Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Δηλαδή τα εγγλέζικα μόνιτορς είναι αχρωμάτιστα και τα υπόλοιπα ηχεία όχι?
Ακριβώς...
Ποιος θα μας ορίσει τι είναι το "χρώμα"?
Οι επαγγελματίες των sudios
Αυτό που για κάποιον είναι "χρώμα", άλλος το λέει "μουσικότητα".
Ποιος?????
Θα έλεγα κάτι πιο απλό: Επιλέξτε βάσει του...γούστου σας.
Ωραία να αγοράσουμε και μια φουσκωτή κούκλα επειδή μας αρέσει και είναι του γούστου μας...

.....Αν δεν σας αρέσει κάποιο ηχείο (ο τρόπος που παίζει δηλαδή) απλά μην το ακούτε.
Τι να το κάνω το εγγλέζικο μόνιτορ αν παίζει την ηχογράφηση όπως γράφτηκε αλλά εμένα δε μου αρέσει αυτό που ακούω?
Εδώ θα ήθελα να αντιπαραθέσω μια θεωρία...
Αν πάει ένας λάτρης της τέχνης σε μια γκαλερί ή ένα μουσείο και δει τα έργα ενός σύγχρονου φημησμένου καλλιτέχνη ο οποίος καλλιτέχνης έχει σπουδάσει χρόνια, έχει αναδείξει έργο και έχει αναγνωρισθεί για την προσφορά του στην τέχνη, σίγουρα μπορεί να πει...'Αυτό το έργο δε μ' αρέσει'...και καλά θα κάνει...Είναι η γνώμη του και είναι σεβαστή...
Όμως αυτό το έργο κι αν δεν αρέσει στον συγκεκριμένο τύπο δεν παύει να είναι ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ...
Φυσικά λοιπόν και ο καθένας από μας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για το ποιο ηχείο του αρέσει ή όχι...Και στο 9χρονο ανηψάκι μου αρέσει το ipod dockin statιon...
Όμως η αλήθεια και η 'τέχνη' του ήχου υπάρχουν αλλού...Εκεί ακριβώς που παράγεται και γράφεται η μουσική...Στα studios και στα live από τους επαγγελματίες...Και οι επιλογές τους ξέρετε ποιες είναι...

Εδώ θα ήθελα να αντιπαραθέσω μια θεωρία...
Αν πάει ένας λάτρης της τέχνης σε μια γκαλερί ή ένα μουσείο και δει τα έργα ενός σύγχρονου φημησμένου καλλιτέχνη ο οποίος καλλιτέχνης έχει σπουδάσει χρόνια, έχει αναδείξει έργο και έχει αναγνωρισθεί για την προσφορά του στην τέχνη, σίγουρα μπορεί να πει...'Αυτό το έργο δε μ' αρέσει'...και καλά θα κάνει...Είναι η γνώμη του και είναι σεβαστή...
Όμως αυτό το έργο κι αν δεν αρέσει στον συγκεκριμένο τύπο δεν παύει να είναι ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ...
Φυσικά λοιπόν και ο καθένας από μας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για το ποιο ηχείο του αρέσει ή όχι...Και στο 9χρονο ανηψάκι μου αρέσει το ipod dockin statιon...
Όμως η αλήθεια και η 'τέχνη' του ήχου υπάρχουν αλλού...Εκεί ακριβώς που παράγεται και γράφεται η μουσική...Στα studios και στα live από τους επαγγελματίες...Και οι επιλογές τους ξέρετε ποιες είναι...

Β & w 802 nautilus πριν απο κατι χρονια στο Abbey road. Γιατι ρωτας;

Attachments

• abbey_road.jpg
    abbey_road.jpg
    24.4 KB · Views: 80
Ρε Στέργιο
έχεις και προσωπικό γούστο , χωρίς να έχει πάρει έγκριση ; Τς τς τς
Και σ' είχα σε εκτίμηση ...-bye-

Όταν κάποιες φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει σημείο...επαφής σταματάω το διάλογο.
Αν από τα 100 σημεία της συζήτησης δω ότι υπάρχει έστω και ένα στο οποίο μπορεί να βασιστεί κάτι εποικοδομητικό τότε συνεχίζω...

-bye-

Β & w 802 nautilus πριν απο κατι χρονια στο Abbey road. Γιατι ρωτας;

Σωστό. Και άλλες ειδικές κατασκευές που ουδεμία σχέση έχουν μ αυτά, που συνήθως μπαίνουν στα σπίτια.

Last edited:
Καλό απόγευμα σε όλους...

θέλω να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας στο θέμα και για τις γνώμες σας...τις οποίες έχω μςλετήσει...

αυτές τις μέρες θα συνεχίσω τις ακροάσεις με τον δικό μου τελικό ενισχυτή...για να καταλήξω κάπου...

ήδη έχω κανονίσει να ακούσω τα ATC SCM40 και θα ακολουθήσουν τα Vienna ...και τα chario...

και φυσικά θα ενημερώσω...

ΥΓ: εννοείται ότι περιμένω και άλλες-τυχόν-προτάσεις...αν υπάρχουν...

Δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι,ότι άν δεν ακούσεις ένα ηχείο στο σπίτι σου-στο χώρο σου,είναι σαν να μην τ' άκουσες καθόλου...

Δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι,ότι άν δεν ακούσεις ένα ηχείο στο σπίτι σου-στο χώρο σου,είναι σαν να μην τ' άκουσες καθόλου...

