ΨΑΘΙΝ MC-10L

geodengr

AVClub Addicted Member
Μετά από ώριμη σκέψη που διήρκεσε ικανό χρονικό διάστημα, καθώς και ανάλογο ψάξιμο, τελικά κατέληξα να αναβαθμίσω σοβαρά τα ηχητικά μου ξεκινώντας από την καρδιά του συστήματος, τον ενισχυτή. Η οριστική απόφαση ήταν επί τέλους να πάω σε λαμπάτο, και για πάρα πολλούς λόγους, που δεν είναι του παρόντος βεβαίως, κατέληξα στον ΨΑΘΙΝ, για τον οποίο είχα άριστες συστάσεις, θα μπορούσε να συνεργαστεί με τα ηχεία μου, να καλύψει ηχητικά τον χώρο μου και ταίριαζε και στα χρήματα που ήθελα να διαθέσω την τρέχουσα περίοδο.
Αρχίσαμε λοιπόν με τον συνφορουμίτη και καλό φίλο Γιώργο Κατρακάζα (George Katrakazas), τον οποίον επί τη ευκαιρία ευχαριστώ δημόσια για όλα όσα έκανε, να ψάχνουμε τον κατάλληλο πωλητή στο e-bay για να κάνουμε την παραγγελία. Μετά από αρκετό ψάξιμο και διάφορα ευτράπελα, καταλήξαμε σε κάποιον, και το τελικό «κλίκ» για την παραγγελία έγινε Τρίτη πρωί στις 10/02/09. Με πιθανό χρόνο άφιξης 10-15 εργάσιμων ημερών, (αεροπορική αποστολή φυσικά από Hong Kong), προετοιμάστηκα ψυχολογικά για παραλαβή του μετά τις 25 τρέχοντος μηνός!
Και ώ του θαύματος!!!, Παρασκευή πρωί 13/02 (μετά τρεις (3!) εργάσιμες δηλαδή από την παραγγελία), μας παίρνουν από το Ελ. Βενιζέλος για να κανονίσουμε τα του εκτελωνισμού. Μετά μια καλή «σφαλιάρα» αξίας 170 , το αντικείμενο του πόθου έφτασε στον χώρο μου με κούριερ προχτές Τρίτη 17/02 μόλις μια εβδομάδα μετά την παραγγελία!

Και ιδού:

attachment.php

χμμμ τι να είναι μέσα?

attachment.php

και πιό μέσα???

attachment.php

κι από μέσ' απ'το φουρώ???
χμμ μέσα απ' τη ζελατίνα του προσπαθεί να δεί την νέα κατοικία του:

attachment.php

αχά, ομορφούλης φαίνεται, αλλά οι λάμπες, που είναι οι λάμπες οέοο?
βρέ λές νάναι ακόμα πιό κάτω?

attachment.php

λές να έχωσαν τις λάμπες εκεί μέσα για προστασία? ή μας δούλεψαν κι έστειλαν άδεια τα τούμπο...

Συνεχίζουμε:
όλα τα περιεχόμενα της συσκευασίας,όψη 1η

attachment.php

όψη 2η:

attachment.php

...και μία διαφορετική, ομορφούλης δεν είναι?

attachment.php

να και οι ...Κινεζούλες, που τρόμαξα μήπως και δεν...

attachment.php

σε πλήρη παράταξη:

attachment.php

Attachments

• DSC03984.JPG
    DSC03984.JPG
    183.1 KB · Views: 1,199
  • DSC03985.JPG
    DSC03985.JPG
    176.7 KB · Views: 1,193
  • DSC03987.JPG
    DSC03987.JPG
    178.7 KB · Views: 1,178
  • DSC03988.JPG
    DSC03988.JPG
    191.5 KB · Views: 1,179
  • DSC03989.JPG
    DSC03989.JPG
    169.9 KB · Views: 1,176
πες μας πως παίζει βρε....-bye-:violent-smiley-030:

και μετά μας δείχνεις το προτσές....-bye-

Μερικές ακόμα φωτο, όπου νομίζω οτι είναι εμφανής και καθ' όλα ορατή η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (χμμ μωρέ σίγουρα κινέζικο είναι?)

μπάμ κάνει ο αριθμός "ματσαρίσματος" των λυχνιών:

attachment.php

και νάτος που επί τέλους ποζάρει πάνοπλος και πανέτοιμος για δράση:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

και πάνω που έλεγα ότι όλα καλά, βάσανα τέλος, πάω να τον βάλω στην 2η θέση του ράκ κάτω από το πικάπ, αλλά αμ δέ που θα μούκανε τη χάρη, δεν χώραγε για τρία! (3!), mm :slapface:.
Έξω για λίγο το πικάπ, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε, και νάτον αραχτός σε ξάνη θέση:

attachment.php

Attachments

• DSC04002.JPG
    DSC04002.JPG
    182.9 KB · Views: 1,145
  • DSC03997.JPG
    DSC03997.JPG
    164.2 KB · Views: 1,143
  • DSC03995.JPG
    DSC03995.JPG
    179.5 KB · Views: 1,146
  • DSC03994.JPG
    DSC03994.JPG
    171.2 KB · Views: 1,143
  • DSC03991.JPG
    DSC03991.JPG
    194.7 KB · Views: 1,152
Ιδού και μερικές πόζες ακόμη στην ξένη (και όχι ...ξάνη!) θέση!

attachment.php

attachment.php

να και το αγαπημένο μου 963 που τον περίμενε με αγωνία τόσον καιρό!

attachment.php

Αλλά μου κακοφαινόταν να μήν είναι το πικάπ στην θέση του. Δι ταύτα έπεσε "ψιλοματσαραγκιά - ελληναδικη πατέντα", μέχρι να γίνει το σωστό, και ιδού, όλα έτοιμα:

attachment.php

attachment.php

Φίλοι από τότε παίζει ατελείωτες ώρες κάθε μέρα, αφ'ενός μέν για να στρώσει, αφ'ετέρου γιατί δεν χορταίνω να τον ακούω: κελαηδάει πραγματικά ο φίλτατος!!! :grinning-smiley-043 Σαν να έβαλα ζωντανή ορχήστρα στο σπίτι μου, σαν να ακούω τα ηχεία μου για πρώτη φορά, σαν να ακούω την αγαπημένη μου μουσική επίσης για πρώτη φορά. Μέχρι και το αγαπημένο μου 963 κάνει χαρούλες: διάβασε αγόγγυστα όλα τα σιντάκια που του έβαλα!!!
Κύριοι τώρα που πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός και άρχισε η προσεκτικότερη παρατήρηση, νομίζω ότι το μηχανάκι αξίζει πολύ παραπάνω από τα λεφτά του και ότι θα περάσει πολύς - πολύς καιρός μέχρι να τον χορτάσω τόσο που να μήν με ικανοποιεί πλέον.
Εν τω μεταξύ θα ήθελα να παρακαλέσω τους "γκουρού" της κατηγορίας να με συμβουλέψουν ώστε να πάρω ότι μπορεί να μου δώσει περισσότερο αυτό το θαυμάσιο "κινεζάκι". Δεν γνωρίζω και πολλά από λάμπες, οπότε οι συμβουλές σας καλοδεχούμενες. -bye-

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Attachments

• DSC04003.JPG
    DSC04003.JPG
    163 KB · Views: 1,265
  • DSC04005.JPG
    DSC04005.JPG
    175.4 KB · Views: 1,256
  • DSC04006.JPG
    DSC04006.JPG
    136.9 KB · Views: 1,254
  • DSC04008.JPG
    DSC04008.JPG
    144.9 KB · Views: 1,245
  • DSC04009.JPG
    DSC04009.JPG
    144 KB · Views: 1,252
Last edited:
Voila:

219 λίρες το μωρό,
170 λίρες τα μεταφορικά (γκρρρ! :violent-smiley-030:)
170 εκτελωνισμός + φόροι (πολλά γκρρρρρρ!!! :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:)
δηλ. κουστουμάκι ~600 .
Και πάλι πολύ-πολύ-πολύ λίγα είναι γι' αυτό που παίζει!!! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Voila:

219 λίρες το μωρό,
170 λίρες τα μεταφορικά (γκρρρ! :violent-smiley-030:)
170 εκτελωνισμός + φόροι (πολλά γκρρρρρρ!!! :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:)
δηλ. κουστουμάκι ~600 .
Και πάλι πολύ-πολύ-πολύ λίγα είναι γι' αυτό που παίζει!!! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Γιώργη μην το πεις ούτε του παππά....-bye-

Σου ευχομαι να το απολαυσεις.

Για βελτιωσεις αλαξε πρωτα τις προενισχυτριες, κατι σε Tellefunken η Μullard και στη συνεχεια τις EL34 σε Mullard καινουργιες Ρωσικης κατασκευης.

Τηλεχειρισμος δεν παρχει;

Ιδού και μερικές πόζες ακόμη στην ξένη (και όχι ...ξάνη!) θέση!

attachment.php

attachment.php

να και το αγαπημένο μου 963 που τον περίμενε με αγωνία τόσον καιρό!

attachment.php

Αλλά μου κακοφαινόταν να μήν είναι το πικάπ στην θέση του. Δι ταύτα έπεσε "ψιλοματσαραγκιά - ελληναδικη πατέντα", μέχρι να γίνει το σωστό, και ιδού, όλα έτοιμα:

attachment.php

attachment.php

Φίλοι από τότε παίζει ατελείωτες ώρες κάθε μέρα, αφ'ενός μέν για να στρώσει, αφ'ετέρου γιατί δεν χορταίνω να τον ακούω: κελαηδάει πραγματικά ο φίλτατος!!! :grinning-smiley-043 Σαν να έβαλα ζωντανή ορχήστρα στο σπίτι μου, σαν να ακούω τα ηχεία μου για πρώτη φορά, σαν να ακούω την αγαπημένη μου μουσική επίσης για πρώτη φορά. Μέχρι και το αγαπημένο μου 963 κάνει χαρούλες: διάβασε αγόγγυστα όλα τα σιντάκια που του έβαλα!!!
Κύριοι τώρα που πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός και άρχισε η προσεκτικότερη παρατήρηση, νομίζω ότι το μηχανάκι αξίζει πολύ παραπάνω από τα λεφτά του και ότι θα περάσει πολύς - πολύς καιρός μέχρι να τον χορτάσω τόσο που να μήν με ικανοποιεί πλέον.
Εν τω μεταξύ θα ήθελα να παρακαλέσω τους "γκουρού" της κατηγορίας να με συμβουλέψουν ώστε να πάρω ότι μπορεί να μου δώσει περισσότερο αυτό το θαυμάσιο "κινεζάκι". Δεν γνωρίζω και πολλά από λάμπες, οπότε οι συμβουλές σας καλοδεχούμενες. -bye-

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Βαδιζεις στο σωστο δρομο. Εσυ δεν εισαι ο Γιωργος ο μαθηματικος που ειχαμε πιει καφε μαζι καποτε ? Ο μπερης ?:grinning-smiley-043

Eξαιρετική αγορά πραγματικά. Τον ίδιο αγόρασα στον αδερφό μου πριν από 1 χρόνο περίπου και ακόμη είναι ενθουσιασμένος.
Τσάμπα τιμή γι αυτά που κάνει.

Μη μπλέξεις με αναβαθμίσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι λάμπες αλλά όχι τώρα.
Ακουσε τον πρώτα εμπέδωσε τον ήχο του και σε λίγο καιρό άλλαξε του τις λάμπες.

Διαφωνώ ριζικά με τις προηγούμενες προτάσεις για τις λάμπες. Μόλις είσαι έτοιμος θα σου δώσω κάποιες να δοκιμάσεις. Ειδικά στις προενισχύτριες έχουμε τρελές επιλογές.
Για el 34 θα τα πούμε σύντομα.

Καλορίζικος και καλοάκουστος. Σούπερ επιλογή.

Υ.Γ. Μην ακούς τι λέει ο καθένας για τις λάμπες (και εμένα ακόμη). Τα πάντα είναι θέμα γούστου. Και μη δώσεις λεφτά.

Βαδιζεις στο σωστο δρομο. Εσυ δεν εισαι ο Γιωργος ο μαθηματικος που ειχαμε πιει καφε μαζι καποτε ? Ο μπερης ?:grinning-smiley-043

Εγώ είμαι. Ο μπέρυς κελαηδάει για άλλον ιδιοκτήτη πλέον!
Και το είχα απωθημένο από τότε που έφτιαχνα μονοφωνικούς για σταθμούς μεσαίων να πάω σε λάμπα, οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια, τόπα και τόκανα. :flipout:

Φιλικά
Γιώργος.

Εγώ είμαι. Ο μπέρυς κελαηδάει για άλλον ιδιοκτήτη πλέον!
Και το είχα απωθημένο από τότε που έφτιαχνα μονοφωνικούς για σταθμούς μεσαίων να πάω σε λάμπα, οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια, τόπα και τόκανα. :flipout:

Φιλικά
Γιώργος.

... και πολυ καλα εκανες. Οσο για τις λαμπες μη βιαζεσαι. Κοιτα να τον χαρεις, να τις ακουσεις τις μαμισιες και μετα και αφου καταλαβεις τον ηχο και τι παιζεται ασχολισαι. Θα εχεις και καλυτερη αποψη και θα κανεις καλυτερες επιλογες. Καλοακουστος -bye-

Eξαιρετική αγορά πραγματικά. Τον ίδιο αγόρασα στον αδερφό μου πριν από 1 χρόνο περίπου και ακόμη είναι ενθουσιασμένος.
Τσάμπα τιμή γι αυτά που κάνει.

Μη μπλέξεις με αναβαθμίσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι λάμπες αλλά όχι τώρα.
Ακουσε τον πρώτα εμπέδωσε τον ήχο του και σε λίγο καιρό άλλαξε του τις λάμπες.

Διαφωνώ ριζικά με τις προηγούμενες προτάσεις για τις λάμπες. Μόλις είσαι έτοιμος θα σου δώσω κάποιες να δοκιμάσεις. Ειδικά στις προενισχύτριες έχουμε τρελές επιλογές.
Για el 34 θα τα πούμε σύντομα.

Καλορίζικος και καλοάκουστος. Σούπερ επιλογή.

Υ.Γ. Μην ακούς τι λέει ο καθένας για τις λάμπες (και εμένα ακόμη). Τα πάντα είναι θέμα γούστου. Και μη δώσεις λεφτά.

Φίλε Δημήτρη κατ' αρχήν δεν βιάζομαι. Πρώτα σκέφτομαι να βελτιώσω το καλώδιο των ηχείων μου και το ιντερκονέκτ, να τον δουλέψω αρκετά ώστε να μάθω τις ιδιαιτερότητές του, τα καλά του και τις αδυναμίες του, και μετά αν χρειαστεί θα προβώ σε αλλαγή λυχνιών. Δυστυχώς δεν έχω και μεγάλη ευχέρεια να τοποθετήσω τα ηχεία μου (Chario Syntar 200T) κάπως διαφορετικά, γι' αυτό θα παλαίψουμε όλα τα άλλα.
Καλοδεχούμενη η πρόταση σου για δοκιμή άλλων λυχνιών που ήδη υπάρχουν, και βλέπουμε (δηλ. ακούμε...). Άλλωστε στο είπα και προχτές στην κοπή της πίτας μας πόσο βασίζομαι στην γνώμη σου!
Όποτε βρεθείς κατά εδώ μεριά έλα να τα πούμε από κοντά και φυσικά να παίξουμε! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

... και πολυ καλα εκανες. Οσο για τις λαμπες μη βιαζεσαι. Κοιτα να τον χαρεις, να τις ακουσεις τις μαμισιες και μετα και αφου καταλαβεις τον ηχο και τι παιζεται ασχολισαι. Θα εχεις και καλυτερη αποψη και θα κανεις καλυτερες επιλογες. Καλοακουστος -bye-

Φυσικά φίλε μου, ακριβώς αυτά σκοπεύω να κάνω, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου.
(Μαζί γράφαμε!)

Φιλικά
Γιώργος.

Re: Απάντηση: ΨΑΘΙΝ MC-10L

Σου ευχομαι να το απολαυσεις.

Για βελτιωσεις αλαξε πρωτα τις προενισχυτριες, κατι σε Tellefunken η Μullard και στη συνεχεια τις EL34 σε Mullard καινουργιες Ρωσικης κατασκευης.

Τηλεχειρισμος δεν παρχει;

Φίλε μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, και ...όχι: τηλεχειρισμός δεν υπάρχει.
Men do it on hand!!! (κλεμμένο από αλλού αλλά, δεν βαριέσαι, ταιριάζει...).
Όσο για τις λάμπες, βλέπουμε -bye-

Φιλικά
Γιώργος.