Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

18 June 2006
7,544
Φίλοι μου καλό μεσημέρι!!!

όχι...αυτή τη φορά δεν θα μιλήσω για τηλεοράσεις...

θα ζητήσω την γνώμη σας για ηχεία...

λοιπόν έφτασε (..και άργησε κιόλας) η ώρα ν´αλλάξω ηχεία...
τα SPENDOR SP 2/2 (δεκαπενταετίας και βάλε..) "παραδίδουν πνεύμα"....ακόμα όμως και ν´έπαιζαν (που δεν παίζουν) τα βαρέθηκα....
δεν μπορώ άλλο να βλέπω αυτή την κουτίλα...κάπου θα τα βολέψω και θα παίζουν σαν δεύτερο σύστημα....

την θέση τους θέλω να πάρει ένα καλό ηχείο με υψηλότατο WAF (και όχι για την σύζυγό μου..αλλά για μένα) που να παίζει όμως και πολύ καλά...
θέλω να το ακούω ,αλλά και να το βλέπω και να χαίρομαι...

το budget το έχω βάλει μέχρι 3.000 ευρώ....

τώρα το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από τα εξής:

cd player το MARANTZ CD 85 ...το παλιό κορυφαίο player της Marantz....παρότι -όμως-παλιό είναι ιδιαίτερα φροντισμένο και πρόσφατα ελεγμένο από την adamco...δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα....

dac το AUDIO NEMESIS CD-1...το γνωστό καλό ιταλικό μηχανάκι...

προενισχυτής ο MUSICAL FIDELITY 3A-X με εξωτερικό τροφοδοτικό της Musical Fidelity

τελικός ενισχυτής ο MUSICAL FIDELITY P150-X

και ο προ και τελικός πήγαν πριν από λίγες μέρες στην αντιπροσωπεία για έλεγχο και αλλάχθηκαν (λόγω γήρανσης) πυκνωτές ,ρυθμιστικά στάθμης ,τροφοδοσία και παίζουν σαν καινούργια...

καλώδια έχω: ένα coaxial XLO και όλα τ´άλλα (interconnect ,καλώδια ηχείων ) είναι του VAN DEN HUL με βύσματα WBT...

πλατό έχω-σαν του Στέργιου-το SYSTEMDECK IIX ...όμως για διάφορους λόγους τόχω παροπλίσει....κάποια στιγμή θ´ασχοληθώ και μ´αυτό...

λοιπόν περιμένω την γνώμη σας....και φυσικά θα κάνω κι εγώ το ψάξιμό μου μέχρι να πεισθώ και να γοητευτώ από κάποιο ηχείο...

ΥΓ: δεν αγοράζω ποτέ μεταχειρισμένα μηχανήματα...το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα...όμως εγώ έχω αυτή την "αρρώστεια"...δεν αγοράζω ποτέ από δεύτερο χέρι...

Σας ευχαριστώ.....

Νασο μου στην Hi End κατηγορία με 3000 ευρω δεν παίρνεις ούτε μπορνες για ηχεια

ταιριασμα με σαλονι και waf θεμα εχουμε?

αν ανεβαζες το budget θα σου ελεγα να δεις την προσφορα που εχει ο Μιχαηλος στα virgo για μενα ειναι παρα παρα πολυ καλο ηχειο

Ηχεία βάσης στην παραπάνω κατηγορία τιμής με υψηλή αισθητική + καλό ήχο, υπάρχουν από εταιρείες όπως

sonus faber
chario
jm-lab
usher
για να μην πω για τα ελληνικά mythos Audio (που δεν ξέρω όμως που μπορεί να τα ακούσεις στην Αθήνα)

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Ηχεία βάσης στην παραπάνω κατηγορία τιμής με υψηλή αισθητική + καλό ήχο, υπάρχουν από εταιρείες όπως

sonus faber
chario
jm-lab
usher
για να μην πω για τα ελληνικά mythos Audio (που δεν ξέρω όμως που μπορεί να τα ακούσεις στην Αθήνα)

Συμφωνω αν και θα ηθελα να μας πεις τον ογκο του χωρου για τον οποιο τα θέλεις.
Αγαπημενο μου απ τα "μικρα" της sonus faber το signum!

