Ψάχνοντας LCD κυρίως για τηλεοπτικό σήμα, HELP!

εχει 100χερτζ,δεν θυμαμαι...με τη κινηση πως τα παει?στις 42 εχει τα ιδια καλα αποτελεσματα που εχει η δικη σου?

επειδη τη κανω απο τη δουλεια σου κανω ενα copy paste πιο κατω ..

* Οθόνη LCD 37" 16:9, FULL HD
* Ανάλυση 1920x1080P, 24fps 5:5 Pull Down
* 100Hz Active Vision M100
* 10BIT- Processing (Δυνατότητα απεικόνισης έως 1Δις.χρωμάτων)
* Συμβατότητα με το πρότυπο xvYCC & Τεχνολογία Wide Colour Gamut για ακόμα πιο ζωντανά χρώματα
* DGCC για μέγιστη απόδοση της λεπτομέρειας & του φυσικού χρώματος
* Ενσωματωμένος Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης DVB-T
* Δυναμικός λόγος αντίθεσης 6500:1
* Φωτεινότητα 500cd/m2
* Ήχος Stereo με εφέ SRS WOW 20W RMS, Σύστημα Ήχου από την ONKYO
* Είσοδοι 3 HDMI DeepColour, 2 Scart, Component, S-Video, Είσοδος PC, Ψηφιακή έξοδος ήχου, Έξοδος Subwoofer, Περιστρεφόμενη βάση

Re: Απάντηση: Ψάχνοντας LCD κυρίως για τηλεοπτικό σήμα, HELP!

To να αγορασει Full HD ενας που ψαχνει τηλεοραση για τηλεοπτικο σημα ισοσυναμει να ψαχνει για οχημα για κινηση εκτος δρομου και να παει να αγορασει Ferrari.

Συμφωνω με τον Πανο , παρε μια C96 (που εχει και αντιανακλαστικο φιλτρο) και καθαρισες. Για να παρεις αντιστοιχης αποδοσης LCD πρεπει να δωσεις τα διπλασια λεφτα.

Οι πλάσμα όπως είπα πιο πάνω αποκλείονται λόγω εκπομπής (λίγης έστω) ακτινοβολίας. Απλά βλέποντας τις τιμές για S3000 να παίζουν στα 1250-1300 άρχισα να γλυκοκοιτάζω full HD. Μάλλον θα είναι πιο δύσκολο να βρώ αρκετά καλή απόδοση στα τηλεοπτικά σε full HD. Υπενθυμίζω πως μιλάμε για TV για τους γονείς, για τηλεοπτικό σήμα κυρίως. Βέβαια, θα παίξει και ένα καλό DVD player (μάλλον Philips 5980) και καμιά σύνδεση αραιά και πού με PC για HD υλικό (κυρίως mkv). Παρόλα αυτά τα 1250-1300 μου φαίνονται λιγουλάκι πολλά για HDready 40''. Ελπίζω τον άλλο μήνα να έχει πέσει κοντά στο χιλιάρικο.

παρε την 40m86 και αν δεν μεινεις ευχαριστημενος με το τηλεοπτικο σημα και εκστασιασμενος με οτιδηποτε αλλο μπορεις να με βρισεις δημοσια:argue:

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/samsung_le40m87bdx.htm

Αρκετά καλή κριτική, αλλά σε SD νομίζω πως το site δεν τη θεωρεί καλύτερη από τη Sony. Επιπλέον μιλά για χρωματικά προβλήματα. Επίσης υποθέτω πως είναι παλιότερο μοντέλο. Φίλε vasdar εάν έχεις τη συγκεκριμένη Tv κάνε μου μια κριτική, ιδιαιτέρως σε SD.

nickval; said:
Ψάχνω μια LCD για μια απόσταση θέασης 2.8-3,1 μέτρα περίπου. Ακόμα δεν έχω καταλήξει στο μέγεθός της. Μάλλον σκέφτομαι για 37'', η οποία νομίζω είναι αρκετή. Συμφωνείτε; Ή μήπως μια 40άρα θα ήταν ιδανική;

Στην αποσταση αυτη 37" θα ειναι μικρη. Προσανατολισου για τουλαχιστον 40-42".

Τοσο πολυ?????????
Δηλαδη εγω που θελω μια σε αποσταση 2.6 m να προτιμησω 37 αρα εναντι 32 αρας?? (κρεβατοκαμαρα ειναι αλλα εκει βλεπω τι να κανω!?)
Απο οτι καταλαβαινω λιγο θελω να ψηθω αν και ειναι πολλα τα λεφτα για 100 Hz ρε γμτ....

παρε την 40m86 και αν δεν μεινεις ευχαριστημενος με το τηλεοπτικο σημα και εκστασιασμενος με οτιδηποτε αλλο μπορεις να με βρισεις δημοσια:argue:

Refund κανεις? Και αν ναι μετα απο ποσες ημερες?:chinese:

εχω την sony 46x3500 και την samsung 46m86
αφηνω κατα μερος την πρωτη η οποια κατεμε ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αλλα κοστιζει πολυ και μεχρι στιγμης δεν εχω βρει κανενα ψεγαδι (εννοειται οτι σε τηλεοπτικο σημα ειναι αψεγαδιαστη) και παμε στην δευτερη που τη προτεινω λογω τιμης..ποδοσφαιρο και γρηγορες σκηνες απροβληματιστες,βαθυ μαυρο,ζωντανα χρωματα(πιο ζωντανα απο την sony αλλα και λιγοτερο αληθοφανη) και γενικα μια lcd πολυ φτηνη που μετα απο ρυθμισεις απλες θα την χαρεις..τωρα για dvd,ps3 κτλ δεν λεω τιποτα..καταλαβαινεις!
εννοειται οτι αν εχεις τα χρηματα κοιτα την sony
προτεινω αυτες γιατι αυτες εχω,αν καποιος αλλος εχει πχ μια sharp ας βοηθησει το φιλο

