Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Απάντηση: Re: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί το προγραμματάκι είναι επιλεκτικό ακόμα και σε mkv files? Εντάξει, τα περισσότερα τα παίζει τέλεια, καλύτερα από κάθε προσδοκία.
Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που βγάζει μήνυμα "could not parse mkv file".
Τι γίνεται εκεί?
Ξέρεις τι είναι να κατεβάζεις με τις ώρες και στο τέλος να παίζονται όλα κορώνα γράμματα?...:slapface:

Σε κάποιες περιπτώσεις που το όνομα του αρχείου έχει χαρακτήρες όπως ,\*~
κτλ. το πρόγραμμα βγάζει αυτό το μήνυμα. Καλό θα ήταν να το μετονομάζουμε. Ετσι λέει τουλάχιστον ο δημιουργός του.

ρε παιδιά σε μένα γιατί δεν ανοίγει το πρόγραμμα; το έβγαλα και το ξαναεγκατέστησα αλλά τίποτα.Προσπαθώ απ'τη συντόμευση απ´τα προγράμματα αλλά τίποτα.Πως το ανοίγετε εσείς;

Re: Απάντηση: Re: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Σε κάποιες περιπτώσεις που το όνομα του αρχείου έχει χαρακτήρες όπως ,\*~
κτλ. το πρόγραμμα βγάζει αυτό το μήνυμα. Καλό θα ήταν να το μετονομάζουμε. Ετσι λέει τουλάχιστον ο δημιουργός του.

Σε σωστό αρχείο μου το κάνει (.mkv)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Σε σωστό αρχείο μου το κάνει (.mkv)

Κώστα δεν εννοώ την κατάληξη αλλά το όνομα του αρχείου
(π.χ Lost~3x04.mkv). Δεν μου έχει τύχει ποτέ απλά το διάβασα και το μεταφέρω.

Με την έκδοση V2.1.0 του mkv2vob είδα το Blood Diamond, χωρισμένο σε δυο mpeg2 των 2,2G, το μόνο "άσχημο" ήταν το μέγεθος στους υπότιτλους(μικρά γράμματα) κατά τα άλλα πολύ καλή ποιότητα.

εγω ακομα εξακολουθω να μην βλεπω.καλα πως γινεται σε ορισμενες κονσολες να παιζει και σε αλλες οχι>?

Θα αναφέρω μια φορά ακόμα την διαδικασία για τα παιδιά όπου έχουν πρόβλημα στη μετατροπή των αρχείων.

Πριν κατεβάσουμε το πρόγραμμα, κάνουμε απεγκατάσταση το παλιό.

Το κατεβάζουμε από εδώ,μετα Save File και "τρέχουμε" το αρχείο mkv2vob.exe και ακολουθεί η εγκατάσταση.

Ανοίγουμε το πρόγραμμα από την επιφάνεια εργασίας ή από Start->All programs->mkv2vob.

Ακολουθούν η ρυθμίσεις μέσα στο πρόγραμμα:
Configuration -> Video Transcoding:Automatic, File Splitting:FAT32(4GB), Output File Extension:mpg, Transconding Codec:MPEG-2(Fast) .
Πριν επιλέξουμε το αρχείο για μετατροπή το κάνουμε rename αντικαθιστώντας τα σύμβολα με τελείες δηλαδή να περιέχει μόνο γράμματα και τελείες.
Add File -> Source File:Choose:το αρχείο .mkv όπου θέλουμε να μετατρέψουμε, Destinasion Directory:Choose:δημιουργούμε έναν φάκελο όπου θα αποθηκεύουμε τα MPEG2. Μετά Add File και περιμένουμε να γεμίσει η μπλε μπάρα(ο χρόνος ολοκληρώσεις εξαρτάτε από τον υπολογιστή όπου διαθέτουμε). Στο τέλος μεταφέρουμε το MPEG2 οπού δημιουργήσαμε στο PS3(με DVD δεδομένων ή με έναν "σκληρό"). Αυτό ήταν!

Καλή τύχη!

Last edited by a moderator:
εμενα παλι μου τα χαλαει στο διαχορισμο του αρχειου,
οταν δεν κανει transcode μου το χωριζει κανονικα οταν ομως βαλω τους υποτιτλους κανει μεν transcode αλα το δευτερο αρχειο που το δοκιμαζω με εναν πλειερ του pc μου πεζει μονον ο ηχος.δοκιμασα να φτιαξω το αρχειο ολοκλιρο και μετα το εκοψα με διαφορα προγραματα video split αλλα παλι τα ιδια. (λετε να πεζεται κατι με το χωρο στο σκληρο)

δεν παιζει σωστα στο πισι το τελικο αποτελεσμα μονο για το πσ3 ειναι
οποτε για να δεις αν παιζει δοκιμασε στο 3

Με την έκδοση V2.1.0 του mkv2vob είδα το Blood Diamond, χωρισμένο σε δυο mpeg2 των 2,2G, το μόνο "άσχημο" ήταν το μέγεθος στους υπότιτλους(μικρά γράμματα) κατά τα άλλα πολύ καλή ποιότητα.

Μήπως έβαλες υπότιτλους που προορίζονταν για κάποιο απλό avi?
Διότι αυτοί προορίζονται για μικρότερες αναλύσεις , οπότε είναι λογικό να "μικραίνουν" όταν αυξάνεται η ανάλυση.

Μήπως έβαλες υπότιτλους που προορίζονταν για κάποιο απλό avi?
Διότι αυτοί προορίζονται για μικρότερες αναλύσεις , οπότε είναι λογικό να "μικραίνουν" όταν αυξάνεται η ανάλυση.

Όχι, βρήκα υπότιτλους που είναι για HD αναλύσεις,τελικά το πρόβλημα έρχεται από το πρόγραμμα, η λύσει φαίνεται
Που βρίσκουμε είπαμε αρχεία mkv και υπότιτλους;

Αρχεία .mkv βρίσκεις από διάφορα site ή forum και τα κατεβάζεις μέσω RapidShare (πχ ), για υπότιτλους δες .

Το μήνυμα έγινε edit από Νίκο Κρυωνά μετά από επιθυμία του Συντάκτη για αφαίρεση των link

Last edited by a moderator: