Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

λοιπον παιδια λεω να παρω τον 8000 τι λετε?Blu-ray περνει επανω του?απο image πως ειναι εχει προβληματα?

φιλε μου S.M.G TEAM ,
Οσον αφορα τους DM ειμαι απειρος & πρωταρης ...Μετα απο μια δεκαετια περιπου που ασχολιομουν επιφανειακα με τα δορυφορικα , (Nova και κατα σειρα Δεκτων = Panasat ,Nokia 9800 ,Humax 5400, κατεληξα απο περυσι να μπω σε λιγακι ποιο βαθεια νερα ,Vantage HD 7100S (φοβερη εικονα) IPBOX 9000 HD (πολυ δυνατος δεκτης ( αλλα χωρις support) και τελευταια στον υποσχομενο πολλα AZBOX HD premium....
OΜΩΣ το οτι απεκτησα πραγματικο δεκτη το ενιωσα μολις πριν 4 μερες με την αγορα του DM 8000 !!!!!
Tελος απ οτι εχω διαβασει Blu-ray παιρνει επανω του ο δεκτης αλλα εχω την εντυπωση οτι δουλευει μονο σαν DVD player και οχι σαν blue ray player.. Ειναι θεμα software νομιζω ???
Image για την ωρα το Gemini2 που το εχω κανει να υποφερει ...μιλαμε τα πανδεινα σαν νεος στους DM , δεν μου κρασαρισε ποτε ...!
χαιρετω σας

PS Thanks Leo

Last edited:

φιλε μου S.M.G TEAM ,
Οσον αφορα τους DM ειμαι απειρος & πρωταρης ...Μετα απο μια δεκαετια περιπου που ασχολιομουν επιφανειακα με τα δορυφορικα , (Nova και κατα σειρα Δεκτων = Panasat ,Nokia 9800 ,Humax 5400, κατεληξα απο περυσι να μπω σε λιγακι ποιο βαθεια νερα ,Vantage HD 7100S (φοβερη εικονα) IPBOX 9000 HD (πολυ δυνατος δεκτης ( αλλα χωρις support) και τελευταια στον υποσχομενο πολλα AZBOX HD premium....
OΜΩΣ το οτι απεκτησα πραγματικο δεκτη το ενιωσα μολις πριν 4 μερες με την αγορα του DM 8000 !!!!!
Tελος απ οτι εχω διαβασει Blu-ray παιρνει επανω του ο δεκτης αλλα εχω την εντυπωση οτι δουλευει μονο σαν DVD player και οχι σαν blue ray player.. Ειναι θεμα software νομιζω ???
χαιρετω σας

Καλησπέρα φίλε. Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά του DM 8000, έχοντας ασχοληθεί επί μια δεκαετία σχεδόν με τη δορυφορική λήψη, με πρώτη αγορά τον NOKIA 9600S με την πολύ καλή εικόνα όπως θα θυμούνται όσοι τον απέκτησαν, ακολούθως τον NOKIA 9800, τον MANHATAN 300 PLAZA, και τώρα έχω τον DREAMBOX 7020 και τον HUMAX 2000. Έχω κινητό κάτοπτρο 1 μ. Θα ήθελα να μου πείς τις πρώτες εντυπώσεισ σου όσον αφορά την εικόνα. Ευχαριστώ.

BlueRay ξέχνα το...
αν και off-topic μα είναι δυνατόν οι linux(αδες) που είναι πραγματικά τσακάλια (οχι ολοι ετσι,οι πραγματικοί εννοώ)σε software να μην μπορούν να φτιάξουν driver σε καμία διανομή ?
για dream όπως το λες άστο καλύτερά

αν και off-topic μα είναι δυνατόν οι linux(αδες) που είναι πραγματικά τσακάλια (οχι ολοι ετσι,οι πραγματικοί εννοώ)σε software να μην μπορούν να φτιάξουν driver σε καμία διανομή ?
για dream όπως το λες άστο καλύτερά

Δεν είναι τόσο απλό.
Είναι θέμα δικαιωμάτων...

Χοντρικά-χοντρικά, κάθε BlueRay player έχει το δικό του "κλειδί" αγορασμένο από τον αντίστοιχο διεθνή φορέα (δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή τα αρχικά του). Το ίδιο συμβαίνει και για εφαρμογές των Windows που παίζουν BlueRays (πχ PowerDVD).
Ομοίως, κάθε δισκάκι έχει το δικό του "volume key" το οποίο με τη βοήθεια του κλειδιού του κάθε player αποκρυπτογραφεί το περιεχόμενο του δίσκου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι πολύ δύσκολο να ενσωματωθεί μια τέτοια άδεια χρήσης ενός "κλειδιού" σε ένα λειτουργικό σύστημα που είναι κατεξοχήν Open Source. Drivers υπάρχουν, από "κλειδιά" πάσχουμε...
Υπάρχουν "πλάγιοι τρόποι" να δεις κανείς ένα blue ray (player keys και volume keys βρίσκει κανείς και σε γνωστά-άγνωστα σημεία του internet) αλλά η διαδικασία μάλλον δεν αξίζει τον κόπο και οπωσδήποτε δεν είναι για το μέσο χρήστη...
Εδώ κοτζαμάν Apple μας είχε στο "περίμενε" για τόσο καιρό. Αλλά άξιζε η αναμονή...

ΥΓ. Διαβάζω βέβαια σε διάφορα linuxάδικα κουτσομπολίστικα φόρουμς ότι έρχεται η λύση και για τις mainstream διανομές. Ελπίζω να αληθεύει. Δεν έχω βρει το χρόνο να ασχοληθώ σχετικά...

Καλησπέρα φίλε. Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά του DM 8000, έχοντας ασχοληθεί επί μια δεκαετία σχεδόν με τη δορυφορική λήψη, με πρώτη αγορά τον NOKIA 9600S με την πολύ καλή εικόνα όπως θα θυμούνται όσοι τον απέκτησαν, ακολούθως τον NOKIA 9800, τον MANHATAN 300 PLAZA, και τώρα έχω τον DREAMBOX 7020 και τον HUMAX 2000. Έχω κινητό κάτοπτρο 1 μ. Θα ήθελα να μου πείς τις πρώτες εντυπώσεισ σου όσον αφορά την εικόνα. Ευχαριστώ.

φιλε sateliter
Aπ οση τυχον εμπειρια τηλεθεασης διαθετω , και εχωντας δει πραγματι πολλους δεκτες
μεχρι προσφατα θεωρουσα (και εξακολουθω να θεωρω) οτι καλλιτερη εικονα για μενα εδιναν oi Ηumax 2000 HD ,o VANTAGE 7100 & 8000 (και ο Nannox HD ) ... Σιγουρα ομως αυτα ειναι υποκειμενικα ...
Βεβαια αυτη την στιγμη θεωρω οτι ισαξιος με τον Ηumax ειναι και DM 8000 ... τουλαχιστον εγω ετσι το βλεπω ...
Οσον αφορα με το κινητο σου πιατο δεν θα εχεις κανενα προβλημα σε Diseqc 1.2 (ηταν το σημειο που φοβομουνα αλλα διαψευτηκα) ... Ο δεκτης συμπεριφερεται αψογα σε εντολες Diseqc διαθετει ικανοποιητικο tuner, και δορυφοροι , μπουκετα & καναλια σεταρωνται πανευκολα ...(με usals ή χωρις )

Χαιρετω σας

Μετα απο μια βδομαδα που ειχα στα χερια μου τον DM 8000 , επιτελους αρχισα να εξοικιωνουμε ,οποτε μετα απο το Gemini2 που ειχα παρεα στα πρωτα μου βηματα ,ηρθε η ωρα και εβαλα oozoon , barry Allen , kαι φυσικα παρηλασαν ολα τα γνωστα images ,χωρις προβληματα ευτυχως αφου ακομα και τα settings (απο backup) δουλεψαν αψογα ...
Αποψη μου το nabilo δεν παιζεται!!!

Ευχαριστω παιδια

φιλε sateliter
Aπ οση τυχον εμπειρια τηλεθεασης διαθετω , και εχωντας δει πραγματι πολλους δεκτες
μεχρι προσφατα θεωρουσα (και εξακολουθω να θεωρω) οτι καλλιτερη εικονα για μενα εδιναν oi Ηumax 2000 HD ,o VANTAGE 7100 & 8000 (και ο Nannox HD ) ... Σιγουρα ομως αυτα ειναι υποκειμενικα ...
Βεβαια αυτη την στιγμη θεωρω οτι ισαξιος με τον Ηumax ειναι και DM 8000 ... τουλαχιστον εγω ετσι το βλεπω ...
Οσον αφορα με το κινητο σου πιατο δεν θα εχεις κανενα προβλημα σε Diseqc 1.2 (ηταν το σημειο που φοβομουνα αλλα διαψευτηκα) ... Ο δεκτης συμπεριφερεται αψογα σε εντολες Diseqc διαθετει ικανοποιητικο tuner, και δορυφοροι , μπουκετα & καναλια σεταρωνται πανευκολα ...(με usals ή χωρις )

