Ψώνια στον Κωτσόβολο Πάτρας

tsakdim57

New member
2 September 2006
44
Μου λέει ο κολλητός μου να πάμε να δούμε μία τηλεόραση lcd για το πατρικό του.Εχοντας διαβάσει τις πολύτιμες συμβουλές - όσες είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς - απο αυτό το φόρουμ για να ξέρω που πατάω, πάμε να δούμε 32 ίντσες σε ολα τα μοντέλα στο κατάστημα του Κωτσόβολου στην Πάτρα, στο συγκρότημα του Carrefour.

Πάμε εκεί και ολες οι τηλεοράσεις είναι ανοικτές αλλα παίρνουν σήμα μεσω RF από ενα dvd,της κακιάς ώρας.Ψάχνω μια tv να δω εαν πιάνει άλλα κανάλια...τίποτα ..ψάχνω δεύτερη, ασυντόνιστη ψάχνω τρίτη πιάνει αλλά όλα με κάκιστο σήμα. Λέω μα είναι δυνατόν? Πως είναι δυνατόν να επιλέξω? Δεν είναι κοροιδία αυτό? Βλέπω μια τύπισσα απο μακρια της κάνω νεύμα να έρθει...Ερχεται.

Της λέω χαίρεται. Θα ήθελα να αγοράσω μια lcd 32 ιντσών για τον χώρο μου και θα ήθελα να επιλέξω κάποια απο αυτές.Μαλιστα μου λεει. Αλλα είναι δύνατόν να επιλέξω όταν δεν έχετε παρέξει στις τηλεοράσεις σας, ούτε έστω σωστό σήμα απο κεραία.Δεν έχω δίκιο? Και με περισσό θράσσος κάνοντας μία απίστευτη γκριμάτσα του στυλ " τι με ενδιαφέρει εμενα ηλίθιε αγοραστή που τόλμησες να με ενοχλήσεις με την παράλογη απαίτησή σου" μου απαντάει: αυτο να το ζητήσετε απο τον προϊστάμενο.Της λέω..εγώ να το ζητήσω? κάνετε λάθος εσείς να το μεταφέρετε....

Τέλος πάντων, μήπως έχετε τις τελευταίες samsung jasmine, bordeux kai tulip ? Πάει βαριεστημένα στο pc και αφού πατάει 3-4 πλήκτρα μου λέει..." δεν υπάρχουν!" Μάλιστα λέω! Ευχαριστώ...
και φευγει στο τέλος του διαδρόμου....

Αυτά τα όμορφα.Είναι συμπεριφορά προς τον αγοραστή αυτή απο μία μεγάλη αλυσίδα καταστηματων?Δεν έπρεπε να είναι περισσότερο φιλική? Δεν έπρεπε να είναι περισσότερο συγκαταβατική και εξυπηρετική η πωλήτρια? Μήπως ζητάω πολλά? Συγνώμη αν σας κούρασα.Ευχαριστώ

Μήπως να μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εκεί?

Σε όλη την Ελλάδα τα ίδια κάνουν....

Στην Καβάλα δε, μέχρι πριν λίγο καιρό, οι μισές τηλεοράσεις έδειχναν ΧΙΟΝΙΑ!!!!:slapface:

Πάρε κόσμεεεεε:rifle:

Δυστυχως αυτη ειναι η Ελλαδα του 2007. Νοοτροπια και συμπεριφορα αλλων εποχων.

Ευτυχως υπαρχουν και λιγες αλλα φωτεινες εξαιρεσεις.

Καλημέρα...

είναι μεγάλες απρόσωπες επιχειρήσεις...

απλά δεν αγοράζεις από κει...βρίσκεις ένα σωστό επαγγελματία(γιατί υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες..) που έχεις προσωπική σχέση μαζί του και σ´εξυπηρετεί...

Γι'αυτό τα περισσότερα μεγάλα μαγαζιά σε λίγο καιρό θα το γυρίσουν αποκλειστικά σε on-line πωλήσεις.

Θα έχουν τα Showrooms και 3-4 άτομα τα οποία θα εξυπηρετούν, εσύ θα πηγαίνεις, θα διαλέγεις και θα παραγγέλνεις από το κινητό σου.

Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί που θα χάσουν το ψωμάκι τους δε βλέπουν την καταιγίδα που έρχεται και η πλειονότητα αυτών δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο...

Τραγικά πράματα...

Δεν τους απασχολεί γιατί οι περισσότεροι που πάνε σε αυτά τα πόστα "πωλητές" δεν τους ενδιαφέρει η καριέρα τους απλά να παίρνουν κάποια χρήματα γιατί δεν βρίσκουν κάτι καλύτερο.
Οι πλειοψηφία από αυτούς δεν γνωρίζει τπτ σχετικά με τα είδη που τον έχουν τοποθετήσει, όπως και το ότι τους ενδιαφέρει μόνο το να πουλούν τα είδη στα οποία έχουν μεγαλύτερη προμήθεια και όχι αυτά στα οποία ο πελάτης θα μείνει όντως ευχαριστημένος. Δυστυχώς ακόμη και τις εταιρείες τις ενδιαφέρουν μόνο οι τζίροι και όχι οι ευχαριστημένοι πελάτες γιατί ξέρουν πως θα πάνε αλλού και εκεί τα ίδια είναι και πάλι θα ξαναγυρίσουν, οπότε απλά τους ενδιαφέρει να τζιράρουν και τπτ περισσότερο.

Εγώ πάντως στο Media Markt στο Ρέντη (Αθήνα) που είχα πάει πριν αγοράσω την Samsung LE40M86DB έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοση των περισσοτέρων TV (για κατάστημα) εκεί διαπίστωσα για πρώτη φορά και την διαφορά της εικόνας από μια PHILIPS που ήθελα να πάρω αντί της Samsung.
Τελικά έκανα καλό που πήγα και την είδα από κοντά. Το ότι την αγόρασα από άλλο κατάστημα στο τέλος αυτό είναι άλλη ιστορία. :)

πριν 2 εβδομάδες εψαχνα ανεμιστήρα, στον Κωτσοβολο.

αφου διαλεξα, μου ειπε ο πωλητης να παω να πληρώσω στο ταμειο, και θα μου τον παραδωσει. Πήγα πληρωσα και αφου περιμενα μιση ώρα δεν μου ειχαν φερει τον ανεμιστηρα. Στο τελος ζητησα τα λεφτα μου πίσω και εφυγα. Και δεν θα ξαναπατησω εκει αφου μου φερθηκαν ετσι...

Τι να συζητάμε για πωλητές τέτοιων μαγαζιών...μόνο κακό κάνουν...καταρχήν είναι άνθρωποι που αναγκαστηκά πωλούν από τηλεοράσεις, καταψύκτες, ψυγεία, κινητά τηλέφωνα, κλιματιστικά κτλ...οπότε...

Καλημέρα σε όλους.
Νόμος: Την "αγορά" την καθοδηγούμε εμείς οι καταναλωτές με τις κινήσεις μας. Δεν εξυπηρετούμαστε σωστά? Δεν ξαναπατάμε & το διαδίδουμε. Μας φέρονται σαν βασιλιάδες? Ξαναψωνίζουμε για επιβράβευση & το διαδίδουμε.
Είναι στο χέρι μας, είναι η δύναμή μας.

Καλές αγορές σε όλους.

Στον ίδιο Κωτσόβολο στο συγκρότημα του Καρφούρ στην Πάτρα, είχα κι εγώ μια "όμορφη" εμπειρία. Έψαχνα για AV ενισχυτή τότε, ρώτησα την ίδια πωλήτρια, και μου ανέθεσε να βρω τον υπεύθυνο να μου ρυθμίσει έναν AV στον χώρο επίδειξης. Αφού τον βρήκα και ρυθμίσαμε τον AV, κάθισα να τον
ακούσω. Ξαφνικά, η πωλήτρια μπαίνει στο χώρο επίδειξης, κατεβάζει την ένταση του ενισχυτή και φεύγει... Στιγμιαία μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι!!
Τελικά έφυγα και υποσχέθηκα οτι δεν ξαναπατάω. Η ευγένεια της εν λόγω κυρίας είναι διάσημη πλέον... :grinning-smiley-043

Ο μόνος που δεν φταίει για την κατάσταση είναι ο υπάλληλος. Μιλάμε για
υπάλληλο των 650 EUR που σήμερα πουλάει LCD ..... αύριο ψυγεία .....
μεθαύριο τοστιέρες κ.ο.κ....... και τα πόδια του τουμπανιάζουν από την ορθοστασία
για το τίποτα.......

Τα υπερκέρδη των συγκεκριμένων αλυσίδων δεν βγαίνουν τυχαία......

Και πάλι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάλι πάλι πάλι βρισκόμαστε στη τριτοκοσμική και πάντα πίσω από τις εξελίξεις ελλάδα!!!

Και γιατι δεν ψωνιζετε απο "τοπικα μαγαζια", που ειναι μεν μελη αλυσιδων, αλλα εχουν διαφορετικη νοοτροπια και μπορεις να πετυχεις καλες τιμες? Κωτσοβολος στα Carrefour και αλλες αλυσιδες με απλους υπαλληλους, εινα απλα για πεταμα. Ασε που οι τιμες τους ειναι fix και συνηθως ακριβες.

Εγω στο Κωτσοβολο παω μονο για να χαζεψω. Και παρολα αυτα ποτε μα ποτε δεν ηρθε καποιος πωλητης να με εξηπηρετησει. Ποτε ομως. Και ποτε δεν προκεται να ψωνισω απο κει. Χαρη τους κανω και που παταω το ποδι μου

Και πάλι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάλι πάλι πάλι βρισκόμαστε στη τριτοκοσμική και πάντα πίσω από τις εξελίξεις ελλάδα!!!

Aμφέβαλλες ποτέ σου γιαυτό ? Η επιφανειακή χλιδή και η "περίφημη" ανάπτυξη που κρατιεται με τα νύχια και με δοντια (με κύριους πυλώνες την οικοδομή και την ιδιωτική κατανάλωση με δανεικά) απλά κρύβουν το έσω χάλι μας.....

Αρκεί ενα κρακ στις τιμες των ακινήτων (με τα συνεπακολουθα του) ή μια κριση στο τραπεζικό σύστημα (π.χ μαζικά φέσια) και να δεις μετά γλέντια...

Sorry για το off-topic..

αααααα.... εμας στα Γιαννενα ο Κωτσοβολος ειναι καλος !!!

ειχα παρει παλια ενα ραδιοσιντι αυτοκηνιτου και με ειχαν εξηπηρετησει καλα !

μονο οταν πληρωνα τη δοση περιμενα κανα 20αλεπτο γιατι ειχε κοσμο......

Απάντηση: Re: Ψώνια στον Κωτσόβολο Πάτρας

Aμφέβαλλες ποτέ σου γιαυτό ? Η επιφανειακή χλιδή και η "περίφημη" ανάπτυξη που κρατιεται με τα νύχια και με δοντια (με κύριους πυλώνες την οικοδομή και την ιδιωτική κατανάλωση με δανεικά) απλά κρύβουν το έσω χάλι μας.....

Αρκεί ενα κρακ στις τιμες των ακινήτων (με τα συνεπακολουθα του) ή μια κριση στο τραπεζικό σύστημα (π.χ μαζικά φέσια) και να δεις μετά γλέντια...

Sorry για το off-topic..

χιχιχιχι........:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:
ετσι ετσι .....ειναι οπως τα λες !:flipout:

Re: Απάντηση: Ψώνια στον Κωτσόβολο Πάτρας

Εύχομαι να μην έχω βγει off topic αλλά πιστεύω πως δεν αλλάζει η κατάσταση.
Το εν λόγω κατάστημα μπορεί και έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις γιατί πολύ απλά έχει δόσεις στο κατάστημα (άσχετα αν είναι πάλι μέσω δανείου τραπέζης). Επίσης τα πολυκαταστήματα πλέον είναι πολυεθνικές αλυσίδες που σε συγκεκριμένα μοντέλα ειδών αγοράζουν όλη την παραγωγή του εργοστασίου για 6μήνες - 1χρόνο όπου αναγκαστηκά μετά το βρίσκεις μόνο σε αυτούς και σε ότι τιμή θέλουν εκείνοι. Το να βρεις καλύτερες τιμές σε συνοικιακά αποκλείεται είναι σαν τα super market με τα ψιλικατζίδικα π.χ. δίνει το γάλα η μαμά εταιρεία στο super σε τιμή που μπορεί να πουλάει το σούπερ μετά φτηνότερα λιανική από ότι αγοράζει το ψιλικατζίδικο χονδρική από τη μαμά εταιρεία. Οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται !!!

Καλημέρα σε όλους.
Νόμος: Την "αγορά" την καθοδηγούμε εμείς οι καταναλωτές με τις κινήσεις μας. Δεν εξυπηρετούμαστε σωστά? Δεν ξαναπατάμε & το διαδίδουμε. Μας φέρονται σαν βασιλιάδες? Ξαναψωνίζουμε για επιβράβευση & το διαδίδουμε.
Είναι στο χέρι μας, είναι η δύναμή μας.

Καλές αγορές σε όλους.

εν μέρει έχεις δίκιο...

όμως υπάρχουν και μικρά καταστήματα που πετυχαίνουν πολύ καλύτερες τιμές...πολόί φίλοι το έχουν ζήσει...