PS3 firmware update 2.30 στα μεσα Απριλη

καλα αν υποστηριξει bitstream μεσα στις επομενες 10 μερες θα χαρω παρα πολυ τρεχω να παρω rx v1800.
YEAH
gta iv is also coming

κατα 90% θα κανει bitstream το dts hd ma
οι μηχανικοι του ps3 λεν οτι θα αποκτησει αυτη τη δυνατοτητα σιγουρα http://www.gamearena.com.au/forums/581/thread.php/4659774
το ποτε μας νοιαζει
εγω πιστευω με τη 2.30 η με καποια αναμεσα σε 2.30 και 2.40 που σιγουρα θα υπαρχουν

Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει. Άλλωστε δεν είναι μόνο οι ταινίες που θα έχουν HD audio, αλλά σύντομα και τα παιχνίδια (υποθέτω).

Πολυ καλα νεα

υποστηριξη Dolby digital trueHD οχι?

Last edited:
Εγώ έχω διαβάσει ότι το BItstreaming αποκλείεται και είναι θέμα HDMI chipset δηλαδή δεν μπορεί. Το decoding προς το παρόν γίνεται με software. Ίσως μελλοντικές εκδόσεις του PS3 να υποστηρίζουν.

Θα ήθελα όμως να ακούσω αν υπάρχει διάφορα στον ενισχυτή μου (Onkyo 905) μεταξύ εσωτερικού decoding και bitstreaming.

Απάντηση: Re: PS3 firmware update 2.30 στα μεσα Απριλη

:grandpa: οχι μολις προσφατα ειπαν οι μηχανικοι οτι το πσ3 μπορει να δωσει bitstrem με fw update :firstprize:.ειναι σιγουρο δηλαδη οτι θα γινει.απο οσο ξερω καλητερη ποιοτητα ηχου θα παρεις αν το decode γινει στον onkyo.
Εγώ έχω διαβάσει ότι το BItstreaming αποκλείεται και είναι θέμα HDMI chipset δηλαδή δεν μπορεί. Το decoding προς το παρόν γίνεται με software. Ίσως μελλοντικές εκδόσεις του PS3 να υποστηρίζουν.

Θα ήθελα όμως να ακούσω αν υπάρχει διάφορα στον ενισχυτή μου (Onkyo 905) μεταξύ εσωτερικού decoding και bitstreaming.

PS3 Getting DTS-HD Master Audio Support

Posted April 10, 2008 11:52 AM by Josh

PlayStation 3 Everyone knew it was coming, they just didn't know when. Well, now we know: On April 15th, Sony will issue firmware version 2.3, which will add support for the DTS-HD Master Audio (MA) and DTS-HD High Resolution (HR) to the PlayStation 3 (PS3). In combination with the recent BD-Live firmware, this allows the PS3 to play all Blu-ray titles at their optimal functionality.

Fox and New Line exclusively use the DTS-HD MA format on their Blu-ray releases to ensure a "master quality" reproduction of the sound. Similar to Dolby TrueHD, DTS-HD MA takes the audio directly from the master and compresses it in a way that maintains the same audio fidelity in a much smaller file size. Dolby TrueHD, DTS-HD MA, and PCM are considered the ultimate way to experience a film soundtrack.

Brian Towne, Senior Vice President and General Manager, Consumer Division at DTS commented, "We are extremely pleased that Sony Computer Entertainment (SCE) is adding the full spectrum premium DTS-HD Master Audio codec into the PS3 so that more than 10 million owners of one of the best selling computer entertainment systems can have the best sounding, most efficient and flexible audio technology available system as well. DTS-HD Master Audio is fast becoming the must-have feature for high definition entertainment enthusiasts."

http://www.blu-ray.com/news/?id=1207

Re: Απάντηση: Re: PS3 firmware update 2.30 στα μεσα Απριλη

:grandpa: οχι μολις προσφατα ειπαν οι μηχανικοι οτι το πσ3 μπορει να δωσει bitstrem με fw update :firstprize:.ειναι σιγουρο δηλαδη οτι θα γινει.απο οσο ξερω καλητερη ποιοτητα ηχου θα παρεις αν το decode γινει στον onkyo.

Μακάρι απλά ελπίω να το κάνουν όλες οι κονσόλες και όχι μόνο οι νεότερες εκδόσεις όπως έλεγαν οι φήμες. Θ δείξει.

Μακάρι απλά ελπίω να το κάνουν όλες οι κονσόλες και όχι μόνο οι νεότερες εκδόσεις όπως έλεγαν οι φήμες. Θ δείξει.

http://www.dts.com/company/press/press-article.php?ID=1601180336&cID=1&yID=2008

http://www.highdefdigest.com/news/s...n_3/PS3_Gets_DTS-HD_Master_Audio_Upgrade/1641

http://www.blu-ray.com/news/?id=1207

μα δεν ειναι επισημο?