Χαιρετω σας
Φίλε Μόλιβος σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντησή σου. Αυτό το οποίο θα ήθελα, επίσης, να σε ρωτήσω, είναι αν αξίζει η αγορά του συγκεκριμένου δέκτη για την καλή εικόνα που έχει ή και για άλλες δυνατότητες. Να πω ότι η εικόνα είναι βασικός παράγοντας για μένα, αν αποφασίσω την αγορά του δεκτη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι και για τις άλλες δυνατότητές του, καθώς είμαι χρήστης Διαδικτύου και ήδη κάτοχος του DM 7020. Ευχαριστώ. Θα ήταν καλό, αν μπορούσες να μου στείλεις pm. Σε ευχαριστώ πολύ.

Φίλε Μόλιβος σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντησή σου. Αυτό το οποίο θα ήθελα, επίσης, να σε ρωτήσω, είναι αν αξίζει η αγορά του συγκεκριμένου δέκτη για την καλή εικόνα που έχει ή και για άλλες δυνατότητες. Να πω ότι η εικόνα είναι βασικός παράγοντας για μένα, αν αποφασίσω την αγορά του δεκτη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι και για τις άλλες δυνατότητές του, καθώς είμαι χρήστης Διαδικτύου και ήδη κάτοχος του DM 7020. Ευχαριστώ. Θα ήταν καλό, αν μπορούσες να μου στείλεις pm. Σε ευχαριστώ πολύ.

η εικονα ειναι οτι ο 800 δεν στον συνιστω θα ελεγα να περιμενουμε λιγο τον
νεο 500hd
μολις τον δω με το καλο και το 500 θα αναφερθω

Ο DM 500 HD θα έχει μόνο μια είσοδο για συνδρομητική κάρτα, όπως ο 800 ή κάνω λάθος; Ο 8000 όμως έχει 2 εισόδους για κάρτες και 4 για μοντούλες, οπότε είναι πιο πλήρης σε αυτόν τον τομέα, παρά το ότι η τιμή του είναι αρκετά υψηλή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

...Να πω ότι η εικόνα είναι βασικός παράγοντας για μένα...

Φίλε μου, θα πρέπει να ιεραρχίσεις πολύ καλά τις απαιτήσεις σου όσον αφορά τις δυνατότητες του δέκτη. Ειδικά όταν πρόκειται για μια τόσο ακριβή αγορά όπως είναι ο 8000.
Εάν βασική απαίτησή σου είναι η ποιότητα της εικόνας τότε μάλλον πρέπει να στραφείς προς μη-linuxάτους δέκτες όπου θα βρεις εξαιρετικά μηχανήματα σε πολύ καλύτερες τιμές και με κορυφαίες αποδόσεις στην εικόνα.
Προσωπικά οφείλω να το παραδεχθώ αυτό αν και είμαι οπαδός των linuxάτων δεκτών (ειδικά των dreambox) μιας και έχω ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά μ'αυτούς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

Φίλε μου, θα πρέπει να ιεραρχίσεις πολύ καλά τις απαιτήσεις σου όσον αφορά τις δυνατότητες του δέκτη. Ειδικά όταν πρόκειται για μια τόσο ακριβή αγορά όπως είναι ο 8000.
Εάν βασική απαίτησή σου είναι η ποιότητα της εικόνας τότε μάλλον πρέπει να στραφείς προς μη-linuxάτους δέκτες όπου θα βρεις εξαιρετικά μηχανήματα σε πολύ καλύτερες τιμές και με κορυφαίες αποδόσεις στην εικόνα.
Προσωπικά οφείλω να το παραδεχθώ αυτό αν και είμαι οπαδός των linuxάτων δεκτών (ειδικά των dreambox) μιας και έχω ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά μ'αυτούς.

Φίλε dimfil σε ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου. Με ενδιαφέρει η εικόνα, αλλά και κάποιες δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας δέκτης. Μια και έχεις ασχοληθεί αποκλεοστικά με τους συγκεκριμένους δέκτες, οι απόψεις σου θα με ενδιέφεραν ιδιαίτερα. Θα επιθυμούσα, αν έχεις τη δυνατότητα, να μου στείλεις pm, όποτε μπορείς. Να πω ότι και εγώ είμαι κάτοχος DREAMBOX (7020) αν και δεν έχω αναπτύξει τις δυνατότητές του διαδικτυακά. Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

Φίλε dimfil σε ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου. Με ενδιαφέρει η εικόνα, αλλά και κάποιες δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας δέκτης. Μια και έχεις ασχοληθεί αποκλεοστικά με τους συγκεκριμένους δέκτες, οι απόψεις σου θα με ενδιέφεραν ιδιαίτερα. Θα επιθυμούσα, αν έχεις τη δυνατότητα, να μου στείλεις pm, όποτε μπορείς. Να πω ότι και εγώ είμαι κάτοχος DREAMBOX (7020) αν και δεν έχω αναπτύξει τις δυνατότητές του διαδικτυακά. Ευχαριστώ.

κανε της αποριες εδω δεν εχει νοημα to pm και εδω τα παιδια θα σε βοηθησουν

οκ, ευχαριστώ. Μίλησα για pm, επειδή δεν είναι ορθό να αναπτύσσουμε τις δυνατότητες κάποιων δεκτών ανοικτά. Πάντως, ευχαριστώ.

ισαι ισα που αυτο πρεπει να ανπτηξουμε τις δυνατοτητες :grandpa:

επισις ο κοσμος ειναι αρκετος εδω και θα παρεις ποιο πολλες αποψεις βεβαια αυτο ειναι στην κριση σου για να μη σε κουραζω

προς sateliter

Αναφέρθηκα σε ¨δυνατότητες¨, οι οποίες, σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής στο forum δεν επιτρέπεται να αναφέρονται. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις απαντήσεις τους.

@molivos σφαίρα τον πας έτσι !!!!!!!!
βάζω στοίχημα όσα θες ότι δεν έχεις δει ακόμα μια ταινία η εκπομπή πάνω από 10 -15 λεπτά χωρείς να ακουμπήσεις το χειριστήριο ι το pc :flipout::flipout::flipout:

Να ρωτήσω κάτι ? γιατί προτίμησες το οζοον αντί του experimental και το ρωτάω χωρείς να το μειώσω καθόλου το ιμαγε απλά έτσι από περιέργεια για να δω που αλλάζουν οι της βάρκας με τους πιγκουίνους

όσον αφορά τα άλλα να συμφωνήσω με όλους σας και να προσθέσω ότι τελικά οι dreambox δεν είναι δέκτης καθόλου τελικά
είναι ένα μικρό ζαβολιάρικο πρίμα που δεν σε αφήνει σε ησυχία ποτέ
όταν σήμερα την θύρα ethernet την βλέπουμε πλέον σε tv ακόμα και σε ενισχυτές AV αλλά της περισσότερες φορές με πόλους περιορισμούς στο κατά ποσό στα αλήθεια δικτυώνετε με το υπόλοιπο δίκτυο (PS3,X-box,Kuro,denon,etc) οι dreambox σου το προσφέρει όλο το δίκτυο στο πιάτο είτε είναι windows,mac,linux,homeserver και φυσικά και πλήρη απομακρυσμένο έλεγχο
τελικά είναι αλήθεια ότι θέλουμε η όχι νομίζω είναι μια κατηγορία μόνοι τους και για αυτό τα διαλέγει ο κόσμος τελικά και όχι για τα δήθεν πονηρά που κάνουν γιατί προσωπικά από αυτοί την άποψη με ανάγκασε να πάρω συνδρομητική κάρτα οπότε μαλών καλό έκανε στην συνδρομητική τηλεοράση
όσον αφορά την εικόνα μετά από όλα αυτά που μου προσφέρει θα δεχτώ να μην έχει και την πρωτιά χωρείς να με νοιάζει και τόσο (αν και όταν ο sky μεταδίδει σε NATIVE HD νομίζω η εικόνα είναι ίδια με αυτοί που μου δίνει ο ΒR player μου και δεν έχει καμία σχέση με τα upscaler HD )

Last edited:
εγω δεν νομιζω να εχει και τιποτα ιδιαιτερες δυνατοτητες ο δεκτης
γιαυτο στο λεω

sateliter