Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Καλημέρα σας και καλή βδομάδα -bye-

Επειδή περιμένω τον διάδοχο, ετοιμάζω σιγά σιγά τα περί τεχνολογίας που θα χρειαστούν για να αποθανατίσω τις πρώτες του κι όχι μόνο στιγμές.
Έτσι μετά από σχετική παρότρυνση μελών του forum, αγόρασα για φωτογραφική την panasonic lx7 με γνώμονα την φορητότητα και το καλό βίντεο. Έχω τραβήξει μερικά βιντεάκια κι όντως είναι πολύ καλά, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω πολλά παραπάνω από μια βιντεοκάμερα και συγκεκριμένα από την panasonic x920 που ζαχαρώνω. Η lx7 σίγουρα θα με καλύψει σε στιγμές που θα έχω μόνο την φωτογραφική μηχανή μαζί και θα χρειαστεί να τραβήξω κάποιο βίντεο, αλλά ανησυχώ ότι δεν θα με καλύψει για όλες τις υπόλοιπες στιγμές.
Με ανησυχεί ιδιαίτερα το θέμα stabilization και ίσως χρειαστώ και περισσότερο zoom κάποιες φορές.
Σίγουρα μια βιντεοκάμερα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, το θέμα είναι αν αυτά τα παραπάνω πρώτον θα μου χρειαστούν οπωσδήποτε (για οικογενειακές στιγμές) και δεύτερον αν αξίζουν το αντίτιμο που ζητά η x920 (την οποία θα πάρω από amazon στις 799 λίρες ή 930 ευρώ περίπου σε αντίθεση με τα 1100 που έχει περίπου Ελλάδα).

Για πείτε καμιά γνώμη βρε παιδιά. Ιδίως όσοι είναι γονείς και έχουν εμπειρία κι από βιντεοκάμερα και από φωτογραφική σαν βιντεοκάμερα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά -bye-

Πιστευω ποιο καλα θα τραβηξεις με την φωτογραφικη που εχεις παρει γιατι εχει φωτεινο φακο και λογικα τα πρωτα του βιντεακια θα ειναι μεσα στο σπιτι και φυσικα δεν θα πρεπει να το στραβωσεις το μωρο.

Με το καλο να σου ερθει ο διαδοχος! :2thumb22sup:

1ο test lumix lx7 vs panasonic tm900
Ανάλυση 1080 50p
Εσωτερικός χώρος με medium και full φωτισμό.
Νικητής lx7. Με μεγάλη διαφορά.

Για όποιον ενδιαφέρεται, δοκίμασα και εξωτερικό βίντεο σε φωτεινές συνθήκες.
Τα χρώματα μου άρεσαν περισσότερο στην lx7. Διαφορές στην ανάλυση δύσκολα θα βρει κάποιος.
Στο μόνο που δεν υπάρχει συναγωνισμός είναι στο μεγάλο zoom καθώς η lx7 φτάνει μέχρι 4x.
Δεν ξέρω πόσο έχουν βελτιωθεί οι τελευταίες panasonic (x900, x920) αλλά πραγματικά δεν περίμενα να τις χτυπάει στα ίσα (και μάλιστα σε κλειστούς χώρους με μέτριο φωτισμό να χάνουν άνετα) μια compact μηχανή.
Βέβαια άλλες οι ευκολίες της βιντεοκάμερας αλλά άλλες και της φωτογραφικής ως βιντεοκάμερας :antlers:

1ο test lumix lx7 vs panasonic tm900
Ανάλυση 1080 50p
Εσωτερικός χώρος με medium και full φωτισμό.
Νικητής lx7. Με μεγάλη διαφορά.

Φυσιολογικό κι αναμενόμενο λόγω φακού... Για δοκίμασε απ´το setup της TM900 ν´ανεβάσεις λίγο την ίριδα... γύρω στα 6 db... Διορθώνει καθόλου τα πράγματα;

Φυσιολογικό κι αναμενόμενο λόγω φακού... Για δοκίμασε απ´το setup της TM900 ν´ανεβάσεις λίγο την ίριδα... γύρω στα 6 db... Διορθώνει καθόλου τα πράγματα;

Επρεπε να φτάσω στα 12db για να φωτησει. Η εικονα ομως παραμένει κατώτερη των περιστάσεων.
Οπως το βλέπω η κάμερα είναι για εξωτερικούς χώρους με επαρκή φωτισμό (εκτός εάν οι νεώτερες αυτής που δοκίμασα έχουν καλύτερα αποτελέσματα). Επομένως για τη περίπτωση μου, καλύτερη λύση είναι να μην πάρω κάμερα και να κάνω την δουλειά μου με την φωτογραφική.

Απογοητεύτηκα πάντως. Δεν το περίμενα. Το μόνο καλό είναι ότι μου έμειναν τα λεφτά στην τσέπη :p

Re: Απάντηση: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

Απογοητεύτηκα πάντως. Δεν το περίμενα. Το μόνο καλό είναι ότι μου έμειναν τα λεφτά στην τσέπη :p

Λίγο είναι αυτό; :jester:

Ο μεγάλος αισθητήρας όμως σε βιντεοκάμερα θέλει και αντίστοιχα λεφτά...

Απ´την άλλη όμως, αν ασχολείσαι με τη βιντεοσκόπηση, γίνεται να χρησιμοποιήσεις φωτογραφική μηχανή σαν κ'υρια βιντεοκάμερα;
Ποτέ μη λές ποτέ βέβαια αλλά εμένα η φωτογραφική μηχανή μου φαίνεται σαν προσωρινή και εντελώς περιστασιακή λύση.

Αν εισαι επαγγελματιας φανταζομαι οχι, για ερασιτεχνες όμως, ακομα και ψαγμενους γιατι όχι (εφοσον δεν εχεις αναγκη το μεγαλο zoom)?

Δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει με φωτογραφική μηχανή...
Επειδή όμως όσο μικραίνουν οι βιντεοκάμερες τόσο με δυσκολεύουν στο χειρισμό και στην εργονομία φαντάζομαι τι θα γίνεται μ´ένα τόσο δα πραγματάκι στα χέρια να προσπαθείς να τραβήξεις βίντεο...

Σε αυτο δεν έχεις άδικο. Παντως η συγκεκριμενη LX-7 εχει καλο stabilizer και ειναι αρκετα ελαφριά. Δεν με προβληματιζει στην χρήση και η εικονα της "σκοτώνει"..

ΥΓ Την πηρα κυριως για βιντεοκαμερα και λιγοτερο για φωτογραφικη.

Οι περισσοτεροι επαγγελματιες πια τραβανε με DSLR , οχι live events φυσικα.
H εικονα ειναι πιο φυσικη και "φιλματη".

Απ´την άλλη όμως, αν ασχολείσαι με τη βιντεοσκόπηση, γίνεται να χρησιμοποιήσεις φωτογραφική μηχανή σαν κ'υρια βιντεοκάμερα;
Ποτέ μη λές ποτέ βέβαια αλλά εμένα η φωτογραφική μηχανή μου φαίνεται σαν προσωρινή και εντελώς περιστασιακή λύση.

Οι περισσοτεροι επαγγελματιες πια τραβανε με DSLR , οχι live events φυσικα.
H εικονα ειναι πιο φυσικη και "φιλματη".

Ναι αλλά άλλο dslr και άλλο point & shoot.