PS3 Jailbreak & Custom firmware

Γεια σας. Δοκίμασα να κάνω back-up το GTA4 από το αγορασμένο blu-ray μου από το οποίο το έχω παίξει ήδη αρκετά. Το έκανα με Gaia 2.06 copy στο internal κανονικά, κατέλαβε περίπου 10GB. Τώρα δοκιμάζω να το τρέξω από το back-up και αρχίζει να φορτώνει τα εισαγωγικά, αλλά κολάει εκεί, ενώ συνεχίζει να αλλάζει τις εικόνες της εισαγωγής.. Ξέρει κανείς γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

δυστηχως αυτα εχουν τα cfw γραφεις 10 παιχνιδια και αν παιξουν 2 για αυτο
και λεω καλυτερα original games και εχε το κεφαλι σου ησυχο η το σιγουρο
usb jailbreak που εχει 100% επιτυχια.

εγω παλι δε την περασα και εβαλα και την dns port..ειμαι 3.55 kmeaw..και ολα τζετ!!! και το onlne!!! βεβαια δε ξερω για ποσο ακομα ...αλλα ολα τζετ!!!
Για δες ποιος μιλάει που δεν την δοκίμασε!!!!!
Άντε γεια....
Εκεί ψηλά οι διαχειριστάδες λαμβάνουν;

Last edited:
Υπάρχει τρόπος!

PS3 Game Updater v1.11 – Identify & Update Your Backups

Να σε ρωτήσω κάτι; Δοκίμασα το προγραμματάκι και κατέβασα updates μια χαρά. Τα updates είναι σε μορφή .pkg. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι διαδικασία ακολουθείς μετά για να τα εγκαταστήσεις στο PS3; Απλά τα τρέχεις με ένα φλασάκι από το install package files και αυτό ήταν; Πρέπει να τρέχει το παιχνίδι; Τα παιχνίδια τα έχω σε εξωτερικό σκληρό..

Γεια σας. Δοκίμασα να κάνω back-up το GTA4 από το αγορασμένο blu-ray μου από το οποίο το έχω παίξει ήδη αρκετά. Το έκανα με Gaia 2.06 copy στο internal κανονικά, κατέλαβε περίπου 10GB. Τώρα δοκιμάζω να το τρέξω από το back-up και αρχίζει να φορτώνει τα εισαγωγικά, αλλά κολάει εκεί, ενώ συνεχίζει να αλλάζει τις εικόνες της εισαγωγής.. Ξέρει κανείς γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Επίσης μήπως ξέρει κανείς, παρατήρησα ότι στα περισσότερα back-ups μαζί με το παιχνίδι (PS3_GAME) υπάρχει ένας φάκελος PS3_UPDATE που έχει μέσα ένα αρχείο .pup 262ΜΒ, το ίδιο πάντα αρχείο. Ξέρει κανείς γιατί χρειάζεται αυτό; Μήπως γι’ αυτό δεν μου τρέχει το back-up μου και χρειάζεται αυτό; :stupid:

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το πρόβλημα ήταν όντως το αρχείο στον φάκελο PS3_UPDATE που υπάρχει μαζί με το παιχνίδι. Έκανα back-up το παιχνίδι σε εξωτερικό σκληρό πρόσθεσα το αρχείο .pup (262,144MB), και το παιχνίδι έκανε κάποιο installation στην αρχή, και μετά έτρεξε κανονικότατα. Και αυτό παρ’ όλο που το είχα παίξει ήδη πολλές φορές από το δισκάκι. :huh2:

Τα περισσότερα back-ups διαθέτουν αυτόν τον φάκελο και μέσα του το ίδιο αρχείο. Ξέρει κανείς τι είναι;

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το πρόβλημα ήταν όντως το αρχείο στον φάκελο PS3_UPDATE που υπάρχει μαζί με το παιχνίδι. Έκανα back-up το παιχνίδι σε εξωτερικό σκληρό πρόσθεσα το αρχείο .pup (262,144MB), και το παιχνίδι έκανε κάποιο installation στην αρχή, και μετά έτρεξε κανονικότατα. Και αυτό παρ’ όλο που το είχα παίξει ήδη πολλές φορές από το δισκάκι. :huh2:

Τα περισσότερα back-ups διαθέτουν αυτόν τον φάκελο και μέσα του το ίδιο αρχείο. Ξέρει κανείς τι είναι;

αυτο το αρχειο ειναι πολυ απλα η official firmware εκδοση που χρειαζεται για να παιξει το παιχνιδι. αν δεν την εχει ηδη η κονσολα σου, σου την περναει απο το δισκακι. Παλια οταν δεν βαζανε καποιοι ιντερνετ στην κονσολα τους δεν ειχαν μεσο να παιρνουν τις νεες εκδοσεις κι ετσι αρχισαν να τα βαζουν και στα δισκακια μαζι με το game. επεισης καποια παιχνιδια το απαιτουν κιολας να εχεις καποια συγκεκριμμενη και "ανω" εκδοση firmware. και για αυτο το λογο φυγανε και ολοι απο την 3.41 γιατι στην 3.55 παιζουν ολα τα παιχνιδια μεχρι στιγμης. Φανταζομαι στο μελον θα βγει μια εκδοση ας πουμε 3.70 ή ακομα και 4.00 και τοτε τα παιχνιδια θα απαιτουν να εχεις αυτο το firmware και ή θα βγει spoof για την εκαστοτε εκδοση η καινουριο cfw.

Ελπιζω να σε βοηθησα :P
και αν διαχειριζεσαι τα backups σου με υπολογιστη σου συστηνω να σβησεις τον φακελο update απο καθε παιχνιδι μεσω ftp γιατι πιανει αδικα χωρο. τσαμπα 200mb για καθε παιχνιδι.

Ελπιζω να σε βοηθησα :P
και αν διαχειριζεσαι τα backups σου με υπολογιστη σου συστηνω να σβησεις τον φακελο update απο καθε παιχνιδι μεσω ftp γιατι πιανει αδικα χωρο. τσαμπα 200mb για καθε παιχνιδι.

Ευχαριστώ! Πάντως αυτό το αρχείο δεν είναι firware (π.χ. 3.55), ήμουν ήδη στο 3.55 όπου το official είναι 274ΜΒ και όχι 262ΜΒ όπως αυτό.. Και δεν εξηγείται να μην παίζει χωρίς αυτό εφόσον το έπαιζα ήδη από το blu-ray. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι το παιχνίδι τώρα παίζει. Όντως αυτά τα up-dates θα τα σβήσω για όσα παιχνίδια δεν το χρειάζονται.

Μήπως ξέρει κανείς και για τα game updates που κατεβάζεις μέσω PC από GameUpdater; Απλά τα τρέχεις ως pkg μέσω install package files και ξεμπερδεύεις, ή θέλει κάποια άλλη διαδικασία; Υπάρχει λόγος να τα βάλω αν παίζει το παιχνίδι, ή μήπως υπάρχει ρίσκο να μην τρέχει μετά;

Ευχαριστώ! Πάντως αυτό το αρχείο δεν είναι firware (π.χ. 3.55), ήμουν ήδη στο 3.55 όπου το official είναι 274ΜΒ και όχι 262ΜΒ όπως αυτό.. Και δεν εξηγείται να μην παίζει χωρίς αυτό εφόσον το έπαιζα ήδη από το blu-ray. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι το παιχνίδι τώρα παίζει. Όντως αυτά τα up-dates θα τα σβήσω για όσα παιχνίδια δεν το χρειάζονται.

Μήπως ξέρει κανείς και για τα game updates που κατεβάζεις μέσω PC από GameUpdater; Απλά τα τρέχεις ως pkg μέσω install package files και ξεμπερδεύεις, ή θέλει κάποια άλλη διαδικασία; Υπάρχει λόγος να τα βάλω αν παίζει το παιχνίδι, ή μήπως υπάρχει ρίσκο να μην τρέχει μετά;
Ναι μπορείς μέσω "install package"να τρέξεις το update.Το παιχνίδι τρέχει και χωρίς αυτό,αλλά συνήθως βγαίνουν για κάποιες διορθώσεις του παιχνιδιού.

Δυστυχως μου γεμισε ο εσωτερικος σκληρος !!
Τωρα τι κανουμε ?
Μπορω να βαλω εναν εξωτερικο σκληρο 500gb που εχω ?
Aν ναι, τι ακριβως χρειζεται να κανω για να μεταφερω καποια backup εκει ?

Δυστυχως μου γεμισε ο εσωτερικος σκληρος !!
Τωρα τι κανουμε ?
Μπορω να βαλω εναν εξωτερικο σκληρο 500gb που εχω ?
Aν ναι, τι ακριβως χρειζεται να κανω για να μεταφερω καποια backup εκει ?

Κάνε τον εξωτερικό format σε FAT32. Επειδή με τα Windows δεν θα μπορέσεις, χρησιμοποίησε το EASUS Partition Master, δωρεάν και πολύ εύχρηστο.

Έπειτα μέσα από οποιονδήποτε backup manager, χρησιμοποίησε την επιλογή copy και θα αντιγράψει τα backups εκεί.

Τα κάνεις split τα αρχεία αλλά με τσάκωσες, με αυτό το πράγμα βαριέμαι να ασχοληθώ και δεν έχω προσωπική εμπειρία τα backups με τα μεγάλα αρχεία τα έχω αφήσει στον εσωτερικό, αλλά ρίξε μια ματιά εδώ και συγκεκριμένα στο "TUTORIAL 4: Install A back-up PS3 game To An External Hard Drive" και λίγο πιο κάτω στο "Here's how to split your file game over 4GB to put it on external hard drive formatted in FAT32", έχει ένα link για ένα splitter προγραμματάκι.

Αν και έχω την εντύπωση ότι οι backup managers τα αναγνωρίζουν και τα κάνουν split αυτόματα; Αλλά μετά έτσι παίζει ή θέλει καμιά πρόσθετη διαδικασία;

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό.

Last edited:
Βασικα οι εφαρμογες που αντιγραφουν αρχεια τα κανουν split αυτοματα, αλλα ειναι μονο για λογους μεταφορας. Δεν νομιζω οτι θα τρεχει το παιχνιδι με τα αρχεια σε κομματια. Αν δεν βαριεσαι, βαλε μια λιστα με τα παιχνιδια που εχεις μεσα και θα σου πω τα πιο γνωστα που δεν τρεχουν απο εξωτερικο δισκο (οσα εχω κι εγω δηλ.) Αλλιως, δες καποια λιστα συμβατοτητας απο αυτες που κυκλοφορουν...

Για πότε με το καλό θα υποστηριχτεί ntfs να τελειώνουμε?Αυτό με το split πολύ μπακαλίστικος τρόπος μου φαίνεται.Με ntfs απλά θα βάζεις τον σκληρό και σε 1 λεπτό θα παίζεις χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο.

Δε με νοιαζει να τα spliταρω αλλα σκοπος ειναι να παιζουν ετσι και οχι να πρεπει να τα ξανακανει copy στον εσωτερικο για να παιξουν.
Εχω αρκετα οπως fifa 2011, gt5, dirt2, NFS hot pursuit, heavy rain, Dead space 3 klp

To ntfs είναι Microsoft proprietary.
Οι δυσκολίες υποστήριξης είναι αναμενόμενες.

Και κατι ακομη... ολα τα παιχνιδια ειναι σε καποιο φακελο της μορφης BLCxxxx klp.
Eεπειδη ετσι δεν ξερεις ποιο παιχνιδι ειναι ποιο, μπορουμε να εχουμε ολο αυτο το φακελο μεσα σε καποιον αλλο με το ονομα του παιχνιδιου ?
Δηλ. Gamez->FIFA2001->BLCxxxx->....

Αν βαλω εναν εσωτερικο δισκο 750GB 7200rpm θαυπαρξει προβλημα (λογω ασυμβατοτητας - θερμανηση κλπ) ?
Θα χασω τα παντα ή μπορω να κανω backup τα στοιχεια μου ?

Δε με νοιαζει να τα spliταρω αλλα σκοπος ειναι να παιζουν ετσι και οχι να πρεπει να τα ξανακανει copy στον εσωτερικο για να παιξουν.
Εχω αρκετα οπως fifa 2011, gt5, dirt2, NFS hot pursuit, heavy rain, Dead space 3 klp

GT5 και Heavy Rain θελουν εσωτερικο δισκο. NFS, DS2 ειναι ΟΚ σε εξωτερικο. Για FIFA/DIRT δεν γνωριζω -- τα εχει καποιος αλλος εδω?