Ψηφιακά βινύλια

Απάντηση: Συγχαρητήρια κε Σκαλούμπακα

Δυστυχως παρατηρω κ Σκαλουμπακα, πως αντι να ενδιαφερεστε για την ουσια του θέματος, και να επιχειρηματολογησετε επ αυτου, αυτο που σας ενδιαφερει ειναι η κριτικη.
Για να ειναι μια συζητηση εποικοδομητική χρειαζονται επιχειρηματα των οσων υποστηριζουμε και οχι χαρακτηρισμοι και αντεγκλήσεις μεταξυ των συμμετεχόντων.
Θα προτεινα για αλλη μια φορα σε ολους να μην χρησιμοποιουν ειρωνιες , χαρακτηρισμους και προσβολες, αλλα μονο επιχειρηματα για να τεκμηριώνουν την αποψη που εχει ο καθενας, που ναι δεν μπορει να ειναι η ιδια για όλους.
Ισως ετσι καταληξουμε και πιο γρηγορα σε καποια χρησιμα για ολους συμπερασματα.
Ευχαριστω ολους για την κατανόηση.

......και το σχολιο περι "προαγωγης" .............γαργαρα !

Keep up the good work ...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Τώρα μάλιστα, αυτή η συζήτηση ταιριάζει σε κόντρα Cd με βυνίλιο.
Πάμε λοιπόν:
1.Δεν σε ξέρω, άρα μπορεί και να είσαι αστροναύτης.
Δημήτρη Θ.
1) Κατ' αρχήν μ' αρέσουν οι κόντρες...
2) Κάποια στιγμή θα γνωριστούμε βρε αδερφέ...που θα πάει..
3) Μ' αρέσουν πολύ το avatar και το img της υπογραφής σου και με εκφράζουν τα μάλλα...
4) Όσες πιθανότητες υπάρχουν να είμαι εγώ αστροναύτης άλλες τόσες υπάρχουν για το cd να παίζει καλύτερα από το βινύλιο...

Re: Απάντηση: Συγχαρητήρια κε Σκαλούμπακα

...........Θα προτεινα για αλλη μια φορα σε ολους να μην χρησιμοποιουν ειρωνιες , χαρακτηρισμους και προσβολες, αλλα μονο επιχειρηματα για να τεκμηριώνουν την αποψη που εχει ο καθενας, που ναι δεν μπορει να ειναι η ιδια για όλους.
Ισως ετσι καταληξουμε και πιο γρηγορα σε καποια χρησιμα για ολους συμπερασματα.Ευχαριστω ολους για την κατανόηση.
Δημοσθένη...
1) ΔΕΝ πρέπει να καταλήγουμε σε γρήγορα συμπεράσματα...η (σοβαρή) κουβέντα και η (εποικοδομητική) αντιπαράθεση ανεβάζουν το επίπεδο και τη γνώση...Το ότι πίπτει και καμία κόντρα...καλό κάνει...
2) ΔΕΝ πρέπει να 'εκδιώκονται' από εδώ άτομα με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ HI END και να 'χαιδεύονται' άσχετοι... Φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του, αλλά και από την άλλη μπορεί ο καθένας να καταλάβει ΤΙΝΟΣ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ και τίνος τα λεγόμενα είναι σκουπιδαριό...

Ετσι θα αντιμετωπίζεστε από εδώ και πέρα!!!

Δυστυχως παρατηρω κ Σκαλουμπακα, πως αντι να ενδιαφερεστε για την ουσια του θέματος, και να επιχειρηματολογησετε επ αυτου, αυτο που σας ενδιαφερει ειναι η κριτικη.
Για να ειναι μια συζητηση εποικοδομητική χρειαζονται επιχειρηματα των οσων υποστηριζουμε και οχι χαρακτηρισμοι και αντεγκλήσεις μεταξυ των συμμετεχόντων.
Θα προτεινα για αλλη μια φορα σε ολους να μην χρησιμοποιουν ειρωνιες , χαρακτηρισμους και προσβολες, αλλα μονο επιχειρηματα για να τεκμηριώνουν την αποψη που εχει ο καθενας, που ναι δεν μπορει να ειναι η ιδια για όλους.
Ισως ετσι καταληξουμε και πιο γρηγορα σε καποια χρησιμα για ολους συμπερασματα.
Ευχαριστω ολους για την κατανόηση.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ουδεμία βαρύτητα ΠΡΕΠΕΙ να έχουν γι´ αυτούς που μπαίνουν για να μάθουν κάτι εδώ, οι γνώμες ανθρώπων που δεν έχουν καταφέρει να στήσουν κάποιο ηχητικό σύστημα αξιώσεων, η ανθρώπων που γραφουν με ψευδώνυμα, ή ανθρώπων που δεν τολμούν να αναφέρουν το σύστημά τους στο προφίλ τους, ή στην υπογραφή τους...

