Πρωτοβουλία του Mega για 16:9

παντως η τηλεοραση στις πληροφοριες το λεει 4/3.
Άσε τι λεν οι πληροφορίες και κοίτα τι λεν τα μάτια σου.

Για τη χάλια ποιότητα συμφωνώ κι εγώ.

Μπορεί να έχει χάσει το τηλεκοντρόλ και να αλλάζει από τα κουμπιά της τηλεόρασης (Ch+ Ch-). :Banane0:
Σε αυτή τη περίπτωση πως θα αλλάξει το aspect ratio αφού οι ίδιοι οι σταθμοί απαξιούν να ασχοληθούν και να το κάνουν αυτόματα;

Ακούστε τι παίζεται. Στο σαλόνι μου με τη 50" τηλεόραση που έχω, έχω τα εξής τηλεκοντρόλ:
1. TV
2. Δορυφορική
3. IPTV (On Telecoms)
4. WDTV Live Hub
5. Ραδιοενισχυτής 6.1
Αντί να χρησιμοποιώ τα 5 αυτά τηλεκοντρόλ χρησιμοποιώ 1 πολυτηλεκοντρόλ. Και δεν έχει το αγαπημένο κουμπάκι του devotee του aspect ratio πάνω του!!!

Στη κουζίνα έχω μια 32" LG με αυτό το τηλεκοντρόλ:

LG%20AKB69680403.JPG

Σε αυτά λοιπόν τα τηλεκοντρόλ δεν δουλεύουν καλά τα κατευθυντικά κουμπιά που βρίσκονται στο δαχτυλίδι γύρω από το ΟΚ. Για να πατηθούν θέλουν πολύ δύναμη. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει πάνω σε αυτό το αγαπημένο κουμπάκι του devotee του aspect ratio!!! Πρέπει λοιπόν να πατήσεις το Q.MENU (κάτω αριστερά) και έτσι εμφανίζεται ένα σύντομο μενού στο οποίο με τα βελάκια δεξιά - αριστερά (που δεν παίζουν) να πλοηγηθώ στο aspect ratio. Εκεί λοιπόν πρέπει ξανά με τα βελάκια πάνω - κάτω (που δεν παίζουν) να επιλέξω το σωστό ratio.

Αλλά κατά τ' άλλα για τον devotee δεν ξέρω να χειριστώ το τηλεκοντρόλ μου!

Κοίτα, το πράγμα είναι απλό. Αλλάζεις τηλεόραση με κάποια που το τηλεκοντρόλ της θα έχει το κουμπάκι! :blink::jester:

Φίλε arva η λύση είναι μία. Στείλε pm στον devotee να σου πει τι τηλεόραση έχει ώστε να πάρεις 2 καινούριες και να σταματήσεις να διαμαρτύρεσαι άδικα για το φιλότιμο MEGA που μας κάνει την τιμή να δείχνει έστω και με αυτόν τον τρόπο σε 16:9.

Φίλε mapas, οι Άγγλοι είναι οι πιο τεμπέληδες και βαριεστημένοι άνθρωποι στον πλανήτη. Αν μπορούσαν θα ακολουθούσαν και αυτοί την τεχνική του MEGA, αλλά θα είχαν πολλά παράπονα. Εμείς εδώ οι κουμπολάγνοι και υπερενεργητικοί έλληνες όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά πολλοί από εμάς δεν χρησιμοποιούμε καν τηλεκοντρόλ και σηκωνόμαστε κάθε φορά που θέλουμε να αλλάξουμε κανάλι ή να αυξομειώσουμε την φωνή.

Φίλε devotee, ζητάω συγνώμη που είχα πει παλιότερα ότι δουλεύεις για το MEGA. Μάλλον στην Apple δουλεύεις. Το να λες ότι δεν φταίει το κανάλι που δείχνει το 16:9 σε κάδρο 4:3 αλλά εμείς, είναι σαν τότε με το iPhone4 που δεν έφταιγε το κινητό που δεν είχε σήμα αλλά ο χρήστης που το κρατούσε με το δεξί χέρι. Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσες να πεις ότι φταίει και το ανθρώπινο είδος το οποία από την φύση του έχει όραση σε κάδρο 16:9 και ότι τα προγράμματα κανονικά θα έπρεπε να είναι γυρισμένα σε 4:3.

Kάνω κουότ σε χθεσινό μου μήνυμα γιατί βλέπω πως πολύ σαλιάρισμα πέφτει.

Για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ πιστεύω πως αφού υπάρχει αυτό το wss (μέχρι πριν από λίγο καιρό το αγνοούσα) πρέπει να το φτιάξουν. Απλά δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό για να κάθομαι και να γκρινιάζω.

Άλλο να μην γκρινιάζεις και άλλο να λες στον άλλο όμως ότι δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το τηλεκοντρόλ του. Αν τα κανάλια είχαν ενεργοποιήσει το wss δεν θα γινόταν καν αυτή η κουβέντα...

