Ψαχνωντας mini hi-fi, Yamaha MCR-140, Pioneer XW-NAC3

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Ψαχνωντας να βρω κατι οικονομικο και ποιοτικό για να εχω μουσικη σε υπνοδωματιο επεσε πανω σε αυτα.
Yamaha MCR-140, 300ε
Pioneer XW-NAC3 240ε

υπαρχει καποιος που εχει καποιο απο αυτα να μου μεταφερει εντυπωσεις;

το yamaha το απλο MCR-040 το οποιο απλα δεν ειναι wifi για το ipod,
το εχω ακουσει και μπορω να πω οτι μου αρεσε αρκετα.

Δυστυχως δεν εχει ιντερνετικο ραδιόφωνο και δεν ξερω αν θα συνεργαζεται με το app tunein radio για ιphone και το DS audio, με το οποιο κανω stream την μουσικη μου απο το NAS στο iPhone.

Απο την αλλη το pionner ειναι πιο οικονομικο και παιζει μουσικη μεσω dlna, εχει ιντερνετικο ραδιόφωνο, bluetooth και 2 ipod docks. usb εχουν και τα 2.
το cd που εχει το yamaha δεν με ενδιαφερει γιατι πλεον δεν ακουω μουσικη απο cd.

φυσικα αν υπαρχει κατι αλλο κοντα σε αυτα τα χρηματα ειμαι ανοιχτος στις προτασεις...αρκει μονο να εχει sleep time, για να κλεινει μονο του, και χειριστηριο.

To 040 το έχω και βγάζει απίστευτο ήχο για τα χρήματά του.

Αφού έχεις το Squeezebox Touch και Nas, γιατί δεν παίρνεις το Squeezebox Radio;

Αν θες κάτι πιο σοβαρό ηχητικά για μικρό δωμάτιο, θα πρότεινα ακόμη ένα Touch + τα ενεργά Focal CMS40.

To 040 το έχω και βγάζει απίστευτο ήχο για τα χρήματά του.

Αφού έχεις το Squeezebox Touch και Nas, γιατί δεν παίρνεις το Squeezebox Radio;

Αν θες κάτι πιο σοβαρό ηχητικά για μικρό δωμάτιο, θα πρότεινα ακόμη ένα Touch + τα ενεργά Focal CMS40.
σε ευχαριστω για ακομα μια φορα.

τα focal ισως τα παρω για το γραφειο, που εχω το pc και περναω τον περισσότερο χρονο μου. Να ρωτησω, μηπως ξερεις αν τα focal μπορουν να κλεισουν μονα τους (sleep time) και αν εχουν τηλεχειριστήριο; γιατι αν εχουν ειναι πολυ καλη λυση..

αλλα απο οσα γνωριζω τα ενεργα τα ανοιγεις το καθενα ξεχωριστα..
και αυτο ειναι λιγο δυσχρηστο για υπνοδωματιο.

θα δω και για το sqbox radio..

Για να ανοίγουν αυτόματα όταν αντιλαμβάνονται σήμα και να κλείνουν μετά από λίγη ώρα, απαιτείται να έχουν αντίστοιχο module. Στα ML Purity την απολαμβάνω αυτή τη λειτουργία.

Αναζήτησε μόνιτορ με: Automatic Wake Up on input / Shutdown

Σε υψηλό κοστολόγιο, υπάρχουν π.χ. τα DSPeaker servo 300pro.

μαλλον με βλεπω για το SQBox radio (δεν ηξερα οτι υπηρχε, μονο το duet γνωριζα που δεν μου φαινεται βολικο) και με τα λεφτα που περισσεύουν βαζω και κατι παραπανω και περνω και τα focal.
τα εχεις ακουσει τα focal;
τα 40 απο τα 50 και 60 διαφορες εχουμε μονο στα watt ή παιζουν και καλυτερα;

Last edited:
Όντως, το Squeezebox Radio είναι ιδανικό για υπνοδωμάτιο, ειδικά για όσους από μας τρέχουμε ήδη squeezebox server σε NAS.

Έτσι σου περισσεύουν χρήματα να εξοπλιστείς στο γραφείο με ένα ζευγάρι ενεργά για το pc. Για χρήση γραφείου ως background music τα 40άρια είναι επαρκή.

Για να ανοίγουν αυτόματα όταν αντιλαμβάνονται σήμα και να κλείνουν μετά από λίγη ώρα, απαιτείται να έχουν αντίστοιχο module. Στα ML Purity την απολαμβάνω αυτή τη λειτουργία.

Αναζήτησε μόνιτορ με: Automatic Wake Up on input / Shutdown

Σε υψηλό κοστολόγιο, υπάρχουν π.χ. τα DSPeaker servo 300pro.
τα purity μπορουν να παιξουν μονο με το touch;
καπου ειχα διαβασει οτι τα εχεις με το weiss dac.. υπαρχει μεγαλη διαφορα;

τα focal λεω να τα βαλω στο σαλονι (6x2.5m) και καποιες φορες να τα μετακινω στο γραφειο μου (4x3,5m) που ειναι διπλα. αλλα θα δω και τι αλλες επιλογες υπαρχουν μεχρι 1000ε συνολο, ειτε για ενεργα ειτε για δικαναλο-ηχεια.

Στο mediamarkt της πυλαιας εχει και τα jbl 180 τα οποια θα παω να ακουσω.

τα purity μπορουν να παιξουν μονο με το touch;
καπου ειχα διαβασει οτι τα εχεις με το weiss dac.. υπαρχει μεγαλη διαφορα;

τα focal λεω να τα βαλω στο σαλονι (6x2.5m) και καποιες φορες να τα μετακινω στο γραφειο μου (4x3,5m) που ειναι διπλα. αλλα θα δω και τι αλλες επιλογες υπαρχουν μεχρι 1000ε συνολο, ειτε για ενεργα ειτε για δικαναλο-ηχεια.

Στο mediamarkt της πυλαιας εχει και τα jbl 180 τα οποια θα παω να ακουσω.

Το μετέφερα σε άλλο σύστημα το Weiss Dac202 από τότε που αναβάθμισα το Touch. Μόνο Touch + Purity και τέλος! Mε ένα άγγιγμα στο iPad2 και ξυπνάνε Nas+Touch+Purity! Απίστευτη εργονομία και ευχρηστία με ένα και μόνο τηλεκοντρόλ.

Για το σαλόνι ξέχνα τα μόνιτορ. Ακόμη και με τα 8ιντσα Tannoy Precision 8d δεν είχα την απόδοση που έπρεπε. Είχα 7κάναλο με 5xTannoy Precision 8d + 2xTannoy Precision 6d. Τα ακύρωσα όλα.

Εφόσον σκέφτεσαι για nearfield monitors για το γραφείο (και καλά κάνεις), μείνε στη nearfield χρήση (άστα στο γραφείο).

Για ηχεία μέχρι 1000 ευρώ πήγαινε μια βόλτα στον Βιντεορυθμό στην Παπαναστασίου ν' ακούσεις τα Acoustic Energy Aelite 3 ή τα 2 για πιο φτηνά. Αν εννοείς 1000 ευρώ μαζί με τον ενισχυτή, προσανατολίσου σε ηχεία βάσης.

Last edited:
τελικα παράγγειλα το sqbox radio μαζι με την μπαταρια του. τωρα το καλοκαιριακι θα βολεψει πολυ.

Ενα ολοκαινουργιο και ισως και πιο καλο απο τα yamaha MCR 040 και MCR 140 ειναι το JVC EX-S1 ειναι και πιο ομορφο.

τελικα παράγγειλα το sqbox radio μαζι με την μπαταρια του. τωρα το καλοκαιριακι θα βολεψει πολυ.

Ενα ολοκαινουργιο και ισως και πιο καλο απο τα yamaha MCR 040 και MCR 140 ειναι το JVC EX-S1 ειναι και πιο ομορφο.

Με γεια σου το νέο Squeezebox! Στα λεφτά του προσφέρει τόσα πολλά που είναι σαν να σου το κάνουν δώρο.

Το ίδιο δεν μπορώ για ένα μίνι σύστημα όπως το JVC στα 500 ευρώ. Για μένα το Yamaha MCR-040 γύρω στα 200 ευρώ έχει υψηλότερη αξία προς απόδοση.

για το yamaha εχεις ενα δικιο..η τιμη που δινει το fullhd ειναι μαλλον καταλογου, οποτε λογικα θα ειναι πιο κατω.

παντως σε ολα τα review που ειχα δει στο youtube του ειχαν μειον για το μονοφωνικο του ηχο (το οτι δεν μπορεις να προσθεσεις ενα extra ηχειο) την υψηλη τιμη του και του οτι δεν ειναι φορητο..γι'αυτο μαλλον εβγαλε η logi μετα την μπαταρια..

Στα 130 ευρώ το Squeezebox radio είναι κορυφή γι' αυτά που κάνει.

Το MCR-040 το είχα πάρει 170 ευρώ όταν είχε βγει.

Το καθένα για την αντίστοιχη χρήση. Το SqBox Radio είναι δικτυακό player "κομοδίνου" και μπορεί να γίνει και φορητό.