PS3 - Βοήθεια στον αρχάριο...

ggoudel

New member
15 December 2007
33
Athens
Μόλις προχθές απέκτησα το PS3 και ξεκίνησαν οι απορίες (συγχωρέστε με εκ των προτέρων αν έχουν απαντηθεί αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό):
1. Με το firmware 2.10 υποτίθεται ότι παίζει divx. Χρειάζεται κάτι επιπλέον? Δεν μπορεί καν να δει το δικό μου τέτοια αρχεία. Παρεπιπτόντως με υπότιτλους τι γίνεται? Αυτό που προσπαθώ είναι να δω κάποια avi (Prison Break) στα οποία και έκανα μετατροπή σε divx. Γενικά έχετε να προτείνετε κάποιο freeware για avi --> divx ή avi --> mpeg και κάποιο ακόμα που να ενώνει αρχείο video με τους αντίστοιχους υπότιτλους?
2. Έχω ένα παιχνίδι το οποίο λέει ότι είναι 720p. Όταν το βάζω να παίξει βλέπω στην TV μου το σηματάκι 720p. Όμως η TV είναι 1080p, το οποίο λογικά σημαίνει ότι παίρνει 720 από το PS3 και το κάνει upscale σε 1080. Πώς θα ρυθμίσω το PS3 να δώσει αυτό 1080 στην TV (το ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι θα κάνει καλύτερο upscaling από την τηλεόραση (Sony 40V3000)).

ως προς το 2ο να σου απαντησω οτι ολα τα παιχνιδια κλειδωνουν σε 720ρ μεχρι στιγμης
ως προς το 1ο φαντασου οτι το δικο μου δεν παιζει ουτε καν αντιγραμμενα dvd

ως προς το 2ο να σου απαντησω οτι ολα τα παιχνιδια κλειδωνουν σε 720ρ μεχρι στιγμης
ως προς το 1ο φαντασου οτι το δικο μου δεν παιζει ουτε καν αντιγραμμενα dvd

:bang: Άρα αφού το δικό μου παίζει mpeg4 πρέπει να 'μαι ευχαριστημένος ε? :BDGBGDB55:

Μόλις προχθές απέκτησα το PS3 και ξεκίνησαν οι απορίες (συγχωρέστε με εκ των προτέρων αν έχουν απαντηθεί αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό):
1. Με το firmware 2.10 υποτίθεται ότι παίζει divx. Χρειάζεται κάτι επιπλέον? Δεν μπορεί καν να δει το δικό μου τέτοια αρχεία. Παρεπιπτόντως με υπότιτλους τι γίνεται? Αυτό που προσπαθώ είναι να δω κάποια avi (Prison Break) στα οποία και έκανα μετατροπή σε divx. Γενικά έχετε να προτείνετε κάποιο freeware για avi --> divx ή avi --> mpeg και κάποιο ακόμα που να ενώνει αρχείο video με τους αντίστοιχους υπότιτλους?
2. Έχω ένα παιχνίδι το οποίο λέει ότι είναι 720p. Όταν το βάζω να παίξει βλέπω στην TV μου το σηματάκι 720p. Όμως η TV είναι 1080p, το οποίο λογικά σημαίνει ότι παίρνει 720 από το PS3 και το κάνει upscale σε 1080. Πώς θα ρυθμίσω το PS3 να δώσει αυτό 1080 στην TV (το ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι θα κάνει καλύτερο upscaling από την τηλεόραση (Sony 40
\Το κάθε παιχνίδι δείχει στό πίσω μέρος τι ανάλυση υποστηρίζει.Αν γράφει 720p,1080i,1080p και έχεις fullhd tv μπορεις να παίξεις 1080p.Τα παιχνίδια δεν κάνουν upscale.

2. Έχω ένα παιχνίδι το οποίο λέει ότι είναι 720p. Όταν το βάζω να παίξει βλέπω στην TV μου το σηματάκι 720p. Όμως η TV είναι 1080p, το οποίο λογικά σημαίνει ότι παίρνει 720 από το PS3 και το κάνει upscale σε 1080. Πώς θα ρυθμίσω το PS3 να δώσει αυτό 1080 στην TV (το ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι θα κάνει καλύτερο upscaling από την τηλεόραση (Sony 40V3000)).
Το κάθε παιχνίδι δείχει στό πίσω μέρος τι ανάλυση υποστηρίζει.Αν γράφει 720p,1080i,1080p και έχεις fullhd tv μπορεις να παίξεις 1080p.Τα παιχνίδια δεν κάνουν upscale

E, νομιζω οτι εαν στις επιλογες του dislpay του Ps3 ξετικαρεις ολες τις αναλυσεις, και αφησεις μονο την 1080p, τοτε το ps3 θα κανει upscale to παιχνιδι.
Δοκιμαζεις, και συγκρινεις ποιο απο τα δυο (ps3 ή tv) θελεις να κανει το upscale.

@Bros: Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, αλλά δεν ξετικάρει το 576i, οπότε πάει και το βγάζει σε αυτήν την ανάλυση :eek:

@sakisart: Δεν διαφωνώ, αλλά μία LCD τηλεόραση 1920x1080 παίζει μόνο 1920x1080. Όταν δεν τροφοδοτείται με κάτι τέτοιο, αναλαμβάνει να το κάνει upscale. Απ' ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας και εδώ και αλλού, το PS3 είναι πολύ καλύτερος upscaler από τις περισσότερες TVs, οπότε θα προτιμούσα να αναλάβει αυτό την δουλειά. Βέβαια επειδή μιλάμε για 720p μέσω HDMI, φαντάζομαι ότι το έργο του upscaler είναι μάλλον πολύ εύκολο...

Για το άλλο θέμα με τα avi, divx κλπ έχετε καμιά ιδέα?

Όταν το παιχνίδι υποστηρίζει 1080p φαίνεται καλύτερο απ'ότι να το έκανε upscale από 720p Είναι σαν να βλέπεις dvd upscale 1080p σε σύγριση με 1080p του blu-ray,δεν είναι το ίδιο.

δεν διαφωνω μαζι σου. Το ιδιο λεμε, αλλα δεν προσεξες οτι εγραψα για το Upscale. πολλα παιχνιδια ουτε καν 1280*720 δεν ειναι!!!!!!

ggoudel, αυτο δεν το γνωριζω που λες. Εμενα με hdmi συνδεση, δεν το κανει ο προβολεας. Η tv που ειναι συνδεδεμενη με component, δεν γραφει καποιο Info να σου πω (στην Tv το 576 δεν ξετικατερεται)

Όταν το παιχνίδι υποστηρίζει 1080p φαίνεται καλύτερο απ'ότι να το έκανε upscale από 720p Είναι σαν να βλέπεις dvd upscale 1080p σε σύγριση με 1080p του blu-ray,δεν είναι το ίδιο.

Σωστα αλλα παιχνιδια που να ειναι γραμμενα σε "ατοφιο" 1080p εiναι πολυ σπανια...

http://www.playstatic.com/news/1023
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=43330

Προσεξε οτι αυτα που ειναι σε 1920x1080 πολυ συχνα εχουν μονο 30 frames per second ενω πολλα παιχνιδια PS3 εχουν προβλημα με το anti-aliasing.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το PS3 και δεν μπορώ να το εξηγήσω είναι το εξής:

Επειδή προς το παρόν χρησιμοποιώ μια Philips 33PT9101/01, οι διαθέσιμες συνδέσεις που έχω είναι Composite, S-Video, RGB (από Scart).

Είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ καλώδιο S-Video διότι στη σύνδεση με Scart καλώδιο με το που θα βάλω να δω DVD ή Blue-Ray, η εικόνα γυρίζει από RGB σε Component και γίνεται μια καταπράσινη αηδία αφού η τηλεόραση δεν υποστηρίζει Component! Σημειώστε ότι η εικόνα και τα χρώματα είναι μια χαρά (RGB) όταν είμαι στο XMB, παίζω παιγνίδια του PS2, ή κάνω Stream βιντεάκια από τον υπολογιστή μου!!
Τονίζω ότι οι ρυθμίσεις εξόδου εικόνας στο PS3 είναι σωστές δηλαδή Scart > RGB.
Δεν νομίζω να κάνω κάτι εγώ λάθος, αλλά σε περίπτωση που ξέρει κανείς τη λύση στο πρόβλημα, σας παρακαλώ ενημερώστε με πως μπορώ να το λύσω.

Σας ευχαριστώ.

Σωστα αλλα παιχνιδια που να ειναι γραμμενα σε "ατοφιο" 1080p εiναι πολυ σπανια...

http://www.playstatic.com/news/1023
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=43330

Προσεξε οτι αυτα που ειναι σε 1920x1080 πολυ συχνα εχουν μονο 30 frames per second ενω πολλα παιχνιδια PS3 εχουν προβλημα με το anti-aliasing.

Πολλοί θα το δουν λίγοι θα το καταλάβουν

Με λιγα λογια τα περισσοτερα παιχνιδια ειναι γραμενα σε 600p (!) η 720p και γινονται απο PS3 και 360 upscale στα 1080p.