Μ αυτή τη λογική θα πρέπει να είχαμε μόνο custom made/assembled. Τουλάχιστον για αγορές που το home demo δεν είναι γενική πρακτική.

Φίλτατε Διονύση ένα σωστό ηχείο -που είναι στο σωστό μέγεθος επιλεγμένο για το χώρο που προορίζεται- οφείλει να παίζει τουλάχιστον αξιοπρεπώς σε κάθε αντίστοιχο χώρο ή τουλάχιστον σε περισσότερους αντίστοιχους χώρους.
Επίσης καλό είναι ΟΚ διαθέτεις 3000 ευρώ για ηχείο, έχεις προυπολογίσει άλλα τόσα περίπου για ενισχυτικά συν άλλα μισά τόσα για πηγές κλπ συνοδά?
Δηλαδή ένα ηχείο των 3000 πρέπει να σταθεί σε ένα συνολικό σύστημα περίπου 7000 συνολικού κόστους για να σου δώσει απόδοση των χρημάτων που ξόδεψες για αυτό. (Οι τιμές αφορούν ανώτατες λιανικές- και έτσι χωρούν αρκετές αλχημείες με π.χ. καλομεταχειρισμένα, καλές diy λύσεις ή/και λύσεις από επαγγελματικό ήχο).

Αλλιώς φοβάμαι ότι δεν θα πάρεις των ήχο του "κοσμήματος 3000 ευρώ" που ψάχνεις και θα μείνεις μόνο στο οπτικό πεδίο ευχαριστημένος και όχι και στο ακουστικό (που έχει περισσότερη σημασία για την ουσία).

Καλό Φθινόπωρο Διονύση και Νάσο καλή συνέχεια στις ακροάσεις σου.....

Last edited:
Μιλόντας μόνο για την αλληλεπίδραση με τον χώρο(άν μπλέξουμε και με διαφορετικά συστήματα τότε είναι που δεν βγαίνει άκρη).

Ξέρετε πολλά ηχεία που ακούστηκαν το ίδιο ή σχεδόν ίδια στον αντιπρόσωπο(ή στα διαφορετικά δωμάτια του αντιπροσώπου),το ίδιο ή σχεδόν ίδια σε εκθέσεις,το ίδιο ή σχεδόν ίδια στον εκάστοτε προσωπικό χώρο;Εγώ όχι.

Αυτή είναι η γνώμη μου με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία μου.

Σ´ευχαριστώ ΚΟΨ....νάσαι καλά...

Διονύση τάχω σκεφτεί όλα αυτά που γράφεις...όμως υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες...πρέπει να οπλιστείς με τεράστια υπομονή και στο τέλος η-όποια-επιλογή μπορεί να γίνει βάσανο...και να χάσεις την όρεξή σου...

Απάντηση: Re: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Κι αν μετακομίσεις ξεκινάς το hobby απο το 0 (μηδέν). :jester:

Κάτι τέτοιο ...Γι' αυτό και κάποια μηχανάκια για room correction πουλάνε και γι' αυτό όλα τα σοβαρά μαγαζιά-στο εξωτερικό κι ελάχιστα εδώ-προσφέρουν ακρόαση στο σπίτι πρίν την αγορά.Με το να υποβαθμίζουμε μιά πραγματικότητα,μήπως βοηθάμε τους κακούς επαγγελματίες και συντηρούμε την υπάρχουσα κατάσταση;

Ας μην σχολιάσω κάποιες "αναγκαστικές" τοποθετήσεις ηχείων,που κοστίζουν μιά περιουσία κι οι κάτοχοι των οποίων παίρνουν αυτό που περιγράφεται σαν "αξιοπρεπής ήχος" χωρίς ποτέ ν' έχουν ακούσει τι πραγματικά παίζουν τα ηχεία τους.Σεβαστό,αλλά εγώ δεν θα το έκανα.

Πρόσφατα αλλάζοντας σπίτι,δεν αναγνώριζα το προηγούμενο σύστημα.Το δοκίμασα στο νέο σαλόνι και στο γραφείο μου.Τελικά άλλαξα ηχεία και σιγά-σιγά αλλάζω και το σύστημα.Εχω γράψει σχετικά.
Ισως έχει αξία,να αναφερθώ στους χώρους.Το προηγούμενο σαλόνι ήταν σχήματος αντίστροφου Γ με πάσο που το χώριζε απο την κουζίνα-περίπου στα 40 τετραγωνικά.Το νέο σαλόνι είναι παραλληλόγραμμο γύρω στα 50 τετραγωνικά και το γραφείο στα 15-16 τετραγωνικά.

Καλημέρα και Καλό Φθινώπορο !
Συγχωρέστε με για το θράσος μου που εισβάλλω στον χώρο σας(Hi-end !) , αλλά ήθελα να ρωτήσω τον Νάσο, αν είναι τόσο απογοητευμένος με τα Spendor, γιατί αφ'ενός μεν μου φαίνεται περίεργο, αφ'ετερου ... είμαι στη διαδικασία αγοράς της νέας έκδοσης των Sp2 /3e και ανησύχησα....:-(
:-)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημήτρης

φίλε μου ο Νάσος, ήταν απλά εκεί που είσαι εσύ τώρα πριν από πολλά χρόνια.
Τώρα παει για άλλα, εν γνώσει του.
Αρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας