ΨΑΘΙΝ MC-10L

Ναι αλλά usps = ΕΛΤΑ = μάλλον_δεν_υπάρχει_τελωνείο και αν το πακέτο είναι υπέρβαρο
τότε ΕΛΤΑ_γιοκ = κούριερ = τελωνείο.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σας και τους 2 φίλους, πιστεύω το βαρύ δέμα είναι ήδη στο δρόμο οπότε στην επόμενη παραγγελιά usps για τα ελαφριτερα .

Re: Απάντηση: ΨΑΘΙΝ MC-10L

Ναι αλλά usps = ΕΛΤΑ = μάλλον_δεν_υπάρχει_τελωνείο και αν το πακέτο είναι υπέρβαρο
τότε ΕΛΤΑ_γιοκ = κούριερ = τελωνείο.
Έτσι ακριβός έχουν τα πράγματα .

Καλησπέρα φίλε μου, όντος πολύ ωραία και πολύ ενδιαφέροντα θέματα στο Link που μου έστειλες και με βλέπω σύντομα να αρχίσω τις μετατροπές στα ηχεία ή να φτιάξω καινούργια , θα δω , ας έρθει πρώτα με το καλό να ακούσουμε το μωρό πως κελαηδάει.

Σήμερα ή αύριο θα κάνω την αγορά του προενισχυτή , οπότε μόλις τον παραλάβω και αυτόν θα ανοίξω ενα νέο θεματάκι , πολύ καλή αυτή η ηδέα.

Σας ευχαριστώ όλους και πάλι για τα καλά σας λόγια δεν βλέπω την ώρα να σας παρουσιάσω το μωρό .

Άντε με το καλό και γρήγορα! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Καλοριζικες οι λαμπες και απο εμενα και ευχομαι καλες ακροασεις κατα πρωτον
καλες συνακροασεις κατα δευτερον και ατελειωτες μοντιφες
διαρκειας.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειναι ακριβα τα καλα interconnect

Κανε οικονομιες.........

Βρέ αν δεν είσουνα εσύ κατά κύριο λόγο :grinning-smiley-043 και ο Ηλίας :grinning-smiley-043 θα είχα κάνει τίποτα??? Πότε θα έλθετε για ακρόαση κ.λ.π. κ.λ.π.??? Πάρε και τον Γιώργο, εντάξει? Αύριο απόγευμα θα ήταν μια χαρούλα, ειδ' άλλως τηλ. και το κανονίζουμε, σας θέλω όμως όλους ...
Είσαι πολύ κακός μιλάμε, πόσο μεγαλύτερη οικονομία να κάνω πιά βρέ σύ, έλεος :flipout: :flipout::flipout:

Φιλικά
Γιώργος.

Γιώργο χαίρομαι πολύ για τις βελτιώσεις και χίλια σόρρυ που με τα μπλεξίματα μου δεν βοήθησα. Το ξέχασα κιόλας για να είμαι ειλικρινής, γεράματα.

Οι επιλογές στις λάμπες είναι καρατσεκαρισμένες. Και στα δικά μου (Cary) ματσάρουν απόλυτα. Άσε που οι μικρές είναι από τα κρυφά χαρτιά στο audio.

Εμένα και οι EL84 σκοτώνουν. Παίζουν με καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και από πολλαπλάσιας αξίας λάμπες.

Μπράβο και να χαίρεσαι τις μουσικές σου.

Όχι και γεράματα εσύ Δημήτρη μου, δεν γίνεται δεκτόν, τρεχάματα ναι!
Πάντως είχες δίκιο, οι Ρωσσίδες είναι απίστευτες: δίμετρες, κορμάρες με ένα φοβερό γαλαζο-μπλέντιασμα και ήχο που αγγίζει τα σώψυχά σου, τι να λέμε τώρα!!! Όποτε μπορείς έλα να τις ακούσεις να κελαηδάνε επί σκηνής...
-bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Φίλε Γιώργο Θεωρώ ότι είσαι πολύ τυχερός με την αγορά που έκανες.....Πραγματικά όμως θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου την ίδια τύχη!!!Θα ήταν εύκολο να μου υποδείξεις το link της σελίδας από όπου έκανες την αγορά? Στέλνω και το email ( [email protected]) αν χρειαστεί να έχουμε κάποια επικοινωνία! Τα 600 ευρώ μου περισσεύσουνε απλά δε ξέρω με ποιο τρόπο μπορώ να αποκτήσω αυτό το εξαιρετικό κομμάτι; Ευχαριστώ * Φιλικά Στέφανος*

Κύριοι καλησπέρα.
Όπως είπαμε εδώ και πολύν καιρό το ταξείδι είναι μεγάλο μεν, πολύ ωραίο δε!
Η Ιστορία έχει ως εξής:
Ξαφνικά ο λατρευτός μου ΨΑΘΙΝ άρχισε να καίει την ασφάλεια. Φταίχτης : μια απο τις θαυμάσιες ηχητικά Svetlana C EL-34, η οποία παραδόξως και σχετικά νωρίς παρέδωσε το πνεύμα και άρχισε να βραχυκυκλώνει. Και ενώ είμαι στο ψάξιμο για να την αντικαταστήσω, ... :
Φίλος μου σφύριξε ότι το Μάϊο τρέχοντος έτους έσκασε μύτη στον κόσμο των λυχνιών μια κούκλα, που επί τέλους ήταν για πρώτη φορά μετά 50-60 χρόνια εντελώς καινούρια σχεδίαση. Ανήκει στην πασίγνωστη και πολύ αξιόλογη σειρά των ΚΤ-77, ΚΤ-88, ΚΤ-90, με πολύ βελτιωμένα χαρακτηριστικά όμως σε όλους τους τομείς και αρκετά μεγαλύτερη ισχύ. Το όνομα αυτής ΚΤ-120 και μπορεί, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες της σειράς, να αντικαταστήσει τις EL-34 χωρίς άλλες αλλαγές στον ενισχυτή (???)!.
Μια και δυό λοιπόν πηγαίνω σε πασίγνωστο Έλληνα εισαγωγέα vacuum tubes (τα στοιχεία του στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή), κατόπιν ραντεβού και αρχίζουμε το παιχνίδι (οφείλω να ομολογήσω δημόσια ότι έμεινα κυριολεκτικά άναυδος απ' την προθυμία, την εξυπηρέτηση και την συνολική συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου!!!, με τίποτα δεν ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτά που ακολούθησαν!) :
Βάζει μπροστά ένα πανέμορφο "θηρίο", ειδική παραγγελία στους Τσακιριδαίους μόνο γι´αυτόν, με υλικά που ο ίδιος είχε φέρει απ´όλον τον κόσμο διαλεγμένα ένα κι ένα (έχετε δεί ηλεκτρολυτικούς τροφοδοσίας με διάμετρο τουλάχιστον 7-8 πόντους και ύψος περίπου 30!!!, άσε που έκλεισε την τροφοδοσία του ενισχυτή και αυτός εξακολούθησε να παίζει κανα 5-λεπτο ακόμα!!!!!!!). Το θηρίο φόραγε εκείνη τη στιγμή δυό ζευγάρια 6550 και το ακούσαμε αρκετή ώρα, απλά για να δούμε τι ...κάνει. Μετά κανα τέταρτο κλείνει το μηχάνημα και βάζει στη θέση των 6550 τις θηριώδεις Tung-Sol ΚΤ-120. Άντε τώρα να βρώ λέξεις και εκφράσεις για να περιγράψω το τι έγινε!!!!!!! Σαν να βάλαμε μπροστά άλλο μηχάνημα, τόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ήταν η βελτίωση, δεν χορταίναμε να ακούμε, τι να σας πώ τώρα.
Κάποια στιγμή με βαριά καρδιά τον σβύνουμε και βάζουμε πάνω στο θηρίο μια τετράδα Svetlana C KT-88 για να δούμε τις διαφορές, που σας τις περιγράφω πολύ απλά: μισή δουλειά. Οι ΚΤ-88 έχουν θαυμάσιο ηχόχρωμα και αποδίδουν ένα συνολικά πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα, αλλά απέναντι στον νεότερο συγγενή τους ωχριούν! Όπως ακριβώς το είπα πρίν : καταφέρνουν τη μισή δουλειά......
Φυσικά οι Απίστευτες ΚΤ-120 πλέον στρογγυλοκάθονται στις πορσελάνινες βάσεις του ΨΑΘίΝ μου και τα αποτελέσματα με έχουν αποτρελλάνει... Λές και πήρα άλλο μηχάνημα αξίας τουλάχιστον 10-15Κ !!!
Για να σας περιγράψω το μέγεθος της διαφοράς στην απόδοση θα χρησιμοποιήσω την έκφραση του φίλου μου George Katrakazas που ξέρει τον ήχο του συστήματος μου "απ´έξω κι ανακατωτά" :
ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ!!!
Τα υπόλοιπα θα σας τα πούν ο Γιώργος και ο επίσης εξαιρετικός φίλος Δημήτρης Δ., γιατί φοβάμαι πως μέσα στον ενθουσιασμό μου θα είμαι περισσότερο υποκειμενικός απ' ότι πρέπει :D
Όμως δυστυχώς όπως σε όλα τα ωραία παραμύθια υπάρχει και εδώ ο ...κακός δράκος : τα θηρία "ζορίζουν" και υπερθερμαίνουν τον μετασχηματιστή τροφοδοσίας του ΨΑΘΙΝ, αλλά είμαι ήδη στη διαδικασία αλλαγής του. Άσε που θα χρειαστεί και μετετροπή στο πανέμορφο καπάκι του ενισχυτή, αφού η διάμετρος της βάσης των ΚΤ-120 είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν των EL-34!
Πάντως χαλάλι τους όλα αυτά θα φτιαχτούν πάση θυσία και με χαρά, αφού η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, που πλέον δεν επιστρέφω με τίποτα στις EL-34 -bye-

