Ψηφιακά βινύλια

Μα ακριβώς επειδή πλέον δε βρίσκονται τέτοιες περιπτώσεις (εκτός κι αν έχεις κολλητούς τις μετενσαρκώσεις των Plant και Page) χρειαζόμαστε τους δίσκους.

Άλλωστε, είναι φύσει αδύνατον να πηγαίνεις σε έστω και μια συναυλία τη μέρα.

Τέλος, μου έχει κολλήσει και θέλω ν' ακούσω το τάδε κομμάτι τη δείνα στιγμή και να το ευχαριστηθώ κιόλας! Ο πλέον προσφιλής τρόπος είναι να έχω το δισκάκι εύκαιρο.

Μα ακριβώς επειδή πλέον δε βρίσκονται τέτοιες περιπτώσεις (εκτός κι αν έχεις κολλητούς τις μετενσαρκώσεις των Plant και Page) χρειαζόμαστε τους δίσκους.

Άλλωστε, είναι φύσει αδύνατον να πηγαίνεις σε έστω και μια συναυλία τη μέρα.

Τέλος, μου έχει κολλήσει και θέλω ν' ακούσω το τάδε κομμάτι τη δείνα στιγμή και να το ευχαριστηθώ κιόλας! Ο πλέον προσφιλής τρόπος είναι να έχω το δισκάκι εύκαιρο.

Ενας φίλος που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χώρα του πρώην Α. Μπλοκ μου έλεγε ότι εκεί υπήρχε πολύ ζωντανή μουσική και τζάμπα. Πολές ορχήστρες και μουσικοί που τους ξέραμε, φυσικά, και στη Δύση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι οτι και εκεί έβγαζαν συνέχεια δίσκους.
Ακριβώς για την ιδιαίτερη προσωπική στιγμή που έχεις μια επιθυμία να ακούσεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι. Λ.Σ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΤΕ Ή ΡΩΤΑ Ή ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ! Λ.Σ.

αυτό δεν νομίζω να βοηθάει καθόλου (σαν statement), πολύ δε περισσότερο δεν έχει πρακτική εφαρμογή.
Γενικά είναι στη σφαίρα της φαντασίας....

Ποιόν να ρωτήσει κανείς?
Ποιός είναι αυτός που ξέρει?
Είναι προσβάσιμος?
Είναι αξιόπιστος?

Και σε τελευταία ανάλυση γιατί τον χ ειδήμονα και όχι τα ίδια μας τα αυτιά?

πχ εγώ ακούω μουσική ίσως περισσότερα από 40 χρόνια.

Θεωρώ ότι μετά από τόσο καιρό (και ας μην έχω καλό σύστημα -τάκι) ΞΕΡΩ ποιά ηχογράφηση είναι καλή.

διότι (όχι απλά πρακτικά) είναι αδύνατον να είμαστε σε όλα τα control rooms γιά να ξέρουμε πως βγήκε το master

αυτό δεν νομίζω να βοηθάει καθόλου (σαν statement), πολύ δε περισσότερο δεν έχει πρακτική εφαρμογή.
Γενικά είναι στη σφαίρα της φαντασίας....

Ποιόν να ρωτήσει κανείς?
Ποιός είναι αυτός που ξέρει?
Είναι προσβάσιμος?
Είναι αξιόπιστος?

Και σε τελευταία ανάλυση γιατί τον χ ειδήμονα και όχι τα ίδια μας τα αυτιά?

πχ εγώ ακούω μουσική ίσως περισσότερα από 40 χρόνια.

Θεωρώ ότι μετά από τόσο καιρό (και ας μην έχω καλό σύστημα -τάκι) ΞΕΡΩ ποιά ηχογράφηση είναι καλή.