Και μεις το διαβάσαμε το χθεσινό σου μήνυμα, αλλά ότι έγραψες δεν λέει τίποτα. Δικαίωμα σου να έχεις την άποψή σου και να βάζεις τις δικές σου προτεραιότητες και δικαίωμά σου να κρίνεις αυτά που λέει ο καθένας εδώ μέσα. Άλλωστε γιαυτό υπάρχουν και τα forum. Το να κάθεσαι όμως και να μιλάς προσβλητικά σε κάποιον που εκφράζει αντίθετη άποψη με σένα δεν είναι δικαίωμά σου. Πες ότι διαφωνείς μαζί του και τέρμα. Το να μας χαρακτηρίζεις βαριεστημένους και άσχετους ξεπερνάει τα όρια. Ούτε μας ξέρεις, ούτε σε ξέρουμε. Οι χαρακτηρισμοί πάνε στα φιλαράκια μας και στους οικείους μας και μεις δεν σου είμαστε τίποτα από αυτά.

Re: Απάντηση: Πρωτοβουλία του Mega για 16:9

Η πρώτη 16:9 μετάδοση ταινίας από το MEGA είναι γεγονός!! :music-smiley-005::music-smiley-005:

Άλλο να μην γκρινιάζεις και άλλο να λες στον άλλο όμως ότι δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το τηλεκοντρόλ του. Αν τα κανάλια είχαν ενεργοποιήσει το wss δεν θα γινόταν καν αυτή η κουβέντα...

To ξέρω ότι αν το είχε ενεργοποιήσει δεν θα γίνονταν αυτή η κουβέντα αλλά από τη στιγμή που δεν το έχει κάνει τι να του πω; Να μην ακουμπήσει το τηλεκοντρόλ του και να βλέπει παραμορφωμένη την εικόνα;

Σήμερα σε σπίτι φίλου πάνω στο ζαπινγκ είδα ότι το Alpha έδειχνε το Mr & Ms Smith σε 16:9, δείχνοντας μάλιστα την cinemascope κόπια (μπάρες πάνω κάτω). Επειδή δεν μπόρεσα να το ψάξω, το σήμα ήταν 16:9 ή ακολουθούσε την MEGA-λη τακτική και ήταν 4:3; Ο Alpha τουλάχιστον στην F1 έχει δείξει ότι ξέρει να πατάει τα κουμπάκια και να το αλλάζει. Αναρρωτιέμαι λοιπόν αν το έκανε σωστά και στην ταινία, διότι πρώτη φορά το πετυχαίνω να μεταδίδει περιεχόμενο σε 16:9 εκτός φόρμουλας.

To ξέρω ότι αν το είχε ενεργοποιήσει δεν θα γίνονταν αυτή η κουβέντα αλλά από τη στιγμή που δεν το έχει κάνει τι να του πω; Να μην ακουμπήσει το τηλεκοντρόλ του και να βλέπει παραμορφωμένη την εικόνα;

Αν είχα ενεργοποιήσει μόνιμα το 16:9 για να μη βλέπω παραμορφωμένη εικόνα από το MEGA θα είχα μόνιμα παραμορφωμένη εικόνα στα υπόλοιπα κανάλια!!!
Αυτό το σκέφτηκες καθόλου ή βλέπεις μόνο MEGA;

Ο Alpha τουλάχιστον στην F1 έχει δείξει ότι ξέρει να πατάει τα κουμπάκια και να το αλλάζει.
'Ετσι νομίζεις, στις αρχές το άλλαζε το wss αλλά εδώ και καιρό όχι.

Αν είχα ενεργοποιήσει μόνιμα το 16:9 για να μη βλέπω παραμορφωμένη εικόνα από το MEGA θα είχα μόνιμα παραμορφωμένη εικόνα στα υπόλοιπα κανάλια!!!
Αυτό το σκέφτηκες καθόλου ή βλέπεις μόνο MEGA;
Δεν είπα αν ενεργοποιήσεις εσύ το 16:9 αλλά αν το μέγκα ενεργοποιήσει το wss. :smash:

Να μην του πεις τίποτα. Να πάρεις το κουβαδάκι σου και να πας σε άλλη παραλία γιατί μας κούρασες.
Άμα δεν γουστάρεις μη με διαβάζεις. Δεν θα με πεις εσύ τι θα κάνω και που θα ποστάρω.

Αυτή τη γλώσσα εκεί που σου περνάει. Δεν είσαι μόνος σου στο forum!

ψυχραιμία παιδιά πάντως μια άλλη είδηση που έχει πολύ ενδιαφέρων είναι ότι και η νετ από 24/10 θα βγάλει σε 16/9 όλο το πρόγραμμα. Ευτυχώς που στο πηδάλιο τις ερτ είναι και κάποιοι που περνουν αποφάσεις.