... Και θα παρακαλούσα, αν ξαναδιαγράψετε ή μεταφέρετε ΑΝΑΙΤΙΑ μήνυμά μου, θα έχετε αυτήν την αντιμετώπιση!!!

Μέχρι να βάλετε μυαλό...

Last edited by a moderator:
ONGAKU, αν το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου, πάω πάσο.
Απλά δοκίμασες να συγκρίνεις (στο σύστημά σου πάντα) CD με πλατό αντίστοιχης αξίας? (Μιλάω για την υψηλή κατηγορία τιμής)
Επίσης, υπάρχουν και οι διαφορές του γούστου. Εσύ πχ απότι είδα σου αρέσουν οι κόρνες. Άρα μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε ΠΟΤΕ
Οπότε ας συνεχίσουμε τον καυγά: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :twoguns: :smash: :slapface: :argue: :HTEHETH63: :rifle: :violent-smiley-008:

Last edited:
Re: Ετσι θα αντιμετωπίζεστε από εδώ και πέρα!!!

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι ουδεμία βαρύτητα ΠΡΕΠΕΙ να έχουν γι´ αυτούς που μπαίνουν για να μάθουν κάτι εδώ, οι γνώμες ανθρώπων που δεν έχουν καταφέρει να στήσουν κάποιο ηχητικό σύστημα αξιώσεων, η ανθρώπων που γραφουν με ψευδώνυμα, ή ανθρώπων που δεν τολμούν να αναφέρουν το σύστημά τους στο προφίλ τους, ή στην υπογραφή τους...

... Και θα παρακαλούσα, αν ξαναδιαγράψετε ή μεταφέρετε ΑΝΑΙΤΙΑ μήνυμά μου, θα έχετε αυτήν την αντιμετώπιση!!!

Μέχρι να βάλετε μυαλό...

Computer graphics

Επειδή κουράστηκα και το thread δεν έχει κάποια σχέση με το θέμα του, μπορούμε να πιάσουμε κάποιο άλλο θέμα και να συνεχίσετε να βρίζεστε εκεί; :)
Προτείνω Amiga vs PC, Linux vs Windows, Bon Jovi vs Europe ή κάτι ανάλογο...

Το θέμα ΔΕΝ είναι αν είναι καλύτερη η μουσική όταν ακούγεται από το πικάπ ή το cd! Το θέμα είναι πως αρέσει στον καθένα να ακούει μουσική! Έλεος δηλαδή!
Αν εμένα μου αρέσει ο ήχος του ipod όταν είναι συνδεδεμένο σε ηχεία υπολογιστή σημαίνει ότι είμαι λάθος; Εμένα δεν μου αρέσει και ο πατσάς! Τι πάει να πεί; Άν με βρίσετε θα αρχίσω να τον τρώω;

Cheer up!

Αν εμένα μου αρέσει ο ήχος του ipod όταν είναι συνδεδεμένο σε ηχεία υπολογιστή σημαίνει ότι είμαι λάθος;
Όχι. Αν ακούς από μη απωλεστική συμπίεση και έχεις ενεργά στούντιο μόνιτορ για ηχεία υπολογιστή!

Λοιπόοον, το θέμα μας είναι τα ψηφιακά βινύλια σωστά;

Έχω μια από τις πρώτες ψηφιακές ηχογραφήσεις σε βινύλιο. Μιλάμε για πρώτες-πρώτες, πολύ πριν το CD: Δάφνης και Χλόη με τον Dutoit σε Decca. Με διακριτικό λογότυπο στη γωνία "Digital Recording". Δεν με χάλασε καθόλου που ήταν ψηφιακό, ίσα-ίσα χάρηκα τότε γιατί δεν είχε θόρυβο ταινίας. Τώρα βέβαια ξέρω για τον παλαιότερο Munch σε RCA, και έχω αλλάξει άποψη... Κι ας έχει θόρυβο ταινίας.

Όχι. Αν ακούς από μη απωλεστική συμπίεση και έχεις ενεργά στούντιο μόνιτορ για ηχεία υπολογιστή!

Τώρα εσύ είσαι μαζί μας ή με τους άλλους; :flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Ετσι θα αντιμετωπίζεστε από εδώ και πέρα!!!

Το τι εχει και τι δεν εχει βαρυτητα γιαυτους που μπαινουν εδω για να μαθουν, μπορουν να το κρινουν οι ιδιοι και δεν ειναι κατι που σας αφορα.
Το τι ηχητικο συστημα εχει ο καθενας, δεν αποτελει κριτηριο συμμετοχης στο φορουμ αλίμονο! Μηπως μπερδευεστε σε ποιο δικτυακο τοπο βρισκεστε?
Οσον αφορα τις συζητησεις μπορει να συμμετεχουν ολοι, αρκει να τηρουν τους κανονισμους και να ειναι εντος θεματος!

Τα υπολοιπα ασχολιαστα.
Μαλλον δεν καταλαβαίνετε η δεν θελετε να καταλαβετε τους κανονισμους λειτουργίας. Το γεγονος οτι επαναλαμβανετε την ιδια αναρμοστη συμπεριφορα για την οποια αποκλειστηκατε πρόσφατα την ξεχνάτε?

Last edited:
Απάντηση: Ετσι θα αντιμετωπίζεστε από εδώ και πέρα!!!

Το τι εχει και τι δεν εχει βαρυτητα γιαυτους που μπαινουν εδω για να μαθουν, μπορουν να το κρινουν οι ιδιοι και δεν ειναι κατι που σας αφορα.
.........

Ακριβως.

Και καλο θα ηταν αφου αυτο ειναι το νοημα, να κρινουμε μονοι μας εμεις που διαβαζουμε, να μενουν τα μηνυματα για να εχουμε την δυνατοτητα αυτη.

Αφαιρωντας τα μηνυματα, μας αφαιρειται και τη δυνατοτητα !

Επισης θα παρακαλεσω να μην "μας μαλωνεται" με bold και κεφαλαια.

Δεν εχουμε ΚΑΜΜΙΑ διαφορα απο "εσας" !

Ευχαριστω !

Re: Απάντηση: Ετσι θα αντιμετωπίζεστε από εδώ και πέρα!!!

Οσον αφορα τις συζητησεις μπορει να συμμετεχουν ολοι, αρκει να τηρουν τους κανονισμους και να ειναι εντος θεματος!

:grandpa: Καλέ κύριε αν διαβάσετε το πρώτο μήνυμα του κυρίου Τσάκωνα, κάνει μία απλή ερώτηση o ανθρωπιός...

Ωστόσο θα’θελα, αν κάποιος γνωρίζει, να μου πει αν υπάρχουν βυνίλια χωρίς ψηφία στην αλυσίδα παραγωγής τους. Επίσης στα βυνίλια που αγοράζουμε υπάρχει κάποια αντίστοιχα με τα cd σήμανση AAD, ADD, DDD ect.?

Αυτό βγάζει τουλάχιστον το 98% των μηνυμάτων :offtopic: μιας και ξεκίνησε το κλασικό flame cd vs βινίλυο.
Εμείς δηλαδή οι υπόλοιποι που
1) Κάνουμε και λίγη πλάκα
2) Λειτουργούμε πυροσβεστικά ώστε να σκάει και ένα χαμογελάκι και να χαλαρώνουν τα flame
δεν πρέπει να απαντάμε;

Την πιο κουφή σήμανση που έχω: [DAD]. Ναι, ψηφιακή ηχογράφηση, αναλογική μίξη και μετά επεναψηφιοποίηση και κυκλοφορία σε CD!!!

Αντίστοιχη σήμανση δεν υπάρχει στα LP. Όμως οι περισσότερες ψηφιακές ηχογραφήσεις σε LP το γράφουν στο εξώφυλλο. Αν μια επανέκδοση είναι καθαρά αναλογική, συνήθως διαφημίζεται ως τέτοια.

Μέχρι να βάλετε μυαλό...

Κύριε Σκαλούμπακα αναρωτιέμαι ποιος θα κρίνει αν κάποιος έχει στήσει σωστά ή όχι ένα σύστημα και ποιο σύστημα θεωρείται "αξιώσεων". Μήπως εκδίδετε και πιστοποιητικά μέσω του ACA; Για να ξέρουμε με τι πρόσωπο θα εμφανιστούμε στην "αξιότιμη" :violent-smiley-030: κοινότητα των χαιεντάδων. Μήπως θα πρέπει επίσης να αναφέρω και τι αυτοκίνητο έχω και σε ποια περιοχή μένω για να χαρακτηριστώ ανάλογα, από τους "ειδήμονες" όπως η αφεντιά σας;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακά βινύλια

Εχεις απόλυτο δίκαιο . Και τον ευγενή και μορφωμένο άνθρωπο δεν τον κάνουν ούτε τα 20.000 βινύλια , ούτε τα φανταιζί ηχοσυστήματα . Το μόνο που κάνουν είναι να τονίζουν ακόμη περισσότερο την προφανέστατη αναντιστοιχία μεταξύ υλικών αποκτημάτων και πνευματικού επιπέδου .

ΥΓ .Από σήμερα δηλώνω φανατικός οπαδός των κ.κ. Κόγια και RDoherty ειδικά στις αψιμαχίες τους με τους ομοίους του κ. Στεφανίδη ( ο νοών νοήτω ;)

Άκουσε κύριε Ντοκατζή,
όσα δεν φτάνεις δεν είναι υποχρεωτικά και κρεμαστάρια.

Αν μια μουσική 'βιβλιο'-θήκη δεν είναι πνευματικό απόκτημα ή μάλλον κατάκτηση, τότε τί μπορεί να είναι τέλος πάντων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Είσαι καλά!!!!!
Και αν μια τέτοια μουσική βιβλιοθήκη

[μικρή ή μεγάλη δεν έχει καμία απολύτως σημασία, παρά μόνο το περιεχόμενό της]

που κάποιος δεν την βρήκε έτοιμη,
γιατί οι γονείς του δεν τέλειωσαν ούτε το δημοτικό, ούτε υπήρχε η οικονομική δυνατότητα,
ΑΛΛΑ την έχτισε δίσκο-δίσκο επί σειρά ετών, από το υστέρημά του, που προτιμούσε δίσκους αντί ένα πουκάμισο,
ΑΝ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
τότε τί είναι κύριε Ντοκατζή, απλή απόκτηση υλικών αγαθών για επίδειξη;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αφήστε μας ήσυχους! Give us a break, please! για να μην το πω διαφορετικά.
Για σκεφτείτε μήπως και είστε μετενσάρκωση ενός από τους πρωταγωνιστές που έκαψαν την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας!
Και σε παρακαλώ: Μην μου τη βγαίνεις από αριστερά!
Και μία διευκρίνηση: άλλο αριστερά και άλλο λαϊκισμός.Μην μπερδεύεις την λαϊκίστικη συμπεριφορά σου με κάτι το αριστερό. Ο λαϊκισμός μόνο αριστερός δεν μπορεί να είναι.

Όσο για το ότι δηλώνεις φανατικός οπαδός Κόγια & Σια, τί θα πρέπει να κάνουμε, να κλάψουμε ή να το βάλλουμε στα πόδια;

Και φυσικά θα νομίζεις ότι προάγεις και τον διάλογο!!!!!!!!!!!!! Λ.Σ.

Με προκαταλήψεις, στενομυαλιά, αποθυμένα, εγωπάθεια, μιζέρια, συμπλέγματα, λαϊκισμό, συντεχνιασμό, ισοπέδωση των αξιών και μή αποδοχή της διαφορετικότητας,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ!!! Λ.Σ.

Λαικισμός του αισχίστου είδους!!!

Κύριε Σκαλούμπακα αναρωτιέμαι ποιος θα κρίνει αν κάποιος έχει στήσει σωστά ή όχι ένα σύστημα και ποιο σύστημα θεωρείται "αξιώσεων". Μήπως εκδίδετε και πιστοποιητικά μέσω του A.C.A.; Για να ξέρουμε με τι πρόσωπο θα εμφανιστούμε στην "αξιότιμη" :violent-smiley-030: κοινότητα των χαιεντάδων. Μήπως θα πρέπει επίσης να αναφέρω και τι αυτοκίνητο έχω και σε ποια περιοχή μένω για να χαρακτηριστώ ανάλογα, από τους "ειδήμονες" όπως η αφεντιά σας?
Λαικισμός του αισχίστου είδους!!!
Και νάχες και χιούμορ μωρ' αδερφάκι μου...

Προς ενημέρωση:
1. οι γνώμες όλων είναι εξ ίσου χρήσιμες και αποδεκτές
2. Η χρήση ψευδωνύμου είναι επίσης αποδεκτή και το ονοματεπώνυμο δεν είναι υποχρεωτικό
3. Η αναφορά του συστήματος είναι προσωπικό δεδομένο του καθενός και φυσικά όχι υποχρεωτική.

Παρακαλώ επικεντρωθείτε στο θέμα.
Μηνύματα με αντιπαραθέσεις επί προσωπικού που θα ακολουθήσουν θα διαγραφούν. Και παρακαλώ τον Δημοσθένη να επιληφθεί.
Είναι κρίμα να χαλάσει μιά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ζητώ συγγνώμη από τους mdvq και Γ. Πολυχρονίδη (ιδίως από τον πρώτο μιά και το κείμενό του έγραφε αλήθειες) που τους πήρε η μπάλα.

Συνεχίστε επί του θέματος.