Ψηφιακή αναβάθμιση

Δοκίμασε και κανένα άλλο καλώδιο.Μπορεί να σου "φέρει" το σκοτεινό ηχητικό αποτέλεσμα.Ξεκίνα δανειζόμενος κανένα φθηνό Nordost,Chord ή Analysis και βλέπεις...

Μου πέρασε απ' το νου ότι μπορεί να είναι το καλώδιο... Απλά τώρα δεν ήθελα να υπερβώ τα 200 , αργότερα το φτηνό θα μετακομίσει στο DVDp. Ο δανεισμός είναι καλή ιδέα, και τα nordost-chord επίσης (τα αναλογικά interconnect είναι vdHul, οπότε μια "σκοτεινή" τάση υπάρχει...).

Γενικά, και για τον ενισχυτή μου που είναι ο Densen B-110, τα προαναφερόμενα καλώδια προτείνονται (η Densen νομίζω χρησιμοποιεί Nordost, αλλά έχω δει τα Chord να προτείνονται θερμά για τα Densen στο ecoustics.com).

Επανέρχομαι για να κλείσω το νήμα: ήταν το καλώδιο. Βρήκα το SR75 της QED με 50% έκπτωση στο διαδικτυακό futureshop.co.uk, που σημαίνει 30 λίρες από 60 αρχική -και με την κατρακύλα της λίρας, μου ήρθε 40 ευρώ με τα ταχυδρομικά.

Εντάξει, η αλλαγή ακούστηκε αμέσως, η διαφάνεια και η λεπτομέρεια που είχαν χαθεί επανήλθαν, κρατώντας όλα τα θετικά που επέφερε το DAC, δηλαδή εστιασμό, αέρα, μπάσο. Δεν έχω εμπειρία από καλώδια, αλλά επειδή έχω διαβάσει σε πολλά φόρα για φτηνά, ό,τι-να-ναι καλώδια που δεν κάνουν διαφορά από τα ακριβά, για το ότι τα τελευταία είναι placebo, κ.λπ. ΑΠΟΡΩ.

Δεν έχω εμπειρία από καλώδια, αλλά επειδή έχω διαβάσει σε πολλά φόρα για φτηνά, ό,τι-να-ναι καλώδια που δεν κάνουν διαφορά από τα ακριβά, για το ότι τα τελευταία είναι placebo, κ.λπ. ΑΠΟΡΩ.

Ωχ... Μη λες τέτοια! Τους βλέπω να έρχονται! :flipout:

Απάντηση: Re: Ψηφιακή αναβάθμιση

Φίλε Petroulop το έχω πληρώσει το DAC, το θέμα είναι αν θα το επιστρέψω -που δεν θα το επιστρέψω... Όπως γράφω και πιο πάνω, ο ήχος έχει γίνει συγκρίσιμος με του βινυλίου -όχι ίδιος, και ίσως λιγότερο ικανοποιητικός συνολικά, αλλά σε κάποια σημεία καλύτερος, και πάντως ξεκούραστος. Μιας και τα CD μου είναι αρκετά και μιας και πριν σχεδόν δεν μπορούσα να τα ακούσω (ειδικά αυτά τα λίγα της κλασικής), το DAC μένει.

Και μια παρατήρηση για το μπάσο. Παιδευόμουν με τη θέση των ηχείων, τη στήριξή τους, κ.λπ. κ.λπ. Όλα αυτά παίζουν, αλλά μετά το Achromat και το Beresford, προσυπογράφω κι εγώ το γνωστό ρητό: SOURCE FIRST, παιδιά.

Χρήσιμο το θέμα σου!
Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο;Τι είναι το Achromat;Το Beresford είναι το dac ε;Από που το πήρες;
Θα ήθελα να αναβαθμίσω κ εγώ το σύστημα που ακούω.(t-amp,monitor audio br2,cd player Pioneer PD-S507,standon μίκτη .ακούω πολύ από το pc)

Φίλε Fotio,

το Achromat δεν σε αφορά, είναι ματ για πικάπ!

Το beresford είναι όντως το DAC. Το ψωνίζεις απευθείας από το site του κατασκευαστή (www.beresford.me), λογικά θα σου έρθει με τη σημερινή ισοτιμία γύρω στα 170 ευρώ. Είναι κελεπούρι, και έχεις και εγγύηση επιστροφής χρημάτων αν δεν σου αρέσει (χάνεις μόνο τα ταχυδρομικά έξοδα). Το τρέχον τεύχος του Hi Fi Choice έχει συγκριτικό που περιλαμβάνει DAC μέχρι τις 1200 λίρες, και το Beresford παίρνει διάκριση best-buy. Καλύτερο του τεστ αναδεικνύεται το Cambridge Audio DacMagic, το οποίο όμως δεν μπορείς να ψωνίσεις μέσω του ίντερνετ και ο αντιπρόσωπος το πουλάει γύρω στα 350 ευρώ! Από ό,τι καταλαβαίνω, είναι λίγο καλύτερο από το Beresford, αλλά όχι για διπλά λεφτά.

Επίσης διάβασα σε ξένο forum πως ο Beresford ετοιμάζει αναβαθμισμένη έκδοση με είσοδο USB.

Μερικοί λένε ότι το dac δεν είναι πιστή αναπαραγωγή στον ήχο,γιατί προσθέτει λογαριθμικά πράγματα που δεν υπάρχουν πραγματικά στο cd.Ισχύει αυτό;Και αν ναι δεν χρειάζεται να δίνουμε λεφτά σε dac...

Μερικοί λένε ότι το dac δεν είναι πιστή αναπαραγωγή στον ήχο,γιατί προσθέτει λογαριθμικά πράγματα που δεν υπάρχουν πραγματικά στο cd.Ισχύει αυτό;Και αν ναι δεν χρειάζεται να δίνουμε λεφτά σε dac...

Mην τους πιστεύεις. Ή δεν ξέρουν ή δε θέλουν να μάθουν ή το κάνουν επίτηδες.
Τίποτα δεν είναι τέλειο και σαφώς υπάρχει μια κλιμάκωση στην ποιότητα αλλά δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα.
Άλλο ακούς από την ενσωματωμένη κάρτα του pc, άλλο από μία εξωτερική και πάει λέγοντας.

Η δουλειά που κάνει συγκεκριμένα ένα DAC είναι η εφαρμογή αυτών εδώ των μαθηματικών στον Ηλεκτρισμό. Το 99% των DAC «προσθέτει πράγματα που δεν υπάρχουν στο CD» και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δίνουμε λεφτά για DAC. Αν θέλεις και ένα κρίσιμο παράδειγμα, με αυτήν την πρόσθεση ανυπάρκτων πραγμάτων λειτουργούν και όλα τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, από τα οποία εξαρτάται η ίδια σου η ζωή κάθε φορά που ταξιδεύεις πετώντας. (Οι τεχνικές πρόσθεσης ανυπάρκτων πραγμάτων για να γίνει σωστά μια δουλειά είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο που συναντούν στις σπουδές τους όλοι οι φοιτητές στο electrical engineering και την επιστήμη των υπολογιστών).

Η αντιδιαστολή αυτού του γεγονότος που συμβαίνει στα ψηφιακά με την «απουσία» προσθέτων στα αναλογικά είναι απλώς εσφαλμένη, διότι πρόσθετα υπάρχουν και στα αναλογικά, αλλά αυτό είναι κάτι που εν πολλοίς αγνοούν οι υποστηρικτές των τελευταίων, ή αποκρύπτουν επιμελώς, αναλόγως των προθέσεών τους. Ξαναδιάβασε την απάντηση του tonal, είναι η τιμιότερη που θα μπορούσες να έχεις. Αν δεν σε καλύπτει, ο δρόμος είναι ελεύθερος...

Θέλω να πάρω το Beresford TC-7510.Πώς θα το συνδέσω με το PC;
Η κάρτα ήχου μου νομίζω κάνει upsampling,οπότε τι θα έχω δύο upsampling μέχρι να ακούσω μουσική;Νομίζω δεν θα είναι σωστό.

Το BEHRINGER ULTRAMATCH PRO SRC 2496 έχει 188ε στον thomann.Τι λέει σε σχέση με το Beresford TC-7510;

O διακόπτης που έχει το behringer για το gain προσωπικά δε μου κάθεται καλά. Προσωπικά θα προτιμούσα το beresford μια που δοκιμάστηκε κι όλας με επιτυχία από τον συμφορουμήτη, αλλά περίμενε να σου πει και κανένας άλλος τη γνώμη του.

Οντως ειναι πολλα,για ενα μηχανημα που σε λιγο μαλλον θα ειναι μερικως ξεπερασμενο.Οσο λιγοτερα επενδυσεις σε ψηφιακα αυτου του ειδους τοσο κερδισμενος θα εισαι.Υπαρχει κανεις που θα αγοραζε cd player πρωτης γενιας?οταν το μπλε σκατουλι παιζει καλλιτερα.Αν θελεις την γνωμη μου παρ ενα dac που θα σου αρεσει το ακουσμα του ,με οσα λιγοτερα χρηματα γινεται.Η βρες ενα μεταχειρισμενο που στην εποχη του επαιζε παπαδες,σιγουρα θα αναβαθμισεις τον ηχο σου

ο λογος που το σκεφτομαι ειναι οτι εκτος απο ντακ ειναι ιδιο με το cd της naim που εχει 4500 μπορει να διαβασει μεχρι και απο στικακι η και σκληρο δισκο ακομα .
με αναβαθμιση που ειναι στα σκαρια μεχρι και web radio θα εχεις !
για καποιον που δεν τα παει καλα με το pc μαλλον ειναι μονοδρομος ?...