Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Από σήμερα μετράμε άλλους χρόνους!!!
4,73'' πριν απο λίγο...
Ο χρόνος αυτός έγινε χωρίς να αφαιρέσω τίποτε απο το πόρτπαγκάζ(ρεζέρβες-γρύλλους και τα συναφή)και με ένα άτομο στο αυτοκίνητο ,ενώ η βενζίνη στο τεπόζιτο ήταν περίπου στο 1/3.
Χρειάστηκαν 3 προσπάθειες στο ίδιο γνωστό γιά εμένα καλό οδόστρωμα και η εκκίνηση έγινε στις 4.500 περίπου στροφές και με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα απενεργοποιημένα.
Λέτε να έχουμε στο μέλλον και άλες εκπλήξεις;
image-EF97_4987347E.jpg

Bρε Γιάννη..που σκοπεύεις να φθάσεις!!!!
Πλησιάζεις επικύνδυνα σε νούμερα...extreme car :grandpa:(ferrari,porshe)
Aλήθεια..αυτό το όργανο μετρησης απο που το πήρες..πόσο έχει,και που το συνδέεις ;

Bρε Γιάννη..που σκοπεύεις να φθάσεις!!!!
Πλησιάζεις επικύνδυνα σε νούμερα...extreme car :grandpa:(ferrari,porshe)
Aλήθεια..αυτό το όργανο μετρησης απο που το πήρες..πόσο έχει,και που το συνδέεις ;

Ασε...τα απλά πορσάκια τα έχουμε φάει προ πολλού!!!
Το όργανο συνδέεται στην Obd θύρα του αυτοκινήτου και κοστίζει περίπου 250 ευρώ.Εκτός των αλλων είναι απαραίτητο όργανο γιά αυτοκίνητα που έχουν κάποιο πρόγραμμα περασμένο, γιατί πολύ απλά εκτός των άλλων σου δείχνει εαν υπάρχει βλαβη η δυσλειτουργία οπουδήποτε στο αυτοκίνητο.
Το πήρα απο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

Εχω ανεβάσει και ένα βιντεάκι στο Youtube τραβηγμένο αμέσως μετά το τέλος του συγκεκριμένου χρόνου, απο την φωτογραφική μηχανή γιά του λόγου το αληθές..Δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να τραβήξω καλύτερα και επίσης δεν ήταν δυνατόν να τραβήξω βίνετο την στιγμή της οδήγησης, καθώς μέσα στο αμάξι ήμουν μόνος.
http://www.youtube.com/watch?v=c9y4l5asN-Y

οι χρόνοι είναι όντως εξωπραγματικοί. Για πες μας εν ολίγοις, τι μοντέλα έχεις στο παλμαρέ σου; suba ε? για πλάκα;

Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

οι χρόνοι είναι όντως εξωπραγματικοί. Για πες μας εν ολίγοις, τι μοντέλα έχεις στο παλμαρέ σου; suba ε? για πλάκα;

Xm.....είναι λιγάκι δύσκολο να σου πω γιατί δεν έχω πιεί τσαγάκι έως τώρα απο κανέναν...ούτε και απο πόρσε...όσο γιά το suba....δεεεν...
Σκέψου ότι η καινούργια Μ3 με περίπου 430 άλογα έχει χρόνο στα 0-100 κάπου στο 4,9''-bye-

εντάξει το 0-100 είναι μεγάλη κουβέντα. Συνήθως τα εργοστάσια δίνουν ένα ενδεικτικό νούμερο αλλά πιθανόν ανάλογα και το οδόστρομα και τις συνθήκες (πέραν της ικανότητας του οδηγού) να είναι λιγότερα ή και περισσότερα. Με το οργανάκι που έχεις τσέκαρες μερικές φορές όταν ήσουν μαμά οτι έκανες όσο δίνει το εργοστάσιο;
Απ' ότι βλέπω και τώρα που δεν είσαι, βελτιώνεις το χρόνο σου που είναι εντυπωσιακός αλλά σε πραγματική κόντρα με μαμά M3 πχ ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει ή με αμάξο τέλος πάντων που έχετε ίδια αναλογία κιλών ανά ίππο ή και διαφορετική.
Φυσικά με 4.73 τρως σχεδόν οτιδήποτε μαμά κυκλοφορεί (εκτός από κάποια πόρσε gt2, gt3 που το εργοστάσιο τα δίνει 4.1, 4.2 και κάτι τέτοια εξωπραγματικά και αμφιβάλλω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα πολλά), αλλά οπωσδήποτε υπάρχουν πάμπολα subaru και αρκετά μίτσου με πολλά πάνω από 300 άλογα που κάνουν τη διαδικασία κοντά στους χρόνους σου ίσως και γρηγορότερα.
Πάντως πρέπει να είναι ωραία να ρίχνεις τσαγάκι με κυριλέ αμάξι σε suba, mitsu και οτιδήποτε αγωνιστικοφέρνει. Φαντάσου οι οδηγοί τους θα κοκκινίζουν απ' το κακό τους!

εντάξει το 0-100 είναι μεγάλη κουβέντα. Συνήθως τα εργοστάσια δίνουν ένα ενδεικτικό νούμερο αλλά πιθανόν ανάλογα και το οδόστρομα και τις συνθήκες (πέραν της ικανότητας του οδηγού) να είναι λιγότερα ή και περισσότερα. Με το οργανάκι που έχεις τσέκαρες μερικές φορές όταν ήσουν μαμά οτι έκανες όσο δίνει το εργοστάσιο;
Απ' ότι βλέπω και τώρα που δεν είσαι, βελτιώνεις το χρόνο σου που είναι εντυπωσιακός αλλά σε πραγματική κόντρα με μαμά M3 πχ ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει ή με αμάξο τέλος πάντων που έχετε ίδια αναλογία κιλών ανά ίππο ή και διαφορετική.
Φυσικά με 4.73 τρως σχεδόν οτιδήποτε μαμά κυκλοφορεί (εκτός από κάποια πόρσε gt2, gt3 που το εργοστάσιο τα δίνει 4.1, 4.2 και κάτι τέτοια εξωπραγματικά και αμφιβάλλω αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα πολλά), αλλά οπωσδήποτε υπάρχουν πάμπολα subaru και αρκετά μίτσου με πολλά πάνω από 300 άλογα που κάνουν τη διαδικασία κοντά στους χρόνους σου ίσως και γρηγορότερα.
Πάντως πρέπει να είναι ωραία να ρίχνεις τσαγάκι με κυριλέ αμάξι σε suba, mitsu και οτιδήποτε αγωνιστικοφέρνει. Φαντάσου οι οδηγοί τους θα κοκκινίζουν απ' το κακό τους!
Το όργανο μέτρησης δεν το είχα πριν βάλω πρόγραμμα και έτσι δυστυχώς δεν μπόρεσα να τσεκάρω ο ίδιος τις μαμά επιδόσεις.Ομως απο σχετικό club που είμαι μέλος και που είχαμε πανελλήνια συνάντηση έτυχε να τσεκάρουμε με το δικό μου όργνανο άλο ίδιο αυτοκίνητο χωρίς όμως πρόγραμμα και έπεσε διάνα, συνεπως δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω.Το 4,73'' πάντως το ένοιωσα γιά τα καλά.
Οι επόμενες μετρήσεις μου θα έχουν να κάνουν με 0-400μέτρα και 100-160 Khm, κυρίως γιατί θέλω να τσεκάρω την τρίτη ταχύτητα μιά και εκεί βγαίνουν πάρα πολλά κιλά ροπής και αυτό είναι που μετράει περισσότερο απο τα άλογα.
Στα υπόλοιπα που λές, σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει σε πραγματική κόντρα με M3,Αν και γιά εμένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Πάντως σαφώς η ικανότητα του οδηγού και το να γνωρίζεις το αμάξι είναι βασικότατο.Εγω ακόμη το μαθαίνω και πιστεύω ότι έχω ακόμη κάποια λίγα δέκατα βελτίωσης στον χρόνο 0-100.Οπως το έχω δεί υπολογίζω ότι μπορεί να κατέβει και κάτω απο 4,70''
Εχεις δίκιο πάντως...η επιτυχία του MPS6 είναι αυτό ακριβώς...σκοτώνει χωρίς να φωνάζει!!!ξέρεις πόσοι με έχουν σταματήσει στον δρόμο μετά απο χοντρές ήττες γιά να με ρωτήσουν τι αμάξι είναι αυτό και τι του έχω κάνει και πάει έτσι;....μιλάμε γιά πολύ γέλιο!!!-bye-

Last edited:
Όλα αυτά που γίνονται????

Εαν ενοείς Γιάννη που κάνω τις δοκιμές, φυσικά σε επαρχιακό δρόμο εδω κάτω, που είναι ερημικός, με καλό οδόστρωμα,φαρδιές και μεγάλες ευθείες χωρίς διασταυρώσεις,και σε στιγμές που είμαι μόνος στον δρόμο.
Ολοι οι χρόνοι που αναφέρω εδω είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν γίνει στον ίδιο δρόμο!!!-bye-

Το όργανο μέτρησης δεν το είχα πριν βάλω πρόγραμμα και έτσι δυστυχώς δεν μπόρεσα να τσεκάρω ο ίδιος τις μαμά επιδόσεις.Ομως απο σχετικό club που είμαι μέλος και που είχαμε πανελλήνια συνάντηση έτυχε να τσεκάρουμε με το δικό μου όργνανο άλο ίδιο αυτοκίνητο χωρίς όμως πρόγραμμα και έπεσε διάνα, συνεπως δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω.Το 4,73'' πάντως το ένοιωσα γιά τα καλά.
Οι επόμενες μετρήσεις μου θα έχουν να κάνουν με 0-400μέτρα και 100-160 Khm, κυρίως γιατί θέλω να τσεκάρω την τρίτη ταχύτητα μιά και εκεί βγαίνουν πάρα πολλά κιλά ροπής και αυτό είναι που μετράει περισσότερο απο τα άλογα.
Στα υπόλοιπα που λές, σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει σε πραγματική κόντρα με M3,Αν και γιά εμένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Πάντως σαφώς η ικανότητα του οδηγού και το να γνωρίζεις το αμάξι είναι βασικότατο.Εγω ακόμη το μαθαίνω και πιστεύω ότι έχω ακόμη κάποια λίγα δέκατα βελτίωσης στον χρόνο 0-100.Οπως το έχω δεί υπολογίζω ότι μπορεί να κατέβει και κάτω απο 4,70''
Εχεις δίκιο πάντως...η επιτυχία του MPS6 είναι αυτό ακριβώς...σκοτώνει χωρίς να φωνάζει!!!ξέρεις πόσοι με έχουν σταματήσει στον δρόμο μετά απο χοντρές ήττες γιά να με ρωτήσουν τι αμάξι είναι αυτό και τι του έχω κάνει και πάει έτσι;....μιλάμε γιά πολύ γέλιο!!!-bye-

H M3 πισωκίνητη δεν είναι; Μπορεί να βγάλει τα άλογα στον δρόμο καλύτερα από το MAZDA; Χλωμό μού φαίνεται...

δεν ξέρω αν και η Μ3 έχει launch control....

αν έχει, θα σε συμβούλευα να μην δοκιμάσεις να κοντραριστείς μαζί της ;)

ο άνθρωπος το βελτίωσε για την οδηγική του απόλαυση και να ρίχνει που και που (τυχαία καθώς περνάει) και καμιά καρότσα/κολόνα.
Αν συχνάζεις όμως σε γνωστά στέκια, εκεί σκουραίνουν τα πράγματα. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να τον τσαγιάσει. Όλοι μα όλοι έχουν το μάστορά τους!
Ωστόσο παραμένει δυνατός για τα δεδομένα!

έρχονται και 3/6mps με λίγα περισσότερα ps!

Re: Απάντηση: Re: Ψάχνω γιά MAZDA 6MPS ,όμως....

Τελικα ειναι εστω και λιγαααακι το ζητουμενο ??? -bye-

btw, να σας πω τι επαθε ενα φιλαρακος με ενα υπερ@@@@το evo ix που επεζε με ενα porsche turbo ...
(oοοοχι φαναρι - φαναρι, αλλα οταν ο φιλαρακος εκοψε λιγακι ενεκα στροφης, ο γερμαναρας μπηκε με χιλια που λενε.)
αχαχχαχαχα
λιγο :grinning-smiley-043

ο άνθρωπος το βελτίωσε για την οδηγική του απόλαυση και να ρίχνει που και που (τυχαία καθώς περνάει) και καμιά καρότσα/κολόνα.
Αν συχνάζεις όμως σε γνωστά στέκια, εκεί σκουραίνουν τα πράγματα. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να τον τσαγιάσει. Όλοι μα όλοι έχουν το μάστορά τους!
Ωστόσο παραμένει δυνατός για τα δεδομένα!

έρχονται και 3/6mps με λίγα περισσότερα ps!

η μόνη αλήθεια !! :a0210:

Εαν ενοείς Γιάννη που κάνω τις δοκιμές, φυσικά σε επαρχιακό δρόμο εδω κάτω, που είναι ερημικός, με καλό οδόστρωμα,φαρδιές και μεγάλες ευθείες χωρίς διασταυρώσεις,και σε στιγμές που είμαι μόνος στον δρόμο.
Ολοι οι χρόνοι που αναφέρω εδω είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν γίνει στον ίδιο δρόμο!!!-bye-

Ρε συ John ανησύχησα λίγο είναι η αλήθεια...
Γιατί μας διαβάζουν και πολλοί πιτσιρικάδες που το μυαλό τους ακόμα πετάει... και μετά επικρατεί στο Κατ και στα νεκροταφεία... το αδιαχώρητο gamoti μου...
Παρόλα αυτά δεν διαφωνώ ότι το γκάζι έχει την γλύκα του... αρκεί να υπάρχει λογική.

Πάντως παιδιά υπάρχουν και άλλες λύσεις αύξησης της οδηγικής αδρεναλίνης.
Με πολύ λίγα λεφτά (λιγότερα από έναν φιρμάτο HI-END τελικό...) αγοράζετε ένα καλούτσικο καρτ και πέραν του ότι γουστάρετε ασυστόλως... δεν κινδυνεύεται ούτε εσείς ούτε οι άλλοι.
Και στα Μέγαρα αλλά και στις Σέρρες, ή ακόμα και σε άλλες ιδιωτικές πίστες, όποιος έχει κέφια και λίγα πραγματικά χρήματα, θα κάνει δουλειά.
Μετά τα υπόλοιπα γρήγορα αυτοκινητάκια! θα σας φανούν κότες...
Καλό το "ντραγκστερ" αλλά το στροφιλίκι και το ξύσιμο του πωπού... στην άσφαλτο είναι αλλιώς...

η μόνη αλήθεια !! :a0210:

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα και γιά αυτό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Γιά παράδειγμα σας λέω κάτι σημερινό....
Φανταστείτε στην Τριπόλεως ανηφόρα σε δρόμο με μηδενική κίνηση να οδειγείτε μιά καινούργια και καλογιαλυσμένη BMW σειρά 7 των 2.979 ίππων , των 326 ίππων, και των και εγω δεν ξέρω πόσων χιλιάδων ευρώ, και ενώ είστε τσίτα στα γκάζια(240+), μόνος μέσα , απο πίσω σας ακριβώς να σας αναβοσβύνει τα φώτα ένα εμφανησιακά τετράπορτο συντηριτικό οικογενειακό αυτοκίνητο του 2006,γεμάτο σκόνες και λάσπες γιά να σας προσπεράσει.Εσείς φυσικά δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και φτάνετε στο τέρμα το πόδι σας στο γκάζι...αλά δεν!!!!
Στην συνέχεια και στον ίδιο δρόμο ενώ πλέον η μπέμπα δεν φαίνεται απο τον καθρέφτη σας ,νάσου μπροστά σας ένα Evo 8 που μόλις σας αντιλαμβάνεται απο τον καθρέφτη ο οδηγός του, θεωρεί ντροπή να βρεθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπροστά του και τα δίνει όλα...μόνο που δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο....ευτυχώς εγκαταλείπει σχετικά γρήγορα την προσπάθεια και κάνει ευγενικά δεξιά μη τολμώντας όμως να σας κοιτάξει απο το παράθυρο..
Ολα αυτά έγιναν σήμερα εντελώς τυχαία, και να διευκρινήσω ότι σε καμία περίπτωση δεν τα προτείνω ως παράδειγμα προς μίμηση ιδιαίτερα σε όσους δεν γνωρίζουν πολύ καλά κάποιος δρόμους όταν θέλουν να προκαλέσουν η να προκληθούν.Το συμπέρασμα όμως παραμένει το ίδιο...είναι δύσκολο πολλές φορές όταν έχουμε χώσει ένα κάρο λεφτά γιά ένα δυνατό διάσημο τετράτροχο να παραδεχτούμε ότι μπορεί...λέω μπορεί κάπου στο δρόμο μας, να βρεθεί κάποιο άλο πολύ χαμηλώτερων τόνων που να σας κλέψει την <παράσταση>!!!!
Προσωπικά ξέρω τι μπορώ να έχω και τι όχι απο το 6MPS,απλά μερικές φορές πρέπει να το γνωστοποιήσω και σε κάποιους που δεν το ξέρουν και θέλουν να το μάθουν!!!