διότι (όχι απλά πρακτικά) είναι αδύνατον να είμαστε σε όλα τα control rooms γιά να ξέρουμε πως βγήκε το master
Δεν έχει κανείς κανένα ελαφρυντικό στο [ακόμα και άθελα] να παραπληροφορεί.
Όσο για το ποιον να ρωτήσει μπορεί εδώ στο AVClub!
Άλλωστε γιατί υπάρχει; Όλο και και κάποιος θα ξέρει.
Ποιο το πρόβλημα επομένως;

Μπορεί να ακούς 40 χρόνια δίσκους αλλά δεν νομιμοποιείσαι ούτε εσύ ούτε εγώ στο να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και σε τελική ανάλυση να παραπληροφορούμε άθελά μας όσους μιας διαβάζουν.

Θα έπρεπε μετά από τόσα χρόνια στο χόμπυ να μην αναφέρεσαι με τόση σιγουριά στην ηχογράφηση, που δεν άκουσες ποτέ από την ταινία ηχογράφησης, αλλά απλά νομίζεις ότι την "ξέρεις" γιατί ακούς τον δίσκο όπως αυτός ακούγεται από ένα οποιοδήποτε σύστημα!!!
Αυτό θα μπορούσε ίσως να τό έκανε ένας κατά πολύ νεώτερος στο χόμπυ. Λ.Σ.

Επίσης κάτι ακόμη:
Είναι πολύ καλό να ακούμε τα δικά μας τα αυτιά, αλλά είναι εξίσου καλό και καθόλου υποτιμητικό αυτά τα ίδια αυτιά να ακούνε και τον χ ειδήμονα.
Όταν αρρωσταίνουμε, πηγαίνουμε ακριβώς στον χ ειδήμονα που λέγεται γιατρός και του εμπιστευόμαστε την πολύτιμη υγεία και ζωή μας.
Στην περίπτωση αυτή γιατί το κάνουμε και ακούμε τί μας λέει ο συγκεκεριμένος χ ειδήμων και δεν ακούμε π.χ. τον χ ειδήμονα που λέγεται ζαχαροπλάστης; Λ.Σ.

Κάπου έχουμε λοξέψει I think...Η τοποθέτηση των μουσικών πάνω στη σκηνή σε ηλεκτρικές μουσικές όπως π.χ. σε rock concerts δεν έχει καμιά απολύτως σημασία γιατί ο ήχος...δε βγαίνει από τον μουσικό ή από την κιθάρα, το μπάσσο, τα πλήκτρα, τα τύμπανα αλλά από τους ενισχυτές και από κει οδηγείται μέσω της main κονσόλας στις ηχοστήλες του p.a. Ακόμα και τα stage monitors που αναφέρθηκαν κάπου πριν δεν ακούγονται καθόλου από το κοινό γιατί είναι εκεί για να ακούνε οι μουσικοί ο ένας τον άλλον...(Ανέφερα την main κονσόλα γιατί εκτός απ' αυτήν υπάρχει πάντα, πάνω ή δίπλα στη σκηνή συνήθως, μια άλλη κονσόλα με άλλον ηχολήπτη για να ρυθμίζει αποκλειστικά τα stage monitors...)

Ρε συ King μη τρελλαινόμαστε...Πρότεινα να ανοίξεις ένα νέο thread εσύ (μιας και εσύ το ξεκίνησες και μιας και ήδη έχει απαντήσει ο Λ.Σ) με το απλό απλό απλό θέμα...
- Αναγκαζόμαστε να μετακομίσουμε στη Σελήνη ή στον Άρη ή στον 'Α' του Κένταυρου...Μας επιτρέπουν μαζί με όλα τα άλλα απαραίτητα να πάρουμε και από 10 βινύλια ο καθένας...Δεν έχει σημασία αν είναι audiophile, 180 ή 200 grams, μπλε ή πορτοκαλί, ελληνικά ή ξένα....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 10 ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ...Ποια 10 βινύλια θάπερνε λοιπόν ο καθένας μας μαζί του στην εξορία???

Με ενδιέφερε να μάθω μόνο ποιά βινύλια θα έπερνε μαζί του ο κ. Λ.Σ.
Nothing more.
Αν με ενδιέφερε να ακούσω γνώμες γενικώς, θα άνοιγα ένα νέο θεμα στην κατηγορία της μουσικής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

ΕΡΏΤΗΣΗ: ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ Η ΗΧ/ΣΗ & ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ; Λ.Σ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ .ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ Η CLASSIC RECORDS. Η εμπιστοσύνη ( κατά το πίστευε και μη ερεύνα )είναι για μας τους "ταπεινούς" διότι για τον Λουκά ισχύει το "Περνάνε από τα χέρια μου πολλά βινύλια και έχω την μεγάλη πολυτέλεια το να συγκρίνω δυό ή και τρία αντίτυπα της ίδιας ηχογράφησης. Αυτό κοστίζει χρήμα, αλλά έτσι απέκτησα μεγάλη πείρα" ...
ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΣΑΙ ΑΣΚΟΠΑ. ΜΕ 20000 ΒΙΝΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ. .

ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝ...

...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΣΟΥΠΕΡ" ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ [ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ]...

..

Λίγο καιρό μετά τα γεμάτα ευγένεια και χωρίς έπαρση ποστ προς τον internet King και τον Γιώργο Πολυχρονιάδη ,από τα οποία σταχυολογώ και υπενθυμίζω τα παρακάτω :

...Τώρα με έχεις αποστομώσει!! Τί να πω έχεις δίκιο!! Δεν ξέρω εγώ ως αντιπρόσωπος και ξέρεις εσύ!! Αν είναι δυνατόν!!!...
...Δεν μας χρειάζεται η παραπληροφόρηση. Χωρίς αυτήν η ζωή είναι ωραία.

...Για κοίτα απ' τη γωνία αν έρχομαι!! ...

...Αγαπητέ Πολυχρονίδη
τζάμπα κουράζεσαι. Δεν είμαι "αυτοανακηρυγμένος ειδήμων", γιατί άλλοι πιο ειδικοί με έχουν ανακηρύξει ειδήμωνα
...[!!;;]

λίγο μετά επίσης από εκείνη την άληστο ρήση προς τον Κώστα Κόγια ( "...Πως τολμάς ;" ...)

και λίγο μετά την βιαστική , ως απεδείχθη , επιβράβευση του Δημοσθένη προς τον Λουκά για την αλλαγή του ύφους του τελευταίου στα γραπτά του , ο Λουκάς ξαναθυμάται το επιθετικό και προσβλητικό του στυλ και αποπειράται να χαλάσει εκ νέου την συζήτηση .

Αγαπητέ Λουκά , δεν έχω καμμία διάθεση να αντιπαρατίθεμαι με διάφορους ανθρώπους στο διαδίκτυο , χωρίς λόγο . Το μόνο που θα ήθελα να σε συμβουλεύσω , λαμβάνοντας υπ' όψιν την πλειστάκις δικηρυχθείσα επιθυμία σου να διδάξεις και να μεταφέρεις τις γνώσεις σου προς όλους εμάς που δεν τις έχουμε , είναι να είσαι πιό προσηνής , πιό ευπροσήγορος , να προσπαθήσεις δηλαδή να αποκτήσεις τα χαρακτηριστικά του καλού δασκάλου και όχι να διατυμπανίζεις σε κάθε ευκαιρία τα προσόντα τα δικά σου ή του συστήματος σου. Αυτά θα τα διαπιστώσουμε εμείς εν καιρώ και εφ' όσον το επιλέξουμε. Η αυτοδιαφήμιση βλάπτει . Οπως και η προσβλητική συμπεριφορά προς τους άλλους . Με τέτοια συμπεριφορά ούτε δάσκαλος θα γίνεις , ούτε δίσκους θα πουλήσεις .

Ντοκ ίσως ο Λουκάς εκνευρίζεται γιατί πολλές φορές σε μία συζήτηση γράφονται άσχετα πράγματα που την υποβιβάζουν...
Αυτό το ελαφρυντικό σαν νομικός που είσαι πρέπει να του το δώσεις!!
Βέβαια στο WEB πρέπει να εξασκήσουμε την ψυχραιμία μας και την υπομονή μας ώστε μέσω αυτής της εκπαίδευσης και του δικτυακού σαβουάρ βιβρ... να γίνουμε καλύτεροι!

Στο θέμα μας τώρα.
Οι πληροφορίες που άντλησα ήταν πολύ χρήσιμες.
Μάλιστα επειδή ακόμα έχω κάποια βινύλια, θυμάμαι πως όσα παλιά ελληνικά του 70 έχω/είχα ήταν άψογα.
Κύρια από την Zodiac.
Χοντρά, αλύγιστα και βαριά.
Από ποιότητα ήχου αλλού σε σχέση με άλλα "πούπουλα".
Μάλιστα παρατήρησα πως τόσα χρόνια οι φθορές που υπέστησαν ήταν πολύ λιγότερες από άλλα τσιγαρόχαρτα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Λίγο καιρό μετά τα γεμάτα ευγένεια και χωρίς έπαρση ποστ προς τον internet King και τον Γιώργο Πολυχρονιάδη ,από τα οποία σταχυολογώ και υπενθυμίζω τα παρακάτω :

...Τώρα με έχεις αποστομώσει!! Τί να πω έχεις δίκιο!! Δεν ξέρω εγώ ως αντιπρόσωπος και ξέρεις εσύ!! Αν είναι δυνατόν!!!...
...Δεν μας χρειάζεται η παραπληροφόρηση. Χωρίς αυτήν η ζωή είναι ωραία.

...Για κοίτα απ' τη γωνία αν έρχομαι!! ...

...Αγαπητέ Πολυχρονίδη
τζάμπα κουράζεσαι. Δεν είμαι "αυτοανακηρυγμένος ειδήμων", γιατί άλλοι πιο ειδικοί με έχουν ανακηρύξει ειδήμωνα...[!!;;]

λίγο μετά επίσης από εκείνη την άληστο ρήση προς τον Κώστα Κόγια ( "...Πως τολμάς ;" ...)

και λίγο μετά την βιαστική , ως απεδείχθη , επιβράβευση του Δημοσθένη προς τον Λουκά για την αλλαγή του ύφους του τελευταίου στα γραπτά του , ο Λουκάς ξαναθυμάται το επιθετικό και προσβλητικό του στυλ και αποπειράται να χαλάσει εκ νέου την συζήτηση .

Αγαπητέ Λουκά , δεν έχω καμμία διάθεση να αντιπαρατίθεμαι με διάφορους ανθρώπους στο διαδίκτυο , χωρίς λόγο . Το μόνο που θα ήθελα να σε συμβουλεύσω , λαμβάνοντας υπ' όψιν την πλειστάκις δικηρυχθείσα επιθυμία σου να διδάξεις και να μεταφέρεις τις γνώσεις σου προς όλους εμάς που δεν τις έχουμε , είναι να είσαι πιό προσηνής , πιό ευπροσήγορος , να προσπαθήσεις δηλαδή να αποκτήσεις τα χαρακτηριστικά του καλού δασκάλου και όχι να διατυμπανίζεις σε κάθε ευκαιρία τα προσόντα τα δικά σου ή του συστήματος σου. Αυτά θα τα διαπιστώσουμε εμείς εν καιρώ και εφ' όσον το επιλέξουμε. Η αυτοδιαφήμιση βλάπτει . Οπως και η προσβλητική συμπεριφορά προς τους άλλους . Με τέτοια συμπεριφορά ούτε δάσκαλος θα γίνεις , ούτε δίσκους θα πουλήσεις .
Δημήτρη Ντοκατζή
τί τελικά είναι προσβλητικό;
1. Το να λέει κάποιος την αλήθεια που εν πολλοίς στηρίζεται σε πολύχρονη πείρα [όχι απλά με το χόμπυ μόνο] αλλά με την ακρόαση ζωντανής ακουστικής κυρίως μουσικής;
2. Το να μην ανέχεται την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό και να μην κάνει μούγγα;
Αυτά είναι τα προσβλητικά και δεν είναι τα ακατονόμαστα μερικών; Όχι αλλά να ξέρω.
Εσείς μιλάτε για ηχογράφηση ενώ θα πρέπει να μιλάτε για εκτύπωση και εξακολουθείτε να συνεχίζετε.
Έχετε μπερδέψει την ηχογράφηση με το δίσκο, που ακούγοντάς τον από το όποιο σύστημα που τον ακούτε βγάζετε τα χ ή ψ συμπεράσματα όχι για τον δίσκο που έχετε στα χέρια σας αλλά για την ηχογράφηση!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!
Προσπάθησα να εξηγήσω κάποια πράγματα και καλώς συμμετέχετε, αλλά ο λόγος μπορεί να έχει και τον αντίλογο.
Όπου διαφωνείτε παρακαλώ τα επιχειρήματά σας.
Δεν χρειάζεται να πω άλλα γιατί όποιος επιθυμεί διαβάζει τις τοποθετήσεις μου και βγάζει συμπέρασμα.
Τα συμπλέγματα βλάπτουν.
Και κάτι ακόμα: δεν μπήκα εδώ στο AVClub ούτε για να πουλήσω κάτι και ούτε να κάνω τον εξυπνάκια. Δεν μ' αρέσει να παριστάνω κάτι, αλλά να είμαι.
Γιατί συνήθως αυτοί που παριστάνουν κάτι δεν είναι αυτό που πραστάνουν και επιζητούν την επιβεβαίωση των άλλων μπας και το πιστέψουν και οι ίδιοι.
Τέτοια συμπλέγματα μακριά από εμένα.
Δεν έχω κανένα καϋμό να διατυμπανίζω τα όποια προσόντα πιθανόν να έχω και ούτε να μιλάω για το σύστημα μου.
Για πες μου όταν εσύ κρίνεις έναν δίσκο πως το κάνεις; Δεν τον ακούς από το σύστημα σου και βασει του πως παιζει το σύστημά σου τον κρίνεις;
Για πες μου όταν εγώ απλώς αναφέρω ότι στο δικό μου ο ίδιος δίσκος ακούγεται διαφορετικά, απ' αυτό βγάζεις το συμπεραμσα ότι διατυμπανίζω τα προσόντα του συστήματός μου;;;;;;
Λ.Σ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

1. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε μια μέρα στην αναλογική μέθοδο ηχογραφησης/αποθήκευσης/επεξεργασίας/εκτύπωσης της μουσικής ;

(όχι απαραίτητα εκτύπωση σε βινύλιο αλλά ίσως σε κάποιο άλλο μέσον αποθήκευσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να διαβαστεί με laser αναλογικά και χωρίς να γινεται κάποια ψηφιακή μετατροπή. Δεν αναφέρομαι στο γνωστό πικάπ που διαβάζει τα βινύλια με laser και που ακούσαμε πριν περίπου ένα χρόνο στην Stepcom κόντρα σε ένα πικάπ της ClearAudio).

2. Τελικώς ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το ποια τεχνολογία παραγωγής της μουσικής θα επικρατήσει ?

α. Οι συνθέτες και οι μουσικοί ?
β. Οι εταιρείες ηχογράφησης ?
γ. Οι εταιρείες παραγωγής & έμποροι διανομής αντιγράφων ?
δ. Οι χομπιστες χαφιντελίστες & μουσικόφιλοι (μας ακούει κανείς, ή μας γράφουν ;)
ε. Αλλος (... εκτός από τον Λ.Σ)

Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τελικά φαίνεται να μας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Λέμε ότι για να έχουμε άποψη για την ποιότητα μιας εκτύπωσης σε βινύλιο ή ακόμα και σε CD, αν δεν έχουμε ακούσει το original master tape δεν μπορούμε να έχουμε αντικειμενική και τεκμηριωμενη άποψη. Με αυτή τη λογική μπορεί να βγει κάποιος που ακούει με ένα παλαιό jukebox του 50 και να ισχυριστεί ότι η μουσική εκείνης της εποχής ήταν γραμμένη για να πάιζει από jukebox και όχι με koetsu σε Clearaudio, οπότε αυτός ακούει πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε σύγχρονο χαϊεντα του 2007 γιατί ο πελάτης εκείνης της εποχής ήταν ο κάτοχος ενός jukebox ή αντίστοιχης ποιότητας πικάπ εκείνης της εποχής .

