PS3 από USA, ερωτήσεις - διευκρινήσεις

Ujin

New member
22 November 2007
5
Καλησπέρα σε όλους.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω, αφού διαβάζοντας το forum σας μου λύθηκαν ήδη πολλές αποριές που είχα.

Στο θέμα μου λοιπόν: Σε 2-3 βδομάδες θα μου φέρουν απο Αμερική ένα PS3 80gb (να 'ναι καλά η ισοτιμία).

Τα παρακάτω είναι απορίες που λύθηκαν ήδη ψάχνοντας το forum, αν έχω καταλάβει κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με:

• Θα παίζει όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως χώρας αγοράς, αλλά BR ταινίες μόνο από region 1 ή region free.
  • Δεν χρειαζεται μετασχηματηστή ρεύματος, απλά ένα καλώδιο τροφοδοσίας (όπως αυτά των pc)
Και τώρα κάποιες ποιο συγκεκριμένες απορίες :
  1. Τα firmware είναι universal ή θα πρέπει να κατεβάζω αμερικάνικα?
  2. Θα έχω πρόσβαση στο ευρωπαικό ή στο αμερικάνικο online store της sony?
  3. Ένα παιχνίδι αγορασμένο στη αμερική, μπρορεί να δεχτεί downloadable content από το ευρωπαικό online store? (ή μήπως τα παραπάνω είναι άστοχα αφού τα παιχνίδια είναι region free?)
Τέλος, αν υπάρχει κάτι άλλο που πιστεύετε οτι θα πρέπει να ξέρω ή να προσέξω πριν προβώ σε μια τέτοια αγορα, μην διστάσεται να μου το πείτε!

Ευχαριστώ και συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου έχουν απαντηθεί στο παρελθόν και απέτυχα στις αναζητήσεις μου :)

Καλωσόρισες...:ernaehrung004:

Σωστά τα έχεις καταλάβει...

1.Τα firmware είναι universal.
2.Σε όλα τα Stores θα έχεις πρόσβαση.
3.Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δεν είπες καθόλου για τα DVD,λογικά θα το ξέρεις ότι δεν θα μπορείς ν'αναπαράγεις τα ευρωπαϊκά DVD.

-bye-

Thanks για την ταχύτατη απάντηση!
Το DVD δεν το ανέφερα γιατί η κονσόλα θα πάιζει στην ίδια οθόνη (Dell 2405, στην οποία θα παίζει σε 1080i, συνδεδεμένο με component cable από οτι διαβάζω) με το PC οπότε δεν με ενδιαφέρει.
Εκτός αν υπάρχουν παιχνίδια σε DVD και ειναι region locked?

Σε γενικές γραμμές δηλαδή, η μόνη διαφορά που θα καταλάβω από την περίπτωση αγοράς από Ελλάδα είναι στις ταινίες και στα παιχνίδια για PS1 & PS2?

Καταρχήν γιατί δεν παίρνεις το 40gb ? κερδίζεις κάτι στην κατανάλωση ρεύματος και βγάζει λιγότερη θερμότητα , ο σκληρός αλλάζει αν θές, και χάνεις μόνο 2 usb και τα card reader.
(Tα ps2 games που παίζει το 80gb είναι USA οπότε άχρηστα... ps1 παίζουν και τα δυο.)

Δεν θα μπορείς να βλέπεις pal dvd (εκτός αν είναι αντίγραφα) και τις region lock BD ταινίες ... (από όσες έχουν Ελληνικούς υπότιτλους σήμερα μόνο μια της Fox δεν παίζει)
Όλα τα άλλα ΟΚ.

Καταρχήν γιατί δεν παίρνεις το 40gb ? κερδίζεις κάτι στην κατανάλωση ρεύματος και βγάζει λιγότερη θερμότητα , ο σκληρός αλλάζει αν θές, και χάνεις μόνο 2 usb και τα card reader.
(Tα ps2 games που παίζει το 80gb είναι USA οπότε άχρηστα... ps1 παίζουν και τα δυο.)

Δεν θα μπορείς να βλέπεις pal dvd (εκτός αν είναι αντίγραφα) και τις region lock BD ταινίες ... (από όσες έχουν Ελληνικούς υπότιτλους σήμερα μόνο μια της Fox δεν παίζει)
Όλα τα άλλα ΟΚ.

Η διαφορά στην τιμή είναι αρκετά μικρή, ~ 65 ευρώ, γι'αυτό είπα να πάω στο 80άρι. Δεν μου το έχουν αγοράσει ακόμα πάντως, οπότε και το 40άρι πάιζει.

Αν βρω και το :music-smiley-005:Rock :drummer: Band :singer: από κάπου θα είμαι κομπλέ :P
Thanks και πάλι για τις απαντήσεις.

Απάντηση: Re: PS3 από USA, ερωτήσεις - διευκρινήσεις

Όλα τα άλλα ΟΚ.

Μα ούτε τα αντίγραφα μπορούν να παίξουν!

νομιζω οταν κανεις αντιγραφα με καποιο προγραμμα (πχ dvd shrink) επιλεγεις αν θελεις να βγαλεις mcrovision, region κλπ.

Παρε το 80αρι. Μην μασας. Σκατα μικροτερη καταναλωση εχει.

Re: Απάντηση: PS3 από USA, ερωτήσεις - διευκρινήσεις

Συγγνώμη,αλλά το ότι δεν χρειάζεται μετασχηματιστής,δεν ισχύει.
Δεν χρειάζεται.... το έχουν δοκιμάσει πάρα πολλά παιδιά εδώ και ένα χρόνο, μόνο ένα απλό καλώδιο Pc για να αντικαταστήσεις αυτό που έχει.
(και το 40ari μια από τα ίδια )

Απλά το καλώδιο βγάζει 220V.
Δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με τον μετασχηματιστή στο εχω επαναλάβει πολλές φορές,εχω το αμερικανικό PS3.

Το μοναδικο προβλημα(και για μενα το μεγαλυτερο) που μπορει να εχεις αφορα την εγγυηση του μηχανηματος μια και εδω δεν αναγνωριζεται.Κατ αλλα οτι εχουν αναφερει τα παιδια για dvd region2 ισχυει οπως επισης οτι τα BR που εχει βγαλει η FOX ειναι ολα region locked.

Για ποιον λογο να φερεις PS3 απο την Αμερικη? Χαμενος κοπος , χρονος και χρημα τωρα που εχει πεσει η τιμη του. Το 40αρι αλλωστε βγαζει λιγοτερη θερμοτητα πραγμα που σημαινει οτι μακροπροθεσμα θα ειναι και πιο αξιοπιστο.

Για ποιον λογο να φερεις PS3 απο την Αμερικη? Χαμενος κοπος , χρονος και χρημα τωρα που εχει πεσει η τιμη του. Το 40αρι αλλωστε βγαζει λιγοτερη θερμοτητα πραγμα που σημαινει οτι μακροπροθεσμα θα ειναι και πιο αξιοπιστο.

Δεν είναι τόσο αμεληταίες οι διαφορές:

Το 40gb στην Ελλάδα έχει 450 ευρώ, στην Αμερική 400 δολλάρια = 270 ευρώ.

Το 60άρι έχει εδώ 560 ευρώ (σε starter pack το έχω βρει μόνο) και το αντίστοιχο πακέτο στην Αμερική, με 80άρι, έχει 500 δολλάρια = 335 ευρώ.

Δεδομένου οτι θα μου το φέρει συγγενής που θα έρθει σε λίγες μέρες και δεν θα έχω καθόλου μεταφορικά, πιστέυω πως αξίζει. (Αν χαλάσει κάποια στιγμή, τότε ναι, θα έχω πρόβλημα)

Δεν είναι τόσο αμεληταίες οι διαφορές:

Το 40gb στην Ελλάδα έχει 450 ευρώ, στην Αμερική 400 δολλάρια = 270 ευρώ.

Το 60άρι έχει εδώ 560 ευρώ (σε starter pack το έχω βρει μόνο) και το αντίστοιχο πακέτο στην Αμερική, με 80άρι, έχει 500 δολλάρια = 335 ευρώ.

Δεδομένου οτι θα μου το φέρει συγγενής που θα έρθει σε λίγες μέρες και δεν θα έχω καθόλου μεταφορικά, πιστέυω πως αξίζει. (Αν χαλάσει κάποια στιγμή, τότε ναι, θα έχω πρόβλημα)

Και αυτο ακριβως ειναι το διλλημα μια και ευκαιριες για να σου ερθει(σου το φερουν, για να ειμαστε ακριβεις) απο Αμερικα δεν βρισκονται καθε μερα.

Περιττο να το αναφερω, αλλα σε περιπτωση που μπουν μεταφορικα στη μεση τοτε η τιμη εκτοξευται σε δυσθεωρητα υψη συν τελωνειο και λοιπες αηδιες.:furious3:
Και τοτε ναι η αγορα του απο εδω ειναι η πλεον συμφερουσα

Last edited:
Εκανα ενα τηλ στο Service της Sony Hellas(καταστημα Χαλανδριου)
Αν αναλαμβανουν την επισκευη μηχανηματος εκτος Ευρωπης (για PS3 παντα)
Η απαντηση ηταν κατηγορηματικα οχι.

Να ρωτησω και εγω τωρα κατι;θελω να παρω κατι παιχνιδια απο ebay.Γνωριζω οτι ολα τα παιχνιδια απο οπου και να ειναι απο κινα ιαπωνια αμερικη παιζουν στα ευρωπαικα ps3 (το δικο μου ειναι ευρωπαικο).
Το θεμα ειναι αν θα φαινονται ασπρομαυρα ,ntsc, αν τα βαλω με connection rgb?thanks