Ok εχω ψηφιακο ενισχυτη που υποστηριζει τα παλια φορμα ηχου μονο

τον εχω συνδεσει με optical με το PS3 (δεν εχει φυσικα εισοδο HDMI)

θα ακουσω τα νεα φορμα ηχου αν η αποκωδικοποηση γινεται στο PS3? (επιλογη bitstream output σωστα?)

Last edited:

Ok εχω ψηφιακο ενισχυτη που υποστηριζει τα παλια φορμα ηχου μονο

τον εχω συνδεσει με optical με το PS3 (δεν εχει φυσικα εισοδο HDMI)

θα ακουσω τα νεα φορμα ηχου αν η αποκωδικοποηση γινεται στο PS3? (επιλογη bitstream output σωστα?)

OXI διότι τα νέα φορμάτ τα βγάζει το PS3 μέσω HDMI όχι από την coaxial.

Αστο, από που και να το πάρεις σε αδιέξοδο βγαίνει το θέμα....

OXI διότι τα νέα φορμάτ τα βγάζει το PS3 μέσω HDMI όχι από την coaxial.

Αστο, από που και να το πάρεις σε αδιέξοδο βγαίνει το θέμα....

thanks οποτε δεν γλιτωνω την αγορα ενισχυτη

thanks οποτε δεν γλιτωνω την αγορα ενισχυτη

Χμμμμμμ.... Θεωρητικά, αφού είναι σε θέση να στείλει το "πακεταρισμένο" DTS-HD MA στην HDMI του, αφού το "διαβάσει" σωστά απο το δισκάκι κι όλα αυτά με τη χρήση software, ΜΟΝΟ το διαθέσιμο bandwidth θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας απο το να το στείλει στην coaxial !

Πάντως κι εγώ για ενισχυτή σε βλέπω να πηγαίνεις :)

Ναι, το S/PDIF που χρησιμοποιεί η έξοδος TOSLINK δεν έχει τόσο μεγάλο bandwidth για την υποστήριξη HD ήχου.

Κάτι πήρε το μάτι μου σε ξένα φόρα, πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει με χρήση μελλοντικού fw, διαχωρισμός αναλογικού 5.1 ή 7.1 και εκτός HDMI μιας και από πλευρά υπολογιστικής ισχύος το HW του PS3 αρκεί για μια τέτοια λειτουργία. Αν κατάλαβα καλά αυτό σημαίνει πως από την αναλογική θύρα του PS3 θα μπορούσε θεωρητικά να έχουμε 5.1 εξόδους RCA πράγμα πολύ χρήσιμο για μας που έχουμε παλιότερους ενισχυτές. Το βλέπετε πιθανό κάτι τέτοιο?

To be clear, this decodes the DTS formats—plus Dolby's formats, including Dolby TrueHD—and outputs all channels via HDMI to a receiver that can take a 5.1 or 7.1 PCM stream. It won't do 5.1 or 7.1 analog output. Also, as some of you have noted, it does NOT bitstream the DTS or Dolby data to a decoder inside a newer decoder-equipped receiver.
oxi ρε γαμωτο ε οχιιιιιιιιι!!!!!!!!

πως ομως? μονο 2.1 βγαινει απο rca.
πιστευω πως καποια στιγμη θαρθει το bitstream ισως με τη κυκλοφορια toy 50ριου της panny-bye-
Κάτι πήρε το μάτι μου σε ξένα φόρα, πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει με χρήση μελλοντικού fw, διαχωρισμός αναλογικού 5.1 ή 7.1 και εκτός HDMI μιας και από πλευρά υπολογιστικής ισχύος το HW του PS3 αρκεί για μια τέτοια λειτουργία. Αν κατάλαβα καλά αυτό σημαίνει πως από την αναλογική θύρα του PS3 θα μπορούσε θεωρητικά να έχουμε 5.1 εξόδους RCA πράγμα πολύ χρήσιμο για μας που έχουμε παλιότερους ενισχυτές. Το βλέπετε πιθανό κάτι τέτοιο?

Re: Απάντηση: PS3 firmware update 2.30 στα μεσα Απριλη

To be clear, this decodes the DTS formats—plus Dolby's formats, including Dolby TrueHD—and outputs all channels via HDMI to a receiver that can take a 5.1 or 7.1 PCM stream. It won't do 5.1 or 7.1 analog output. Also, as some of you have noted, it does NOT bitstream the DTS or Dolby data to a decoder inside a newer decoder-equipped receiver.
oxi ρε γαμωτο ε οχιιιιιιιιι!!!!!!!!

Νομίζω οτι σας τα έλεγα φίλε μου... -bye-

Δεν πειράζει ... ίσως στο μέλλον

ειμαι πολυ αισιοδοξος οτι θα γινει
πρεπει να γινει γιατι θα παρω τον rxv663 που υποστηριζει ολα τα νεα φορματ ηχου με hdmi 1.3
ξερει κανεις ποτε βγαινει?