ΥΓ. Μερικές πληροφορίες για τις ΚΤ-120 εδώ

Να προσθεσω και εγω τις εντυπωσεις μου για τελευταιο setup
με τις καινουργιες λαμπες ΚΤ120

Εχω παρακολουθησει την εξελιξη του συγκεκριμενου συστηματος
απο πολυ κοντα βαζοντας και εγω το χερακι μου σε καποια απο
τα συνοδα

Την τελευταια φορα ομως που βρεθηκα απεναντι στο συστημα
του Γιωργου ειλικρινα εντυπωσιαστηκα !!!
Πραγματικα πολυ μεγαλη η βελτιωση σε ολους τους επιμερους
τομεις, με τα αυξημενα δυναμικα, την τεραστια στερεοφωνικη εικονα,
και το ανετο ακουσμα σε υψηλες σταθμες να κερδιζουν αμεσως την
προσοχη μας και ολα αυτα μολις με λιγες ωρες στρωσιματος στις
εκπληκτικες ΚΤ120

Σιγουρα θα ξαναεπισκεφτω τον φιλο Γιωργο και με αυξημενη την
περιεργια να διαπιστωσω ποσο καλυτερο θα ειναι το αποτελεσμα
με τις λαμπες πληρως στρωμενες

παίδες επειδή έτυχε να παραγγείλω τις ΚΤ-120

για να τις δοκιμάσω (πιλοτικά*) στον Τσακιρίδη Αίολο ολοκληρωμένο που έχω

πείτε μου γνώμες για έναν επαρκή μετασχηματιστή τροφοδοσίας για τα ως άνω θηρία
εκτός από τιμές εταιρείες ή και κορυφαίες υλοποιήσεις ευπρόσδεκτες

ΥΓ προς το παρόν έχω αγοράσει μετασχηματιστή εξόδου vanderveen και πυκνωτές jensen

*(προτίθεμαι να κάνω custom παραγγελία στους αδελφούς και ψιλοπειραματιζομαι)

Καταρχήν, θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Γιώργο για το μεράκι, την υπομονή και τη μεθοδικότητα με την οποία προσπαθεί να τελειοποιήσει τον ήχο του συστήματος του και να πάρει το καλύτερο δυνατό απο την κάθε συσκευή.

O εν λόγω ενισχυτής, πρέπει να είναι ιδιαίτερα αξιόλογος όπως έρχεται απο το εργοστάσιο, παρόλο που είναι πολύ οικονομικός. Τον άκουσα στην τελική του μορφή με τις ΚΤ120, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει με τις EL34, αλλά μου φάνηκε ιδιαίτερα ρωμαλαίος, με επαρκή ισχύ και πολύ καλά δυναμικά.
Το συστήμα του Γιώργου σε γενικές γραμμές είναι καλοστημένο, ισορροπημένο και ξεκούραστο , αποδίδει πολύ καλά για τα δεδομένα του (μεγάλου) χώρου και βέβαια μέχρι όπου τα ηχεία θα δείξουν οτι πλησιάζουν στα όρια τους.

Η μονάδική μου ένσταση- βελτίωση , η θέση ακρόασης θα έπρεπε να είναι λίγο πιο μπροστά, αλλά υποθέτω οτι σ ένα χώρο όπου τον μοιραζόμαστε καθημερινά με άλλους, θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και στις δικές τους απαιτήσεις , κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις στο κυνήγι των απόλυτων ηχητικών επιδόσεων.

Οι καινούργιες ΚΤ τώρα, εκτός απο εντυπωσιακές ηχητικά, είναι και πολύ όμορφες εμφανισιακά και σε προδιαθέτουν για πολύωρες ακροάσεις, όσο για το όνομα του συγκεκριμένου εισαγωγέα , μάλλον θα πρέπει να το αναφέρεις Γιώργο, είναι πολύ εξυπηρετικός με καλές τιμές, τον έχουμε συστήσει αρκετές φορές και στην diy. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του φόρουμ. Να λέμε τα καλά, να σχολιάζουμε τα στραβά του και να καθοδηγούμε τους νεοεισερχόμενους σε σωστούς επαγγελματίες.

Ο ΜΣ όντως φαίνεται να ζορίζεται αρκετά (ζεστένεται) και είναι πιθανό οτι θα χρειαστεί άλλος/άλλοι υπολογισμένοι με τα νέα δεδομένα. Ίσως δύο τοροειδείς, ο ένας πάνω στον άλλο για να μπορείς να ξαναβάλεις το καπάκι.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλτατο Γιώργο για τη φιλοξενία, να του ευχηθώ καλή συνέχεια με τον ενισχυτή και να τον καλέσω στην Ν Σμύρνη προς ανταπόδωση της τσιπουροκρασοκατάνυξης ...

παίδες επειδή έτυχε να παραγγείλω τις ΚΤ-120

για να τις δοκιμάσω (πιλοτικά*) στον Τσακιρίδη Αίολο ολοκληρωμένο που έχω

πείτε μου γνώμες για έναν επαρκή μετασχηματιστή τροφοδοσίας για τα ως άνω θηρία
εκτός από τιμές εταιρείες ή και κορυφαίες υλοποιήσεις ευπρόσδεκτες

ΥΓ προς το παρόν έχω αγοράσει μετασχηματιστή εξόδου vanderveen και πυκνωτές jensen

*(προτίθεμαι να κάνω custom παραγγελία στους αδελφούς και ψιλοπειραματιζομαι)
Πάντως ο vanderveen στην δική του σχεδίαση (ul40 s2) δεν προτείνει τις ΚΤ 88 διότι παρατηρεί oscilation.Για τριοδική λειτουργία μάλιστα,σε περίπτωση που κάποιος προτιμάει ΚΤ88 ,προτείνει συμπληρωματικό modification.
Βέβαια όλα αυτά ,πιθανότατα δεν έχουν καμιά σχέση με τους μετασχηματιστές εξόδου και ίσως ούτε και με τις ΚΤ120.
Μια ερώτηση στον ίδιο,ίσως να μην έβλαπτε.......

Καταρχήν, θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Γιώργο για το μεράκι, την υπομονή και τη μεθοδικότητα με την οποία προσπαθεί να τελειοποιήσει τον ήχο του συστήματος του και να πάρει το καλύτερο δυνατό απο την κάθε συσκευή.

O εν λόγω ενισχυτής, πρέπει να είναι ιδιαίτερα αξιόλογος όπως έρχεται απο το εργοστάσιο, παρόλο που είναι πολύ οικονομικός. Τον άκουσα στην τελική του μορφή με τις ΚΤ120, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει με τις EL34, αλλά μου φάνηκε ιδιαίτερα ρωμαλαίος, με επαρκή ισχύ και πολύ καλά δυναμικά.
Το συστήμα του Γιώργου σε γενικές γραμμές είναι καλοστημένο, ισορροπημένο και ξεκούραστο , αποδίδει πολύ καλά για τα δεδομένα του (μεγάλου) χώρου και βέβαια μέχρι όπου τα ηχεία θα δείξουν οτι πλησιάζουν στα όρια τους.

Η μονάδική μου ένσταση- βελτίωση , η θέση ακρόασης θα έπρεπε να είναι λίγο πιο μπροστά, αλλά υποθέτω οτι σ ένα χώρο όπου τον μοιραζόμαστε καθημερινά με άλλους, θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και στις δικές τους απαιτήσεις , κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις στο κυνήγι των απόλυτων ηχητικών επιδόσεων.

