οτι εχω ενα κινητο πιατο και ο συγρονισμος 20-25 δορυφορων ειναι μανικι...

3. Aν καταλαβα καλα το Barry Allen ειναι ενα plugin που σου επιτρεπει multiboot απο Usb...Εγω με gemini2 μπορω να το περασω στον DM 8000 μεσω ftp και αφου το εγκαταστησω να κανω χρηση multiboot με usb ή αυτο γινεται μονο οταν φοραει ο δεκτης το ozoon κλπ ???

4. Οσον αφορα τα skins , να υποθεσω οτι skins πχ ..του nabilosat δεν μπορω να τα εγκαταστησω πανω απο το καποιο αλλο image πχ του gemini2 ?? σωστα ??

ευχαριστω παιδες ...και συγνωμη αν σας ζαλισα ....

Last edited:
1.Οχι αλλο ίματζ, μόνο αναβαθμιση του υπάρχοντος μέσω της επιλογής software update γίνεται σε ορισμένα (πχ newnigma)
2.Εδω ...έχουν γινει πρόσφατες αλλαγές. Υπήρχε μεχρι προσφατα ένα plugin backup/restore που το έβρισκες στα plugins και όπου όριζες τι θα κανεις backup και που (στον σκληρό, στην cf ή στο στικ) έτσι ώστε να επαναφερεις τα παντα στο νεο ιματζ. Το plugin αυτό στα τελευταια ιματζ έχει ...εξαφανιστει, καθώς έχει μαλλον αλλάξει η δομή των backup και το βρισκεις πλέον σε αλλη θεση (μόνο στο gemini to έχω ψαξει αλλά πρεπει να ειμαι μπροστα στον δεκτη για να σου πω σε πιο υπομενού brisketai). Παντως τωρα μπορεις να κανεις backup περισσότερους φακέλλους και ειναι συνολικά καλύτερο, χρησιμοποιώντας το επανέφερα όλες μου τις επιλογές καθώς και τα σεττιγκς στο Nabilo
3.Ναι, αλλά όχι μόνο απο usb αλλά και απο cf ή ακόμη και απο τον σκληρό. Το βασικό που κανεις πρωτα ειναι να εγκαταστήσεις το plugin Βarry Allen στο μεσον που θέλεις και μετα με ftp να ανeβασεις στον ειδικό φακελο που θα δημιουργηθει τα images που θελεις και στη συνεχεια να τα εγκξαταστήσεις μέσα απο τις επιλογές του μενού του Barry Allen plugin
4.Ναμπιλο με Τζεμίνι ειναι ασύμβατα τα σκιν, αλλά Τζεμίνι με τα περισσότερα άλλα ειναι μαλλον συμβατά (το Ναμπιλο διαφερει απο τα υπόλοιπα)

1)μπορείς με το barryallen4.8.14 αλλά είναι beta αυτή η λειτουργία (να κάνεις extract το image τις flash μέσο BA) οπότε άστο καλύτερα.Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει,αν κάποιος το έχει κάνει μας λέει

ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για αυτό είναι να το κάνεις με stop mode όπως έβαλες το gemini

μπορείς να αφήσεις το gemini στην flash και να βάλεις το BA (από τα addons η χειροκίνητα με ftp και telnet)και να βάλεις αλλα image στο CF η usb αλλα πλέον το gemini είναι παλιό και μάλλον θα έχεις προβλήματα με τα νέα image που έχεουν βγει μετά το gemini (ο voreios νομίζω έχει gemini στην flash και μπορεί να βοηθήσει)
οι περισσότεροι όμως έχουν στην flash cvs image τα οποία είναι αρκετά ενημερωμένα με τους τελευταίους driver οπότε νομίζω είναι μονόδρομος για το multiboot (experimental η ozoon είναι οι δυο επιλογές η ακόμα και purenabilo αν θέλεις)

2)όλοι οι δορυφόροι σου αλλα και να φτιάξεις τα μπουκέτα όπως θες πρώτα στο pc και να τα περάσεις η να τα πάρεις από όποιο image θες θα χρειαστείς έναν editor dreamboxedit,dreamset 2.21 κτλ
προσωπικά dreamboxedit

Δεν έχω gemini στην flash, εχω newnigma 2.5
Στην CF έχω gemini 4.20 και nabilo 10 και σ αυτά τουλάχιστον δεν υπάρχει καποιο coflict παλιού-νέου (δοκιμασμένα). Εχω κανει extract στην CF και ...αλλο ένα ιματζ, αλλά ακόμη δεν πρόλαβα να ασχοληθώ, άλλωστε θεωρώ τα τρια αυτά που ανέφερα τα πιο σημαντικά αλλά στο 90% του χρόνου δουλεύω το gemini

me to neo DCC E2 1.20 μπορεις

1)να κάνεις extract ενα image κατευθείαν απο pc

2)να κάνεις stram και record στο pc κατευθείαν
attachment.php

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    73.4 KB · Views: 82
Ευχαριστω παρα πολυ παιδια ...Voreios την επιλογη για backup που αναφερεις στο gemini την εχω δει και εγω παρει μαλιστα τα αναλογα αρχεια (backup) στον σκληρο...Και γω βεβαια απ το γραφειο γραφω (τσαγγανοδευτερα ???) οποτε δεν θυμαμαι σε ποιο υπομενου βρισκεται...Τωρα οσο αφορα την αλλαγη image apo gemini σε καποιο αλλο , αυτο εννοω φιλε martinoffroad ...Ετσι για να δοκιμασω και τα αλλα ... Οποτε απο stop mode απλα κανω εγκατασταση πανω απο το gemini οποιο image θελω ????Τhanks

αν θες να δοκιμασεις και αλλα image τοτε καλυτερα να βαλεις experimental ή oozoon στην flash και με το barry allen οποιο αλλο θελεις,πρην ομως κανε ενα backup οπως σου ειπε και ο Γρηγορης στο pc με το dreamboxedit