τωρα ειδα οτι συζητας για 1300-1400 ευρω..οποτε σε αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει καλυτερη lcd απο την samsung 40m86 (δεν θα βρεις κανεναν να διαφωνει σε αυτο.ειναι κριμα να παρεις κατι αλλο και να σε προβληματισει καποια στιγμη)

Last edited:
Πάντως μετά απ´σχεδόν 2 μήνες συμβίωσης με 42αρα (τηλεόραση για να μην παρεξηγούμαστε!) σε απόσταση 2,5 - 3μ έχω να πω τα εξής:

- Σε dvd/hidef υλικό η τηλεόραση πετάει και σου δίνει την αίσθηση κινηματογράφου
- Σε τηλεοπτικό σήμα (Nova) πολλές φορές βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή. Αντιθέτως βλέπωντας με το ίδιο μοντέλο τηλεόρασης σε 37'' και από απόσταση 3,5 - 4 μ σε σπίτι φίλου, το τηλεοπτικό σήμα της Nova φαινόταν πολύ καλύτερο!

Πάντως μετά απ´σχεδόν 2 μήνες συμβίωσης με 42αρα (τηλεόραση για να μην παρεξηγούμαστε!) σε απόσταση 2,5 - 3μ έχω να πω τα εξής:

- Σε dvd/hidef υλικό η τηλεόραση πετάει και σου δίνει την αίσθηση κινηματογράφου
- Σε τηλεοπτικό σήμα (Nova) πολλές φορές βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή. Αντιθέτως βλέπωντας με το ίδιο μοντέλο τηλεόρασης σε 37'' και από απόσταση 3,5 - 4 μ σε σπίτι φίλου, το τηλεοπτικό σήμα της Nova φαινόταν πολύ καλύτερο!

Nαι και αμα ανοιξουμε μια τρυπα στο τοιχο να μεγαλωσουμε την αποσταση θα ειμαστε ΟΚ........... επειδη οι απατεωνες της Νετμεντ και των αλλων μας καναλιων , μας ταιζουν σαβουρα .
Δυστηχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα , μεγαλη οθονη ,ποιο ευκολα να δεις την "πατατα" .
Οταν ομως βλεπεις ταινιες παιρνεις το αιμα σου πισω και στο φιναλε αν εξαιρεσουμε τα ποδοσφαιρα με τα υπολοιπα συμβιβασεζε πολυ ποιο ευκολα οπως το αν τρεμει ........η Τρεμη .
Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα εκ των πραγματων .

Nαι και αμα ανοιξουμε μια τρυπα στο τοιχο να μεγαλωσουμε την αποσταση θα ειμαστε ΟΚ........... επειδη οι απατεωνες της Νετμεντ και των αλλων μας καναλιων , μας ταιζουν σαβουρα .
Δυστηχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα , μεγαλη οθονη ,ποιο ευκολα να δεις την "πατατα" .
Οταν ομως βλεπεις ταινιες παιρνεις το αιμα σου πισω και στο φιναλε αν εξαιρεσουμε τα ποδοσφαιρα με τα υπολοιπα συμβιβασεζε πολυ ποιο ευκολα οπως το αν τρεμει ........η Τρεμη .
Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα εκ των πραγματων .

Εύστοχος! (και δίκαια καυστικός)
Το θέμα λοιπόν είναι ο φίλος να αποφασίσει ποια θα είναι η κύρια χρήση της τηλεόρασης και να το συνυπολογίσει όταν θα αποφασίσει το μέγεθος.

Λοιπόν, το μάκρο έχει την 40S3000 με 1185 . Οι τιμές στο νετ κυμαίνονται 100 πιό πάνω. Να τη χτυπήσω ή να περιμένω τον άλλο μήνα για ακόμα καλύτερες τιμές(εκτπώσεις κτλ)? Θα πέσει ακόμα πιο κάτω?

Βασικά με καλύτερο ψάξιμο το e-shop την έχει 1240. Αξίζει για 65 διαφορά?

Επιπλέον παρατηρώ ότι δεν δέχεται σήμα 1080p, μόνο 1080i. Τί σημαίνει αυτό πρακτικά? Αν συνδέσω PC μπορώ να το ρυθμίσω για σήμα 720p?

Re: Απάντηση: Ψάχνοντας LCD κυρίως για τηλεοπτικό σήμα, HELP!

Από τη στιγμή που οι πλάσμα TVs με την λεγόμενη "soft-άδα" τους κρύβουν πολλές ατέλειες του (χαμηλής ποιότητας) τηλεοπτικού σήματος, νομίζω ότι όλο το ζουμί του thread βρίσκεται εδώ:

"Ψάχνοντας LCD κυρίως για τηλεοπτικό σήμα, HELP!"

Άμα την βρεις,πέστο και σε μας -bye-

IMHO, όλα τα υπόλοιπα λέγονται απλά και μόνο για να έχουμε κάτι να πούμε.

Δεν θα διαφωνήσω, αλλά από τη στιγμή που αποκλείονται οι plasma για άλλο λόγο, προσπαθώ να βρώ το καλύτερο δυνατόν. Δεν είναι λάθος ή κακό. Το θέμα είναι να πάρω την S3000 με -55 ή να περιμένω τις εκπτώσεις?