Οι καινούργιες ΚΤ τώρα, εκτός απο εντυπωσιακές ηχητικά, είναι και πολύ όμορφες εμφανισιακά και σε προδιαθέτουν για πολύωρες ακροάσεις, όσο για το όνομα του συγκεκριμένου εισαγωγέα , μάλλον θα πρέπει να το αναφέρεις Γιώργο, είναι πολύ εξυπηρετικός με καλές τιμές, τον έχουμε συστήσει αρκετές φορές και στην diy. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του φόρουμ. Να λέμε τα καλά, να σχολιάζουμε τα στραβά του και να καθοδηγούμε τους νεοεισερχόμενους σε σωστούς επαγγελματίες.

Ο ΜΣ όντως φαίνεται να ζορίζεται αρκετά (ζεστένεται) και είναι πιθανό οτι θα χρειαστεί άλλος/άλλοι υπολογισμένοι με τα νέα δεδομένα. Ίσως δύο τοροειδείς, ο ένας πάνω στον άλλο για να μπορείς να ξαναβάλεις το καπάκι.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλτατο Γιώργο για τη φιλοξενία, να του ευχηθώ καλή συνέχεια με τον ενισχυτή και να τον καλέσω στην Ν Σμύρνη προς ανταπόδωση της τσιπουροκρασοκατάνυξης ...

Το όνομα του ανωτέρω εισαγωγέα είναι : Γιαλούσης Γιώργος, Αιόλου 104 7ος όροφος, τηλ.: 210-3225670ρ και η συνολική συμπεριφορά του εξαιρετική.
Δημήτρη τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε όποτε νάναι. Καλά νάμαστε μόνο... -bye-

Απάντηση: Re: ΨΑΘΙΝ MC-10L

Το όνομα του ανωτέρω εισαγωγέα είναι : Γιαλούσης Γιώργος, Αιόλου 104 7ος όροφος, τηλ.: 210-3225670ρ και η συνολική συμπεριφορά του εξαιρετική...
Εκτος απο λυχνιες εισαγει κατι αλλο;

Πυκνωτές Nippon/United Chemi-Con, από ενεργά νομίζω IXYS (δεν είμαι σίγουρος), XILINX κτλ.
Από εκεί έχω αγοράσει ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές.

Φίλε Γιώργο με έβαλες στην πρίζα πάλι με τον ψαθιν .τις λάμπες όπως καταλαβαίνεις τις έχω παραγγείλει ,εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν χωράνε… σκέπτομαι μήπως είναι πιο εύκολο να καρφώσουμε πάνω στην βάση της EL-34 μια άλλη βάση ώστε να ανέβη στο ύψους του καπακιού για να αποφύγουμε να πειράξουμε το καπάκι του ενισχυτή, στο θέμα του μετας/στη εάν έχεις την δυνατότητα να μετρήσεις την θερμοκρασία του ,γιατί εάν είναι μέχρι 60 βαθμούς δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δεν γνωρίζω αν ανεβάζει πάνω από 60 βαθμούς, αλλά είναι αλήθεια μετά από 2 περίπου ώρες λειτουργίας, είναι αδύνατον να τον ακουμπήσεις για πάνω από 3 δευτερόλεπτα! Και όλα αυτά χωρίς το καπάκι που τον κουκουλώνει. Φοβάμαι πως αν ήταν κουκουλωνένος με το (πανέμορφο!) καπάκι του, θα έσκαγε! Γι´αυτό σκέπτομαι να τον αλλάξω...
Όσο για το καπάκι, μάλλον είναι πιό εύκολο να μεγαλώσουμε τη διάμετρο των τρυπών των EL34 σ' έναν τόρνο, παρά οτιδήποτε άλλο.
Πάντως ότι αλλαγές και να χρειαστεί να γίνουν, χαλάλι τους. Οι λάμπες είναι εκπληκτικές και όσο στρώνουν γίνονται ακόμα καλύτερες. Φαντάζομαι τι θα κάνουν μόλις χτιστεί εξ αρχής ενισχυτής γύρω απ´αυτές, όταν παίζουν τόσο καλά πάνω στον "μικρούλη" ΨΑΘΙΝ!!! -bye-

Εάν μετράς μονό μέχρι το τρία σίγουρα θέλει αλλαγή. Το μίνιμουμ που πρέπει να αντέχει το χέρι είναι 6- 7sec.