Νασο μου στην Hi End κατηγορία με 3000 ευρω δεν παίρνεις ούτε μπορνες για ηχεια

ταιριασμα με σαλονι και waf θεμα εχουμε?

αμ..τόξερα εγώ ότι κάποιος θα μου την πει!!!-bye-

σίγουρα hiend και 3.000 ευρώ δεν πάνε...ούτε μπόρνες....ούτε το καλώδιο του ενός μέτρου δεν αγοράζεις...

ελπίζω να με συγχωρέσουν οι hiend-άδες...

ταίριασμα με σαλόνι :όχι τόσο πολύ......θέμα waf ΝΑΙ,αλλά για μένα πρώτα,και όχι τόσο για την σύζυγο...τόγραψα και στο θέμα..βαρέθηκα την κουτίλα...

Sonus faber cremona auditor θα ελεγα εγω.

και καλά λες...

τα auditor πήγαιναν στα 3.100 ευρώ...δεν θα ήταν θέμα,αλλά καταργήθηκε το μοντέλο..έρχονται κάποια άλλα που θα λέγονται auditor (κάπως)..θάναι λίγο πιο μεγάλα από τα auditor και θα πάνε στα 3.700 ευρώ....αυτά μου τάπε ο αντιπρόσωπος...

και ξεφεύγουμε...

λοιπόν..με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα sonusfaber με πάτε...

μόνο ο Κρυωνάς-μέχρι τώρα-έχει κάποιες εναλλακτικές...

@Δημοσθένη και Νίκο το signum (βλέποντας την γραμμή του) πρέπει νάχει καταργηθεί..

@ Δαμιανό το grand piano είναι το κορυφαίο της σειράς domus...και πρέπει να ξεφεύγει τιμολογιακά...το concerto domus-που είναι το μεσαίο-πάει στα 2600 ευρώ...
θα το ερευνήσω όμως...

Δαμιανέ το grand piano δεν το σκέφτηκα...για πέσμου....

Νάσο με βάση την περιορισμένη ισχύ του ενισχυτή σου, θα πρότεινα ηχεία δαπέδου και όχι βάσης με περιορισμένη ευαισθησία. Τα grand piano συνδυάζουν εμφάνιση και ήχο και είναι ευαίσθητα. Παλιότερη έκδοση έχει και η Μαρία η Ανδρεαδάκη και τα οδηγεί με τον ολοκληρωμένο της ΥΒΑ που είναι μικρότερης ισχύος από το δικό σου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.sonusfaber.it Δε σου έβαλα απ' ευθείας σύνδεσμο γιατί όλο το site είναι με flash! :angry:

Νάσο εδώ και λίγα χρονάκια θυμάμαι το grand piano να στοιχίζει περίπου στα 2.800 μετρητοίς.

...η Μαρία η Ανδρεαδάκη...

γκουχ, γκουχ.... Μαρία Ανδρουλιδάκη, συγγνώμην Μαρία. :blush:

Το signum έχει όντως καταργηθεί. Τιμή για το grand piano δε γνωρίζω πρόσφατη, αν όμως ξεπέρασε τα 3 χιλιάρικα μιλάμε για σημαντική αύξηση! :angry:

Δαμιανέ κι εγώ θέλω ηχείο δαπέδου...και μάλλον προς τα κει κατευθύνομαι...και χαίρομαι για την πληροφορία που μου έδωσες με τον ΥΒΑ της Μαρίας Ανδρουλιδάκη..

λοιπόν το concerto domus έχει 2.600 ευρώ...το grand piano δεν ξέρω..πρέπει να ρωτήσω..