Είναι αυτό που έλεγε κάποτε ένας φίλος μου : Kαι ποιος σου είπε εσένα ότι τότε που τύπωναν τους δίσκους υπολόγιζαν ότι οι κεφαλές του μελλοντος θα χτυπάνε πάτο μέσα στο αυλάκι ;;;

Last edited:
Η επίμαχη φράση , ή μία εξ αυτών :
...ΕΡΏΤΗΣΗ: ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ Η ΗΧ/ΣΗ & ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ;...

Ορισμοί :
Παραπληροφόρηση : η εκ προθέσεως διοχέτευση αναληθών πληροφοριών , αποσκοπούσα στην διαστρέβλωση της αλήθειας

Προσβάλλω : θίγω , φέρομαι υβριστικά , επιτίθεμαι , ζημιώνω

Εχοντας υπ' όψιν τους ανωτέρω , γενικά παραδεδεγμένους ορισμούς , το να με κατηγορήσεις ότι παραπληροφορώ τους αναγνώστες του παρόντος θρεντ , όταν λέω ότι μπορεί να φταίει η ηχογράφηση του led Zeppelin I ή η κακή εκτύπωση του στο βινύλιο που έχω και ότι η ψηφιακή επεξεργασία στην επανακυκλοφορία του σε cd που επίσης έχω , βελτίωσε τα πράγματα , είναι απλά και μόνον προσβλητικό . Η επισήμανση ότι ίσως θα ήθελα να πω εκτύπωση και όχι ηχογράφηση θα ήταν αρκετή . Διότι τα περαιτέρω υπονοούν ότι σκοπίμως δημιουργώ σύγχυση μεταξύ ηχογραφήσεως και εκτυπώσεως , ώστε οι αναγνώστες του θρεντ να θεωρήσουν ότι φταίει η ηχογράφηση και να μην προβούν στην πιθανή ( ; ) αγορά του δίσκου στην έκδοση της classic records !!!!

Τώρα βέβαια να δημιούργησα τέτοια σύγχυση στον Internet king , ή τον Ongaku , τον Κόγια , τον Πολυχρονίδη ή τον Ακριβόπουλο κλπ , μάλλον θα έπρεπε να με ευχαριστεί και να μου περιποιεί τιμή , αφού θεωρείς ότι έχω τέτοια δύναμη και εγκυρότητα στα περί ηχογραφήσεων και βινυλιακών εκτυπώσεων . Εγώ όμως πιστεύω ότι όλοι αυτοί το πολύ πολύ να είπαν : " Α τον άσχετο , μπερδεύει την ηχογράφηση με την εκτύπωση" .

Ως εκ τούτου ήσουν σκοπίμως προσβλητικός , χωρίς λόγο και χωρίς αιτία , πυροδοτώντας την συζήτηση , ούτως ή άλλως περιορισμένου ( διαπίστωση και όχι αξιολογική κρίση ) ενδιαφέροντος για τους περισσότερους .

Εν κατακλείδι για να με απασχολήσει το τι λες , θα πρέπει κατ' αρχήν να μου είναι ευχάριστος , ανεκτός και ευγενικός ο τρόπος που τα λες .

Δεν έχει κανείς κανένα ελαφρυντικό στο [ακόμα και άθελα] να παραπληροφορεί.
Όσο για το ποιον να ρωτήσει μπορεί εδώ στο AVClub!
Άλλωστε γιατί υπάρχει; Όλο και και κάποιος θα ξέρει.

Θα αστειεύεσαι βέβαια! :flipout: Ποιόν να ρωτήσω? Υπάρχει εδώ κάποιος που να γνωρίζει πως ακούγονται "απ τη μάνα τους" 1000, 2000, 10000 δίσκοι που τυγχάνει να ενδιαφέρουν εμένα?
Καλύτερα να πάω να ψάξω καμιά βελόνα στη θημωνιά.....

Ποιο το πρόβλημα επομένως;

Μπορεί να ακούς 40 χρόνια δίσκους αλλά δεν νομιμοποιείσαι ούτε εσύ ούτε εγώ στο να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και σε τελική ανάλυση να παραπληροφορούμε άθελά μας όσους μιας διαβάζουν.

Δεν ξέρω αν νομιμοποιείσαι εσύ, εγώ πάντως προσωπικά θεωρώ ότι πέντε πραματάκια τα έμαθα. Και μπορώ να τα μοιράζομαι με τους φίλους και συνομιλητές μου. Τους λέω πάντα ότι είναι γνώμη μου. Αν τώρα αυτοί νομίζουν ότι παραπληροφορούνται, ε... μεγάλα παιδιά είναι. Δεν ήξεραν... δεν ρώταγαν?

Θα έπρεπε μετά από τόσα χρόνια στο χόμπυ να μην αναφέρεσαι με τόση σιγουριά στην ηχογράφηση, που δεν άκουσες ποτέ από την ταινία ηχογράφησης, αλλά απλά νομίζεις ότι την "ξέρεις" γιατί ακούς τον δίσκο όπως αυτός ακούγεται από ένα οποιοδήποτε σύστημα!!!

Θεωρώ (ξανά το λέω) ότι μπορώ. Μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι (40 χρόνια φούρναρης...) έχω το ένστικτο να γνωρίζω. Διατέλεσα και κάποια χρονάκια μουσικός, έχω κάνει και συναυλίες, μπήκα και σε στούντιο, πήγα και στο Μέγαρο (!), έχω ακούσει και στο εξωτερικό, μικρά ή μεγαλύτερα σύνολα.
Ναι σίγουρα η μουσική παράγεται από ηχολήπτες. Τι στο καλό? όλοι άσχετοι είναι?
Οχι δεν είναι. Αλλωστε το επάγγελμά τους είναι. Δυστυχώς όμως στην αλυσίδα μπαίνουν πολλοί παράγοντες. Από ανακυκλωμένο βινύλιο, από το δε βαριέσαι ας κόψουμε χωρίς να παραγγείλουμε μήτρα, από κακές πρέσσες, από τεχνικούς που ξύνουν τη μύτη τους την ώρα που ένας Grundman πασχίζει στις λαμπάτες κονσόλες. Και αν δεν βρεθεί στο Hollywood αυτός που θα ξύνει τη μύτη του, θα βρεθεί να είσαι σίγουρος, κάπου στην Ελλάδα, ή στη μέση ανατολή ή στην ινδία, και όπου γενικά είναι φτηνώτερα τα κοπτικά.

Αυτό θα μπορούσε ίσως να τό έκανε ένας κατά πολύ νεώτερος στο χόμπυ.

δεν πειράζει ..... το κάνω εγώ....-bye-
Λ.Σ.

δεν ξέρω.... δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
-bye-

Εγώ πάντως από την ημέρα που ξεκίνησε αυτό το thread ακούω μόνο βινύλιο.
Ξεκίνησα από τα πιο παλαιά αντίγραφα. Κάτι απίστευτα βινύλια που είχα να τα ακούσω πάνω από 20 χρόνια και με πάνε πίσω στον ήχο εκείνης της εποχής. Το τελευταίο για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Μου αρέσουν επίσης πολυ κάποια βινύλια κλασικής Ρώσικα της ΜΕΛΟΔΙΑ .

Αγαπητέ Λουκά,
παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα του thread και διαπιστώνω πάλι ότι σε κάθε ευκαιρία και χωρίς αφορμή περιαυτολογείς. Πριν από αρκετά post έγραψα ότι δεν χρειάζομαι αυτοανακυρηγμένους ειδήμονες γιατί απλά η ακρόαση μουσικής από συστήματα υψηλής πιστότητας δεν είναι επιστήμη, ούτε έχει συγκεκριμένη σημειολογία, ούτε υπάρχει καμιά πανάκεια στα μέσα. Για 'μένα δεν υπάρχουν ειδήμονες. Υπάρχουν πολλές σχολές και πολλές απόψεις, αρκετές από αυτές αντίθετες μεταξύ τους. Για παράδειγμα, είναι δογματικό να πιστεύει κάποιος ότι τα συμπιεσμένα ψηφιακά φορμά δεν παρέχουν υψηλή πιστότητα απλά και μόνο επειδή είναι συμπιεσμένα. Υπάρχουν άλλοι με αντίστοιχο δογματισμό που υποστηρίζουν τα ίδια για το βινύλιο. Λίγοι είναι αυτοί που κρίνουν και βλέπουν τα πράγματα ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ και χωρίς ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

Οι περισσότεροι ηχολήπτες για παράδειγμα ορκίζονται άλλοι στην ψηφιακή και άλλοι στην αναλογική επεξεργασία του ήχου, χωρίς να συμφωνούν μεταξύ τους σε τίποτα σχεδόν. Έχω ακούσει απίστευτες ανακρίβειες από "ειδήμονες" του χώρου. Ηχολήπτης, μου είπε κάποτε ότι τα audio spectrum δεν έχουν έλεγχο χαμηλά. Όσοι τα έχουν ακούσει ξέρουν την απάντηση. Ηχολήπτης μου είπε ότι με λάμπες και αναλογικά συστήματα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και ότι το αποτέλεσμα είναι παραμορφωμένο τονικά. Όπως η κλασσική ατάκα από στόμα μαγαζάτορα: "αυτά είναι τα καλύτερα ηχεία του κόσμου".

Όταν συμμετέχεις σε μια διαδικτυακή κοινότητα όπως του AVclub δεν μπορείς να θεωρείς κεκτημένο τον σεβασμό των άλλων. Θα πρέπει να τον κερδίσεις εν καιρώ με τις γνώσεις σου, την παιδεία σου και με την γενικότερη στάση σου ως άνθρωπος. Είναι λάθος να απαιτούμε σεβασμό από τους άλλους. Εγώ για παράδειγμα δεν σε γνωρίζω, οπότε θα παραμένω επιφυλακτικός απέναντι στις γνώσεις σου, μέχρι να διαπιστώσω το ορθόν τους και τα κίνητρα που σε κάνουν να τις δημοσιοποιείς.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε αποδεικνύει τίποτα η κατοχή 20000 βινυλίων. Ίσα-ίσα που ως αντιπρόσωπος της Classic Records έχεις πολλές πιθανότητες να ενεργείς με εμπορική σκοπιμότητα. Πρέπει να καταλάβεις ότι εδώ δεν μετράει η εικόνα (image) των μελών. Και υπάρχουν πολλοί ευτυχώς που έχουν βαθιά παιδεία και γνώση. Κανείς όμως δεν είναι ειδήμονας.

Πάντα καλοπροαίρετα και sorry για το offtopic.

Και επειδή τώρα θέλω να τα χώσω στον γείτονα τον αποπάνω που είναι και μπάτσος, έχω βάλει Sham 69, ένα συγκρότημα πανκ-ροκ της δεκαετίας του 80 .

Last edited:
Και επειδή τώρα θέλω να τα χώσω στον γείτονα τον αποπάνω που είναι και μπάτσος, έχω βάλει Sam 69, ένα συγκρότημα πανκ-ροκ της δεκαετίας του 80 .

Μήπως θέλεις Chrome ή Negativland ; Θα κάνουν ίσως καλύτερη δουλειά :flipout: :flipout:

...........Τώρα βέβαια να δημιούργησα τέτοια σύγχυση στον Internet king , ή τον Ongaku , τον Κόγια , τον Πολυχρονίδη ή τον Ακριβόπουλο κλπ , μάλλον θα έπρεπε να με ευχαριστεί και να μου περιποιεί τιμή , αφού θεωρείς ότι έχω τέτοια δύναμη και εγκυρότητα στα περί ηχογραφήσεων και βινυλιακών εκτυπώσεων . Εγώ όμως πιστεύω ότι όλοι αυτοί το πολύ πολύ να είπαν : " Α τον άσχετο , μπερδεύει την ηχογράφηση με την εκτύπωση" .
Όχι καλέ δεν τρέχει τίποτα...συνέχισε...Μπρος σ' αυτά που έχουν διαβάσει εδώ μέσα τα δόλια τα μάτια μου εσύ.....ψάλεις.....

Sham 69 , Tell us the truth (πολύ επίκαιρο !!!)

0001-1.jpg