Ψηφιοποίηση Slides και Αρνητικών film

Το βάζω περισσότερο για να δείξω τα εργαλεία που έχει το ΟΝ1 για slide and film digitize , το σετ που θα κάνει χρήση κάποιος μπορεί να είναι οποιαδήποτε μηχανή συν μακρο φακός

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αποφάσισα να σκανάρω παλιά αρνητικά της οικογένειας και κοιτάζω το VALOI2 και χρήση ψηφιακής μηχανής.
Αυτή τη στιγμή έχω μία Nikon Ζ5 αλλά δεν έχω zoom φακό.
Υπάρχει κάποια πρόταση πέραν του ακριβού Nikon Z 105mm f/2.8; αντάπτορα για Ζ δεν έχω. Σε full frame λέει ότι θα πρέπει να είναι 55-105mm.

εν χρειάζεται κορυφαία κάμερα.

Μια m43 μτχ. ΕΜ5.2 15ετιας στα 200-250 ευρώ πάνω σε τρίποδο δίνει 50 Mpx σε Hires από 16αρη αισθητήρα. Είναι ακίνητο θέμα. Με 350 ευρώ θα βρει ΕΜ1.2 με 20αρη αισθητήρα να πάρει αρχείο RAW 80 Mpx .

Αρκεί να έχει καλό macro φακό να δώσει την ανάλυση σωστά από άκρη σε άκρη. Τέτοιους βρίσκεις διαμάντια και χειροκίνητης εστίασης με ένα κατοσταρικο

σκεφτόμουν ήδη κάποια μτχ μηχανή m43 με την προοπτική να γρω φθηνό φακό ή και μηχανή με pixel shift, αλλά στα γρήγορα που κοίταξα μου φάνηκαν ακριβά,
υπάρχουν κάποιες προτάσεις για μηχανή και φακό; λέει 35-60mm για μ43

Aν βρεις σε καλή κατάσταση την Olympus OM-D E-M5 Mark II (παλιό μοντέλο με 16αρη αισθητήρα ) υποστηρίζει tethered shooting με το Olympus Capture software με USB connection . Θα μπορείς να βλέπεις απευθείας το αρνητικό σου στον υπολογιστή και να το μεταφέρεις άμεσα και με ένα watched φάκελο στο Lr για επεξεργασία. Το σώμα μτχ. 250-300ευρω περίπου

Προσοχή όχι η EM5 III ή η ΟΜ5 δεν υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ανεβαίνεις σε χρήματα ενώ η ΙΙΙ δεν έχει hires. Μετά άλλα σώματα με hires που υποστηρίζουν το Olympus OM/capture είναι η ΟΜD EM1 (250-300 ευρώ) , η OMD EM1 II (350-500) κ.α πιο ακριβά

Φακός macro από τον πιο φθηνό OM 30mm/3.5 macro γύρω στα 200 ευρώ καινούργιος , έχει σπείρωμα 46mm , το ιδιό και o ακριβότερος 60mm/2.8 macro (γύρω στα 300-350ευρω μτχ)

Για Νικον Ζ με ένα παλιό καλό manual macro φακό (σχεδόν όλων των εταιριών) και ένα φθηνό αντάπτορα προσαρμογής της μοντουρας του (30 ευρώ) μπορείς επίσης να κάνεις δουλειά. Από εκεί ξεκινα πρώτα

• Like
Reactions: kiriak