Ψηφιακά βινύλια

Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Internet King
Θα πρέπει να προσθέσω κάτι ακόμη. Το αν η νέα μίξη της Yoko είναι *σαν μίξη* καλύτερη από την παλιά, αυτό δεν το χρωστάει στο ότι είναι ψηφιακή, γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει και αναλογικά και πάλι να ήταν
*σαν μίξη* καλύτερη από την παλιά. Το καταλαβαίνεις. Και φυσικά θα ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα: και σωστός ήχος με αέρα, ατμοσφαιρικότητα κλπ και σωστή μίξη ταυτόχρονα. Αλλά, φυσικά, μην περιμένεις από την Yoko κάτι τέτοιο. Μεγάλη πολυτέλεια στις μέρες μας και μεγάλο κόστος. Να μην πώ και για λαμπάτο mastering a la Bernie Grundman, Steve Hoffman κλπ. Λ.Σ.

μιλάμε γιά μίξη από μάστερ ή από καλό αντίγραφο βινυλίο ή έστω άλλη δικάναλη πηγή?
Διότι μίξη από δικάναλη πηγή μου ακούγεται....κάπως..

Η όλη κουβέντα με τις γνώσεις των αιώνιων 'ξερολάκηδων' που φυσικά γνωρίζουν τα πάντα και μάλιστα καλύτερα από τον ίδιο τον αντιπρόσωπο!!!!! (ομιλώ για τη mobile fidelity) μου θυμίζει έντονα το αρχαίο ρητό....
Έλα μπαμπά να σου δείξω τι έχει στα σκέλια η μαμά.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Θα επαναλάβω πάλι ότι λίγη μετριοφροσύνη δεν θα έβλαπτε. Στο μισό post πάλι περιαυτολογείς. Δεν ξέρεις πως αποδίδει το σύστημα μου γιατί δεν το έχεις δει ή ακούσει. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να μου ζητάς με ύφος 10 καρδιναλίων να σου το γνωστοποιήσω για να "περάσω τις εξετάσεις". Την ευχαρίστηση να με κρίνεις δεν θα σου την δώσω. Όσο για την Τζοκόντα, θα πρέπει να μάθεις ότι υπάρχουν κι άλλοι με χρυσά αυτιά όπως τα δικά σου. Η γνώση για το hi-fi μετριέται με την εμπειρία και όχι με την ηλικία. Το όνομα μάλλον είναι συνωνυμία.

Υ/Γ: ΔΕΝ σκοπεύω να ανεβάσω τους τόνους.

Μπες στον κόπο και ξαναδιάβασε την απάντησή μου για να καταλάβεις το τί λέω και να μην εκνευρίζεσαι άδικα. Η ζωή είναι ωραία μέσα από έναν διάλογο. Αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Κατόπιν αν θέλεις προσπάθησε να απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Και σε παρακαλώ μη "μυγιάζεσαι".
Είμαστε ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας. Ίδιοι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ ακόμα και σε μια μελλοντική κοινωνία απόλυτης ισότητας. Άλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά της διαφορετικότητας, η αλληλοσυμπλήρωση μέσα από την συλλογικότητα.
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι γνωρίζεις πράγματα που εγώ δεν τα γνωρίζω και θέλω να τα μάθω για να ομορφήνω περισσότερο τη ζωή μου. Και αυτό ισχύει και για σένα και μπορείς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου από τις γνώσεις άλλων, που ένας από αυτούς τους άλλους μπορεί να είμαι και εγώ.
Τα συμπλέγματα μας βλάπτουν και δεν μας αφήνουν να δούμε την ομορφιά που μας περιβάλλει.
Το όνομά μου είναι Λουκάς Στεφανίδης, ο γνωστός του χώρου και δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία, αλλά για απλή απόλυτη ταύτιση μ' αυτόν τον τύπο που τυχαίνει να είμαι ο ίδιος.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η γνώση δεν μετριέται με την ηλικία, αλλά με τις εμπειρίες που έχει κάποιος. Και εγώ τυχαίνει στα 56 χρόνια της νιότης μου να έχω πολλές εμπειρίες στο θέμα του Hi-Fi.
Για πες μου τί να κάνω; Να μην πω την γνώμη μου; Να κάνω μούγγα και να προσποιούμε ότι δεν είδα και δεν άκουσα και να ανέχομαι την όποια [άθελη] παραπληροφόρηση. Ε όχι!
Έχω και μια σταθερή στάση ζωής μέσα στην κοινωνία εδώ και μια ολόκληρη ζωή που δεν συμβιβάστηκα για πολύ σοβαρότερα θέματα ζωτικής σημασίας από ότι το χόμπυ μας.
Θαυμάζω τους εύστροφους και έξυπνους ανθρώπους και αυτούς που έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά για να ακούσουν και διψούν για μάθηση. Θεωρώ τον εαυτό μου σαν έναν από αυτούς [τους τελευταίους].
Απεχθάνομαι τους διάφορους εξυπνάκιδες. Τόσο απλά!
Ευχαριστώ που με άκουσες. Λ.Σ.

Μπες στον κόπο και ξαναδιάβασε την απάντησή μου για να καταλάβεις το τί λέω και να μην εκνευρίζεσαι άδικα. Η ζωή είναι ωραία μέσα από έναν διάλογο. Αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Κατόπιν αν θέλεις προσπάθησε να απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Και σε παρακαλώ μη "μυγιάζεσαι".
Είμαστε ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας. Ίδιοι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ ακόμα και σε μια μελλοντική κοινωνία απόλυτης ισότητας. Άλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά της διαφορετικότητας, η αλληλοσυμπλήρωση μέσα από την συλλογικότητα.
Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι γνωρίζεις πράγματα που εγώ δεν τα γνωρίζω και θέλω να τα μάθω για να ομορφήνω περισσότερο τη ζωή μου. Και αυτό ισχύει και για σένα και μπορείς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου από τις γνώσεις άλλων, που ένας από αυτούς τους άλλους μπορεί να είμαι και εγώ.
Τα συμπλέγματα μας βλάπτουν και δεν μας αφήνουν να δούμε την ομορφιά που μας περιβάλλει.
Το όνομά μου είναι Λουκάς Στεφανίδης, ο γνωστός του χώρου και δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία, αλλά για απλή απόλυτη ταύτιση μ' αυτόν τον τύπο που τυχαίνει να είμαι ο ίδιος.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η γνώση δεν μετριέται με την ηλικία, αλλά με τις εμπειρίες που έχει κάποιος. Και εγώ τυχαίνει στα 56 χρόνια της νιότης μου να έχω πολλές εμπειρίες στο θέμα του Hi-Fi.
Για πες μου τί να κάνω; Να μην πω την γνώμη μου; Να κάνω μούγγα και να προσποιούμε ότι δεν είδα και δεν άκουσα και να ανέχομαι την όποια [άθελη] παραπληροφόρηση. Ε όχι!
Έχω και μια σταθερή στάση ζωής μέσα στην κοινωνία εδώ και μια ολόκληρη ζωή που δεν συμβιβάστηκα για πολύ σοβαρότερα θέματα ζωτικής σημασίας από ότι το χόμπυ μας.
Θαυμάζω τους εύστροφους και έξυπνους ανθρώπους και αυτούς που έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά για να ακούσουν και διψούν για μάθηση. Θεωρώ τον εαυτό μου σαν έναν από αυτούς [τους τελευταίους].

Δεν νομίζω να κερδίσετε πολλά με το βιογραφικό αυτό κύριε Στεφανίδη... (άποψή μου)

(σχετικό άσχετο... έχετε κάποια συγγένεια με τον οδοντίατρο Στεφανίδη ?)

ΤΖΑΚ ΠΟΤ

ΑΣΧΕΤΩΝ απαντησεων εχουμε

και τελος παντων εδω και αρκετα ποστ,
τρια πουλακια καθονταν, το ενα ρούφαγε ταμπάκο!

οχι τιποτα αλλο, μας τρωτε αδικως τον χρονο μας!

Ναι για τους γνωστούς εθνοσωτήρες του Hi End τα λεω, αλλα γατόνια της τζαμπα διαφήμισης!!!

Δεν νομίζω να κερδίσετε πολλά με το βιογραφικό αυτό κύριε Στεφανίδη... (άποψή μου)

(σχετικό άσχετο... έχετε κάποια συγγένεια με τον οδοντίατρο Στεφανίδη ?)

Όχι δεν είμαστε συγγενείς με τον Δημητράκη τον Στεφανίδη τον οδοντίατρο. Κάποτε στο Μέγαρο που συναντιώμασταν μου είχε πει ότι το πραγματικό του επώνυμο ήταν άλλο και ότι κάποιος συγγενής του το άλλαξε.
Όσο για τα υπόλοιπα, η απάντησή μου στον Πολυχρονίδη αρκεί. Μάλλον θα διαφωνείς μαζί μου γιατί δεν βλέπω να κάνεις καμιά άλλη παρατήρηση. Στην ουσία κάνεις κάποια διακριτική παρατήρηση σε μένα γιατί πιθανόν θα κρίνεις τα λοιπά ως καλώς έχοντα. Άλλωστε τα έχουμε πει άλλη φορά και δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους αν μπορούσες να σκανάρεις την ετικέτα του παλιού βινυλίου και να μας την δείξεις. Θα συνεννοηθούμε καλύτερα μιας και δεν μένουμε στην ίδια πόλη και δεν μπορώ να σε επισκεφτώ για να την δώ και φυσικά να κάνουμε μαζί την ακρόαση και να εξηγήσουμε ο ένας στον άλλο το τί ακριβώς εννοούμε με τα όσα λέμε.
Φυσικά αν μπορούσες να κάνεις το ίδιο και με το εξώφυλλο θα ήταν όντως καλό. Λ.Σ.

Λουκά , αυτό είναι το label της όψης Α.

0001.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η διάλεξη και το βιογραφικό. Θεωρώ ότι έχω ήδη απαντήσει στα ερωτήματα που μου έθεσες, είτε η απάντηση σε ικανοποιεί είτε όχι. Έχω κάθε δικαίωμα να διαφωνώ μαζί σου και φυσικά να υποστηρίζω την άποψη μου σθεναρά. Υπάρχουν ευτυχώς πολλά σύκα και πολλές σκάφες. Η αναφορά στην συνωνυμία αφορούσε το δικό μου επώνυμο.

Θα το επαναλάβω λοιπόν για τελευταία φορά: Θεωρώ την επανέκδοση σε βινύλιο, της Τζοκόντας στα δικά μου αυτιά ΚΑΛΥΤΕΡΗ από την αρχική έκδοση. Και παρόλο που προτιμώ τις αναλογικές ηχογραφήσεις, κρίνω μόνο με βάση το αποτέλεσμα. Δεν αυθυποβάλλομαι ούτε είμαι δογματικός με τις τεχνολογίες. Αγαπώ το βινύλιο και τις λάμπες περισσότερο από το CD και τα τρανζίστορ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το βινύλιο και οι λάμπες παίζουν πάντα καλύτερα. Αυτό θα ήταν δογματική αφέλεια και συμπέρασμα ενός μακριά νυχτωμένου. Όλες οι τεχνολογίες παίζουν σωστά την μουσική υπό προυποθέσεις.

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμμετέχοντες στο thread για την ολίσθηση και το off topic.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η διάλεξη και το βιογραφικό. Θεωρώ ότι έχω ήδη απαντήσει στα ερωτήματα που μου έθεσες, είτε η απάντηση σε ικανοποιεί είτε όχι. Έχω κάθε δικαίωμα να διαφωνώ μαζί σου και φυσικά να υποστηρίζω την άποψη μου σθεναρά. Υπάρχουν ευτυχώς πολλά σύκα και πολλές σκάφες. Η αναφορά στην συνωνυμία αφορούσε το δικό μου επώνυμο.

Θα το επαναλάβω λοιπόν για τελευταία φορά: Θεωρώ την επανέκδοση σε βινύλιο, της Τζοκόντας στα δικά μου αυτιά ΚΑΛΥΤΕΡΗ από την αρχική έκδοση. Και παρόλο που προτιμώ τις αναλογικές ηχογραφήσεις, κρίνω μόνο με βάση το αποτέλεσμα. Δεν αυθυποβάλλομαι ούτε είμαι δογματικός με τις τεχνολογίες. Αγαπώ το βινύλιο και τις λάμπες περισσότερο από το CD και τα τρανζίστορ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το βινύλιο και οι λάμπες παίζουν πάντα καλύτερα. Αυτό θα ήταν δογματική αφέλεια και συμπέρασμα ενός μακριά νυχτωμένου. Όλες οι τεχνολογίες παίζουν σωστά την μουσική υπό προυποθέσεις.

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμμετέχοντες στο thread για την ολίσθηση και το off topic.

Δεν καταλαβαίνω από που απορρέει η "προκατάληψη" που έχεις για μένα σχετικά με δογματισμό και τεχνολογία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Λουκά , αυτό είναι το label της όψης Α.

0001.jpg
Internet King ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Ο δίσκος που έχεις είναι ίδιος με έναν από τους τρείς που έχω. Δεν είναι η αυθεντική πρώτη κοπή της δεκαετίας 60. Κοιτώντας την ετικέτα και από την πείρα που έχω το αντίτυπο του δίσκου αυτού που έχεις πρέπει να είναι το νωρίτερο το 1973 ή και μετά.
Ο δίσκος αυτός είναι εξαιρετικός. Έχε πάντα κατά νου ότι δύο αντίτυπα από την ίδια απολύτως μήτρα μπορεί να ακούγονται διαφορετικά αν τα συγκρίνεις. Ασχολούμε πολύ με το θέμα μαζί με έναν φίλο που τον καλό για ¨ακόνισμα" των αυτιών μας[!!!]
Το να κάνεις κάτι τέτοιο κοστίζει χρήματα, αλλά έτσι μπορείς να έχεις άποψη. Πληρώνεις και μαθαίνεις. Βέβαια είμαι συλλέκτης με 20000 βινύλια και περνάν [και λόγω επαγγέλματος] πολύ δίσκοι από τα χέρια μου. Αν σου πω κι' άλλα δεν πιστεύω να με μαλώσεις θεωρώντας με μη μετριόφρωνα!!
Προβληματίζομαι αν θα πρέπει να εκφραζόμαστε ή όχι ελεύθερα μέσα από αυτό το βήμα διαλόγου. Κάποιοι ενοχλούνται, δυστυχώς! Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Προβληματίζομαι αν θα πρέπει να εκφραζόμαστε ή όχι ελεύθερα μέσα από αυτό το βήμα διαλόγου. Κάποιοι ενοχλούνται, δυστυχώς! Λ.Σ.

Εκφράσου ελεύθερα από αυτό εδώ το βήμα διαλόγου.

μιλάμε γιά μίξη από μάστερ ή από καλό αντίγραφο βινυλίο ή έστω άλλη δικάναλη πηγή?
Διότι μίξη από δικάναλη πηγή μου ακούγεται....κάπως..

Ελπίζω να κατάλαβα τί θέλεις να πεις και να σου δώσω τη σωστή απάντηση.
Μίξη από δικάναλη πηγή που αναφέρεις δεν μπορούμε να έχουμε, εκτός αν θέλουμε να μιξάρουμε τα δύο κανάλια σε ένα και να έχουμε μονοφωνία και όχι στερεοφωνία. Ούτε φυσικά από οποαδήποτε άλλη δικάναλη πηγή.
Και φυσικά μια σοβαρή εταιρεία όπως η Mobile Fidelity δεν θα έκανε καμιά επανέκδοση χρησιμοποιώντας ούτε και το καλύτερο αντίγραφο βινυλίου.

[Μην μπερδεύομαστε από την περίπτωση της Τζοκόντας. Εδώ θα ξέρεις με τις ευλογίες του Υπουργού Πολιτισμού κατεδαφίστηκε όλη η ιστορία της ελληνικής μουσικής. Όχι μόνο τα κτίρια αλλά και τα αρχεία και οι ταινίες πετάχτηκαν στα σκουπίδια με τα μπάζα!!!!]

Επομένως για το Imagine του Lennon μιλάμε για μια νέα μίξη που έγινε [ψηφιακά] από την αμιξάριστη πολυκαναλική ταινία ηχογράφησης. Αυτά γνωρίζω από την επικοινωνία μου με την εταρεία.
Και κάτι ακόμα. Δεν πρόκειται για χρήση της παλιάς μιξαρισμένης ταινίας [απ' την οποία είχαν βγεί παλιά τα βινύλια] και η Yoko τώρα έκανε το γνωστό σε όλους Digital remastering. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Ο δίσκος αυτός είναι εξαιρετικός. Έχε πάντα κατά νου ότι δύο αντίτυπα από
την ίδια απολύτως μήτρα μπορεί να ακούγονται διαφορετικά αν τα συγκρίνεις.

Οπότε ουσιαστικά κάθε αντίγραφο είναι και μοναδικό στο είδος του.

Πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να βρεθούν σήμερα αυτά τα αυθεντικά βινύλια κοπής αρχών της δεκαετίας του 70 και να είναι σε καλή κατάσταση ?

Μου έβαλες τώρα ιδέες να ψάξω να βρω κι άλλον ένα, τουλάχιστον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Οπότε ουσιαστικά κάθε αντίγραφο είναι και μοναδικό στο είδος του.

Πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να βρεθούν σήμερα αυτά τα αυθεντικά βινύλια κοπής αρχών της δεκαετίας του 70 και να είναι σε καλή κατάσταση ?

Μου έβαλες τώρα ιδέες να ψάξω να βρω κι άλλον ένα, τουλάχιστον.

Internet King μη σε πιάνει άγχος. Απόλαυσε το δίσκο που έχεις. Αυτός είναι ο σκοπός του χόμπυ μας. Το ψάξιμο βέβαια αξίζει αλλά να το απολαμβάνεις σαν τον ταξιδιώτη στην Ιθάκη του Καβάφη.
Ένα μεγάλο μέρος της δισκοθήκης μου αποτελούν οι μεταχειρισμένοι δίσκοι ή παλιό στοκ. Χάρη στο cd και στο γνωστό "τέλειος ήχος για πάντα" έχουν πουληθεί αξιόλογες δισκοθήκες. Είναι απίστευτο το να αγοράζεις δίσκους στην Αγγλία στη δεκαετία του 90 ή και τώρα και να νομίζεις ότι ξαφνικά πήγες πίσω στο χρόνο 40 χρόνια και να ψωνίζεις αυτά τα πραγματικά έργα τέχνης που φτιάχνονταν για ανθρώπινα όντα.
Το μεταχειρισμένο είναι δίκοπο μαχαίρι. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη αυτόν που πουλάει από απόσταση. Αν έχεις το δίσκο στα χέρια σου, να έχεις τόση πείρα και λίγη τύχη, να μην πέσεις έξω. Επίσης να έχεις τη γνώση για να ξέρεις πια είναι πρώτη κοπή και πια όχι. Δηλαδή ετικέτες, κωδικοί μήτρας, ακόμη και εξώφυλλα κλπ.
Όμως "Πάντα το νου σου νάχεις στην Ιθάκη, το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου".
Και οι δύο δίσκοι, Η Τζοκόντα και οι Εσπερινοί είναι μεταχειρισμένοι σε άψογη κατάσταση.
Οι Εσπερινοί ήρθαν πρόσφατα από Αγγλία [Made in Greece]. Μάλιστα στο εξώφυλλο γράφει με το χέρι Mykonos 1969 160 dr. Σίγουρα θα υπάρχει και Τζοκόντα στερεοφωνική δεκαετίας 60.
Είναι απίστευτο το τί μπορείς να βρεις. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Το ταξίδι ατέλειωτο. Λ.Σ.

Ελπίζω να κατάλαβα τί θέλεις να πεις και να σου δώσω τη σωστή απάντηση.

Απλά αναρωτήθηκα αν από κάποιον τέθηκε έτσι - δεν αναφερόμουνα σε σένα αγαπητέ μου - έτσι όπως πήρε μάκρος η συζήτηση και πέρασε από τα δικάναλα στα 16κάναλα, ψηφιακά, no noise, Τζοκόντα, Λέννον, και δε συμμαζεύεται έχασα λογαριασμό σχετικά με το ποιός υποστήριξε τι

Πάντως μην παρεξηγιέσαι (διακρίνω μιά τάση να έχεις ...τη μύγα).-bye-
Δεν αμφισβητώ την σοβαρότητα και την ενασχόλησή σου με το είδος.
Απλά με τον τρόπο που θέλεις να την παρουσιάσεις ή να την προωθήσεις προς τρίτους διαφωνώ...

Lucas, σε ευχαριστώ για τις πολυτιμες πληροφορίες που μας δίνεις για άλλη μια φορά.

Μια τελευταία ερώτηση. Γνωρίζεις κάποιες γνωστές εταιρίες του χώρου που αποδεδειγμένα επεξεργάζονται με ψηφιακό τρόπο τα masters κάθε είδους και στη συνέχεια τυπώνουν σε βινύλιο και χωρίς να το αναφέρουν στο εξώφυλλο ?

Με βάση την εμπειρία σου, υπάρχουν κάποια στοιχεία όπου θα μπορούσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας ώστε να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε και στην συνέχεια να αναγνωρίσουμε κατ' αρχάς την αυθεντικότητα του δίσκου και στη συνέχεια το είδος της επεξεργασίας που έχει γίνει πριν την εκτύπωση ?

Last edited: