Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Το αρχειο θα πρεπει να εχει μεγεθος εως 4gb ή μπορει να ειναι και μεγαλυτερο ?

Μετά από αρκετές ώρες παίξιμο με το mkv2vob πρόκειται για πολύ καλο και γρήγορο προγραμματάκι, όμως το αποτέλεσμα που είδα στο PS3 δεν συγκρίνετε με HTPC.
Η εικόνα καταρχή κόβετε αρκετά πάνω και κάτω αλλα και στα πλάι σαν να κανεις zoom. Η εικόνα είναι θολή και τα χρώματα δεν είναι τόσο ζωντανά όπως του HTPC.
Συγκεκριμένα έκανα convert το Planet Earth και είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα τις εικόνας μειώνεται σημαντικά μετά το conversion.

AN ΔΕΝ βρεθει τροπος να παιζει κατευθειαν mkv αρχεια με υποτιτλους, (έστω και με καποια 3rd party εφαρμογή), ΔΕΝ θα βρουμε την υγεια μας.... :grandpa:

Καλά, τοσο δυσκολο ειναι να το κανουν ??? Αφου στην ουσια το mkv (x264) και το Η264 (AVC, VC-1) ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα, με διαφορετική κατάληξη...

Απάντηση: Re: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

AN ΔΕΝ βρεθει τροπος να παιζει κατευθειαν mkv αρχεια με υποτιτλους, (έστω και με καποια 3rd party εφαρμογή), ΔΕΝ θα βρουμε την υγεια μας.... :grandpa:

Καλά, τοσο δυσκολο ειναι να το κανουν ??? Αφου στην ουσια το mkv (x264) και το Η264 (AVC, VC-1) ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα, με διαφορετική κατάληξη...

Αν δεν αξιωθούν τα παληκάρια της Sony να βάλουν υποστήριξη υπότιτλων δεν πρόκειται να δουμε άσπρη μέρα.
Που είναι το νέο firmware OEO???

Επιτυχία!!!
Το μονο που παρατήρησα είναι όταν το παίζω στο PS3 αφαιρεί λίγο από κάτω και πάνω από την εικόνα.

βάλε στην τηλεόραση να κανει αυτοματη σάρωση και θα ειναι μια χαρα. το επαθα και εγω στη 40μ86 γιατι ειχα βαλει στο picture size 16/9. Τωρα γιατι το κανει αυτο ειναι αγνωστο αφου το ps3 βγαζει αυτοματα με το hdmi 16/9(νομιζω).

εμένα το mpeg δεν μου το αναγνωρισε το play. το vob κανονικα. παντως οταν μετετρεψα το starwars 1080p σε mpeg μου βγηκε αρχειο 8gb, περιπου οσο το αρχικο ενω τωρα που μετετρεψα σε vob το λοστ μου βγηκε 1,82gb σχεδον διπλασιο απο το αρχικο.

καμια ιδεα κανεις?

Eγώ πάντως, με το mkv2vob μετέτρεψα το τελευταίο επεισόδιο Prison Break από mkv 1,07G σε mpeg 2,60G μαζί με υπότιτλους.
Το έγραψα σ'ένα DVD και το αποτέλεσμα από το PS3 ήταν εξαιρετικό!

Eγώ πάντως, με το mkv2vob μετέτρεψα το τελευταίο επεισόδιο Prison Break από mkv 1,07G σε mpeg 2,60G μαζί με υπότιτλους.

Αυτά είναι!
Μπορεί κάποιος με απλές κουβέντες να εξηγήσει τι θέλει να μας πει εδώ και πως τελικά γίνονται τα θαύματα?
http://www.digital-digest.com/articles/PS3_H.264_Conversion_Guide_page1.html

Το θεμα ειναι τι γινεται οταν εχουμε ενα mvk μεγεθους 4GB ή και παραπανω. Θα βγει πολυ μεγαλο το αρχειο μετα την μετατροπη:tdown:

Μετετρεψες το mkv σε DVD ????

Πλεον ΔΕΝ εχεις αναλυση HD όμως, αλλά απλή SD αναλυση από DVD!!!
Και απλά το βλεπεις με upscalling στο PS3 ....:smash:

Μετετρεψες το mkv σε DVD ????

Πλεον ΔΕΝ εχεις αναλυση HD όμως, αλλά απλή SD αναλυση από DVD!!!
Και απλά το βλεπεις με upscalling στο PS3 ....:smash:

Διονύση μάλλον δεν με κατάλαβες,αυτό που έγραψα στο DVD ήταν αρχείο MPEG-2 όπου στο PS3 μου έδινε 5.1 Ch. 48Khz 444kbps 10.1-12.3 Mbps.
Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με SD παρά μόνο με HD.

Για το θέμα 4G ή παραπάνω μέγεθος,όντος είναι ένα πρόβλημα.

Κώστα, πολύ ενδιαφέρον το link που μας έδωσες. :SFGSFGSF:

Γιάννη γίνεται με απλές κουβέντες να καταλάβουμε όλοι πως πετυχαίνουμε σωστά το convertion βάσει του οδηγού για να πάρει φωτιά η γραμμή από τα κατεβάσματα???
Αυτός είναι ο λόγος που το ανέβασα.

Γιάννη γίνεται με απλές κουβέντες να καταλάβουμε όλοι πως πετυχαίνουμε σωστά το convertion βάσει του οδηγού για να πάρει φωτιά η γραμμή από τα κατεβάσματα???
Αυτός είναι ο λόγος που το ανέβασα.

Κώστα θέλει να αφιερώσεις κάποια ώρα, για τον δεκασέλιδο οδηγό,θα τον διαβάσω αύριο. -bye-

Απάντηση: Re: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Διονύση μάλλον δεν με κατάλαβες,αυτό που έγραψα στο DVD ήταν αρχείο MPEG-2 όπου στο PS3 μου έδινε 5.1 Ch. 48Khz 444kbps 10.1-12.3 Mbps.
Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με SD παρά μόνο με HD.

Για το θέμα 4G ή παραπάνω μέγεθος,όντος είναι ένα πρόβλημα.

Μια χαρα sd ειναι αυτο που περιγραφεις :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Μια χαρα sd ειναι αυτο που περιγραφεις :ernaehrung004:

Ακριβως!

Μονο οταν το αρχειο εχει ΑΝΑΛΥΣΗ 1280*720 ή 1920*1080 θεωρειται HD!
Και αποκλειεται φυσικα να ειναι MPEG2 , γιατί τότε θες Blu-Ray για να αποθηκευσεις μια ταινια και ΟΧΙ απλό dvd ...:ernaehrung004:

Πρεπει να ειναι MPEG4, AVC, mkv, hd-divX κλπ....

Ρε παιδιά και το MPEG2 υποστηρίζει HD αναλύσεις. Αλλωστε και τα πρώτα Blu Ray σε MPEG2 ήταν γραμμένα. Το αρχείο που μετέτρεψε ο Γιάννης από mkv σε mpeg2 την ίδια ανάλυση έχει 720p (1280x720). To DVD το χρησιμοποίησε σαν αποθηκευτικό μέσο. Δεν σημαίνει ότι με το που βάζεις ένα αρχείο σε DVD αυτομάτως υποβιβάζεται και η ανάλυσή του. Θα μπορούσε κάλλιστα να το περάσει και σε ένα στικάκι ή σε ένα σκληρό δίσκο. :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Ρε παιδιά και το MPEG2 υποστηρίζει HD αναλύσεις. Αλλωστε και τα πρώτα Blu Ray σε MPEG2 ήταν γραμμένα. Το αρχείο που μετέτρεψε ο Γιάννης από mkv σε mpeg2 την ίδια ανάλυση έχει 720p (1280x720). To DVD το χρησιμοποίησε σαν αποθηκευτικό μέσο. Δεν σημαίνει ότι με το που βάζεις ένα αρχείο σε DVD αυτομάτως υποβιβάζεται και η ανάλυσή του. Θα μπορούσε κάλλιστα να το περάσει και σε ένα στικάκι ή σε ένα σκληρό δίσκο. :2thumb22sup:

Και με αυτο τον τροπο καταφερε να του το παιξει κανονικά το PS3 με πολυκαναλο ηχο ???

Και με υποτιτλους τι γινεται?

Καλα ρε παιδι. Δεν ηταν ξεκαθαρο οπως το περιεγραψε.

Συγγνώμη για το ''ρε παιδιά'' δεν ήθελα να φανώ αγενής ούτε να προσβάλλω κανέναν. Περισσότερο φιλικά το έγραψα
Διονύση δοκίμασε το προγραμματάκι κάνει πολύ καλά την δουλειά του.
Είναι η καλύτερη και πιο εύκολη λύση μέχρι στιγμής για να μετατρέψεις mkv αρχεία και να τα δεις στο PS3 σου.