PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle

Έχω αναφέρει σε αρκετά νήματα την έκφραση "αν σε καλύπτει το μαύρο της να την πάρεις με κλειστά μάτια" για τις περσινές πλάσμα (και LCD) της LG και το ίδιο πιστεύω και για τις φετινές.

Δεν σας προβληματίζει η κίνηση σε αυτές; (Και πλάσμα και LCD)
Εμένα γιατί μου φαίνεται σπασμωδική; :blink:
Λέτε να τις έχουν σαμποτάρει στα υπόγεια του πάμπλικ; :flipout:

Δεν σας προβληματίζει η κίνηση σε αυτές; (Και πλάσμα και LCD)
Εμένα γιατί μου φαίνεται σπασμωδική; :blink:
Λέτε να τις έχουν σαμποτάρει στα υπόγεια του πάμπλικ; :flipout:

Στην πλάσμα PQ6000 δεν παρατήρησα καμιά διαφορά στην κίνηση σε σχέση με την PX8 μου τόσο στα 60 όσο και στα 24. Οι LCD έχουν τα προβληματάκια με το Truemotion.

Και τι αποδυκνυει αυτο το video?

Εδω ζωντανα στα καταστηματα και παλευεις να δεις τις διαφορες ...τωρα θα γινονται και συγκριτικα μεσω youtube?:shot:

Και τι αποδυκνυει αυτο το video?

Εδω ζωντανα στα καταστηματα και παλευεις να δεις τις διαφορες ...τωρα θα γινονται και συγκριτικα μεσω youtube?:shot:

η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω ποια είναι η samsung και ποια η panasonic...πάντως προτιμώ αυτή με τα εντονότερα/ζωηρότερα χρώματα!!!

Performance

The Samsung PNB650 series delivers excellent overall picture quality, surpassing the color accuracy of the superb Panasonic V10 series and also delivering an arguably better picture in a bright room. The Panasonic delivers deeper black levels, however, and a video processing glitch we encountered with the Samsung's 1080p/24 mode also gave us pause.

TV settings: Samsung PNB650 series
As we expect from Samsung the PNB650's Movie mode was quite accurate out of the box, if a bit dim (29ftl) for our standard calibration. We increased the set's light output to our nominal 40ftl and tweaked the grayscale controls a bit to remove the slight bluish cast we measured. Linearity from light to dark wasn't perfect but was still acceptable, and as usual the company's primary and secondary colors were nearly perfect. After calibration we measured a gamma of 2.16, which is quite good compared with the 2.2 target.

For our comparison, we lined the Samsung PN50B650 up next to a couple of competing plasmas: the Panasonic TC-P50V10 and TC-P46G10, as well as our reference Pioneer PRO-111FD. We also included a couple of high-end LCDs, namely Samsung's own LN52B750 and the Sony KDL-52XBR9. The large part of our image quality tests were conducted using the "Notorious" Blu-ray Disc.

Samsung PN50B650 Review from CNET

Last edited:
Γιώργο 800-900/1080 γραμμές δεν είναι καθόλου άσχημη τιμή. Προσωπικά σαν αρνητικό μου έμεινε μόνο το θέμα με τα 24fps που είναι αρκετά περίεργο και ίσως να οφείλεται σε ελαττωματικό κομμάτι ή να διορθώνεται με αναβάθμιση λογισμικού.

Αν ισχύει ότι αναφέρεται στο review, δείχνει πολύ τίμια επιλογή για 50άρα στα 1300-1400 .

Γιωργο εγω δεν βλεπω απλως "τιμια" , βλεπω βαθμολογια που ισοφαριζει την V10...

Έχει χειρότερο μαύρο. Χειρότερο motion resolution. Θέμα στα 24Hz. Μεγαλύτερη διάχυση φωτός (κάτι ανέφερε για τους υπότιτλους).
Οπότε...

Έχει χειρότερο μαύρο. Χειρότερο motion resolution. Θέμα στα 24Hz. Μεγαλύτερη διάχυση φωτός (κάτι ανέφερε για τους υπότιτλους).
Οπότε...

Σύμφωνα με το review το μαύρο είναι μεταξύ των Panasonic και των Samsung B750 LCD, άρα μιλάμε για λίγο χειρότερο μαύρο από την G10 και (πάλι) λίγο χειρότερο motion resolution. Για την διάχυση φωτός αναφέρει το αντίθετο, δηλαδή ότι τα πάει καλύτερα από την Panasonic. Από την άλλη το θέμα στα 24p είναι σημαντικό και αν δεν διορθώνεται ή δεν οφείλεται στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι λόγος μη αγοράς για κάποιον που την θέλει και για HD προβολές. Στα θετικά της είναι τα καλύτερα χρώματα, η σωστή απόπλεξη φιλμ, και η μειωμένη τιμή.

Πάντως σε γενικές γραμμές νομίζω πως τα + και τα - κάθε επιλογής είναι οριακά και με μικρή διαφορά.

Θα ήθελα πάντως να την δω από κοντά κυρίως για το σκούρο γυαλιστερό φίλτρο που υποθέτω πως φοράει και την "υφή" που αυτό δίνει στην εικόνα. Είναι κάτι που θα μπορούσε να κάνει και η Panasonic για να κατεβάσει κι άλλο το μαύρο της τώρα που τα Neo-PDP έχουν αποθέματα φωτεινότητας.

Οπότε...

Μεγαλυτερη χρωματικη ακριβεια και καλυτερο scaling ομως (και πιο καλο μαυρο σε φωτεινο δωματιο)...

Και τις Sony-Samsung με 200 Ηz...

Είπα να βάλω μόνο πλάσμα που τα έχουν χρόνια (και νόμιζα ότι ήταν δεδομένα στις πλάσμα)...
Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι samsung/lg με πλάσμα πάνελ που δεν υποφέρουν από θολούρα στην κίνηση, κατάφεραν να φτιάξουν τηλεοράσεις με < 1080 motion resolution. Που μπορεί να οφείλεται αυτό;

Απλά να υπενθυμίσω πως οι μετρήσεις Motion Resolution από διαφορετικές ιστοσελίδες/περιοδικά κλπ δεν είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους, γιατί ο κάθε reviewer μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο.

Στο Cnet οι τιμές που έχουν μετρήσει είναι:

LG LH30 (60Hz) = 300/1080
Panasonic 37LZ85 (60Hz), Sony ZX1 (100Ηz) = 300-400/1080
Toshiba XV545 (100Ηz) = 400-500/1080
Samsung B6000/B7000, Sony X4500 (100Hz) = 600-700/1080
LG LH55, Toshina ZV650 (100+100 ΗZ) = 700-800/1080
Panasonic VX100/PF11/PZ800 = 800-900/1080
Samsung B750, Sony Z4500/Z5500 (200Ηz), Pioneer 5090 = 900-1000/1080
Panasonic S1, G10, V10 = 1080/1080

To 800-900 της 50Β650 την φέρνει στα επίπεδα των περσινών Panasonic όσον αφορά την κίνηση και νομίζω πως κάπου εκεί πρέπει να είναι και η απόδοση του μαύρου.

Last edited:
Υπαρχουν και θεματα που εχουν να κανουν με την κινηση μιας τηλεορασης που δεν μετριουνται με τα τεστ ομως...στο flatpanels πχ. εχουν αναφερει οτι η Panasonic V10 δεν φτανει την κινηση των Pioneer , επισης η Philips 9632 που ειχε πιασει 900 γραμμες σε τεστ σε πολλα site εχει αναφερθει να εχει εντονα artifacts λογω της επεξεργασιας κτλ.

Σωστό αυτό και ήταν λάθος που ανέφερα γενικά τον όρο "κίνηση".

Το motion resolution είναι ένα νούμερο που δείχνει μόνο πόση από την ανάλυση παραμένει όταν υπάρχει συγκεκριμένη κίνηση στην οθόνη. Είναι χαρακτηριστικό μόνο για το θόλωμα (blur) και δεν αφορά σπασίματα στην κίνηση ή τεχνουργήματα που μπορεί να εμφανίζονται για διάφορους λόγους.

Υ.Γ Γιάννη από όσο γνωρίζω στο flatpanelshd δεν μετράνε motion resolution και η Pioneer έχει και αυτή τα "θεματάκια" της με την κίνηση (όχι με blur, αλλά με σπασίματα αν δεν επιλέξεις τις σωστές ρυθμίσεις ανάλογα με την πηγή).

Last edited:
Τελικά πιο είναι το αποτέλεσμα της μάχης?
Στο Αγγλικό forum πάντως προτιμούν Panasonic και LG ενώ για τις νέες Samsung λένε ότι έχουν αρκετά προβλήματα.
Είναι αλήθεια αυτό γιατί μόλις έχω πει σε ένα φίλο για την Β650.