PS3 .. 40 / 60 / 80 / 160 GB

tigerxxx

Established Member
29 June 2007
201
Παιδες , επειδη λεω αυτες τις μερες (μπορει και σημερα κιολας) να κανω την αγορα του PS3 ... εχω αποριες σχετικα με τις εκδοσεις που υπαρχουν με τους σκληρους δισκους.
1. Ποια ειναι η ουσιαστικη διαφορα του καθενος , εκτος φυσικα απο το οτι εχουν διαφορετικη χωρητικοτητα.
2. Στον δισκο εκτος απο τα updates και τα savegames σε τι αλλο χρειαζεται η περισσεια χωρητικοτητα ? Μπορεις ας πουμε να κανεις record απο TV ??
3. Βρηκα σε πολυ καλες τιμες την εκδοση των 40gb και των 80gb . Υπαρχει καποιος πολυ σημαντικος λογος να παρω τον 80αρι η ακομα και την καινουρια εκδοση με τον 160αρι ???

Περιμενω εναγωνιως απαντησεις σας.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά με το 40άρη. Εγώ το πήρα τα προηγούμενα Χριστούγεννα και είμαι παραπάνω απο ευχαριστημένος. Αν αγόραζα τώρα ps3, θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το 160, αν και νομίζω οτι ανακοινώθηκε 80άρη. Μπορείς να αποθηκεύσεις μουσική σε ότι μορφή θες, να βάλεις ταινίες και να κατεβάσεις βιντεάκια, να βάλεις όσες φωτογραφίες θες και άλλα καλούδια. Επίσης με ειδικά προγράμματα μπορεί ο υπολογιστής σου να το βλέπει σας media server... ΟΥΑΟΥ (και να βλέπεις βίντεο, μουσική κ.α. ΑΣΥΡΜΑΤΑ, στην plasma ή lcd τηλεόρασή σου)!

Απο θεμα λειτουργιων και υποσυστηματων αλλαζει κατι απο την μια εκδοση στην αλλη?? Ξερω ας πουμε για παραδειγμα, οτι το PS3 με τον 60αρι ειχε 4 usb θυρες και υποστηριξη για τα games του PS2.
Γενικα εσεις οι πιο ψαγμενοι στο θεμα, ποια εκδοση θα προτεινατε απο ολες που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη στην πιατσα ??

Εκτός από το πρώτο PS3 το 60αρι που ειχε επιπλεον 2 θυρες USB,card readers και συμβατοτητα με καποια παιχνιδια του PS2, ΟΛΑ τα επομενα που βγηκαν μετα δεν εχουν καμια αλλη διαφορά, εκτός από την χωρητικότητα του δίσκου...:a0210:

Επίσης, ο δίσκος μπορεί να αλλαχτεί και από σένα πολύ εύκολα με οποιονδηποτε αλλο δίσκο 2,5'' SATA 5400rpm (απο laptop) μεχρι και 250-300 GB (!!!) χώρο.... Αλλά ΔΕΝ μονίζω να σου χρειαστεί τόσο μεγάλος δίσκος για το PS3, εκτός και θελεις να το κανεις media server....:grinning-smiley-043

Εχω βαλει ενα 320 GB δισκο σε ενα ps3 60gb και η ολη διαδικασια (εκτος φυσικα απο το backup του δισκου) δεν θελει πανω απο 5 λεπτα και ειναι πανευκολη η αλλαγη.

Την διαδικασια backup του δισκου με το μενου του PS3 και τα saves/installations απο τα παιχνίδια πως την έκανες kyrliot?

(Με ενδιαφερει κι εμενα να αλλαξω τον 40αρη του PS3 μου με εναν μεγαλυτερο, αλλα ειναι σχεδον γεματος με διαφορα που εχω κατεβασει απο PSN και απο Saves και δεν θελω να χασω τίποτα....) -bye-

Εκτός από το πρώτο PS3 το 60αρι που ειχε επιπλεον 2 θυρες USB,card readers και συμβατοτητα με καποια παιχνιδια του PS2, ΟΛΑ τα επομενα που βγηκαν μετα δεν εχουν καμια αλλη διαφορά, εκτός από την χωρητικότητα του δίσκου...:a0210:

Επίσης, ο δίσκος μπορεί να αλλαχτεί και από σένα πολύ εύκολα με οποιονδηποτε αλλο δίσκο 2,5'' SATA 5400rpm (απο laptop) μεχρι και 250-300 GB (!!!) χώρο.... Αλλά ΔΕΝ μονίζω να σου χρειαστεί τόσο μεγάλος δίσκος για το PS3, εκτός και θελεις να το κανεις media server....:grinning-smiley-043

Υπάρχουν περιορισμοί στα RPM και στην χωρητικότητα?
Έχω ακούσει ότι έχουν βάλει και 7200RPM

Επειδη ετοιμαζομαι και γω να παρω και το 3 , εχει τοσο σημασια η αλλαγη εσωτερικου δισκου ή το μεγεθος δισκου στο μοντελο ? το ps3 δεν μπορει να δει εξωτερικο δισκο usb ανεξαρτητου χωρητικοτητας ?

Παιδες το online shop της sony για αγορες παιχνιδιων και downloads ποιο ειναι ?? Sorry αλλα ειμαι ασχετος ακομα .

Λέγεται Playstation Store και έχεις πρόσβαση σε αυτό αφού γραφτείς στο Playstation Network από το αντίστοιχο εικονίδιο στο XMB του PS3. Για να έχεις πρόσβαση και από το pc σου πρέπει να κατεβάσεις το media manager 3 της Sony το οποίο το βρίσκεις εδώ.

Παιδες ... σημερα θα γινει η αγορα του παρακατω

http://www.ebw.gr/store/default.aspx?tabid=144&CatID=105&productid=5329

Πως το βλεπετε σε σχεση με την τιμή??

Αυτο που μου κανει η εντυπωση ειναι οτι εχει και ενα σκετο (χωρις τα 2 games) 80αρι PS3 .. αλλα μονο 15 ευρω διαφορα ... μηπως εχει καποιο λακο η φαβα ... τι λετε? http://www.ebw.gr/store/default.aspx?tabid=144&CatID=105&productid=1165

Last edited:
Γι'αυτό υπάρχουν οι πρόσφορες/bundle. Αφού διαθέτουν την επίσημη εγγύηση της Ελληνική αντιπροσωπεία, δεν βλέπω να διατρέχεις κάποιον κίνδυνο.

Οκ αγοραστηκε. Thanx για τις βοηθειες παιδες...

Τωρα να ρωτησω κατι αλλο ... χωρις ιντερνετ μπορει κανεις να κατεβασει games απο το online shop ας πουμε απο τον υπολογιστη του γραφειου και να τα περασει στο ps3 αργοτερα στο σπιτι με καποιον τροπο???

Οκ αγοραστηκε. Thanx για τις βοηθειες παιδες...

Τωρα να ρωτησω κατι αλλο ... χωρις ιντερνετ μπορει κανεις να κατεβασει games απο το online shop ας πουμε απο τον υπολογιστη του γραφειου και να τα περασει στο ps3 αργοτερα στο σπιτι με καποιον τροπο???

Δεν το εθεσα σωστα. Εννοω οτι επειδη δεν εχω ιντερνετ στο σπιτι ακομα (νεα κατοικια) ... μπορω να κατεβασω υλικο απο το γραφειο που εκει εχω internet και να μεταφερω με καποιο τροπο το υλικο παλι πισω στο PS3 του σπιτιου??