Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Στο δικό μου GolfIV, μια φορά χάλασε ο μηχανισμός του ενός (αριστερού μπροστά) παραθύρου στην 4ετία. Γνωρίζοντας το πρόβλημά τους, τους είπα να μου αλλάξουν και τον δεξιό μηχανισμό, έβαλαν από οτι μου είπαν μεταλλικούς και έκτοτε όλα οκ. Σημειωτέον οτι για τα δεδομένα του επίσημου σερβις VW με χρέωσαν με ενα υποτυπώδες ποσό, δλδ. αν σκεφτεί κανείς οτι χρεώνουν 120ευρώ την προσθήκη φρέον, για τους δυο μηχανισμούς δεν πλήρωσα απο ότι μπορώ να θυμηθώ πανω απο 80 ευρώ.

Και μιας και μιλάμε για Mazda6...και αφού ευχηθώ καλορίζικο στον ευτυχή νέο κάτοχο...εδώ και ένα μήνα έχει παραδόσει το πνευμα ο αυτόματος μηχανισμός του δεξιού εμπρός παραθύρου του6αριου του πατέρα μου (δλδ. δεν ανοιγοκλείνει από τη θεση του οδηγού παρά μόνο απο του συνοδηγού). Αν βέβαια δεν το έβλεπα με τα ματια μου δεν θα το πίστευα. Από το 1990 στην οικογένεια υπήρχε ένα Mazda...από το 2004 υπάρχουν 2 Mazda 6....ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ δεν έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα. (Ευτυχώς ούτε το δικό μου GolfIV έβγαλε απολύτως κανένα πρόβλημα...είμαι μάλλον απο τους τυχερούς).

Η ουσία είναι οτι απο τη θέση του οδηγού...δεν παίζει...και απο ότι άκουσα το κόστος για τη λύση του προβλήματος φτάνει στα 250ευρώ.

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Η ουσία είναι οτι απο τη θέση του οδηγού...δεν παίζει...και απο ότι άκουσα το κόστος για τη λύση του προβλήματος φτάνει στα 250ευρώ.

Σίγουρα δεν είναι ο μηχανισμός, είναι ο διακόπτης που έχει χαλάσει.
Για πέρνα από τον Βαρούχα στην Ανω Νέα Σμύρνη και μετά τα ξαναλέμε για το πόσο ήταν το κόστος...

Αρκετα με το golf και τα λοιπα θνητα αμαξια... ο ανθρωπος το πηρε!!!

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!

Παιδιά σας ευχαριτώ πολύ....η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη σοβαρή διαδρομή που έκανα χθές όταν ακι το έφερα απο το Αστρος, εντυπωσιάστηκα, παρά του ότι τα λάστιχα θέλουν αλλαγή απο χθές!!!
Η μεγάλη διαφορά υπάρχει όταν απενεργοποιήσεις όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και πάρεις την τύχη του αμαξιού αποκλειστικά στα χέρια σου...εκεί να δείτε πλάκα!!!!
Οταν δεν είναι ενεργοποιημένα η <ασφάλεια> που σου δίνουν ,είναι υπεράνω κριτικής.
Ηδη έχω υπολογίσει πριν το αγοράσω μερικές αλλαγές-μετατροπές, όπως...
αλλαγή ελαστικών και ζαντών και κάποιες άλλες εσωτερικές και εξωτερικές επεμβάσεις τόσο απο θέμα αισθητικής όσο και απόδοσης.
Πρς το παρών με προβληματίζει το θέμα λάστιχα-ζάντες, αφού απο μαμά φοράει μιά περίερη σχέση δηλ. 2,15χ45χ18 και η επιλογή ελαστικών είναι πολύ περιορισμένη.
Σκέφτομαι γιά φαρδύτερα λάστιχα μαζί με νέες ζάντες, αλά δεν ξέρω κατά πόσο θα επιρεστεί και πως η οδιγική συμπεριφορά.Το σίγουρο είναι ότι σε πάγο και χιόνι τα πράγματα θα δυσκολέψουν με τέτοια αλλαγή, αλά κάθε πότε οδηγείς σε τέτοιες συνθήκες;

Πιστευω οτι αυτο θα σε ενδιαφερει...!!!

http://www.youtube.com/watch?v=bq9RuEPJ8Ic
To είδα,και μάλιστα μπήκα και στο site που παραπέμπει στο τέλος του video,αλά επειδή δεν φημίζομαι γιά τα Αγγλικά μου, εκτός απο βασικά πράγματα δεν πήρα και πολύ χαμπάρι.Φαίνεται πανεύκολο να τοποθετηθεί ,αλά εκτός απο τον τουρμπίσιο θόρυβο που δίνει, σε τι άλο είναι χρήσιμο;

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

To είδα,και μάλιστα μπήκα και στο site που παραπέμπει στο τέλος του video,αλά επειδή δεν φημίζομαι γιά τα Αγγλικά μου, εκτός απο βασικά πράγματα δεν πήρα και πολύ χαμπάρι.Φαίνεται πανεύκολο να τοποθετηθεί ,αλά εκτός απο τον τουρμπίσιο θόρυβο που δίνει, σε τι άλο είναι χρήσιμο;

Χοντρικα...
Μια σκαστρα βοηθαει στην εκτονωση της πιεσης οταν αλλαζουμε ταχυτητα, που ο αερας κλεινει αλλα η τουρμπινα συνεχιζει να γυριζει με αποτελεσμα τρομερη πιεση στην εισαγωγη αερα που εχει και ως συνεπεια τρομερο backpressure προς την τουρμπινα που σε τετοιες θερμοκρασιες δημιουργει αλλοιωσεις στην φτερωτη...

Το να βαλεις μια απλη σκαστρα εξαφανιζει το φαινομενο και η τουρμπινα σου δεν εχει αντισταση προς τα πισω αλλα εμφανιζεται ενα αλλο. Μετα την αλλαγη δεν υπαρχει καθολου πιεση ετσι εχεις εκ νεου κρεμασμα του τουρμπο μεχρι να "συγκεντρωσει" πιεση και να αποδωσει κανονικα... ετσι εκτος απο το αρχικο turbo-lag θα το εχεις σε καθε αλλαγη ταχυτητας...

Μια σκαστρα οπως η παραπανω που και ανοικτου τυπου και επιστροφης, αφου ειναι και ρυθμιζομενη μπορεις να εχεις εκτονωση της πιεσης μερικη (αρα και προστασια), κρατοντας ομως και στην εισαγωγη σου αρκετη πιεση ωστε σε καθε αλλαγη να ειναι "ετοιμοπολεμη" η τουρμπινα σου... και εχεις και τον ωραιο θορυβο που σηκωνει τα ανδρικα μορια... :flipout:
Η turbosmart ειναι απο τις καλυτερες εταιριες για ποιοτικα και απολυτα ελεγμενα παρελκομενα για αυτοκινητα turbo... την ειχα εμπιστευθει στο παρελθον με ζηλευτα αποτελεσματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Χοντρικα...
Μια σκαστρα βοηθαει στην εκτονωση της πιεσης οταν αλλαζουμε ταχυτητα, που ο αερας κλεινει αλλα η τουρμπινα συνεχιζει να γυριζει με αποτελεσμα τρομερη πιεση στην εισαγωγη αερα που εχει και ως συνεπεια τρομερο backpressure προς την τουρμπινα που σε τετοιες θερμοκρασιες δημιουργει αλλοιωσεις στην φτερωτη...

Το να βαλεις μια απλη σκαστρα εξαφανιζει το φαινομενο και η τουρμπινα σου δεν εχει αντισταση προς τα πισω αλλα εμφανιζεται ενα αλλο. Μετα την αλλαγη δεν υπαρχει καθολου πιεση ετσι εχεις εκ νεου κρεμασμα του τουρμπο μεχρι να "συγκεντρωσει" πιεση και να αποδωσει κανονικα... ετσι εκτος απο το αρχικο turbo-lag θα το εχεις σε καθε αλλαγη ταχυτητας...

Μια σκαστρα οπως η παραπανω που και ανοικτου τυπου και επιστροφης, αφου ειναι και ρυθμιζομενη μπορεις να εχεις εκτονωση της πιεσης μερικη (αρα και προστασια), κρατοντας ομως και στην εισαγωγη σου αρκετη πιεση ωστε σε καθε αλλαγη να ειναι "ετοιμοπολεμη" η τουρμπινα σου... και εχεις και τον ωραιο θορυβο που σηκωνει τα ανδρικα μορια... :flipout:
Η turbosmart ειναι απο τις καλυτερες εταιριες για ποιοτικα και απολυτα ελεγμενα παρελκομενα για αυτοκινητα turbo... την ειχα εμπιστευθει στο παρελθον με ζηλευτα αποτελεσματα...
Μάλλον με έπισες και σε ευχαριστώ!!!
Απλά το αγοράζω και το βάζω όπως δείχνει το video;τίποτα παραπάνω;
Η ρύθμιση με ποιά κριτήρια θα γίνει;
Πάντως απο ότι έχω διαβάσει και εγω, μιά παλή σκάστρα δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει καλό η τουλάχιστον δεν είναι και τόσο απλά και σίγουρα τα πράγματα.

Last edited:
Γιά την συγκεκριμένη σκάστρα βρήκα ότι εχει 3 επιλογες.
α)τελειως κλειστου,οπου επιστρεφει τον αερα μεσα στην αγελαδα,ακριβως οπως η μαμα σκαστρα.

β)Κλειστου/ανοικτου οπου επιστρεφει καποιο αερα στην αγελαδα και τον υπολοιπο τον πεταει εξω στην
ατμοσφαιρα για να ακουγεται.

γ)τελειως ανοικτου,οπου ο θορυβος της ειναι ακρως πορωτικος αλλα δυστυχως κοβει καπως σε αποδοση.
Το θέμα είναι στην δεύτερη επιλογή θα υπάρχουν απώλειες απόδοσης, γιατί κάτι τέτοιο δεν το θέλω με τίποτα.

Γιάννη, άσε το αμαξάκι "μαμά" και μη πειράξεις τίποτα, όσο για ζάντες πήγαινε στη Mazda έχει καλά κομμάτια και δεν θα ξεφύγεις από τις προδιαγραφές.......

Μόνο έτσι θα ευχαριστηθείς το αυτοκίνητο.

γιατι ρε ασε να το πειραξει να βαλει οτι θελει...

τοσο καιρο το ζαχαρωνει να μην του βαλει τα εξτραδακια του????

ΦΙΑΤ αγοραζει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Μάλλον με έπισες και σε ευχαριστώ!!!
Απλά το αγοράζω και το βάζω όπως δείχνει το video;τίποτα παραπάνω;
Η ρύθμιση με ποιά κριτήρια θα γίνει;
Πάντως απο ότι έχω διαβάσει και εγω, μιά παλή σκάστρα δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει καλό η τουλάχιστον δεν είναι και τόσο απλά και σίγουρα τα πράγματα.

Η τοποθετηση ειναι ευκολη... θα σου ερθει και με ενα απλουστατο φυλαδιο οδηγιων... (τουλαχιστο ετσι εγινε με το δικο μου)

Η ρυθμιση θα γινει με δικα σου κριτηρια δρομου... δηλαδη... θα την εχεις στο πιο σκληρο μεχρι που θα την ανοιγεις σιγα σιγα ωστε να ακουγεται αλλα να μην σου κοβει σε αισθηση (νεο turbo lag) μετα την αλλαγη...
Φυσικα οπως ειπες, αλλαζεις με το χερι (οπως ειδες στο βιντεο) την κεφαλη σε μισο λεπτο και την εχεις σαν "μαμα"... μονο που δε θα'ναι πλαστικη(!!!???!!!)
Οι ρυθμισεις που εχουν σχεση με το τουρμπο (πιεσεις, σκαστρες, κλπ) ποτε δε πρεπει να γινονται με 1-2 ταχυτητα... συνηθως η καλυτερη ταχυτητα ειναι η 4η γιατι και δε σπινιαρουν οι τροχοι και overboost παει απο τον εγγεφαλο (κατι που δε γινεται συνηθως απο το προγραμμα στην 1η-2α).

ΥΓ. Θελω βολτα!!!

Last edited:
Προσωπικά μου αρέσουν τρομερά οι ζάντες του MPS...επίσης συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Αντώνη να αφήσεις το αυτοκινητάκι "μαμα" και να μην πειράξεις τίποτα....ΤΙΠΟΤΑ μέσα από το καπώ πρώτιστα και στο εσωτερικό δευτερευόντως. Ζάντες άλλαξε όσες θες...

Ίσως το έχεις δει...αν όχι....δες εδώ που υπάρχουν πολλοί προσβεβλημένοι απο το μικρόβιο Mazda 6 εν γένει...

http://mazda6.gr

Προσωπικά μου αρέσουν τρομερά οι ζάντες του MPS...επίσης συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Αντώνη να αφήσεις το αυτοκινητάκι "μαμα" και να μην πειράξεις τίποτα....ΤΙΠΟΤΑ μέσα από το καπώ πρώτιστα και στο εσωτερικό δευτερευόντως. Ζάντες άλλαξε όσες θες...

Ίσως το έχεις δει...αν όχι....δες εδώ που υπάρχουν πολλοί προσβεβλημένοι απο το μικρόβιο Mazda 6 εν γένει...

http://mazda6.gr
Στο mazda6 club είμαι ήδη μέλος!!!
Οσο γιά τις ζάντες τις μαμίσιες, πράγματι είναι όμορφες και μοναδικές γιατί δεν έχουν μπεί σε κανένα άλο mazda.
Απλά νομίζω ότι κάποιες άλλες σε συνδιασμό ασημί-μαύρο θα του πήγαιναν περισσότερο και θα το αγρίευαν λιγάκι, πράγμα που ταιριάζει με την δύναμη του αυτοκινήτου.
Γιά τα υπόλοιπα πειράγματα, όταν έχεις αυτο το αμάξι είναι λίγο δύσκολο να μην το πειράξεις λιγάκι.Αλλωστε η σκάστρα που λέμε, μπορεί να λειτουργεί όπως η <μαμά> και ακόμη καλύτερα αφού δεν είναι πλαστική.
Στο εσωτερικό, εκτός απο ένα σύστημα car kit γιά τηλέφωνο που θέλω και ένα navigation δεν χρειάζεται να αλαχθεί τίποτα...υπάρχουν τα πάντα.

Καιρός γιά τις πρώτες foto απο σήμερα το απόγευμα...

Attachments

• ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(1).jpg
    ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(1).jpg
    239.3 KB · Views: 54
  • ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(2).jpg
    ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(2).jpg
    227.1 KB · Views: 48
  • ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(3).jpg
    ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(3).jpg
    199.5 KB · Views: 38
  • ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(5).jpg
    ΓŽΒ Γβ€¦ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒ­ΓŽΒ»ΓŽΒ»ΓŽΒ± 21-6-2008(5).jpg