Tα παιχνιδια που ειναι 1080p εχουν προβλημα με τις "υφες" και πεφτει και το frame rate.

Το τσιπ γραφικων του 360 σε μικροτερο βαθμο αλλα κυριως του Ps3 (που ειναι και λιγο υποδιεστερο στον τομεα αυτο) δεν μπορουν να υποστηριξουν 1080p με την σωστη ποιοτητα εικονας με λιγα λογια.

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το PS3 και δεν μπορώ να το εξηγήσω είναι το εξής:

Επειδή προς το παρόν χρησιμοποιώ μια Philips 33PT9101/01, οι διαθέσιμες συνδέσεις που έχω είναι Composite, S-Video, RGB (από Scart).

Είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ καλώδιο S-Video διότι στη σύνδεση με Scart καλώδιο με το που θα βάλω να δω DVD ή Blue-Ray, η εικόνα γυρίζει από RGB σε Component και γίνεται μια καταπράσινη αηδία αφού η τηλεόραση δεν υποστηρίζει Component! Σημειώστε ότι η εικόνα και τα χρώματα είναι μια χαρά (RGB) όταν είμαι στο XMB, παίζω παιγνίδια του PS2, ή κάνω Stream βιντεάκια από τον υπολογιστή μου!!
Τονίζω ότι οι ρυθμίσεις εξόδου εικόνας στο PS3 είναι σωστές δηλαδή Scart > RGB.
Δεν νομίζω να κάνω κάτι εγώ λάθος, αλλά σε περίπτωση που ξέρει κανείς τη λύση στο πρόβλημα, σας παρακαλώ ενημερώστε με πως μπορώ να το λύσω.

Σας ευχαριστώ.

Δεν κάνεις κάτι λάθος. Blu-ray και DVD από RGB-scart δεν γίνεται να δεις κανονικά στο PS3. To S-video είναι μονόδρομος.Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με το PS2. Κάποια παράληψη στο σχεδιασμό της Multi-Av εξόδου πρέπει να παίζει που έχει παραμείνει ίδια από το PSone.

Όσον αφορά τα DivX και Χvid εμένα μου παίζει τη συντριπτική πλειοψηφία τους και μέσω streaming από το PC και από DVD-R και τα μόνο που αρνείται είναι κάτι αρχεία που έχω με πολύ παλιές εκδόσεις των codec. Υπότιτλους δεν έχω βρει τρόπο να αναγνωρίσει.

...Όσον αφορά τα DivX και Χvid εμένα μου παίζει τη συντριπτική πλειοψηφία τους και μέσω streaming από το PC και από DVD-R και τα μόνο που αρνείται είναι κάτι αρχεία που έχω με πολύ παλιές εκδόσεις των codec. Υπότιτλους δεν έχω βρει τρόπο να αναγνωρίσει.

Με πρόλαβες.
Βρήκα κι εγώ μια έμμεση λύση για να παίζει DivX. Εγκατέστησα το Tversity που προτείνεται σε ένα άλλο thread και τα παίζει κανονικά (βέβαια απ' το flashάκι εξακολουθεί να μην βλέπει τίποτα).
Το πρόβλημά μου είναι και μένα με τους υπότιτλους, τους οποίους δεν τους βλέπω με τίποτα. Δοκίμασα ακόμα και μία εφαρμογούλα η οποία ενοποιεί το avi με το srt και παράγει ένα νέο DivX με τους υπότιτλους καρφωμένους. Τίποτα - ενώ το αρχείο το παίζει κανονικά.
Το Tversity κάνει decoding μέσω ffdshow, στο οποίο τίκαρα τα subtitles, τα οποία υποστηρίζονται μέσω dvobsub, αλλά... Επίσης το Tversity στο site του αναφέρει ότι υποστηρίζει κανονικά υπότιτλους σε PS3...
Ρε παιδιά, υπάρχει καμιά ρύθμιση που μου έχει ξεφύγει ή μήπως τσάμπα παιδεύομαι?

Με πρόλαβες.
Βρήκα κι εγώ μια έμμεση λύση για να παίζει DivX. Εγκατέστησα το Tversity που προτείνεται σε ένα άλλο thread και τα παίζει κανονικά (βέβαια απ' το flashάκι εξακολουθεί να μην βλέπει τίποτα).
Εμένα και από το flashάκι μου τα παίζει κανονικά. Ακόμα και αν πατήσεις view all δεν στα δείχνει καθόλου;

GTHD: 1440×1080 - PS3
οποτε?
αν ειναι οπως οι ταινιες αυτο μου μετραει ειναι το 1080

NBA 07: 1920×1080 - PS3
NBA 08: 1920×1080 - PS3