Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

Νομίζω καλά κάνεις και δεν βιάζεσαι.Ν' ακούσεις κι άλλα ηχεία και θα σου συνιστούσα να μην αγοράσεις κάτι,απο οποιονδήποτε δεν σε σέβεται σαν πελάτη.Οι αντιπρόσωποι πρέπει να κρίνονται σαν επαγγελματίες.

Αν πάρεις τελικά τα ATC,αγόρασε αργότερα άλλον έναν ίδιο τελικό(άν δεν κάνω λάθος ο πρό σου το επιτρέπει) ή πάρε έναν καλύτερο ενισχυτή μεγάλης ισχύος,τους αξίζει...

Νικόλα καλημέρα...

καταρχήν δεν έγραψα αυτά που έγραψα για να εκθέσω τον αντιπρόσωπο..τα έγραψα για να μεταφέρω την εμπειρία μου...

θίγεις διάφορά θέματα...πχ. ένας από τους λόγους που ΔΕΝ μπήκα στην διαδικασία-παρότι μου το προτείναν πολύ φίλοι εδώ μέσα-να ζητήσω από τους αντιπροσώπους να μου στήσουν τα ηχεία που με ενδιέφεραν στον χώρο μου,ήταν γιατί ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΩ..δεν είναι ο χαρακτήρας μου να ταλαιπωρώ επαγγελματίες...μπαίνω στην θέση τους...ξέρεις τι είναι να ταλαιπωρείσαι..να χάνεις εργατώρες για να στήνεις ηχεία στο χώρο του καθενός και στο τέλος να μην αγοράζουν...εγώ αν ζητούσα κάτι τέτοιο από κάποιον επαγγελματία θα υποχρεωνόμουν ν´αγοράσω..και δεν τόθελα...

θεωρώ ότι ήταν τυχαίο το γεγονός με τον αντιπρόσωπο...πάντως ΔΕΝ φαίνομαι πιτσιρικάς...είμαι 43 ετών και πήγα για ν´αγοράσω...έπρεπε να το καταλάβει αυτό..όπως το κατάλαβαν οι άλλοι αντιπρόσωποι...όταν κλείνεις ραντεβού από μέρες και μεθοδεύεις τις κινήσεις σου σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι σοβαρά και ΔΕΝ παίζεις...του είχα κάνει 3 τηλεφωνήματα μέσα στον Αύγουστο μέχρι να κλείσουμε το ραντεβού...

θα ξαναμιλήσω μαζί του τις επόμενες μέρες και θα του ξαναθίξω το θέμα για τον τελικό μου...να δούμε τι θα μου πει...

Σορρυ, αλλα δε σας καταλαβαινω. Απο ποτε ο πελατης πρεπει να δινει εξηγησεις?

Πρεπει να μαθουμε να μη δεχομαστε ευκολα το "οχι" ως απαντηση οταν προκειται να δωσουμε λεφτα και μαλιστα, αρκετα λεφτα.

Εγω απο αυτον δε θα αγοραζα τιποτα, ομως οπωσδηποτε θα ελεγα και στον ιδιον το λογο για τον οποιο δεν αγοραζω. Υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες...

Εμένα αυτό το "μια ιδέα" δεν μου άρεσε καθόλου....

ισοδυναμεί χοντρα χοντρά με το "να στα δείξω σε μια φωτογραφία"...

Νάσο μου όταν δίνεις 3000 (ασχέτως αν ο αντιπρόσωπος βγάλει 150 ή 200) πρέπει να σου γίνονται τέτοια "χατήρια"

Εγώ έχω δει vienna και είναι όμορφα, αλλά θα πήγαινα γιά τα atc.
Με αφορμή το τελευταίο θα τα ξεχνούσα εντελώς.

εχεις απολυτο δικιο.
γιαυτο ειπα πριν οτι προσωπικα θα διεγραφα τα βιεννα.
δεν χανεις βεβαια τιποτα με το να τα ακουσεις.

ο τροπος με τον οποιο αγοραζω ειναι οτι ακουω διαφορα στην κατηγορια τιμης που με ενδιαφερει και για το καθε ενα λεω: δεν μου αρεσει.και βρισκω και το λογο για αυτο.
μεχρι που να βρω ενα που να πω : ωπα! :) ετουτο εδω μου αρεσει!:firstprize:

αρκετες φορες μου ετυχε να ακουω ακριβους συνδιασμους, που αναλογως της τιμης τους μερικα πραγματα δεν μου αρεσαν και να εχω τον αντιπροσωπο να λεει: μα δεν ειναι φανταστικο? :flipout:
προσπαθωντας ετσι να με πεισει οτι "επρεπε" να ακουω φανταστικα!

γιαυτο θελει παντα προσοχη!

Υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες.Δεν θέλω ν' αναφέρω ονόματα,αλλά μου έδωσαν ηχεία και μηχανήματα (τα μετέφερα μόνος μου) και χωρίς να με ξέρουν πρίν για να τ' ακούσω στο σπίτι.

Γι' αυτό και μόνο τον λόγο,συνεχίζω να αγοράζω απο εκεί κι άς μην μπορούν πάντα να καλύψουν το εύρος μηχανημάτων που θα επιθυμούσα να ακούσω...

Last edited:
Κι εγώ είμαι της άποψης να δώσει ο Νάσος άλλη μια ευκαιρία και να ξαναμιλήσει με τον συγκεκριμένο επαγγελματία. Ισως ήταν μια άτυχη στιγμή...

Νάσο προσπάθησε να τ' ακούσεις και στον χώρο σου.

Υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες.Δεν θέλω ν' αναφέρω ονόματα,αλλά μου έδωσαν ηχεία και μηχανήματα (τα μετέφερα μόνος μου) και χωρίς να με ξέρουν πρίν για να τ' ακούσω στο σπίτι.

Γι' αυτό και μόνο τον λόγο,συνεχίζω να αγοράζω απο εκεί κι άς μην μπορούν πάντα να καλύψουν το εύρος μηχανημάτων που θα επιθυμούσα να ακούσω...

+1 αλλα γιατι δε λες ονοματα? Αυτος δεν ειναι ενας απο τους σκοπους του φορουμ?

Νικόλα επειδή είναι φίλος σου ο αντιπρόσωπος-σε παρακαλώ-μετέφερε ό,τι έχει γίνει εδώ μέσα (αν δεν τόχεις ήδη κάνει..εγώ αν ήμουν στη θέση σου,ήδη θα τόχα κάνει...)...δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και περίεγο...

Τάσο θα δώσω δεύτερη ευκαιρία στα Vienna....θεωρώ ότι ήταν άτυχη στιγμή...αλλά πολλές φορές τέτοιες άτυχες στιγμές είναι που καθορίζουν πράγματα και δημιουργούν εντυπώσεις...
είμαι από τους ανθρώπους που δίνουν δεύτερες ευκαιρίες...γιατί και εμένα θέλω να μου δίνουν...όλοι έχουμε τις άτυχες στιγμές μας...

νασο οχι, δεν τον εχω ενημερωσει και μαλιστα αν δεν μου το ελεγες, θα αφηνα να δω πως θα εξελιχθει η φαση:flipout: δεν ειμαστε και "κολλητοι" απλα τον συμπαθω και με εχει βοηθησει πολυ, εκτιμωντας τον ετσι.
μενω επαρχια και δεν ερχομαι συχνα αθηνα.
αλλα θα τον παρω τηλ και πιστευω οτι θα διευθετηθει το ζητημα.
αλλωστε τα βιεννα ειναι πραγματι πανεμορφα και απο τον συγκεκριμενο ανθρωπο δεν εχω κανενα παραπονο. ισα-ισα.

λοιπον νασο, πηρα τηλ και κοιτα τι μου ειπε!
δεν θα εκφερω προσωπικη αποψη απλα παραθετω τι μου ειπε.

επειδη εχει ψαξει λεει πολυ το χωρο του με μετρητικα οργανα κλπ., ο χωρος ειναι ετσι φτιαγμενος που να μοιαζει με στουντιο.
και μεσα σε αυτο το χωρο, ο ενισχυτης σου μπορει να βγαλει διαφορα μειονεκτηματα που τωρα δεν βγαζει.

τα βιεννα ειναι πολυ ισορροπημενα ηχεια που παιζουν ομορφα ακομα και με ενισυτες τις πλακας. (αυτο μπορω να το επιβεβαιωσω και εγω).

το σκεπτικο του ειναιοτι στο χωρο σου επειδη δεν θα ειναι τοσο καλος και ψαγμενος σαν το δικο σου το πιο πιθανο να μην φανουν τα αορατα μεχρι τωρα μειονεκτηματα του ενισχυτη.

ομως στο χωρο του ειναι πιθανο να φανουν οι οποιες ατελειες του ενισχυτη και να σχηματησεις ασχημη γνωμη για τα βιεννα, ενω αν τα ακουσεις στο χωρο σου με τον ενισχυτη σου να παρεις ενα πιο στρωτο ακουσμα.

