Ψάχνοντας LCD κυρίως για τηλεοπτικό σήμα, HELP!

nickval

New member
24 December 2007
72
Την καλησπέρα μου στη παρέα. Είμαι ένας νεαρός "λάτρης" της ποιοτικής εικόνας-ήχου, μα δυστυχώς λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν γνωρίζω πλέον πράγματα για την σημερινή αγορά. Ας δούμε λοιπόν τί αναζητώ:

Ψάχνω μια LCD για μια απόσταση θέασης 2.8-3,1 μέτρα περίπου. Ακόμα δεν έχω καταλήξει στο μέγεθός της. Μάλλον σκέφτομαι για 37'', η οποία νομίζω είναι αρκετή. Συμφωνείτε; Ή μήπως μια 40άρα θα ήταν ιδανική;
Η εν λόγω τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από τους γονείς μου για θέαση τηλεοπτικού σήματος, και για δορυφορικό σήμα. Φυσικά θα την εκμεταλλευθώ και εγώ για κανένα DVD αλλά μέχρι εκεί. Άρα συμπεραίνω πως αναζητώ συσκευή 720p. Για 1080p πιστεύω πως δεν θα μου προσφέρει αυτή τη στιγμή κάτι ουσιαστικό. Μελλοντικά θα αποκτήσω άλλη τηλεόραση ή και προβολέα για δική μου χρήση ώστε να απολαύσω HD υλικό. Άρα ψάχνουμε μια LCD γύρω στις 37'' (υποθέτω) με έμφαση στην καλή απόδοση τηλεοπτικού σήματος. Υποθέτω πως σε αυτό συμπεριλαμβάνεται υψηλή φωτεινότητα για άνετη θέαση τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες. To budget δεν είναι αυστηρό, το υπολογίζω στα 1300 . Αν υπάρχει σοβαρός λόγος θα μπορέσει να ανεβεί λίγο. Τις προτάσεις σας με επιχειρήματα.

Ψάχνω μια LCD για μια απόσταση θέασης 2.8-3,1 μέτρα περίπου. Ακόμα δεν έχω καταλήξει στο μέγεθός της. Μάλλον σκέφτομαι για 37'', η οποία νομίζω είναι αρκετή. Συμφωνείτε; Ή μήπως μια 40άρα θα ήταν ιδανική;

Στην αποσταση αυτη 37" θα ειναι μικρη. Προσανατολισου για τουλαχιστον 40-42".

Μέχρι τώρα εχω μια 29'' CRT. Πιστεύετε ότι μια plasma μπορεί δώσει την απαραίτητη φωτεινότητα για καθημερινή θέαση τηλεοπτικού σήματος; Αν πρέπει να περιοριστω στις 37'';

Εχω μετά ένα καλό οφθαλμίατρο να σου συστήσω..:smash:

Για κοιταξε εδω....

distance_chart.png

Ενταξει το να μην ξερουμε κατι δεν ειναι κακο αλλα να ειρωνευομαστε και αυτους που ξερουν κατι παραπανω?:violent-smiley-030:

Last edited:
Φιλε nickval, εαν προοριζεται για τους γονεις σου τοτε να παρεις μια plasma 42" με μπατζετ τα 1000 και θα ειναι ολοι κατενθουσιασμενοι! Για τηλεοπτικο σημα και ταινιες DVD δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Δεν αξιζει ουτε να πας σε 37", λογω διαφορας στις τιμες με τις αντιστοιχες 40-42", αλλα ουτε και να δωσεις πανω απο 1000-1100 για το λογο που την προοριζεις. Οχι οτι δεν θα δειξει και τα δοντια της οταν της δωσεις HD υλικο!!!
Κοιταξε προς Panasonic 42PX7/42PX70 και Samsung 40C96/40Q96.
Καλες γιορτες -bye-

panosx πιστεύεις πως οι εν λόγω πλάσμα θα αποδώσουν σε θέμα φωτεινότητας. Με συγχωρείτε που είμαι διστακτικός αλλά όπως σας είπα παλιότερα που είχα ενασχόληση με audio/video ήξερα πως οι πλάσμα υστερούν σημαντικά σε φωτεινότητα κάνοντας δύσκολη τη θέαση κατά την ημέρα.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι plasma εκπέμπουν ακτινοβολία. Αν δε κάνω λάθος οι LCD δεν εκπέμπουν.

OK, έψαξα λίγο στο forum και διάβασα πως οι plasma έχουν ακτινοβολία, έστω και χαμηλότερη. Άρα θα απορρίψω τις plasma και σας ζητώ να επανατοποθετηθείτε δίνοντας προτάσεις για LCD 37-42''.

Καλή χρονιά σε ολους!

Συνεχίζοντας την αναζήτησή μου, με το ψάξιμο στο forum και όχι μόνο άρχισα να συγκλίνω στην Sony 40S3000. Αλλά άρχισα να εντοπίζω και άλλα μοντέλα.Τί γνώμη έχετε για την Toshiba 42WLT68?

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Toshiba_42WLT68.htm

Σίγουρα παλιότερο μοντέλο, αλλά το review αν και παλιό γράφει πολύ καλά λόγια. Πολύ καλή στο SD και με 100Hrz. Tί γνώμη έχετε? Και η LG 42RD2?

φιλε και γω ειμαι στο ψαξιμο και εχω δει και το μοντελο της toshiba αλλα εχει χαμηλη αντιθεση και σαν σχεδιασμος δεν ειναι οτι καλυτερο...

TOSHIBA REGZA 37Z3030DG.
την εχω 20 μερες και ειμαι κατενθουσιασμενος.....!!!!