Θα συμφωνήσω και εγώ. Η πρώτη κύρια πηγή θερμότητας είναι η κάρτα γραφικών σου. Απευθύνεται σε gamers. Η ποιότητα εικόνας είναι εξαιρετική, αλλά ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες και θα σου ζεσταίνει όλο το κουτί. Μια 3450 θα ήταν μια σαφώς καλύτερη επιλογή. Αυτό θα σου μειώσει και τις απαιτήσεις ρεύματος, οπότε θα μπορούσες να βάλεις ένα πολύ πιο μικρό τροφοδοτικό, που θα είναι πιο ήσυχο σίγουρα. Παρεπιμπτώντος, αν ξαναγοράσεις PSU κοίτα για τα seasonic S12II, Enermax Modu 82+, ή έστω corsair made by seasonic.
Για τον επεξεργαστή δεν έχω άποψη. Αλλά σε HTPC βάζουμε κυρίως energy efficient CPUs, για να παράγουν λιγότερη θερμότητα, οπότε να ψύχονται καλύτερα. Οι δίσκοι, δεν είναι απαραίτητο να είναι 2,5". Και κανονικοί δίσκοι καλοί είναι. Αν δεις το συστηματάκι που σου έγραψα πιο πάνω, έχω έναν απλό δίσκο κλεισμένο σε θήκη ψήκτρα silentmaxx, ακουμπισμένο απλά στο πάτωμα σε ένα κομμάτι αφρολεξ. Και οι ανεμιστήρες του συστήματος είναι απλά 3:
Ένας στο τροφοδοτικό (seasonic αθόρυβο), ένας στην ψήκτρα του επεξεργαστή (πολύ ήσυχος) και ένας στο κέντρο του κουτιού, να ψύχει τα πάντα (στις 800 στροφές). Αρκετά ήσυχο, δεν το ακούω καθόλου, αν και δουλεύει 24/7. Πραγματικά, για να δω αν δουλεύει πρέπει να δω αν φαίνεται το αχνό φως από το power led, Το οποίο στο κουτί που έχω είναι κρυμμένο πίσω από το πορτάκι...
Αλλά φυσικά, δεν παίζεις παιχνίδια σε ένα τέτοιο pc...