Πρώτο κινητό/σύνδεση για το ανήλικο παιδί μου

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,866
Μεταμορφωση
Καλησπέρα.

Θέλουμε να πάρουμε ένα νούμερο για την ανήλικη μας κόρη από την Cosmote.

Τι επιλογές υπάρχουν εκτός από το whatsup? Βλέπω και ένα cosmote neo.

Θέλουμε να μπορεί να μας πάρει τηλέφωνο αν ποτέ χρειαστεί (αν και νομίζω ότι παντού δίνουν απεριόριστη ομιλία), και να έχει αρκετά δεδομένα για να μιλάει με Viber και ίσως Snapchat με τις συμμαθήτριες της.

Όσο πιο χαμηλά σε κόστος, τόσο πιο καλά, αρκεί να μην υπάρχουν πχ κρυφα γράμματα, παγίδες κλπ.

Εσείς τι επιλέξατε σε τέτοια περίπτωση?

Θα παίζει Roblox;
Νομίζω πως 5-6 GB το μήνα είναι απαραίτητα για να ξενοιάσεις, εκτός περιόδων κατασκήνωσης κλπ, οπότε ίσως χρειαστείς πακετάκια απεριόριστων data 10 ημερών κόστους περίπου 5 ευρώ.

Εαν μπορεις να πας αυτοπροσωπως σε φυσικο καταστημα frog και αν ισχυει ακομη, αυτη η προσφορα νομιζω ειναι η πιο VFM, αλλα προπληρωνεις νομιζω ολο το ετος.

Καλησπέρα.

Θέλουμε να πάρουμε ένα νούμερο για την ανήλικη μας κόρη από την Cosmote.

Τι επιλογές υπάρχουν εκτός από το whatsup? Βλέπω και ένα cosmote neo.

Θέλουμε να μπορεί να μας πάρει τηλέφωνο αν ποτέ χρειαστεί (αν και νομίζω ότι παντού δίνουν απεριόριστη ομιλία), και να έχει αρκετά δεδομένα για να μιλάει με Viber και ίσως Snapchat με τις συμμαθήτριες της.

Όσο πιο χαμηλά σε κόστος, τόσο πιο καλά, αρκεί να μην υπάρχουν πχ κρυφα γράμματα, παγίδες κλπ.

Εσείς τι επιλέξατε σε τέτοια περίπτωση?
Γιατί δεν της λες να σε καλεί μέσω Facetime/ Snapchat κλπ; Ετσι αρκει μια απλη data esim.

Γιατί δεν της λες να σε καλεί μέσω Facetime/ Snapchat κλπ; Ετσι αρκει μια απλη data esim.

Θέλω να έχει νούμερο έξω από το σπίτι.
Πχ να είναι στο μπαλέτο και να την πάρω τηλέφωνο να βγει έξω κλπ.

Πάρε ότι πρόγραμμα θες αλλά αφαίρεσε το playstore να μην μπορεί να βάλει κανένα app.
Ουτε καν παιχνίδια που τα περισσότερα είναι fishing. Και εννοείται τσεκαρισμα το κινητό κάθε τόσο αν έχει βάλει καμιά περίεργη εφαρμογή.
Ναι θα γκρινιάξει αλλά αυτοί είναι οι όροι αν θέλει να έχει κινητό.
Δική σου η απόφαση βέβαια αλλά αυτό θα έκανα εγώ σήμερα σε ανήλικο. Βασικά εγώ θα είχα ξηλώσει και τα services για data.

Όσο και καλή διαπαιδαγώγηση να έχει από σένα οι πειρασμοί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ και λέγονται: συμμαθητές. Αυτές οι ηλικίες δυστυχώς δεν έχουν φίλτρα να καταλαβαίνουν τα όρια.

Θέλω να έχει νούμερο έξω από το σπίτι.
Πχ να είναι στο μπαλέτο και να την πάρω τηλέφωνο να βγει έξω κλπ.

Όσο έχει δεδομένα, αυτό γίνεται απλά μέσω εφαρμογής.

Αν θέλεις να έχει οπωσδήποτε data για social, θα έκανα υποχώρηση ΜΟΝΟ αν έβαζα αυτό. Είναι ακριβή η συνδρομή αλλά δεν θα το έχεις για πάντα. Για 1-2 χρόνια.

Last edited:
  • Like
Reactions: vadergr
Αν θέλεις να έχει οπωσδήποτε data για social, θα έκανα υποχώρηση ΜΟΝΟ αν έβαζα αυτό. Είναι ακριβή η συνδρομή αλλά δεν θα το έχεις για πάντα. Για 1-2 χρόνια.
Δεν θα έχει social

Δεν ξέρω για τι ηλικία μιλάμε, αλλά χωρίς social θα απομονωθεί από την υπόλοιπη παρέα. Εκτός κι αν βρει αλλη παρέα που είναι στο ίδιο στυλ.
Εγώ ούτε spy ούτε τίποτα δεν έχω βάλει γιατί σέβομαι την ιδιωτικότητα τους.
Μόνο καποια εφαρμογή του τυπου find my Kids για να έχω έστω κάποια εικόνα.
Και αυτό γιατί τους εξήγησα ότι είναι για την ασφάλεια τους.
Μιλάω ως γονιός με τα παιδια μου και δεν μου κρύβουν τίποτα.
Ανά πάσα στιγμή όταν τους ζήτησω το κινητό μου το δίνουν.
Αν δω ότι αρνούνται ή άλλαξαν pin, τότε θα γίνει κουβέντα.

Δυστυχώς αυτά που θέλεις να κάνεις για το παιδί σου για να το προστατέψεις, πρέπει να τα κάνουν και οι άλλοι γονείς πράγμα δύσκολο.
Επειδή δεν μπορείς για παράδειγμα να σταματήσεις τα ναρκωτικά από τον πλανήτη, καλύτερα είναι να θωρακίσεις το παιδί σου ψυχολογικά.
Και social να μην έχει μπορεί να βγει, να καπνίσει, να μεθύσει.
Ολα θα τα κάνουν, απλά να μάθουν να βάζουν κάποια όρια για την ασφάλεια τους.

Είναι 11 ετών.

Ευτυχώς οι φίλες της δεν έχουν social οπότε δεν υπάρχει σχετική μουρμούρα (ακόμα). Ούτε το Snapchat μου αρέσει γιατί έχει reels.

Κατά κύριο λόγο έχουν Viber για να μιλάνε μεταξύ τους.

Κι αυτό επικίνδυνο είναι γιατί μπορούν να διακινούνται φωτογραφίες και βιντεάκια.
Δεν υπάρχει αθώο app.
ή κόβεις τα data, η βάζεις mspy και θά τό πεις ότι έχεις βάλει. Αν δεν έχει τίποτα να κρύψει δεν θα έχει πρόβλημα.
Αν γκρινιάξει κάποια στιγμή τότε να αρχίσουν να σε ζώνουν τα φίδια.

Είναι 11 ετών.

Ευτυχώς οι φίλες της δεν έχουν social οπότε δεν υπάρχει σχετική μουρμούρα (ακόμα). Ούτε το Snapchat μου αρέσει γιατί έχει reels.

Κατά κύριο λόγο έχουν Viber για να μιλάνε μεταξύ τους.

11;; Καλά εντάξει. ΜΗΔΕΝ DATA.

• Haha
11;; Καλά εντάξει. ΜΗΔΕΝ DATA.

:)

Δεν θα το έχει μόνιμα μαζί της. Ούτε θα ασχολείται καθημερινά. Έχουν γίνει οι σχετικές συμφωνίες.

Θέλαμε σε πρώτη φάση να έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνούμε μαζί της στις δραστηριότητες, καθώς και να μην είναι αποκομμένη από τις φίλες της στο σχολείο που έχουν Viber group.

Καλά εντάξει, οι συμφωνίες ειναι για τον πρώτο μήνα. Το κινητό είναι τρελό ναρκωτικό όπως ξέρεις.
Αφου ζητάς την γνώμη δημόσια αυτή είναι η άποψη μου: Μόνο για χρήση τηλεφώνου.

• Like
Κι εμένα η μικρή είναι στα 12.
Ολη η παρέα έχει social και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις το παιδί στην απέξω.
Μιλούσε όλη η παρέα στο Insta και αυτή δεν συμμετείχε.
Έπρεπε να της βάλω γιατί είχε μείνει εκτός.
Μιλούσε στα διαλείμματα πχ και είχε χάσει επεισόδια γιατί τα έλεγαν τα υπόλοιπα μέσα από τα social.

Ενα παράδειγμα να σου πω.
Της είχα πει ότι αν πας 1η Γυμνασίου τότε θα σε αφήσω να βάλεις tik tok και insta.
Μπορούσε να βαλει και μόνη της αλλά της το είχα απαγορεύσει.
Είχε περάσει και μία ασχημη περίοδο στην 6η δημοτικού όπου είχε μείνει χωρίς κολλητή και παρέα και ήταν μόνη στο σπίτι κλπ. Καμία σχέση με κινητό και social.
Κάποια ηθελε να είναι η αρχηγός στην παρέα και έλεγε ψεματα ότι η κόρη τους κορόιδευε, χαζοβλακείες, ζήλιες κλπ

Το καλοκαίρι λοιπόν της βάζω tik tok με λογαριασμό ιδιωτικό. Μόνο με την παρέα της δηλαδή να κάνει video κλπ.
Κάποια στιγμή φτιάχνουν ένα video κι ενας άλλος από την παρέα το κάνει repost που είχε δημόσιο προφιλ.
Προφανώς αυτός θα είχε φίλο έναν γνωστό tik toker (εγω δεν ξέρω ποιος είναι) και ο tik toker το σχολίασε.
Ξεκινάει το γυμνάσιο σε άλλο σχολείο και όλα τα παιδια την ήξεραν από το σχόλιο-video του tik toker
Επαθε πλάκα. Εκεί που ήταν μαζεμένη και παραμελημένη στην 6η δημοτικού τώρα όλο το σχολείο την χαιρετούσε.
Φαντάσου η μεγάλη η κόρη μου στο ίδιο σχολείο είχε βάλει υποψηφιότητα στο 15 μελες και η μικρη έκανε προεκλογική εκστρατεία και την έβγαλε 2η !!!

Γυρίζω σπίτι από την δουλειά και είναι μαζεμένα κάθε μέρα στο σπίτι 8 κορίτσια.
Σχολάνε και επειδή τυχαίνει να είναι το πρώτο σπίτι κοντά στο σχολείο, κάνουν στάση κανένα 2ωρό στο δικό μου και μετα φευγουν.

Της έχω πει βέβαια ότι όλα αυτά είναι λυκοφιλίες, Λίγοι είναι αυτοί που θα μείνουν κοντά της κλπ κλπ

Καταλαβαίνω την αγωνία σου, αλλά πρέπει να είσαι συνέχεια κοντά της.
Και η αυστηρότητα να είναι τόσο όσο γιατί μπορεί να φέρει και ανάποδα αποτελέσματα.

• Like
Μεγάλο μαρτύριο οι παρέες/συμμαθητές. Εσύ έχεις ένα σωρό δικλείδες και τελικά πέφτεις στην παγίδα που δημιουργούν οι ανεύθυνοι/αδιάφοροι γονείς.
Σόρυ αλλά ΚΑΝΕΝΑ ινσταγραμ και τικ τοκ 11 χρονών. Ας χτυπιέται όσο θέλει.

• Like
Reactions: vadergr and Deneb
Screenshot_20260426-125104_Brave.png
Αυτό. Τέλος.
Εμένα ο μικρος είναι 12 και τελειώνει την έκτη δημοτικου. Δεν έχει κινητό ακόμα. Αν είχε θα είχε μέσα τα πάντα (tik tok insta κλπ). Δε γλιτώνεις.... Ο μεγάλος 15. Έχει από πρώτη γυμνασίου. Ινστα από πέρυσι μετά από τεράστιο αγώνα να μη βαλει

• Like
Reactions: Deneb
View attachment 270768
Αυτό. Τέλος.
Εμένα ο μικρος είναι 12 και τελειώνει την έκτη δημοτικου. Δεν έχει κινητό ακόμα. Αν είχε θα είχε μέσα τα πάντα (tik tok insta κλπ). Δε γλιτώνεις.... Ο μεγάλος 15. Έχει από πρώτη γυμνασίου. Ινστα από πέρυσι μετά από τεράστιο αγώνα να μη βαλει
θα συμφωνησω απολυτα..το smart phone ,δεν ειναι κινητο τηλεφωνο..ειναι φορητος υπολογιστης..με οτι αυτο συνεπαγεται..αν θελει υπολογιστη χιλιες φορες καλυτερα λαπτοπ που μπορει να ελεγχθει καλυτερα, κ βρισκεται κ μεσα στο σπιτι, αρα καλυτερος ελεγχος κ αμεσα κ εμμεσα..

• Like
Reactions: mitsubae
Να εμπιστευεστε τα παιδιά σας, όπως σας εμπιστευτηκαν εσάς οι γονείς σας.
Ναι μεν έλεγχος αλλά και ελευθερία για να αρχίζουν να μαθαίνουν την ζωή.
Δεν είπε κανείς να είναι με ένα κινητό όλη μέρα.
Και βόλτες και κινητό και παρέες και όλα.

• Like
Reactions: Deneb and mitsubae