κατεληξε λεγοντας:

ειμαι ο μονος αντιπροσωπος που αν δεν του αρεσουν τα ηχεια στο χωρο του, επιστρεφω ολα τα χρηματα πισω.
αυτο ειναι προσωπικη μου δεσμευση και ειμαι ο μονος που το κανει, ειπε!
χρονια το κανω αυτο!
δεν φερνω τα βιεννα ετσι για πλακα, ξερω τι πουλαω.

μαλιστα στην ερωτηση μου για μενα το πως περιμενει να αγορασω τα gemme χωρις να τα ακουσω με το set μου μου ειπε το ιδιο.

οποτε φιλε νασο κανε οπως νομιζεις καλυτερα.
τα βιεννα οπως σου ειπα και πριν απο καιρο, τα θεωρω πολυ καλα ηχεια.εξαιρετικα θα ελεγα. και δεν ειναι ακραια, οπως ενα τριανγκλ για παραδειγμα που ή σου αρεσει ή οχι.

δεν θα σε χαλασουν αλλα κανε οπως νομιζεις καλυτερα

ας γράψω λοιπόν τι καταλαβαίνω-εγώ- από το κείμενό σου...

καταρχήν παραδέχθηκε ότι "έλαβε χώρα" ο συγκεκριμένος διάλογος κι ότι δεν λέω ψέματα...ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ..

δεύτερον: φοβάται μην θαφτούν-στο χώρο του- τα Vienna εξαιτίας του ενισχυτή μου...

και μου προτείνει να τ´ακούσω στον χώρο μου...

οκ...και γιατί-το Σάββατο-δεν μου τάλεγε(αυτά που σουπε τώρα) σε μένα???..ώστε να μην έχω κανένα προβληματισμό???...φιλοσοφικό ερώτημα αυτό...anyway θα μιλήσω μαζί του...no problem...

ναι .... να τα ακουσεις στο χωρο σου, αφου μαλλον τα πληρωσεις πρωτα.
τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα. μπορει ομως να σε εμπιστευθει αν δεν γινει αυτο? (οχι μονο εσενα αλλα και τον καθε ενα)?
αυτο να το διευκρινησεις .

οσο γιατι δεν το ειπε, μου ειπε οτι δεν μπορω να τα εξηγω στον καθε ενα ολα αυτα. ολη η αγορα ξερει οτι εγω επιστρεφω τα χρηματα αν δεν του αρεσουν τα βιεννα στο χωρο του.
(και εγω μια περιληψη σου ειπα, μιλουσαμε 15 λεπτα περιπου).

καλυτερα να τον παρεις τηλεφωνο να συνεννοηθειτε.

μπορει να σου βαλει ειτε τρανζιστορ, ειτε λαμπα να τα ακουσεις μου ειπε, αλλα σε καμια περιπτωση το δικο σου ενισχυτη.

παντως εγω, να ακουσω τα fullrange gemme με π-π της πριμαλουνα ταξης Α-Β, που εχουν μπολικη αναδραση και μετα να τα ταξιδεψω 4 ωρες να τα στησω , και να παιξουν με το set μου που δεν εχει αναδραση σε ταξη Α, αν δεν μου αρεσουν να τα ξαναπακεταρω με προσοχη μηπως παθουν εστω και μια γρατχουνια, και να τα ταξιδεψω πισω κλπ για να ξαναρχισω την αναζητηση... μαλον ΔΕΝ θα το κανω.

προτιμω να κανω το αυτονοητο , να παρω το set μου, και να παω απο 3-4 εισαγωγεις και να το ακουσω μεσα σε μια δυο μερες.

αυτο μου φαινεται πολυ πιο λογικο, εικολο και σωστο.

αυτα...

ναι .... να τα ακουσεις στο χωρο σου, αφου μαλλον τα πληρωσεις πρωτα.
τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα. μπορει ομως να σε εμπιστευθει αν δεν γινει αυτο? (οχι μονο εσενα αλλα και τον καθε ενα)?
αυτο να το διευκρινησεις .

οσο γιατι δεν το ειπε, μου ειπε οτι δεν μπορω να τα εξηγω στον καθε ενα ολα αυτα. ολη η αγορα ξερει οτι εγω επιστρεφω τα χρηματα αν δεν του αρεσουν τα βιεννα στο χωρο του.
(και εγω μια περιληψη σου ειπα, μιλουσαμε 15 λεπτα περιπου).

καλυτερα να τον παρεις τηλεφωνο να συνεννοηθειτε.

μάλιστα...με την πολιτική του (που είναι-ασφαλώς-δικαίωμά του...) απλά ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ τον ΨΑΓΜΕΝΟ πελάτη....η αγορά δεν κινείται έτσι...εγώ αυτό κατάλαβα αυτό τον ενάμιση μήνα που γυρνώ τους επαγγελματίες και τους αντιπροσώπους...όλοι οι άλλοι ΔΕΝ είχαν πρόβλημα και αυτός έχει...

όσον αφορά τα "ολη η αγορα ξερει οτι εγω επιστρεφω τα χρηματα αν δεν του αρεσουν τα βιεννα στο χωρο του" αυτά εγώ δεν τα ξέρω..ούτε ρωτώ "τι καπνό φουμάρει" ο κάθε αντιπρόσωπος....και καλό-γι αυτόν-είναι να τα λέει

μπορει να σου βαλει ειτε τρανζιστορ, ειτε λαμπα να τα ακουσεις μου ειπε, αλλα σε καμια περιπτωση το δικο σου ενισχυτη.

παντως εγω, να ακουσω τα fullrange gemme με π-π της πριμαλουνα ταξης Α-Β, που εχουν μπολικη αναδραση και μετα να τα ταξιδεψω 4 ωρες να τα στησω , και να παιξουν με το set μου που δεν εχει αναδραση σε ταξη Α, αν δεν μου αρεσουν να τα ξαναπακεταρω με προσοχη μηπως παθουν εστω και μια γρατχουνια, και να τα ταξιδεψω πισω κλπ για να ξαναρχισω την αναζητηση... μαλον ΔΕΝ θα το κανω.

προτιμω να κανω το αυτονοητο , να παρω το set μου, και να παω απο 3-4 εισαγωγεις και να το ακουσω μεσα σε μια δυο μερες.

αυτο μου φαινεται πολυ πιο λογικο, εικολο και σωστο.

αυτα...

οκ..θα κάνω το πολύ απλό...θα τ´ακούσω στον χώρο του με τα μηχανήματά του...no problem....και θα συνεκτιμήσω τα πράγματα σύμφωνα με το μυαλό μου...δεν υπάρχει πρόβλημα...αυτός είναι ο αντιπρόσωπος των Vienna και αυτός διαχειρίζεται το προ"ιόν που πουλά με τον τρόπο που θέλει...

στο τέλος θ´αποφασίσω με ψυχραιμία και συνεκτιμώντας τα πάντα..

Re: Απάντηση: Ψάχνω κόσμημα 3.000 ευρώ!!!

επειδη εχει ψαξει λεει πολυ το χωρο του με μετρητικα οργανα κλπ., ο χωρος ειναι ετσι φτιαγμενος που να μοιαζει με στουντιο.
και μεσα σε αυτο το χωρο, ο ενισχυτης σου μπορει να βγαλει διαφορα μειονεκτηματα που τωρα δεν βγαζει.

τα βιεννα ειναι πολυ ισορροπημενα ηχεια που παιζουν ομορφα ακομα και με ενισυτες τις πλακας. (αυτο μπορω να το επιβεβαιωσω και εγω).

το σκεπτικο του ειναιοτι στο χωρο σου επειδη δεν θα ειναι τοσο καλος και ψαγμενος σαν το δικο σου το πιο πιθανο να μην φανουν τα αορατα μεχρι τωρα μειονεκτηματα του ενισχυτη.

ομως στο χωρο του ειναι πιθανο να φανουν οι οποιες ατελειες του ενισχυτη και να σχηματησεις ασχημη γνωμη για τα βιεννα, ενω αν τα ακουσεις στο χωρο σου με τον ενισχυτη σου να παρεις ενα πιο στρωτο ακουσμα.

η στάση είναι άξια καταγραφής, όσον αφορά το θέμα συμπεριφοράς προς τον πελάτη.

1. έχει φτιάξει ένα χώρο κομμένο και ραμμένο να παίζει καλά το ηχείο εκεί.
Εγω αυτό το εκλαμβάνω ότι το ηχείο έξω απο το χώρο αυτό δεν θα παίζει και αυτό ακριβώς φοβάται.
Είναι φυσιολογικό ο κάθε πελάτης να θέλει το ηχειο γιά τον δικό του χώρο και όχι γιά του πωλητή....

2. Θα βγάλει μειονεκτήματα ο ενισχυτής στο χώρο.... Σίγουρα και μπορεί. Αλλά μπορεί με την ίδια να βγάλει και ο πριμαλούνα στο χώρο του Νάσου. Αρα πάλι θα αδικηθεί το βιέννα.
Αμπελοφιλοσοφίες

3. αόρατα μειονεκτήματα που θα εμφανιστούν ξαφνικά....
Κυνήγι μαγισών...

Νάσο το ηχείο το παίρνεις γιά να βολέψει εσένα και όχι να δεις τι καλά που παίζει σε ένα άλλο χώρο με άλλα συνοδά.
Μην το κουράζεις.
Απέκτησες άλλη μιά (δυσάρεστη) εμπειρία...