Ψηφοφορία, το site της χρονιάς 2009.

Ακριβώς αυτό! Δε νομίζω ότι θα ήταν τα ίδια αποτελέσματα αν για παράδειγμα το δείγμα ήταν μέλη του facebook και (ακόμα περισσότερο πιστεύω) του hi5!

Βρε σείς άντε και κάνει και ζέστες ακόμα...

Ποιό...υπερσύνολο παρακολουθεί τις εξελίξεις σε τεχνικά σάϊτς και τι μας απασχολούν οι παλαιομερολογίτες;

Αντε κι είμαι σε ανάρρωση.

Καλά δεν το πιστεύω.............αν δείτε τις τελευταίες 20 ψήφους πιάνουμε 20 στα 20!

Εκτός από τα μπράβο μου σ' όλα τα μέλη .............. ένα παραπάνω στον Jim που άνοιξε το νήμα!

Σε ευχαριστώ Χρήστο....:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφοφορία, το site της χρονιάς 2009.

Κανείς δεν υποχρεούται να ανακοινώνει δημόσια μελλοντικά σχέδια, πόσω μάλλον να ζητείται και η γνώμη των απλών μελών για τη πορεία του φόρουμ σε κρίσιμα ζητήματα.

Γράψου στο Σωματείο για να έχεις συμμετοχή στις αποφάσεις και άποψη. Για αυτό τον λόγο ιδρύθηκε. Αλλιώς δεν..
Κι αν κρίνουμε από την παραπάνω επιτυχία, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.
Χίλια μπράβο.

Δεν αναφέρθηκα σε υποχρέωση, ήταν μια απλή γνώμη-πρόταση.

Για το σωματείο τα έχουμε ξαναπεί. Υπάρχει και η εθελοντική προσφορά.
Δεν έχει δουλέψει πουθενά στο κόσμο κάτι αντίστοιχο αλλά πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα. Καλή διάθεση και θέληση να υπάρχει.

Το συγκεκριμένο post μπορεί να εξελιχθεί σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα.

Κατα τα άλλα νομίζω ότι αν όλοι σβήνουμε την δίψα μας για ενημέρωση σχετικά με τις αγαπημένες μας συνήθειες και ταυτόχρονα περνάμε καλά, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με κατατάξεις και βραβεία. :grinning-smiley-043-bye-

βασιζομαστε παρα πολυ και στην εθελοντικη προσφορα και εχει παιξει τεραστιο ρολο στην παρουσια μας προς τα εξω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφοφορία, το site της χρονιάς 2009.

Το συγκεκριμένο post μπορεί να εξελιχθεί σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα.

δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα απ'όσο ξέρω

Re: Απάντηση: Ψηφοφορία, το site της χρονιάς 2009.

Τα κριτήρια είναι συνήθως οι προσωπικές επιλογές (και γνώσεις) αυτού που ξεκινάει διάφορες παρόμοιες δημοσκοπήσεις στα φόρουμ. Στην προκειμένη περίπτωση υποθέτω είναι τα κριτήρια του ιδρυτή του galop.gr (ο οποίος ξεκίνησε και το γκάλοπ αυτό) που τυχαίνει να είναι και ιδρυτής του dpgr.gr (φόρουμ για φωτογραφίες, μηχανές κλπ), το οποίο είναι και πρώτο στη δημοφιλία στο συγκεκριμένο γκάλοπ. Όχι ότι είναι κάτι ύποπτο αυτό, απλά τα μέλη του dpgr.gr προφανώς γνωρίζουν αυτό το site λόγω της ιδιότητας του ιδρυτή του και πηγαίνουν να ψηφίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα site/forum...

Το dpgr είναι μια πολύ καλά στημένη σελίδα, με πάρα πολλά πραγματικά ενεργά μέλη. Και συχνά πολύ υψηλό επίπεδο θεμάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο σάιτ. Όντως ειδικού ενδιαφέροντος. Αλλά όχι τόσο "ειδικότατου" όπως πριν λίγα χρόνια. Με την έκρηξη της τεχνολογίας όλοι λίγο πολύ απέκτησαν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και πολλοί άρχισαν να ψάχνονται στον χώρο.

Δε νομίζω να έγραψα κάπου ότι είναι τυχαίο site ή να το κατέκρινα, μιας και το dpgr είναι από αυτά που επισκέπτομαι πιο συχνά (ασχέτως ότι δεν έχω κάνει εγγραφή ακόμα) ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις!

[off topic(?)] Σε άλλα γκάλοπ που διενεργήθηκαν και φιλοξενούνται από το galop.gr μαθαίνουμε ότι 28,9% των φιλαθλων υποστηρίζουν τον Ηρακλή, 23,5% τον ΠΑΟΚ και 17,3% τον Αρη, ενώ οι ομάδες του ΠΟΚ, ακολουθούν με 10,3% για τον ΟΣΦΠ, 8,3% για τον ΠΑΟ και 4,9% για την ΑΕΚ.... [/off topic (?)]

Re: Απάντηση: Ψηφοφορία, το site της χρονιάς 2009.

Δε νομίζω να έγραψα κάπου ότι είναι τυχαίο site ή να το κατέκρινα, μιας και το dpgr είναι από αυτά που επισκέπτομαι πιο συχνά (ασχέτως ότι δεν έχω κάνει εγγραφή ακόμα) ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις!

Δεν σχολίασα αυτό, αλλά τη θέση που εμφανίζεται να καταλαμβάνει η σελίδα στο παραπάνω γκάλοπ. Ότι δηλαδή δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα "κινητοποίησης"

Ούτε αυτό υπονοούσα, και το γράφω κιόλας (ότι δεν είναι "ύποπτο"). Πολύ απλά, έγινε κάποια στιγμή γνωστή στο dpgr αυτή η ψηφοφορία και πήγε ένας αριθμός από τα μέλη του και ψήφισε. Και η απόδειξη, χθες το avclub όπως έγραφε ο jim ήταν αρχικά στην 26η θέση, και από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δημοσκόπηση αυτή ανέβηκε στην 4η! Δεν υπήρξε κινητοποίηση ούτε κανονικά ούτε σε εισαγωγικά. Μάθαμε τη ψηφοφορία (κι εγώ ψήφισα, και μία ψήφος πήγε στο avclub) και πήγαμε όλοι μαζί και ρίξαμε τη ψήφο μας...

Μιας και έχω κάποια σχέση με το dpgr, αλλά και παρακολουθώ και ενημερώνομαι για την εξέλιξη του gallop, να προσθέσω - αποσαφηνίσω κάποια πράγματα (στα αρκετά σωστά που ειπώθηκαν), ίσως περιττά, αλλά δεν πειράζει...

Πράγματι το gallop βασίζεται και εξελίσσεται από τους δύο ανθρώπους που έχουν στήσει το dpgr.gr . Αυτό έχει σαν λογική συνέχεια να το ξέρει πολύς κόσμος από το dpgr. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι μόνο "τρίτοι, άσχετοι, άγνωστοι" δεν είναι... Είναι από τους παλιότερους ιντερνετάδες - σαιτάδες που γνωρίζω...

αλλά νομίζω ότι το σαιτ που επιλέγει έχει λιγώτερα μέλη και κίνηση από εμάς....

Δεν έχει πολλά μέλη, αφού δεν είναι κοινότητα. Είναι σάιτ δημοσκοπήσεων, και μπορούν να ψηφίσουν και οι επισκέπτες. Η κίνηση είναι σχετική με το αντικείμενο (τι κίνηση να έχει? "Κλικ" σε επιλογές δημοσκοπήσεων είναι το θέμα του)

καλά...
άμα πάμε να ψηφίσουμε όλοι θα κρεμάσουμε τον σέρβερ τους....

Αυτό όμως είναι "υποτιμητικό". Ο σέρβερ είναι ο "γνωστός" του dpgr. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, αλλά μερικά μεγέθη - πληροφορίες θα ήταν κατατοπιστικές. Ο συγκεκριμένος σέρβερ είναι ιδιόκτητος, στεγάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα data center του είδους, έχει τριπλά επίπεδα backup, και γενικότερα είναι προδιαγραφών που δεν τις βρίσκεις εύκολα. Επίσης να πω ότι το bandwidth που εξυπηρετεί (είπαμε... dpgr... μερικά εκατομμύρια φωτογραφίες) είναι εξωπραγματικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Οπότε ψηφίζουμε όλοι μαζί οι avclubίτες άφοβα, μιας και πιθανότερα είναι αρκετά ισχυρότερος από τον παρόντα server που μας φιλοξενεί εδώ.

Ενδιαφέρον, αλλά για να γίνω λίγο κακός (μπου! :devil-smiley-029:) μέχρι τώρα ποιος ήξερε το ...galop.gr;

Χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο , είναι λογικό να μην είναι πιασάρικο... Πάντως δεν πρέπει να έχει κλείσει ακόμα χρόνο λειτουργίας.

Αν έχετε και άλλες απορίες που ίσως μπορώ να απαντήσω, ευχαρίστως... -bye-

Φίλε lykman, τίποτα δεν είναι υποτιμητικό, ούτε θεώρησα προσωπικά ότι το αποτέλεσμα δεν μας τιμά.
Όμως, από το site της ψηφοφορίας, δεν γίνεται ΑΜΕΣΑ σαφές ποιός ψηφίζει και ποιός όχι, τί ψηφίζει και ποιός προτείνει (υπάρχει short list) και όπως παραδέχτηκες δεν έχει κλείσει χρόνο (με ό,τι σημαίνει αυτό).
Φυσικά πουθενά δεν φαίνεται άμεσα ότι από πίσω είναι το dpgr (μόνο τα μέλη του πχ όπως εγώ υποψιάζονται κάτι διαβάζοντας γνωστά ονόματα).

Οι ενδοιασμοί που εξέφρασα είναι εύλογοι, διότι μόλις έγινε αντιληπτή η ψηφοφορία το avclub ανέβηκε πάρα πολλές θέσεις.
Αυτό αποδεικνύει όχι απαραίτητα το μικρό του δείγματος, αλλά και την αναγνωσιμότητα - επισκεψιμότητα και συνεπώς το αξιόπιστο του αποτελέσματος.

Κατά τα άλλα: μας τιμά το αποτέλεσμα, αυτό είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Ο καθένας μπορεί να προτείνει κάποια ψηφοφορία (εγώ π.χ. έχω προτείνει). Η πρόταση ελέγχεται για την πληρότητα, το πιθανό ενδιαφέρον κλπ, και μετά δημοσιεύεται.

Για την αξιοπιστία... Ναι, όσο πιο γνωστό γίνεται το σάιτ και διευρύνεται το δείγμα, προφανώς και πιο κοντά στην αλήθεια θα είναι τα αποτελέσματα.

υγ1. είπα "υποτιμητικό" ( <- προσοχή στα εισαγωγικά :antlers: )

υγ2. Δεν είναι το ίδιο το dpgr από πίσω του, αλλά οι άνθρωποι που έχουν στήσει το dpgr είναι. Εκτός και αν εννοείς από θέμα σέρβερ, αλλά και πάλι... Και εγώ το clubcento εκεί το έχω π.χ. ...

υγ3. Και εγώ (και) το avclub έχω ψηφίσει, πολύ πριν γνωστοποιηθεί εδώ μέσα η δημοσκόπηση. Νομίζω ότι όποιος ασχολείται με AV, λογικό είναι να ρίξει μια ψήφο στο avclub...

προφανώς δεν έχει διατεθεί και κανενας σέρβερ απαιτήσεων.
Αν δημοσιευτούν οι ψήφοι ανά προτεινόμενο site, θα είχαμε καλύτερη εικόνα.

το θέμα δεν είναι αν θα ψηφίσεις ένα συγκεκριμένο προτεινόμενο, αλλά ΑΝ θα ανακαλύψεις την ψηφοφορία.

τώρα βλέπω ψήφισαν 428...
Εμείς τώρα έχουμε 408 μέλη on line.....

εξαιρετικά μικρό δείγμα.

Και μάλιστα στις μπάρες έχουμε 14.5% ενώ στην πίτα 7.5%....(???)

Αυτή τη στιγμή είμαστε 3οι.... (από 24οι ? την πρώτη μέρα....)

Σέβομαι το dpgr και τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, αλλά αύριο στη λίστα αυτή μπορεί κάλλιστα να είμαστε τελευταίοι.

Last edited: