Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

Αν συνδέσω την κεραία στο δεύτερο tuner του 8000, για να δω τα κανάλια πρέπει να ξανασκανάρω τους δορυφόρους ή η λίστα που έχω ήδη για το πρώτο tuner θα παίξει;

Re: Απάντηση: Πρωτη επαφη με DM 8000 - αποριες

Αν συνδέσω την κεραία στο δεύτερο tuner του 8000, για να δω τα κανάλια πρέπει να ξανασκανάρω τους δορυφόρους ή η λίστα που έχω ήδη για το πρώτο tuner θα παίξει;

Φυσικά ξανασκανάρεις τα κανάλια και τους δορυφόρους,αφού πρώτα έχεις σετάρει και τις ρυθμίσεις lnb-διακοπτών για το β τιούνερ

η λιστα καναλιων που ειχα για τον 800 λογικα κανει και για τον 8000?

Σίγουρα κάνει η λίστα του 8000 στον 800 (το έχω δοκιμάσει), οπότε είναι πιθανόν να συμβαίνει και το αντίστροφο.

Παιδες καλημερα
Κατεβαζοντας χθες ενα νεο satellites.xml στν DM 8000 επιχειρησα να κανω ενα search υπηρεσιων (κατεβασμα καναλιων) για καμια 20 αρια δορυφορους..
Το αποτελεσμα ηταν να μου κανει καπου 8-10 ωρες καθ οτι το satellites.xml περιεχει μεσα "τα παντα ολα " απο transponders ... παρα πολλοι σε αρκετους δορυφορυς μου ειναι αχρηστοι καθ οτι το
φτωχο μου πιατο 1 μετρου δεν τους αγγιζει... , παραλληλα η ανευρεση καναλιων μου καθυστερει φοβερα ..

Ψαχνω λοιπον

1.- Για ενα plugin αν υπαρχει που να ενημερωνει απο τον δεκτη μεσω internet το file services.xml με καθε αλλαγη transponder ( ή να αντικαθιστα το αρχειο με νεο ενημερωμενο)

και 2.- Ενα ευκολοχρηστο προγραμμα (για το pc με γραφικο περιβαλλον) ωστε να διαγραφω απο το satelites.xml οσους transporders δεν μπορει να κατεβασει το πιατο μου ωστε να γινει η διαδικασια ενημερωσης καναλιων ποιο γρηγορη ..

Ευχαριστω πολυ .

PS1 χμμ Επειδη μολις ξυπνησα και τωρα πινω καφε πιστευω να γινομαι κατανοητος και να μη γραφω αρλουμπες .. :sleepey:
ps2. sousakia οοολη η ευχαριστηση και η ικανοποιηση ειναι το ψαχουλεμα και το πρωτο στησιμο ενος dm8000 ...Τυχερε !!! ;-))

Last edited:

Από εδώ κατεβάζεις μόνο τους δορυφόρους που σε ενδιαφέρουν, δημιουργώντας το δικό σου sat.xml αρχείο:

http://www.satellites-xml.eu/

Eυχαριστω Aragon ...
To ξερω το site αλλα απο μονο του δεν μου δινει λυση γιατι το αρχειο περιεχει και αχρηστους transporders , που ειτε ειναι data , ή δεν μπορει να τους κατεβασει το πιατο μου ...
Οποτε πρεπει να μπω στο file satellites.xml και να αρχιζω να το καθαρισω....
( Και ολα αυτα γιατι οταν παω να κατεβασω απο τον δεκτη καναλια μου καθυστερει πολυ ψαχνωντας και τους αχρηστσους transporders ...)
Ο IPBOX 9000 εχει το relook PCeditor που σε αφηνει να εισαγεις ή να διαγραψεις transporders σε ενα δορυφορο...Aλλα στο dreamboxedit δεν βρηκα κατι αναλογο ...

any way thanks

reinhard.xml enigma2
kai otan katevazeis apo to site sou dinei tin epilogi na min katebazeis tis sixnotites C (sou katevazeis dio idioys doriforous ton ena me noma C sto telos)
gia allages pantos i reinhard i ayta pou anevazei sinexeia o filos george664

reinhard.xml enigma2
kai otan katevazeis apo to site sou dinei tin epilogi na min katebazeis tis sixnotites C (sou katevazeis dio idioys doriforous ton ena me noma C sto telos)
gia allages pantos i reinhard i ayta pou anevazei sinexeia o filos george664[/

Nα σαι καλα Martinoffroad
Θα το δοκιμασω ... Ευχαριστω

παιδια πολυ θερμοκρασια απο την μερια του μετασχηματιστη και σας ετσι εινα?ενω απο την μερια του σκληρου που ειναι και 500gb δροσερο,για πειτε και σεις.
Τι ειναι αυτο το fun control plugin?
Μεσα στον δεκτη εχει και θεση για ανεμιστηρα πανω απο τον σκληρο,και απο οτι ειδα μεσα σε λευκο κουμπομα δεχετε με 4 πιν.

Last edited:
Δεν θυμάμαι ακριβώς το δεύτερο scart του 8000. Στον DM7020 το ένα είναι TV out και υπστηρίζει RGB/composite/s-video/component και το δεύτερο είναι VCR out για σύνδεση αναλογικού βίντεο για εγγραφές με έξοδο σήματος composite.
Μπορεί όμως να λειτουργήσει σαν είσοδος και να περάσει bypass σήμα RGB.